Cıkmazdayim evlilik konusunda lutfen fikirlerinizle yardimci olun bana

oncelikke merhaba canim. bu yer mevzusu cok sikintili. benden sana tavsiye yasadigin yerden uzaga gitme. bende oyleyim. bak ilerde cocugun da olacak sana esin yardim etmez emin ol yine annene siginirsin. benim basima geldi.esimi bu duruma alistirana kadar cok zorlandim. cocugumu tek buyutuyorum ve inan ki evin isi disari isi birde bebegin varsa. ve bilmedigin yere gidiyosan cok ama cok zor isin canisi.antalya gibi biyerden ne isin var oralarda canim.bende cok sevdim gekdim tabiki seviyorum hala kocamdir ama ailemi cok ozluyorum 3 saatlik yol bile olsa.

Cok uzuldum sizn adiniza sen antep o maardinde mi yasiodnz yoksa orali olup baska sehirde yasadgnz icn mi sizi uygun gormemis . Evet dedgnz gibi bnde hep bunu dusunuyorum ortak noktads uzlasablirdi diye ve gucume giden ve kabulleneneysm bu yuzdn kndimi o yuzden cok uzuyorum

Ayrıldınız da orta yolu bulup barışmak mı istiyorsun bu kişiyle?
Aslinds butun orta
Ne bilim guya ben fedakarligimi gostereyim dedim. Oraya gitmemde demedim giderm huzurlu olursam siknti yok fkt yapamazsmda arkmda durup baska gelismis bir il istedim .sevdgim icn elimdn geleni yapayim dedim icimde kalmasin diye. Ama hicbir fedakarligi yok.

Evet ben Antepliyim o Mardinli ama aramızda kültür farkı yok denecek kadar az aile yapılarımız aynı.bende çok üzülüyorum ama bir cümle ile emeğimizi silebildi bunu kabullenemiyorum sindiremiyorum çünkü o kadar fedakarlık yaptım ki eğitimi mi ve iş hayatımı yarıda bıraktım evleneceğiz gerek çalışmana dedi ve sonuç bu olan bana oldu pişman miyim evet kesinlikle.artık fedakarlık yapma sırası onda sen kendini çok yıpratma seven insan kalmak için bahane arar gitmek için değil dayatmalar yapması hiç hoş değil bunu kabul etme seni bir çıkmaza sürüklemesine izin verme.sana değer veriyorsa ortak bir nokta da uzlaşma da karar kılar her şey gönlünce olsun

Tesekkur ederim sizinde hersey gonlunuzce olsun

Kendimce seyler sunmaya ortak yol bulmaya calistm ne dediysem olmadi kafam cok karistgi icn bn mi yanlis dysunuyorm neler yapablirm yda yapablirdm diye sordm .
Şimdi yaşadığın duygu karmaşasında ayrılmakla ne kadar mantıklı bir karar verdiğini anlayamazsın, bu normal. Çünkü sevdiğin için kalbin mantığının önüne geçiyor.
Ben derimki ayrılma kararından dönme, vazgeç bu adamdan.
O ailesini düşünüyorsa sen de düşün ki sen gelin olunca ailen düğününde cenaze evi gibi duracak bunu yakın gözlemlerimden biliyorum. O ana kuzusuysa sen de ana kuzususun.
Evlilik çok farklı bir durum, zamanla toz pembe bulutlar yerini pişmanlığa bırakabilir. İlişkinde mantıklı bir yan yok ne yazık ki. Kültür denen şey zaten çok önemli ve sen Antalya'dan sonra Cizre gibi bir yerde boğulursun. Başta normal gelir sevdiğin için katlanırsın ama sonra tahammülünü zorlar bu durum. Çok iyi düşün, inşallah hayırlısına karar verirsin.

olmaz dedim ama sana şu örnek aklıma geldi kız istanbullu oglan ankaralı evlendiler kıza cocuk gömeye gittik yenikaynanana ablam aileden uzak olmak çok zor şimdiki aklım olsa aşkımdan ölsemde ankaraya gitmezdim dedi sen antalyadan cizre güzel kızım hayat tecrübelerle dolu gitme aileden uzak kalmak memurluk harici mantıklı degil en güzel anlarında ailesini istersin olmazlar neden memurluk dedim eninde sonunda memleketine dönme ihtimali var herkes dogdugu yere dönmek ister çünkü

Fazla hayalperest olmayın sizin düşündüğünüz gibi bir dünya yok. Fedakarlık yaparım ederim bunlar hoş geliyor kulağa şu an ama yaşarken öyle olmuyor malesef. Karşınızdaki insan ortak noktada buluşalım diyen yapıda biri olsa bile imkansız. Bir de nişanlınız kesinlikle kendinden taviz vermeyen fedakarlık yapmayan bir tip. Kendi geleceğinizi tepside sunmayın bu adama. Apayrı bir kültürleri var adapte olamazsınız. Onun ailesi kıymetli ana kuzusu ise sizin annenizin ailenizin kıymeti yok mu da taa cizreye gideceksiniz? Biraz gerçekçi olun umarım devam etmezsiniz bu insanla

Aşkın gözü kördür derler de bu kadar körü körüne hayatını mahvetmeye değer mi bilmiyorum. Sevgiliniz çok bencil ya gelirsin yada hayatımdan çık demiş size bu size aslında hiç değer vermediğini gösterir ilerde gitmek isteseniz gidemeyeceksiniz çünkü sen bunları bilerek kabul ettin diyecek size ve Cizre gibi bir yerde sıkışıp kalacaksınız.

