Defolup gitme konusunda ... Olafı soylediğinde iki cümleyle kendine gelmesini sğlayabilirsiniz.
''saygı görmek istiyosan saygı göstereceksin ''
''babanın çifliğindeki ineklerine bağırmıyosun işyerinde olduğunu hatırla ''
'' ben nasıl dikkat ediyorsan sende dikkat edeceksin ''
''karşında karın / kocan yada çocuğun yok''
vs... Gibi pes etmeyin yani... Zorunluluk hallerinde çizelgede değişiklik yapmak zorunda sonuç itibariyle....
Sizde yasal haklarınızı sonuna kadar kullanmak suretiyle ezdirmeyiniz kendinizi. Zaten başka çalışışanlara hakkınızın yenmesine saygısızlığa müsade etmemeniz yönünden kötü örnek teşkil edeceğinizden emin olun bir süre sora ibreti alem için işinize tazminatlarınızı vermek suretiyle son vereceklerdir. Hakkını savunanların sonu hep böyle olmuştur. Kendimden biliyorum :)))))
hayır işinizin başına dönün ... istifa ederek kıdem tazminatınızı -ihpar tazminatınızı -varsa yıllık izin hakkınızı vede son olrak işssizlik maaşı hakkınızı yakıcaksınız....
gerek varmı bence yok. siz işinizin başında sağlam durursanız hakkınızın yenmesine müsade etmezseniz. gerekli tavrı koyup apır sapır konuçmalarında gerekli uyarıları yaparsanız. zaten bir süre sora emin olun istemiicekler kendileri size katlanamayıp diğer çalışanları korkutma amaçlı sizi zaten çıkaracaklar.sizde tazminatlarınızı alıp gibip işssizlik mağaşına başvurup rahatt rahattt yeni bir iş ararsınız.
bir rapor al gitmedğin günüde kapsayan. onu fax ve mail olarak işyerine ulaştır.
rapor bitimindede git hiç bişey olmamaış gibi çalış istifaya zorlarlarsa hayır ben hastaydım rapor almak suretiyle kafamı ve bedenimi dinlendirdim.
şimdide işimin başındayım işi falan bırakmadım diyerek üste çık.he sizin benimle ilgili bir sıkıntınız varsa hesabımızı görelim çıkartın diyerek restini çek...
gitmemeye devam edersen zaten haksız konuma düşüceksin ve hiçbir talebin olamicak
İstifa halinde 4857 sayılı İş Kanunu'nun 17. maddesinde yer alan ihbar sürelerine uyulması gerekmektedir. İhbar süreleri çalışma süresine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.
İşi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin : 2 Hafta
İşi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 4 Hafta
İşi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 6 Hafta
İşi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin : 8 Hafta olarak belirlenmiştir.
Bunlara uymayan taraf ihbar tazminatı ödemekle yükümlüdür.
pat diye bıraktığın için bu parayı senden talep ederlerse ne olucak odemeyi göze alacak kadar bırakmayı istiyormusun ???:26::26::26:
Is hayatinda en sinir oldugum seylerden biri hadi bana eyvallah diyerek cikip giden, terkeden iscilerdir. Bu tur isciler direk kara listeye alinir zaten isveren tarafindan. Yani bir daha ise alinmayacaklar listesine. Acayip sinir bozucu bir durum. Calisma kosullariniz sizi hakli gostermez.
Siz oyle kafaniza gore isten cikarsaniz, tazminat filan beklemeyin.
Kac yasina gelmissiniz, is adabini ogrenin biraz. Isten dun cikilip, bugun gidip istifa yazilmaz. Siz siralamayi karistirmissiniz. Istifa yazilir, isverene kurallarin/yasalarin gerektirdigi kadar sure verilir, o sure calisilir, ve delikanli gibi cikilir. Anladiniz mi? Tazminat vermesinler de zaten, onlari zarara sokup bir de ustune para mi istiyorsunuz? Yok oyle dunya.
Is hayatinda en sinir oldugum seylerden biri hadi bana eyvallah diyerek cikip giden, terkeden iscilerdir. Bu tur isciler direk kara listeye alinir zaten isveren tarafindan. Yani bir daha ise alinmayacaklar listesine. Acayip sinir bozucu bir durum. Calisma kosullariniz sizi hakli gostermez.
Kac yasina gelmissiniz, is adabini ogrenin biraz. Isten dun cikilip, bugun gidip istifa yazilmaz. Siz siralamayi karistirmissiniz. Istifa yazilir, isverene kurallarin/yasalarin gerektirdigi kadar sure verilir, o sure calisilir, ve delikanli gibi cikilir. Anladiniz mi? Tazminat vermesinler de zaten, onlari zarara sokup bir de ustune para mi istiyorsunuz? Yok oyle dunya.
katılıyorum valla ne güzel anlatmışsınız. ne büyük pişkinlik konu sahibindeki yaa.. hem çalışmak istemiyorum de kafana göre git,sonra da bana tazminat versinler de oh valla..
kafanıza göre gelmemezlık yapamazsınız ama eger işyerınde haksızlık,aşağılama,psıkolojık şiddet,hakaret,tehdıt kısaca mobbıng yuzunden çıkıyorsanız ıstıfa yerıne "iş akdimi fesedıyorum" dıye yazıp çıkabılırsınız.bu durumda eger haklıysanız tazmınatınızı vermek zorundalar.tazmınat peşindeysenız istifa yerıne bu dılekçeyı yazın
işyerinden istifa etmeden ayrılırsan zaten şirket 3 gün arka arkaya gelmediğin için işten çıkarabilir. istifa ediyorsan da tazminat ödenmez. ama seni çıkmaya zorladılarsa eğer bunu ispatlayabilirsen dava açtığında maddi-manevi tazminat alabilirsin.