ÇIKMAZ SOKAKTAYIZ LÜTFEN AKIL VERİN

streetdance

Guru
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2014
13
2
286
27
Merhaba,

Ben belki forumdaki çoğu kişiden küçük yaştayım. 16 yaşındayım...
10 yıllık iki çocukluk arkadaşım var. Öz kardeşler gibi büyüdük. Üçümüz de sürekli ailelerimizi gururlandırmaya çalıştık. Derslerimize asıldık. Okul tercihlerimiz dahil her şeyi ailelerimizin isteğine göre yaptık. Fakat büyürken bizim bir hayalimiz oldu.

Biz dans etmeyi çok seviyoruz. Hiphop dans alanında da iyiyiz. Yetenekliyiz... Karşımıza uluslararası bir yarışma çıktı. Amatörlere yönelik bir yarışma... Kazanırsak diğer ülkeler arasında kendi ülkemizi temsil edebileceğiz.
Yarışmaya hazırlanabilmek için önce yaz tatili olduğundan zar zor bir iş bulduk. Para biriktirip salon tutacaktık. Ama daha sonra çalıştığımız restoranda gece vardiyası yazmaya başladılar. Ayrılmak zorunda kaldık. 18 yaşımızdan küçük olduğumuz için zaten kimse işe almaya yanaşmıyordu. Sonrasında arkadaşlarımdan birinin çatı katını temizledik, oraya kendi ellerimizle aynalar koyduk. Orada az az çalıştık. Ama şimdi orası kullanılamaz hale geldi. Mecburen orayı bırakmak zorunda kaldık...

Yarışmada sesimizi de kullanacağımız için kendi kendimize ses de çalıştık. Hatta ömrümüzde ilk defa mikrofon deneyimlemek için küçük bir karaoke denemesi yaptık. Tam duyamadık belki sesimizi ama yine de denedik. Ses çalışmak için de yerimiz hiç olmadı.

Yarışmaya diğer hazırlananlar profesyonel dans salonlarına, ses sitemlerine, ses eğitmenlerine sahipler.

Ve biz şimdi çalışacak alanımız olmadığı için hayallerimizden vazgeçmek zorunda kalıyoruz. Çok şey istemedik ki biz. Özel eğitmenler istemedik, pahalı sistemler istemedik... Koreografiyi bile kendimiz çıkardık. Küçük bir dans odası istedik o da olmadı. Ailemiz de bu konuda bize destek olmuyor. Başından beri birbirimizden başka kimsemiz yoktu bizim. Paramız olmadığı için salon da tutamıyoruz.

Bugüne kadar hep ailemizin, çevremizin istediği gibi yaşadık. Hiç taşkınlık yapmadık...
Bir tane hayalimiz oldu ona da ulaşamadık.
Bu derdimi birileriyle paylaşmak için keşfettim bu forumu. Başında da dedim belki çoğunuzdan küçüğüm. Lütfen bana akıl verin... Lütfen...

bursada olsaydınız sizin için birşeyler yapmaya çalışırdım ama ne yazık ki bu şartlarda ancak yolunuz açık şansınız bol olsun doğru yoldan ayrılmayın diyebilirim

Okuduğunuz lisede beden eğitimi hocanızla görüşün, okulunuz size destek verebilir bu konuda. En azından boş saatlerde okulun spor salonunu kullanmanıza izin verebilirler

Okuduğunuz lisede beden eğitimi hocanızla görüşün, okulunuz size destek verebilir bu konuda. En azından boş saatlerde okulun spor salonunu kullanmanıza izin verebilirler

Üçümüz farklı liselerdeyiz. Zaten benim okuduğum lisede beden eğitimi dersinde bile matematik, fizik anlatılır

Ortada profesyonel bir bakış açısı olmadan yeteneğinizi yorumlayamayız belki bu gayretiniz boşuna belki de hayalleriniz için gerekli yeterliliğe sahipsiniz.

Her iki durumda da hayallerinizin peşinden gitme cesaretinizi kutlarım.

Ama bu ülkede hayalleri ve umutları olan değil, parası olan dilediğine kavuşuyor genelde...

Aileniz de bu gerçeğin farkında oldukları bir yandan da eğitim, kendini geliştirme vs etkenlerini düşünerek dikkatiniz dağılsın istemiyorlardır.

Sizin yaşınızda istediğine ulaşan insan sayısı az ama var.

Hayallerinizin peşinden koşarken akademik eğitiminizin zarar görmemesini dilerim.

Umarım hakkınızda hayırlısı olur...

Üçümüz farklı liselerdeyiz. Zaten benim okuduğum lisede beden eğitimi dersinde bile matematik, fizik anlatılır
O zaman 3 adet alternatifiniz var demektir.
Okulda iyi anlaştığınız, sizi anlayacak bir öğretmeninize durumu anlatın , beraber idare ile görüşün.
Bu arada hangi şehirdesiniz?
Benim bulunduğum ildeyseniz size üniversitenin jimnastik salonunu ayarlamaya çalışırım.

Çok haklısınız.
Akademik eğitimimizi de daima birinci planda tutuyoruz. Umarım dediğiniz gibi hayırlısı olur...

İstanbuldayız

15 saat uzaktayım ben Istanbuldan .
Tek alternatifiniz okullar gibi gözüküyor, veya Istanbul daki üniversitelerden birinde çalışan bir tanıdık bulup üniversite salonlarını kullanma izni alacaksınız.

Düşünceniz için çok teşekkürler, gerçekten çok incesiniz :)

Üniversitelerle ilgili tanıdık arayışına başlayacağım sanırım...

Performansinizi You Tube a yukleyin. Yeterince iyiyseniz mutlaka sesiniz duyulur.
Performansinizi You Tube a yukleyin. Yeterince iyiyseniz mutlaka sesiniz duyulur.

Yetenekli olduğumuzu düşünüyoruz ama yeterli pratiğimiz yok pratik için de alan gerekiyor

Henüz youtube a video atabilecek kadar iddialı değiliz

Çok haklısınız.
Akademik eğitimimizi de daima birinci planda tutuyoruz. Umarım dediğiniz gibi hayırlısı olur...
Başka mesajında masseter botoks ve çene ucuna dolgu yaptırdığını , nişanlı olduğunu ve evleneceğini yazmışsın. Buradaki mesajlarınla tamamen alakası olmayan bir kimlik sergilemişsin ki ....çok tuhaf geldi. İfade tarzın da 16 yaşında bir kızın ifade şeklinden çok uzak. Bu çelişkileri açıklar mısın ? Nişanlıysan ve bir kaç haftaya evleniyorsan , burada yazdıkların ne alaka ?? Neden buradaki mesajlarında evleneceğinden ve nişanlı olduğundan söz etmedin ?

10 sene önceki konuyu hortlatmışsınız, 10 seneye neler olmuştur neler

Belediyelerin spor salonları oluyor yada prova odaları mesela...hiç görüştünüz mu belediyeyle. Gerçi yaşınız küçük bir buyugunuzle gitmenizi oneririrm
Hayallerinizin pesindren koşarken sakın derslerinizi ihmal etmeyin.. çünkü sizin yaslarinizdaki çoğu genç zaten bu danslarla ilgileniyor..kendi kizimdan biliyorum. Güzel hayaller bunlar ama bana sadece hayal olarak kalacak gbi geliyor. O yüzden egitimizi sakin aksatmayin önemli olan k

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…