Bundan yaklaşık 2 yada 3 sene önce Cizre' ye operasyona gidiyordu askerimiz, polisimiz her yer harap öyle bir yerde yaşamayı gerçekten göze alıyor musunuz? Üstelik Antalya gibi güzel bir şehirden sonra. Cicim ayları geçince hayat kavgası başlayınca burada sizi uyaran insanları hatırlarsınız.

Sevdiğiniz insan ailesiyle yaşayacak ta sizin aileniz yok mu her iki aileye yakın olan bir ilden kalmayı da kabul etmiyor şimdiden bencil yani iyi düşün ona göre kararını ver el oğlu bulunuyor da aile bulunmuyor.

kesinlikle askindan olsende yasadigin cevreyi aileni kurulu duzenini birakip gitme. oyle zorki .ve sunu da soyliyim diger arkadaslarinda dedigi gibi nekadar fedakarlik yaparsan okadar fazla uzulursun. oyle bir gö.......leri kalkiyorki bildigin gibi degil. sen birkez bisey istersin evlenmeseydin gelmeseydin demeye baslarlar.asla ve asla kendinden ödün verme. sev say ama surekli karsi tarafin istedigini yapma .sen devamli onlarin istedigini yaparsin ama sen birseye sadece birkez hayir desen ozaman senden kotusu olmaz.

canım ayrıl bencil bir adfam vart karsında .cizre degil yasamak istemediğin sehire seni zorlaması cok yanlıs .evlilik toz pembe degil gerceklerle bas basa kalınca kafaya dank ediyor

Ortak sehir dedim olmaz dedi. Yine bn onunla gideyim dedim cizre ye mutlu huzurlu olursam kalirz omur boyu ama oldu ki yapamadm psikolojk olrk etkilndm bnim icn ne yaparsn diyince bn kuzenim gibi burdan baska yere gitmm oyle bir karakterm yok dedi. Ben nerden bilebilirm yasamadn etmedeb nasil diyim omurluk varm hic bilmedgm bir yer . Buna bile tahammulu yok .gelceksen tereddutle gelme bn yokum diyor.

Karakterle ne ilgisi var ki şehir değiştirmenin onu anlamadım. Huzur ve mutluluk neredeyse orada yaşarım demiyor da karakterimde yok diyor. Bencil sevgilin hemde çok bencil ciddi ciddi düşün taşın öyle karar ver ileride keşke evlenmeseydim demek yerine şimdi aklını başına al ve bu bencil insanı hayatınızdan çıkartın.
Size rest çekebiliyorsa büyük ihtimalle sizin sevginize güveniyor o yüzden size rest çekiyor onsuz yapamacağınızı bildiği için.
Seven hiçbir insan böyle davranmaz o ailesinden akrabalarından kopmayacak siz kopacaksınız. Birde siyasi görüşü nedir cizre de yaşıyorsa daha çok h.. partili olabilir ve siz bu siyasi konuşmaları kaldırabilecek misiniz?

Ben urfalıyım 6 yaşımda batıya geldik şuan 24 yaşımdayım ama ben bile yapamam ki doğu kültürüyle yetiştik iyi düşün evlilikte sevginin yerini dolduran çok şey var pişman olmak güzel zamanlarını geri getirmez

Oyle degil fkt ordaki yasaynlrn cogu o partdn .fakat bnm ustmde korku olustu ele ele tutusamyz kol kola giremyz . Ben bufdan nefret ediyorm .ailemle varkn yana yana oturamayiz vs gibi gdio ve 2016 zmnni olaylar oldu orda bu iyice korkuttu bni.ablasiyla konustm ona anlattm ablasi burda yapabulcek msn annem cocujlarina cok duskun disari cikarmaz diehr kardeosme bile soz verdikti . Sevdgm insana bise demems ama ablasi bn bu konuyu anneme acamam bile onun kndisi konusmasi lazim vs laflari. Bn korktugum halde gitme cesareti alayim dedm sevgimdn dolayi fkt gittgmde de yapamazsm bnm icn birsey yapsn istedm bir fedakarlik.

Iste sizn gibi dogulu olup ( ayristrmk icn demiyorum cokta severim) batiya gelen arkdaslarm biz bile gitmeyz diyorlar onlara sorunca onlar oyle diyince iyice korkuyorm bildikleri bi yere nasil yapamiolr bn nasil yapcm diye

Sevgi dediğiniz şey bile gelip geçiyor evde huzur olmayınca. ablası bile uyarmış sizi burada yapabilir misin diye annesi çocuklarına çok düşkünmüş büyük ihtimalle sürekli yan yana bir hayat sizi bekliyor. Bu kadar büyük fedakarlığa o ne yapıyor sadece rest çekiyor size. Biz kızlar kendimizi bu kadar ezdirmeye ne kadar da meraklıyız. Bu ilişkinin artısını ve eskisini çıkartın zaten arkadaşlarınız sizi yeteri kadar uyarmış ha ben herşeye inat yaparım diyorsanız umarım bu fedakarlığınızın karşılığını alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…