Canim gitmem demiyorm fkat korkum var giderm diyorm zaten fkat oldu ki yapamadim yani zatn ben alismk yapmk icin cabalayacgmi soyledim . Ama yapamazsam lafini bile duymak istemiyor. Simdi gitsem bile yasamadn bilemem ki.Ben merkezdeyim ama cizreyede gttm cok kardeşm degen biriyse neyse ama degmyrsa hayatını mhvetmeye gerek yok bi git gör bakalm kal biraz. Yapablcekmsin
Istedgim belki fikrini degistrmesi yda bnm sozlerimi de onemsemesi .konusmuyorum amaBak sana neler yaşayacağınızı anlatmış hç değilse...
Sen ayrıldık diyorsunda,senin kafanda hala beraber olma düşücen var yada tekrardanmı görüşmeye başladınız...
Sen buna cevap ver önce...
Is
Istedgim belki fikrini degistrmesi yda bnm sozlerimi de onemsemesi .konusmuyorum ama
Aklını peynir ekmekle mi yedin. Adam ya gel ya çık hayatımdan demiş. Daha siz evlilik düşünüyorsunuz. Onunla Cizre yaşamanız, sizden daha önemli.5 yillik ilskim vardi 3 ay oluyor ayrilali. Ben karadenzli o dogulu. Ben antalyafa yasiyorm o sirnak cizrede.Bizimkiler onyargiliydi ama elimdn geleni yaptm annemle ablamla vs tanistrdm ailede herks biliyor onu.onyargilari yok ettm ve sevdiler. Fakat ciddi adimlar atalim derk bir konuda anlasamiyorz. Cizre de oturcm diye diretiyor bana. Ya gelirsn ya cik hayatimdan dedi. Bnde ilk baslarda hayir dedim cunku benim annem cocugm olursa istedgi zman goremzse diye laf soyleyip bencillik yapiyordu.neyse sevgimden dolayi yumusatm dedim ortak sehir olsn ikimizn ailesnede yakin.olmaz dedi. Neyse ben onu cok sevdgimden seninle gelirim mutlu huzurlu olursam baska il istemeyecgjme soz verdim fkat ya yapamazsm sizin aileye yakin olan urfa diyarbakir antep gibi gelismis bir sehir olsn dedim ne dediysem kabul etmiyor. Hicbir zmn ailemin yanina gel demedim.annem omur boyu orda yapabilcegime inanmiyor.antalyada ki dogulu arkadaslarima soruyorum yapamazsn diyorlar .bende korkuyorm haliyle ancak bu kadarina yapabljrm .lutfen yardm edn ne yapablirm?
Iliskiye baslayinca cizre diye bise demedi hic baska bisede demedi. Bnde atanirz atandgmz yerde yasayablirz diye dusunuyordm fkt sonrasinda univ bittktn sonra cizre diye basladi. Bnde hayir demedim fkt cevrem ve annem omur biyu orda yababilcgme inanmadi ve bu yuzdn uzuluyordu . Bnde istedm ki giderm mutlu olursm klirm fkt yapamzsm baska gelismis bir il dedim bu sekilde arkmda durus istedim fkt tahammulu yok boyle lfa illa yapcam yani orda bunun lafini istedi
Öyle bir hayatı haketmiyorsun emin ol. Bu yazdıklarını yazan bir başkasıymış gibi dön ve oku. O zaman daha iyi anlarsın. Şimdi seviyorsun zor olacak ama ömür boyu çekmektense bir sene üzülürsün en fazla. İnşallah atanır yeni bir hayat kurarsın kendine. Benim 5 yılı buldu ayrıldıktan sonra kafama uyan biriyle tanışıp evlenmem, bunu da göze al, ama hiç pişman değilim, ben o fedakarlığı yapıp doğuya yerleşseydim hayatımı bitirecektim. Bir kere Cizre dediğin yere ha deyince gidip gelinmiyor, yolları tehlikeli, aileni ne kadar zamanda bir görebilceksin düşün. Zamanla aşk meşk de görmüyor insanın gözü, çocuğun olursa o kültüre göre büyüyecek. Çok zor, aman diyim.Bna univ zamn sevmiyorum orayi diyordu .yok boyle soyle. Sonra kisitlama cumleleri basladi el el tutusulmz yanyana oturulmaz vs devam ediodu. Bnde haliyle korktm onun dedikleri annemn soyledikleri dogulu arkdaslrmn dedikleri diyince isin icndn cikamadm ve anca boyle secenek sundm gderz yapamzsak baska bir cozum bulurz diye
Ya gelirsn ya cik hayatimdan dedi.
