Cıkmazdayim evlilik konusunda lutfen fikirlerinizle yardimci olun bana

Benim eşimde doğulu ama ben bir köle değilim kendiside Aileside çevremizde gayet anlayışlı kültürlü ve kibar .insanları ayrıştırmaktan vazgeçin
İnsanları ayrıştırmıyorum ... bu benim fikrim... size kültürlü biri denk gelmiş demek ki

Umarim sayfalarca yazilan yazilar biraz olsun yapamayacagini gostermistir sana,gercekten oluru yok yani...Artik yasiyacaginiz sehri gectim adamin tavirlari cok cirkince ya,boyle bir diretmemi olur,bugun evlensen gitsen herseyi sana direterek yaptirmaya baslayacak ,bastan kabul ettin cunku onunu alamayacaksin...Ben on senelik evliyim esim ve ailesinin huzuru icin on senede her diretilene kabul ettim,sevdim sozde,huzurumuz bozulmasin,tatli olallim ne olucak ölumlu dunya dedim...Ne oldu kendimden fedakarlik yapa yapa elimde hic birsey birakmadim,yarandimmi hayirr!elde var sifir yani,gecen gun esime kavga esnasinda hersey senin yuzunden dedim "yapmasaydin fedakarliklar"dedi.Guler misin aglar misin bu soze...Aklim basima geldi mi geldi ama bir on sene sonra.Sende bu adamla evlenirsen bir gun seninde dank edicek umarim seninde bir on seneni almaz...

Aileni dinle bence. Orta bir sehir en guzeli.

tabi ki haklısınızdr. bende gitmiyorum ki .siz orda mi görev yapıyorsunuz
Hayır arkadaşım onca uyarımiza rağmen evlendi ve düğününe gittik.
Daha gelinlik üzerinde düğünü oluyorken pişman oldu.
Kalk gidelim dedim ama nafile.
Ben orayı aşırı farklı buldum, sehir olarak gectim kulturden bahsediyorum. Siz nasil bulursunuz bilmem

anladım tesekkur ederim

Eşim polis memuru, görevi gereği Şırnak'ta idik. Kendisi hala orda ama ben 8 ay kaldıktan sonra geldim tekrar,hamileyim ve doktor-hastane imkanları rezalet ötesi rezalet.

Belli bir süre için evet yapabilirsiniz, ama ben 8 ay içerisinde 4 duvar arasında nerdeyse kafayı yedim. Ne bir avm, ne dükkanı ne mağazası..
Köy desem değil,şehir desem hiç değil.
Oranın kendi insanı bile zorluklarını anlatırken, siz birde büyükşehirden gitmeyi düşünüyorsunuz.

Kesinlikle yapamazsınız diyorum. Bazen elektrik gidiyor 3 gün yok bazen su gidiyor 3 gün yok, elektrik nerdeyse hergün gidip geliyor zaten. Dışarı çıksanız çıkamazsınız.
Hadi hepsine dayandınız, yarın öbür gün hamile kalacaksınız doğru düzgün ne hastane var ne doktor var, rahatsızlansanız yine yok.

Şu an Antalya'da yapabildikleriniz birini dahi yapamayacaksınız..
Evlenmeyin diyemem, ilişkinizi bilemiyorum kişiyi tanımıyorum ama kültürlerin çok çok farklı olduğu büyük bir gerçek ve orda ki hayat bizim yaşadığımızdan çok çok farklı..

Ne yapacaksınız ki Cizre'de? İmkanlar kısıtlı, ne iş yapıyor sevgiliniz? Siz çalışıyor musunuz? Orda ne iş yapacaksınız?

Cizre de onlar herhalde orasida aynidr bnde polis kiziym .her yolu denedim bn vazgecmeym sevgimdn dolayi ama elimden geleni yaptm hic fedakarlik yapmiyor

Ne yapacaksınız ki Cizre'de? İmkanlar kısıtlı, ne iş yapıyor sevgiliniz? Siz çalışıyor musunuz? Orda ne iş yapacaksınız?
Hayir canim ikimzde kpss ye hazirlaniyorz .fkat kpss olmazsa antalyda ozel sektor dusunuyirm . Onun orda esnaflik gibi bir seyide yok yada babasinda dukkani gibi vd. Zatn is imkani da yok diodu. Fkat kendidn o kdar emin ki orda is bulcagindan yasiyacagndan .

