Çıkmazdayım fikir istiyorum (Antalyada olanlardan da yardım)

Benvebendeniz

Ya Sabr
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2011
619
325
303
Arkadaşlar sevgilim Antalyaya yanıma tayin istiyecek ama şüphelerimiz var.Kendisi borç ödüyor şuan buraya gelse apart yada kirada kalacak onun gideri olacak birde harçlıl derken 350 lira anca para ayıracak kenara.
Memlekete isteyeyim dese bir ailesiyle sıkıntılıyız ben gitse kesin ayrılırız diyorum,zaten ben orada yaşayamam ailesi pek istemiyor beni.Ama o sıkıntı olmaz para biriktirmem lazım ama önceliğim tabi antalya diyor.Bence ailrsi yer parayı ama neyse ona göre değil tabi.
Ne yapacağımızı şaşırdım.Öncelikle ne yapalım arkadaşlar fikir verin.

Antalyada okuyan arkadaşlar üniv.çevresi uygun apart var mı eşya masrafı filan olmasın.Buda bize fikir olsun ayrıca

EK-)Arkadaşlar arabayı satsa parayı krediye verince aylık borç 500 düşer diye hesap yaptık.Motor alsa bemzin dahil birikime ayrılan para 500 e çıkıyor sizce yeter mi 500

Son düzenleme:
Tayin isteyecek dediginize göre memur. Ne yiyip iciyosunuzki 350 lira para kalıyor elinize ?
Aylık Bine yakın borcu var malesef hiç bir getiriside yok o borcun,geriye kalanıda harçlık+kalacak yer hesabı yapınca böyle çıkardım taş çatlasa 400 olur ya

ailesinin yanında kalırsa para biriktiremez bunu bil hatta emin ol.
onlarla yaşayacağı için illaki bir harcaması olacak.

antalya hakkında da bi bilgim yok bol şans :KK51:

Arkadaşlar sevgilim Antalyaya yanıma tayin istiyecek ama şüphelerimiz var.Kendisi borç ödüyor şuan buraya gelse apart yada kirada kalacak onun gideri olacak birde harçlıl derken 350 lira anca para ayıracak kenara.
Memlekete isteyeyim dese bir ailesiyle sıkıntılıyız ben gitse kesin ayrılırız diyorum,zaten ben orada yaşayamam ailesi pek istemiyor beni.Ama o sıkıntı olmaz para biriktirmem lazım ama önceliğim tabi antalya diyor.Bence ailrsi yer parayı ama neyse ona göre değil tabi.
Ne yapacağımızı şaşırdım.Öncelikle ne yapalım arkadaşlar fikir verin.

Antalyada okuyan arkadaşlar üniv.çevresi uygun apart var mı eşya masrafı filan olmasın.Buda bize fikir olsun ayrıca

Şimdilik hiç bir yere tayin istemese. Evlenmeye yakın istediğiniz yere tayin istese. Ya da en azından borçlar bitene kadar bulunduğu yerde kalsa olmaz mı?

Bulunduğu yerde çok mutsuz,bu yüzden birikimi geçtim çok harcadığı için eksiye düşüyor

Ne gibi harcamalar? Benzer harcamaların Antalya'da yapmayacağı ne malum?

İhtimaller Antalya ya da ailesinin yanı ise ben Antalya derim. Sonuçta orda da ailesi ile kalsa da evin giderlerine bir miktar da olsa ortak olacak. Olması da gerekir bazı durumlarda.

Ne gibi harcamalar? Benzer harcamaların Antalya'da yapmayacağı ne malum?

İhtimaller Antalya ya da ailesinin yanı ise ben Antalya derim. Sonuçta orda da ailesi ile kalsa da evin giderlerine bir miktar da olsa ortak olacak. Olması da gerekir bazı durumlarda.
Yeme içmeye hep masrafı +sigaraki kutusu 11 tl.+ikide bir sıkılıp arabayla gezdiği için + benzin yine olacak tabi ama orada sıkıntıdan fazlaca harcıyor.oda memnun değil bu durumdan
Antalyada gezse tozsa bile çok harcamaz, sigarayıda bırakacak epey bir harçlık ayırdık zaten.
Bende aynısını düşünüyorum market pazar alışverişi faturalar olacak oradada ama kira vermeyecek tabi aslında arada 200 tl anca fark oynar.burada tek kendine orada tüm aileye bakacak gibi