sevgiyi sorgular oldum .insan sevdiği için birsey yapmicaksa kim için yapacak. ben sevdiğim için anca bu kadar esneyebildm .istedim ki o da biraz eline tasın altına koysun .Kendini ateşe atıyorsun... Adam başka seçenek sunmuyor, farkında mısın? Gelinlikle giren tabutuyla çıkar mantığında, görmüyor musun? Karşı tarafın da biraz ödün vermesi, fedakarlık yapması gerekmez mi? Sen neyine güvenerek hiç bilmediğin bir şehre, tamamen farklı kültüre tamam diyorsun? Böyle bir adama rağmen. Olmaz ihtimalini duymaya tahammülü olmayan biri... Keşke O da senin O'na verdiğin kadar sana değer veriyor olsaymış. Saygı zaten yok, bence... İnşallah mutlu olacağın şekilde neticelenir.
s
sevgiyi sorgular oldum .insan sevdiği için birsey yapmicaksa kim için yapacak. ben sevdiğim için anca bu kadar esneyebildm .istedim ki o da biraz eline tasın altına koysun .
zaten iş sadece onunla birlikte olmak için olsa gözümü belki karartmiştm ama coluk cocuk vs ileriyi düsündükce korkularım olusmaya basladı . sevgimden biseler yapaym dedim insan sevdiiği birlikte olmak istediğii insana fedakarlık yapmicksa kim için yapacak diye düşündm fkat karsımdaki böyle olamadı.Bencil bir adamla birliktesiniz. Şırnakta yaşıyorum görev nedeniyle. Cizrede yazın dışarda kimseyi göremezsiniz cehennem gibi sıcak. Antalyada gördüğünüz yaşadığınız hayattan bambaşka bir hayat düzen. Kesinlikle yapamazsınız neye dayanarak herşeyinizi arkada bırakıp gelmeyi kabul ettiğinizi anlayamadım. Herşeyi geçtim sizin yaşayacağınız zorlukları falan da, ilerde çocuğunuz olduğunda cizrede ona ne gibi bir imkan sunabileceksiniz? En başından bu yükün altına girmeye değer mi sizce kendinize bunu sorun
Kesinlikle yuzde bir milyon yapamazsib yasamis bi insan olarak soyluyorum bende urfadaydim kesinlikle bulasma derim5 yillik ilskim vardi 3 ay oluyor ayrilali. Ben karadenzli o dogulu. Ben antalyafa yasiyorm o sirnak cizrede.Bizimkiler onyargiliydi ama elimdn geleni yaptm annemle ablamla vs tanistrdm ailede herks biliyor onu.onyargilari yok ettm ve sevdiler. Fakat ciddi adimlar atalim derk bir konuda anlasamiyorz. Cizre de oturcm diye diretiyor bana. Ya gelirsn ya cik hayatimdan dedi. Bnde ilk baslarda hayir dedim cunku benim annem cocugm olursa istedgi zman goremzse diye laf soyleyip bencillik yapiyordu.neyse sevgimden dolayi yumusatm dedim ortak sehir olsn ikimizn ailesnede yakin.olmaz dedi. Neyse ben onu cok sevdgimden seninle gelirim mutlu huzurlu olursam baska il istemeyecgjme soz verdim fkat ya yapamazsm sizin aileye yakin olan urfa diyarbakir antep gibi gelismis bir sehir olsn dedim ne dediysem kabul etmiyor. Hicbir zmn ailemin yanina gel demedim.annem omur boyu orda yapabilcegime inanmiyor.antalyada ki dogulu arkadaslarima soruyorum yapamazsn diyorlar .bende korkuyorm haliyle ancak bu kadarina yapabljrm .lutfen yardm edn ne yapablirm?