Ohoo daha işiniz gücünüz yok ne evliliği allah aşkına. Önce eline ekmeğini alsın birikimini yapsın da sonra dayılansın beyimiz. Cizreye ne olarak atanacak? Olmazsa ne yapacak? Boş atıyor valla.

Ohoo daha işiniz gücünüz yok ne evliliği allah aşkına. Önce eline ekmeğini alsın birikimini yapsın da sonra dayılansın beyimiz. Cizreye ne olarak atanacak? Olmazsa ne yapacak? Boş atıyor valla.
Ogretmen yada memur olark tabi kpss olursa. Fkat niyeti ordan omur boyu cikmamk . Baska bir olsa bile yine gelcm cizreye diyor. Hayir bn xatne gelmem demedim yasayablirmm mutlu olursam neden durmayim omur boyu ama yapamazsm diyr bir secenek dusununce ve o zmn baska bir ile giderz dememi bile labul etmiyor. Hic fedakarlogi yok .

Yapamazsınız bence. O tip ufak yerlerde ancak doğma büyüme oralı olan insanlar yaşayabilir. Ankara'yı bile ancak oralı olanlar sevebiliyor Cizre mümkün değil.

Benim de 5 yıllık ilişkim 16 gün oldu biteli ve o Mardinli ben Antepliyim aileler tanıştı ama onun ailesi çok farklıyız ve olmaz demişler kendiside ailesine karşı çıkamacağını onları ikna edemeyeceğini söyledi ve son noktayı koyduk şunu anladım bir insana değil beş yıl on yılını versen de senin yaptığın fedakarlıklar Yok hükmündedir o senden vazgeçmeye bu kadar meyilliyse otur bir düşün derim geleceğini.istese ortak bir noktada uzlaşabilir seninle ama yapamıyor çünkü bizim bu bölgenin erkekleri ailelerine bağlılar bu konuda.düşünün biz farklıda değiliz örf adetlerimiz herşeyimiz aynı ama aile söz konusu oldu mu hiç bir şey
yaşanmamış gibi son verebiliyorlar

En iyisini allah bilir Kardeşim ama sabit fikirli ve seni anlamayan senin fikirlerine saygı göstermeyip biraz olsun empati yapmayan insandan uzak dur istersen 20 senelik sevgili ol evlilik çok başka bişey ... İnan çok başka

Ayrıldınız da orta yolu bulup barışmak mı istiyorsun bu kişiyle?

hiçkimse vazgeçilmez degildir bu konularda çok iyi düşünmek lazım ben çevremde görüyorum bulundugum yerde doğulu çok ailede var istisnalar tabiki vardır ama onlar gelinlerini bile kendi içlerinden alıyorlar çoğunlukla çünkü kültürlerine uyum sağlaması için dışarıdan biri çok zorlanıyor anca çok modern biri olması lazım kafa olarakta sana bunu söyleyen birininde böyle oldugunu hiç sanmıyorum kendisi fedakarlık bile yapmıyor senden bekliyor bizim komşunun kızı evlenmişti onlardan çok muhafazakar kapalı insanlardı buna ragmen okadar zorlandı ki bi ara çocugun ailesi yüzünden boşanacaklardı bayagı bi bırakıp kendi ailesinin yanında geldi sonradan çocuk biraz sağlam durduda kızıda çok seviyordu devam ettiler ama çok çok zor bu kızda söylemişti çok farklı kültürler onların çok farklı adet ve gelenekleri var çoğunun aile büyükleri varken kendi sözü bile geçmiyor yani çocuk ailesi ne derse onu kabul eder biat kültürü var evlilikte kültür uyumu çok önemli bence ailenin sözünü dinle senin göremediklerini onlar görüyor sonra çok üzülürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…