Biz de eşimle böyle durumdayken eşim dediki bir gun "yeter!ayrı evde ayrı kira yakıt yeme içme. ..komşular gördü mü derdi.....""" biz kararlastirmadan annesine söylemiş aileler konuşmuş derken 2 ay sonraya gün aldık ..
Yalnız biz nisanliydik o zaman.aileler zaten havada istiyordu düğünü biz bir yıl sonra planlıyorduk ama böyle oldu.

Eğer ciddiyseniz ki ortak hesap yaptığınıza göre öyle; kendinizden ve sevgilinizden eminseniz evlenme işini hizlandirin. ..Tabi sırf bunun icin evlenilmez de duygularınizdan eminseniz.iliskiniz ciddiyse neden olmasın. Sevgiline de ailesini ikna etmek düşer. ..

Biz de eşimle böyle durumdayken eşim dediki bir gun "yeter!ayrı evde ayrı kira yakıt yeme içme. ..komşular gördü mü derdi.....""" biz kararlastirmadan annesine söylemiş aileler konuşmuş derken 2 ay sonraya gün aldık ..
Yalnız biz nisanliydik o zaman.aileler zaten havada istiyordu düğünü biz bir yıl sonra planlıyorduk ama böyle oldu.

Eğer ciddiyseniz ki ortak hesap yaptığınıza göre öyle; kendinizden ve sevgilinizden eminseniz evlenme işini hizlandirin. ..Tabi sırf bunun icin evlenilmez de duygularınizdan eminseniz.iliskiniz ciddiyse neden olmasın. Sevgiline de ailesini ikna etmek düşer. ..

bin küsür gibi bir rakam borç öderken bence evlenmesinler hiç doğru bir hareket olmaz

Ailesindee de para yokki neyle evlenicez zaten birikim düğün için, yazık herşeyi bu yapacak biraz para olsa düğünü yapar evide iyi kötü dizerdik.yani şuan iki kuruşumuz yok.Bende çalışmıyorum henüz durumum belli değil kpss ye giricem ama elbet çalışırım.

Son düzenleme:
Benim merak ettiğim hayal mi kuruyorum mantıksız hesap ediyorum acaba.Tayin tarihi yakında gelir adama gel desem ortada kalırmı.
Demeyi unutmuşum benim ailem burada durumumuz normal.Biz birşeyleri yaparız ama aileme biz evlenicez adamın iki kuruşu yok diyemem.Ben ev kurarken fazlaca yardım edicem zaten ama şimdi paraya karışmak istemiyorum onunda feda etmesi lazım birşeyleri ben herşeye getişemem li

0
Ailesindee de para yokki neyle evlenicez zaten birikim düğün için, yazık herşeyi bu yapacak biraz para olsa düğünü yapar evide iyi kötü dizerdik.yani şuan iki kuruşumuz yok.Bende çalışmıyorum henüz durumum belli değil kpss ye giricem ama elbet çalışırım.

Ben seni de memur sandım canım. Öğretmensiniz sanırım .çalışmıyorsan evlenme zaten.once sınavı kazan. Senin Atandığın yer neresi olacak falan.. Bence sınavını bekleyin nereyi kazanacaksin.bu sefer sevgilin gelir antalyaya sen gidersin bilmem nereye yine aynı kapıya çıkar. O kadar tasinma masrafı da cabası.

0

Ben seni de memur sandım canım. Öğretmensiniz sanırım .çalışmıyorsan evlenme zaten.once sınavı kazan. Senin Atandığın yer neresi olacak falan.. Bence sınavını bekleyin nereyi kazanacaksin.bu sefer sevgilin gelir antalyaya sen gidersin bilmem nereye yine aynı kapıya çıkar. O kadar tasinma masrafı da cabası.
Yok öğretmen değilim normal memurluk olacak olmazsa Antalyada çalışıcam tabi.Kalmazki iki yerden birine gidecek illede nefret ediyor olduğu yerden, yoksa bana uyar yani illede gelmesine gerek yok

Back
X