annem normalde sevdiğim insana karsı değil. fkat bulunduğu yerde yapamicagmı cocuk yetiştrmemin zor olcağını imkanlarımın iyi olmayacğini rahat olamicağimi düşünüyor. bende zaten bu dediklerinden etkileniyorum . bencil olduğunu söyluyor benm bu çabamı onun görmediğini söyluyor. zaten annemde kac defa anlatmaya calıstı konustu onunla.Hala hayal dünyasındasın sen varya...
Deminde sordum annen ne diyor bu duruma..
canım ben zaten böyle hemen evleneym vs diye düsünen biri değlim yani göze olabilirm szin gibi o süreyi.dediklerinizde haklısınzÖyle bir hayatı haketmiyorsun emin ol. Bu yazdıklarını yazan bir başkasıymış gibi dön ve oku. O zaman daha iyi anlarsın. Şimdi seviyorsun zor olacak ama ömür boyu çekmektense bir sene üzülürsün en fazla. İnşallah atanır yeni bir hayat kurarsın kendine. Benim 5 yılı buldu ayrıldıktan sonra kafama uyan biriyle tanışıp evlenmem, bunu da göze al, ama hiç pişman değilim, ben o fedakarlığı yapıp doğuya yerleşseydim hayatımı bitirecektim. Bir kere Cizre dediğin yere ha deyince gidip gelinmiyor, yolları tehlikeli, aileni ne kadar zamanda bir görebilceksin düşün. Zamanla aşk meşk de görmüyor insanın gözü, çocuğun olursa o kültüre göre büyüyecek. Çok zor, aman diyim.
annem normalde sevdiğim insana karsı değil. fkat bulunduğu yerde yapamicagmı cocuk yetiştrmemin zor olcağını imkanlarımın iyi olmayacğini rahat olamicağimi düşünüyor. bende zaten bu dediklerinden etkileniyorum . bencil olduğunu söyluyor benm bu çabamı onun görmediğini söyluyor. zaten annemde kac defa anlatmaya calıstı konustu onunla.
haklısınızAnnen doğru olanı söylemiş zaten,sen neden hala ısrarla değişirmi diye düşünüyorsun ki...
Değişmez...
Bak sana bir akrabamızın kızından örnek vereyim,çok bilmem onu tanımam yani..
Bu sevdiği ile evlendi gitti güney doğunun büyük bir iline,anne baba karşı yapamazsın dedi dinlememiş onları..
Zamanla sıkıntılar yaşamış aileyle,kızın babaannesi bunu oradan kaçırmaya gidiyor,tam çarşıya çıktıkları anda bunun kocası arabadan inip nereye gidiyorsunuz demiş.Tabi söyleyememişler tıpış tıpış geri dönmişler eve...
Demem o ki ileride pişman olursun,belkide o çocuğa evleneceği birini bulmuştur ailesi..
haklısınız
dikkate alıyorum zaten .sadece bazı seyleri kabullenemiyorumBu kadar insan sana doğru yolu göstermeye çalışıyoruz,lütfen bunları bir defa daha düşün olurmu..
Kimse senin kötülüğünü istemiyor,senin yaşayabileceğin sıkıntıları anlatmaya çalışıyoruz..
Oralar farklı bir dünya,geöen sene mardin batman o taraflara geziye gittik,dağların arkası terör yuvası..
dikkate alıyorum zaten .sadece bazı seyleri kabullenemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?