Çıkmazda mıyım?

gecmisgelecek

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
94
96
98
3 yıla yakındır evliyim ve 1 yaşında bir evladın var. Eşimin işleri evlendikten sonra bozuldu ve işten ayrıldı. Kendi alanında iş bulmak için uğraştı ama bulamadı. Bu arada onun iş durumu iyiyken ve ben çalışırken bebek kararı aldık. Bu durumda olsaydık bebek yapmazdım.
Bebekten sonra ben evde o evde işsiz güçsüz duruyoruz. Ben iş bakayım dedim o da olmadı. Kısa keseyim artık siz sordukça ayrıntı veririm. Bu maddiyatsızlıktan dolayı artık bunaldım ve evliliğimiz çatırdamaya başladı bugün birbirimize girdik ve evden çıktı gitti . Kafam çok karışık ne yapacağım nasıl davranacağım bilmiyorum. Bir yanın çek git diyor, diğer yanım savaşmaya devam et.
Onda kızdığım nokta iş bulamaması değil en azında bizi idare edecek şekilde geçici de olsa bir işe gir dediğim halde hiç kale almaması. Asgari ücretle olsa çalış diyorum ama dinleyen kim.

İyi günde kötü günde birbirinin yanında olmak lazım..
İkiniz de iş arayacaksınız başka çareniz yok.

Bebek var diyorsunuz sizde evden bir şeyler yapın satın. .Sarma,kek,poğaça yapın çevrenize duyurun. .Küçük bir gelir kapısı olur.

Çaba harcamadan pes etmeyin.

Zor zamanlardan geçiyorsunuz.
Erkekler bu iş konularına maalesef biraz daha egosal yaklaşıyorlar.
Tavsiyem biraz sabır.
Birbirinizi yemek yerine birbirinize destek olun.
Eşinizi de bir şeylere zorlamak yerine moral verin. Erkekler zorlandıklarında ne yazık ki ters tepiyorlar. Siz onu anladıkça öküzün teki değilse o da sizi anlar elinden gelenin daha fazlasını yapmaya uğraşır.

Ama karşılıklı saygı ve anlayış kaybolursa önce uzlaşma ihtimali biter sonra da aile ilişkileri.

Kuru ekmek yiyin sabredin iknizde. Çaba sarf etmeye devam edin. Bu günler geçecek. 10 kuruş 10 kuruş ekmek parası topladığını bilirim evde. Kapınızı kapatın birbirinize sarilin.

Edit: Buradaki ve çevrenizdeki pesimist ruh emicileri kesinlikle dikkate almayın. Hayat her zaman inişli cikislidir. Sınavlar ölene kadar bitmez.

Sanırım canınızı sıkan iş bulmak için bir gayret içinde olmaması. Tembel erkek en nefret ettiğim model. Siz bakıyor musunuz iş?

Böyle zamanlarda stres gerginlik yaratabilir.Çözülmeyecek şeyler değil,insanız bugün iyi olan seyler yarın kötü olabilir.Zaten hastalıkta saglıkta iyi günde kötü günde lafları bu günler icin söyleniyor.Bence üstüne gitmeyin inanın kendisi de cok zor günler yasıyordur.Erkeklerde aileye bakamamak daha büyük bir yıkım oluyor.İnşallah gönlünüze göre islerde calısmak nasip olur

Haklısınız,kadın olarak ufak bebek varken bazı adımları atamıyorsunuz,
Erkek adam gider takside şöforlük yapar ,pazarda tezgah açar evinin rızkını çıkarır ,eve gelince güzelce konuşun ,bebekle olmuyor parasızlık ,bi çıkar yol bakalım diye söylüyorum diye güzelce konuşun...

Esinizin bi sekilde is bulmasi lazim bebek cok masraflidir. Sizde annenizle gorusun belki bakabilir bilemiyorum cogu insanin annesi bakiyor kadinlar da calisiyor hatta isyerine bile goturen var bebegini o gun kimseyi bulamamis kadin. Yani ekmek parasi iste.

Son düzenleme:
Kesinlikle böyle imtihanlar ilerde bakıp biz nelerin üstesinden geldik demeniz icin var. Geniş zamanda herkes iyi asıl sadakat, birliktelik dar zamanlarda kendini ayırıyor. Eşinizle birlikte son damlanıza kadar savaşın. Psikolojik olarak kötü hissediyor olabilir sık sık yanında oldugunuzu belirtin. Erkekler için bu durum gurur meselesine dönebiliyor gerçekten onların dünyasında iş çok başka bir durum. Güç verin birbirinize. Siz manevi ve yapabiliyorsanız maddi desteginizi koyun simdilik işe girene kadar borc verebilecek bir tanıdıgınız yok mudur acaba işe girince öderdiniz ? Cocuk oldugu icin daha zor oluyordur eminim ailelerden biraz destek alınamaz mı ? Dilerim tez zamanda Allah hayırlı rızık kapıları açar

Bebeğimi bırakabileceğim biri olsa zaten ben girerdim işe. Mesele az kazandı çok kazandı değil. İşsiz kaldığında hamileydim ve nerdeyse 2 yıl oldu. İş namına hiç bir atılımı yok. Son 3 ay öncesine kadar destek oluyordum ama artık bu kadar rahat davranmasına tahammülüm kalmadı

Kayınvalidemler destek oluyor oyüzden böyle rahat takılıyor. 30yaşını geçmiş insanlarız ve ele muhtaç yaşıyoruz.
Peki bana kim destek olacak

Tam anlatmak istediğim şu. Kiramız faturalarımız market alışverişimiz ödeniyor başkası tarafından. Benimle birlikte evde oturmasından, çabalamamasından bunaldım. Neden insanlar benim faturalarımı ödesin. Hiç zoruna girmiyor beyfendinin

Allah yardımcın olsun aynısı benimde başımda vardı ailesi desteği kesince zoruna gitti bakmayacağım anlayınca benide evden kovdu şuan boşanma davası açtım.Ama lütfen sabret evlilik sınavımız yada ödülümüzdür seninki sınavınmış pes etme derim.Sabret dua et.Eşininde iş bulmasını bekleme sen cesaretlendir iş ara bul deme de çocuğu uyutunca beraber iş bakalım hissediyorum bulucaz de, herkes ne işler yapıp senin neyin eksik de gaz ver yani.Surat asma olumlu ol onuda olumluolmaya yönelt lütfen.İnşallah Allah yardımcın olursa gönlüne göre verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…