cıkısım

prense_s

'küçüğüm..'
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
726
10
46
Tekirdağ
Arkadaslar dun ısten çıktım fakat ıstıfamı yazmadım bana gıdıp yazma dıyolar.Paranı versın dıyolar gıdıp yazma maas gününe kadar ozaman mecbur vercekler dıyorlar doğrumu buu

Arkadaslar dun ısten çıktım fakat ıstıfamı yazmadım bana gıdıp yazma dıyolar.Paranı versın dıyolar gıdıp yazma maas gününe kadar ozaman mecbur vercekler dıyorlar doğrumu buu

Calismadigin günün parasini mi almak istiyorsun??

çalışanın mazeret bildirmeden
işe gelmemesi
işten çıkarmak için haklı sebeptir
ve tazminat ta ödemez işyeri

istifa etsende ödemez

ayrıca hakettiğini düşünüyormusun
?

hakettım tabı 1.5 yıldır çalışıyorum kıdem tazmınatı odemezlermı bızde çıkarmıyorlar adam yapcan dıyo yapmassan cık gıt aynen böyle zorla istifa yazdırıyorlar ben de yazmıcam mecbur cıkıs paramı vercekler

Yok oyle mecbur parami verecekler, işveren senden para almasın dikkat et. Ihbar süresini gözetmeksizin isten ayrılırsan ki ayrılmışsin senden çatır çatır alırlar tazminatı. Is kanunu duye birşey var

geçmiş olsun öncelikle. tam olarak çıkmana neden olan olay nedir. neye göre hakettiğini düşündün. sözleşmen varmıydı? detay verirsen daha iyi fikir yüyütürüz. bağzı durumlarda istifa etsen bile tazminat alma hakkın oluyo .... yada tam tersi bağzı durumlarda çıkarılmış olsan bile tazminat alamayabilirsin....

iş yerini terk, işyerine sebepsiz 3 işe gitmeme durumunda sizi tazminatsız iş akdini fes edebilirler. yani sizin bile haberiniz olmaz çıkartırlar. size onu hangi akıllı insan söylüyorsa açıklamasını da yapsın

Süresiz iş yerini terk edemezsin..haklıyken haksız duruma düşersin

ben bıgun fazladan calsıtım 5 saat sonra bugun rahatsızım erken çıkıyım dedım tamam dedıler sonra mudur salmadı bende rahatsızım duramıcam dedım gıttım .bıde sorumlu bırden söylenmeye başladı bıdaha bos durmayın yoksa bırılerının cok pıs canını yakıcam dedı.kızdım çıktım.zaten sorumluyla zor oluyordu cok sıkıntılı.ben çıktım sonra bana yarın gel ıstıfanı yaz dedıler.bu.mesele gıdıp ıstıfamı yazsam sıkınıtlar yasadım bu yüzden çıkıyorum dıye alma hakkım olurmu yada gıdıp hıc yazmasam bı zaman sonra verırlermı

iş kanununu siz de okuyabilirsiniz. orada haklarınız belli ve arkadaşlar da çok güzel özetlemişler zaten de vallahi ben değil 5 saat yeri geliyor 5 gün fazladan çalıştığımı, rahatsızlığı geç hamile halimle kimse zorlamadığı halde bayılana kadar çalıştığımı bilirim. sanki siz başka şeylere kızmış ta gemileri yakmışsınız gibi geldi bana.

sureklı sıkıntılar yasıyoruz hergun 5 karış suratla çıkıyordum ısten artık bezdım bakın sadece ben degıl yenı eleman başlamıştı ıse onuda bezdırdıler kız dayanamadı oda cıktı bugun.

Canım özlük dosyanı biz bilemeyiz.
İşe başlamadan önce sana Belirsiz süreli iş sözleşmesi, fazla çalışma muvafakatnamesi imzalatmış olmaları gerekiyor.
Onlar şimdi senin gelip istifa mektubu yazmanı bekliyorlardır.
Gelmezsen şayet hakkında devamsızlıktan tutanak tutup ev adresine ihtarname çekip senden mazeret bildirmeni istiyeceklerdir.
Senin de haklı bi sebebin yok gibi. Mesaiye zorladılar diyorsun işte özlük dosyanda mutlaka bununla ilgili hükmün altında imzan vardır, muvafakatname vermişsindir. Hakkın olan parayı alıp önüne bakacaksın artık.

Kanun bu. Yapacak bisi yok. Hem istifa edip hem de para alamazsınız. Ayrıca elle düğüne bayrama gidilir

simdi birkere hastalık rahatsızlık nedeniyle izin istediğinizde size izin vermek zorunda. Fakat sizde gitmediğiniz gün için rapor sunmakla yukumlusunuz .

Benim tavsiyem raporunuzu alıp hemen işyerine mail yada fax yoluyla iletin. Rapor bitimindende ben rahatsızdım gitmek zorundaydın şimdi iyiyim işimin başındayım bir gerginlik yaşamış olsakta istifa etmiyorum. He çok istiyosanız veriN tazminatımı buyrun çıkarın deyip işinin başına dön....

öncelikle işe giriş tarihin nedir 2. cisi işden ayrılma sebebin sana yardımcı olayım

Bu arada birde hamilelik planınız vardı sanırım doğrumu ?.

Karıştırıyorsamda kusura bakmayın...

soyle bısı var bızde haftada bıgun fazla calısıyon sonra goya bu satlerı verıyorlar.mesaı falan yok bızde ama yok nezaman ızın ıstesek adam vermıyor.sorumlu da cok sert sureklı herseye kızıyor laf soyluyor.sorumlu mesela calısma cızelgemızımı hazırlıyor. bıgun hazırlamış geldı dedıkı cızelgeyı hazırladım uyan uyar uymayan defolup gıder.böyle terbıyesızlık olabılırmı.buyuzden sımdı bana gıtme dıyorlar.Mecbur cıkısını verırı dıyorlar. yok bekarım ben .ıse gırıs tarıhım ocak 2013 gecen yıl

Son düzenleme:

işveren seni her türlü işten çıkarır işe gelmemişsin bir ihbar süresine uymadan çıkıp gitmişsin iki aksine eğer orda dediğin gibi 1.5 yıldır çalışıyosan 1 ay önceden haber vermen lazım çıkıyorum diye işveren eğer pislik yaparsa fazladan bir maaş ödersin haberin olsun.

haftalık fiili olarak 45 saatten fazla çalıştığını kanıtlarsan ihbarsız fesih hakkın var tazminatını da verirler, kanıtlayamazsan dediğim gibi senden tazminat alırlar.

karıştırdım ozaman k. Bakmayın.

Defolup gitme konusunda ... Olafı soylediğinde iki cümleyle kendine gelmesini sğlayabilirsiniz.

''saygı görmek istiyosan saygı göstereceksin ''

''babanın çifliğindeki ineklerine bağırmıyosun işyerinde olduğunu hatırla ''

'' ben nasıl dikkat ediyorsan sende dikkat edeceksin ''

''karşında karın / kocan yada çocuğun yok''

vs... Gibi pes etmeyin yani... Zorunluluk hallerinde çizelgede değişiklik yapmak zorunda sonuç itibariyle....

Sizde yasal haklarınızı sonuna kadar kullanmak suretiyle ezdirmeyiniz kendinizi. Zaten başka çalışışanlara hakkınızın yenmesine saygısızlığa müsade etmemeniz yönünden kötü örnek teşkil edeceğinizden emin olun bir süre sora ibreti alem için işinize tazminatlarınızı vermek suretiyle son vereceklerdir. Hakkını savunanların sonu hep böyle olmuştur. Kendimden biliyorum :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…