çikmaz içerisinde olmak ve karar verememe

Yani boşan deyince de her şeye boşan diyorsunuz diyorlar da bu hıyarla evli kalmaya devam edip ruh sağlığında mı olsun kadın?
Soru sahibi boşanmak için neyi bekliyorsun?
Sanki zaten ruh sagligimdan oluyorum. Cok degisik bir ruh halindeyim kendimi taniyamiyorum

Degilmi? Artik cevremede sorar oldum ben nasil bir kisiydim diye. Cunku icinden cikamiyorum beyinim uyusmus gibi helede yakinimda olunca cok degisik bir his. Sanirim profesyonel destek lazim. Ic sesimi kaybediyorum cok dogru..

Evet çok hizli unutuyorsunuz sakin unutmayin dediklerini bir deftere yazin dedi bana.. Nedense hemen yumusuyorum oyle bir huyum var. Rica etti inanmayin onun niyetine diye o sizin enerjinizi emiyor siz ondan oylesiniz dedi.
Yumuşamıyorsunuz. Özsevgi ve özsaygı eksikliğinizi fırsat bulmuş bir adamın manipülasyonlarına kanıyorsunuz. Şöyle düşünün, bu adamla olan evlilikteki olayları, hakaretleri, kötülükleri, manipülasyonları can ciğer sevdiğiniz biri yaşasa tavsiyeniz ne olurdu? Ömrünün bu kişiyle heba olmasını ister miydiniz? Bu yöntem bazen olaylara dışarıdan bakmak için yardımcı oluyor. Çocuğunuz bu adamın kullandığı hakaret dilini sevgi olarak tanımlayacak ve siz de buna boyun eğdiğiniz için, sesinizi çıkarmadığınız için bunu normalleştirecek. Muhtemelen sizin ailenizde de siz böyle gördünüz ve bunları normal sanıyorsunuz. Eşiniz olacak kişi kötü biri. Öncelikle bunu kabul etmeniz lazım. Ve kendinize karşı özgüvenli olmanız lazım. Terapistiniz kişilik bozukluğu olduğunu düşünüyorsa eşinizde, bunu tedavisi uzun zaman alan bir süreç. Siz kimseyi kurtarmak zorunda değilsiniz. Kendiniz ve çocuğunuz dışında.

Sizin bu yazdiklariniz gerçekten aydinlatici oldu ve degisik bir açidan bakmami sagladi. Çok dogru bir noktayi tespit ettiniz, distan bakmak. Tesekkur ediyorum yorumunuz için. Çözulmez kisilik bozuklugu sadece sakinlesebilir ilaç aldiginda. Baska turlu kisilik bozuklugu düzelmez dedi. Mesela evet herseyi alir, destek olur ama birsey hosuna gitmediyse tartisma oldugunda, inanilmaz sekilde onur kiricidir. Bilmiyorum ya, bende içimi yiyip bitiriyorum belkide hakli, belki ben fazla sertim diye ama hep bir rahatsizlik var icerimde. Mesela yakinimda oldugunda beynim rahat etmiyor dusunce doluyum, cok dalgin oluyorum dusuncelerin icinde, bu sabahta yasadim ama evden ciktigi an nedense sanki aklim basina geliyor, bir enerji geliyor oh be gitti diyorum. Bugun dahada iyi fark ettim bunu, sanki beynim uyusuyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…