Cıkmazdayim evlilik konusunda lutfen fikirlerinizle yardimci olun bana

Iste sizn gibi dogulu olup ( ayristrmk icn demiyorum cokta severim) batiya gelen arkdaslarm biz bile gitmeyz diyorlar onlara sorunca onlar oyle diyince iyice korkuyorm bildikleri bi yere nasil yapamiolr bn nasil yapcm diye
Canım 6 yaşımda gelmişim orayada 1 kez gezmeye gittim yani alıştıgın yerden gidemiyosun ben kötü yer demedim sadece ailem bütün çevrem burda neden bir erkek ugruna memleket degiştirwyim ki

Eşim işi dolayısıyla birgün tekrar Doğu ya gidecek. Piyangodan Şırnak,Hakkari falan da çıkabilir.
Ben çocuklarımla en yakın başka bir ilde kalırım ya da kendi memleketim olan Diyarbakır da.
O zamana kadar Cizre 'de güller açarsa bilemem.

Cizreyi biliyor musnz yakinms memlektniz

Benim şırnaklı bir arkadaşım var ve ailesinide yakından tanıyorum, inanın olumsuz konuşmak istemem ama ben hayatımda onlr kadar geri kafalı insanlar tanımadım. Babası dul kadınları kötü kadın olarak adlandırıyordu gerisini siz düşünün artık. Düşüncelerimi arkadaşımada aktardım ve kendiside kabul etti hatta şırnaktakı akrabaları çok daha beterlermiş, kendisi bile hayatta memleketimden birisiyle evlenmem diyordu. Bence şırnakta yapamazsınız şimdiden hiç bir orta yol bulmaya çalışmayan bir insan sonrada her konuda kendi dediği olsun ister. Bence hiç kimse için ailenizi terk etmeyin sonra çok pişman olursunuz. Evleneceğiniz insan sizin yaşam tarzınıza yakın olmalı yoksa uzun vadede mutlu olamazsınız.

Size israr etti mi esiniz orda yasicaz diye yoksa siz mi ortak bi yol secip baska ilde yasiyirsnz . Sizn esiniz sehri hangisi

pe
peki buna ragmen hala onunla evlenmek istiyomusun. adam belkide seni evlilikten caydirmaya calisiyor . en ufak sey icin bile seni gozden cikariyor canim hala farkinda degilmisin. yazik etme kendine coj ama cok pisman olursun bosanip gelmekten ise simdiden bitir. yazik etme hayatina.sonra kafana cok vurursun

Demem o ki ileride pişman olursun,belkide o çocuğa evleneceği birini bulmuştur ailesi..
Bu doğru işte, evleneceği kızı bulmuş oluyor ailesi, benim hikayem de benzerdi, ben yapamayacağımı anlayıp ayrıldıktan sonra bir kaç ay içinde evlenmiş beyefendi, kendi memleketinden bir kızla.

Hic olur tarafi yok canim ya,birak dogusunu batisini inatci, bencil , olumsuz konusan bir adamla nereye kadar yasarsin.Birak gitsin..uzuleceksin ama hayirlisi boyleymis de ki, ilerde cok sukur diyebilesin .. Hakkinda hayirlisini versin Rabbimiz..

Kendinize yazık etmeyin, annenizi dinleyin. Dediğiniz gibi gelişmiş yakın bir şehirde oturmayı kabul etse neyse derim de sevgiliniz bencilin teki. Ayrıca sizi sevdiğine de inanamadım, en azından fazla sevmiyor. Normal bir insan batıda büyüyen birinin Cizre gibi yerde yapamayacağını anlar ve alternatiflere açık olur, kaldı ki siz hiç de dememişsiniz benim şehrime gel diye. Şimdi zor olsa da en mantıklı karar ayrılmak gibi görünüyor. Evlendikten sonra anlaşamayıp mutsuz olunca da o aşk o sevgi çok çabuk tükeniyor. Çocuklarınız için sizin için imkanlar çok kısıtlı olacak orada, kimseniz yok orada. Aileden çok uzakta yaşamak nedir bilirim ve Cizre gibi bir yer için kabul etmezdim bunu.

Bnfe gitmem bile demedim giderim mutlu huzurlu olursam yasatim ama oldu ki yapamadm o zamb boyle onlara yakin bir gelismis il sundum fkt bunu bile goze alamadi.

Bnfe gitmem bile demedim giderim mutlu huzurlu olursam yasatim ama oldu ki yapamadm o zamb boyle onlara yakin bir gelismis il sundum fkt bunu bile goze alamadi.
Bak hep aynı şeyleri yazıyorsun konu olmuş 24 sayfa bur tane bile olumlu yorum yok ki cok haklılar burda çok tecrübeli kadınlar var yapamazsın diyoruz hala fark ettim ki bir oluru varmı gibi bakıyorsun adam seni gözden çıkarmış birde vak orda ki hayat başka şimdi sana soruyorum bir gun kızın olsa karşına geçse ben seviyorum deyip cizre gibi bir yere gitmeye kalksa kendini heba etmesine musade eder misin bırak artık hızla kaç hatta evlensen dahi yürümez önüne bak artık kim bilir karşına çok iyi biri çıkıcak

Evlilik sevgili olmaktan çok farklı. Sevgi yetmez mutlu bir evlilik için. Siz o bölgeye giderek fedakarlık edeceksiniz ama sizin teklifinizi geri çevirecek, gelişmiş şehirde oturmayı kabul etmeyecek. Belki ailesi de istemiyor olabilir sizi, belki ayrılmanız için uğraşıyor, sevgiliniz de yokuşa sürüyor ki siz ayrılın, herşey olabilir. Bakın ben de eşimin oturduğu yere geldim başka yerden ve eşimle aram ne kadar iyi olsa da mutsuz oluyorum bazen çok, ailemi özlüyorum, büyüdüğüm yeri. Geldiğim yerdeki rahatlık ve özgürlük burada yok, çok bunalıyorum bazen. Ben bir de İstanbul'dayım, düşünün yani.

Dogru söyluyorsunuz

kesinlikle katiliyorum.

Evet dönüp dolasip ayni seyi soylemisim haklisiniz

Aşık bir adam sevdiği kadını mutlu etmek için uğraşır....bencilce illede benim istediğim olsun,sen mutlu olmasanda ben öyle yaparak mutlu oluyorum derse o adam o kadını sevmiyordur net......

Adam dürüst davranmış, bastan şartlarını açıkça ortaya koymuş. Ya seni kandırsaydı?
Oraya gitsen sen, senin istedigin yere gelse O mutsuz olacak durum bunu gosteriyor. Bir kaç Cicim ayi belki farkli gelip hosun/uza gidebilir ama onlar gectikten sonra gercekle yüzyüze geleceksin/iz.
Zor görünüyor, bence riske girmeye değmez. Herkes kendi alıştığı kosullarda mutlu olsun.
Zamanla kendine uygun birini sever eskiyi unutur insan.

Evet dönüp dolasip ayni seyi soylemisim haklisiniz
Yo haklı olmak adına yazmadim b8r kizim var benim de 5 yaşında düşünüyorum öyle yazıyorum inan seni h8c düşünmeyen bir adam icim yakma kendini diye bütün bu yazılanlar önüne bak artık zaten o bencil herif sana yalvarsa senin gitmemen lazım çünkü oluru yok bu işin yeni evli olacaksın düşün el ele yürüyemezsin evde baş başa bırakmazlar sizi ya orda ya sizde çocuğun olur adını koyma hakkin olamaz bu liste uzar gider o yüzden bırak hayat sana kimbilir ne güzellikler getirir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…