Çıkmazdayım

Daha çok yenisiniz iş hayatında. Alışamamışsınız henüz. Yaşınız da küçük. Bunun da etkisiyle basit olaylar sizi daha çok etkiliyor. Önce ne yapmak istediğinize karar verin ve o yönde enerjinizi harcayın. KPSS ye çalışacaksanız kursa gitmelisiniz mesela. Bunun da maddi bir boyutu var. Bu nedenle yeni bir iş bulmadan işinizi bırakmamanızı tavsiye ederim. Hem çalışın hem sınavlara hazırlanın.

Beni mutsuz eden calismak degil ki.. calistigim is yeri. Dengemi psikolojimi bozacam derecede mutsuz ediyor. Bu bana getirecegi paradan daha onemli degil mi? Istedigim isten cikmak degil bu isyerinden cikmak. Hani cikarsam da sinava oturup calisirim part time bir ise girip enazindan parasiz kalmam. Ama ailem bu dusuncede degil.. burdan cikip part time bir ise magazaya girmem onlar icin attan essege binmek gibi geliyorlar. Hem bana taksidin bitince cik diyorlar, hem de is bulmadan cikma diyorlar. Istedikleri is de guzel olacak heralde. Bas edemiyorum artik

Kursa gitmeden de calisabilirim.. ama baska bir ise girsem yine ayni bu pozisyonlarda olacak. Aileme bunu anlatamiyorum iste.. Saniyorlar ki daha yuksek bir is bulabilirim.

Beni mutsuz eden calismak degil ki.. calistigim is yeri. Dengemi psikolojimi bozacam derecede mutsuz ediyor. Bu bana getirecegi paradan daha onemli degil mi? Istedigim isten cikmak degil bu isyerinden cikmak. Hani cikarsam da sinava oturup calisirim part time bir ise girip enazindan parasiz kalmam. Ama ailem bu dusuncede degil.. burdan cikip part time bir ise magazaya girmem onlar icin attan essege binmek gibi geliyorlar. Hem bana taksidin bitince cik diyorlar, hem de is bulmadan cikma diyorlar. Istedikleri is de guzel olacak heralde. Bas edemiyorum artik

Ben sizi hatırlıyorum altı yedi ayda buna benzer bu kaçıncı konunuz,insanlar size seksen tane öneri yapıyor hep şikayet hep mızmızlık. Eve gelince muhtemelen yemeğiniz herşeyiniz hazır oluyor. Akşam saat 21,00-00.00 arası ders çalışın,kendinize bir planlama yapın,gün içerisinde işyerinde de iki üç saat boşluğunuzun olduğundan bahsetmiştiniz o boşlukları da değerlendirin,en azından taksitinizin bitene kadar bu tempoda başlayın. Şu tempoda emek verdiğinizi gören aileniz zaten sizi desteklemeye ve kendiniz için gerçekten birşeyler yapacağınıza dair inancınız olduğunu kavrar zaten. Siz sürekli mik mik bi cengaver gelsin beni kurtarsın istiyorsunuz sürekli şikayet ediyorsunuz bu halinizden de aileniz bıkmış olmalı ki sizde ışık görmüyorlar. Yani sekreterseniz sekretersinizdir orda genel müdür muamelesi göremezsiniz değil mi? Pozisyon neyse hem maddi hem manevi getirisi odur bir silkelenin kendinize gelin.

Kursa gitmeden de calisabilirim.. ama baska bir ise girsem yine ayni bu pozisyonlarda olacak. Aileme bunu anlatamiyorum iste.. Saniyorlar ki daha yuksek bir is bulabilirim.

Bu tür sınavlarda bilginin yanında hız da çok önemlidir. Ku

Mağazada part time çalışmak sizi daha çok yorup yıpratacaktır. Öğrencilik zamanlarımda yapmıştım oradan biliyorum. İşinize sadece gelir kaynağı olarak bakın. İş yerinde olanları umursamayın. Kaldı ki sizi daha mutlu kılacak bir iş bulursanız zaten çıkın. Ancak bir sınava hazırlanacaksanız bunun kurslarını araştırın. Siz bilgiyi tek başınıza edinebilirsiniz ama sınavda hız da çok önemlidir. Ailenize gelirsek sizin başarılarınızı gördükçe aileniz sizi daha iyi anlayacaktır. Tüm aileler gibi şimdilik sizin için güvenli gördükleri şeyi istiyorlar.

Part time iş çok mantıklı. Sürekli evde olunca insan da ders çalışma isteği olmuyor. Zaten çok zamanım var, yarın çalışıyorum diyorsun hep. Taksin ne zaman bitecek? Belki 1 ay da ekstra cep harçlığını çıkarmak için çalışırsın.

Sonra zamanla part time iş bulsan, derslerine de ev de değil kütüphane de çalışırsın. Hem daha organize olursun, hem de evde sürekli anne baba ile muhatap olmazsın.

Taksit ne taksidi acaba

Canım para kazanmanın, kazanabilmenin ne kadar büyük bir nimet olduğunu anlamak için lütfen eşinden şiddet, eziyet, ihanet ve nicesini gördüğü halde elinden hiç bir şey gelmeyen arkadaşlarımızın feryatlarına bir göz at.
Teori ile hiç bir mertebeye ulaşamazsın bunu unutma lütfen. Her şey uygulamaya, tecrübeye dayalı. Yaklaşık 5 yıl kadar önce müthiş nam salmış bir Holdingte muhasebede çalıştım.Yanımda ki bir arkadaş vergi dairesi müdürlüğü yapmış zamanında, karşısında ki bayan ticaret lisesi mezunuydu :) Şartlar, konum ve maaş her şeyleri aynıydı. Çünkü; ikisi de aynı işi yapabiliyordu.
Bir sürü örnek gösterebilirim sana , sadece okul okumak değil olay. Bende okul okurken yaz tatillerinde hep çalıştım, güncelledim kendimi. Okulda da inanılmaz rahat ettim. Örnek muhasebeleştirme , kdv , banka işlemleri v.s. anlatılırken ben zaten hepsini biliyordum:) 20 yaşına geldiğimde muhasebe alanında ciddi yol katetmiştim. Bu zamana kadar hep kendimden çok büyüklerle daha tecrübelilerle aynı mertebede çalıştım. Ne bölüm bitirirsen bitir seni yine tecrübelinin yanına sekreter gibi koyacaklar. Yetişmen lazım.Bu yüzden yetişmek istediğini göster iş yerinde meraklı ol ve iş bulması bu kadar zor bir dönemde , evde de huzurlu olamayacaksın madem işini bırakma. Açık öğretimle bilgilerini güncelle bence.

Kendi doğrularını yaşa o zaman, rest çek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…