- Konu Sahibi Esmerseker77
-
Bende zaten birşey yoksa dedim .Öyle şey olmaz kızı dolduruşa getirmeyin. Her anne babanın bildiğievladinin hayrına istediği düşünce ler var dir. Bu kadar antimla buna karar verilmez
Babanin kisiligini bilemem ama sanki bana biri onu doldurmus gibi geldi. Boyle durumlarda ustune gitmek akillica degil araya buyuklerden birini sok bekle sende inada bindirmis gibisin cunku bn mesela babama evlenmek istiyorum diyemezdim lap diyeGelişmeleri söyleyeyim. Kaç gündür konuşmuyorum evdekilerle işten gelip direk odama gidiyorum yemek yemiyorum sırf kavga çıkmasın diye. İçerde kavga ediyorlardı. Sesleri geliyordu. Sonra odama girdiler babam ne olacak bu iş böyle dediler bilmiyorum dedim. Seçimini yap dedi. Evlenmek istiyorum dedim. Hayır öyle birşey Yok dedi. Vazgeçeceksin arayacam o bilmem ne çocuğunu vazgeçecek ya da buraya gelecek öldürecem onu dedi.
Sakın dedim korkmuyorum senden hayatım boyunca titredim karşınızda tepkilerinizden baskılarınızdan dolayı hep içime kapanık oldum. Bu evde olmaz artık dedim. Gitti mutfağa bıçak aldı tüm kardeşlerim annem zor durdurdu. Bıçak çekti. İlk defa karşı çıktım diye ona. Şimdi atıp tutanlar söylesin tanımıyor etmiyor evleneceğim adamı. Hangi sebep kızına bıçak çekecek kadar büyük olur söyleyin?
Gelişmeleri söyleyeyim. Kaç gündür konuşmuyorum evdekilerle işten gelip direk odama gidiyorum yemek yemiyorum sırf kavga çıkmasın diye. İçerde kavga ediyorlardı. Sesleri geliyordu. Sonra odama girdiler babam ne olacak bu iş böyle dediler bilmiyorum dedim. Seçimini yap dedi. Evlenmek istiyorum dedim. Hayır öyle birşey Yok dedi. Vazgeçeceksin arayacam o bilmem ne çocuğunu vazgeçecek ya da buraya gelecek öldürecem onu dedi.
Sakın dedim korkmuyorum senden hayatım boyunca titredim karşınızda tepkilerinizden baskılarınızdan dolayı hep içime kapanık oldum. Bu evde olmaz artık dedim. Gitti mutfağa bıçak aldı tüm kardeşlerim annem zor durdurdu. Bıçak çekti. İlk defa karşı çıktım diye ona. Şimdi atıp tutanlar söylesin tanımıyor etmiyor evleneceğim adamı. Hangi sebep kızına bıçak çekecek kadar büyük olur söyleyin?
Ayni benim babam gibi bir karakter. Cekmek zorunda degilsin. Maddi gücün meslegin diploman varsa kimsenin sana bunlari yapmasina izin verme. En kötü ne olabilir? Sevdigin adam da kötü biri cikabilir. Ama kendi paranı kazandiktan sonra kimseye mihtac degilsin. Ailenin bildigi vardir diyenlere kulak asma. Hicnir sey bildikleri yok. Benim annem babamin etkisinde kaldigi icin oyle davraniyordu. Babamla bosandi beni kaybettigi icin. Annemle gorusuyoruz. Esimin yuzune karsi diyor ki senden ozur dilemeliyim. Cok ayip etmişim. Boyle iyi bir insan cok şükür. Insallah senin sevdigin de benim eşimden bile iyi olsun. Git hayatini kur. Kimseye mecbur degilsin aile diye. Aile olup da ne yapmislar bicak cekmisler. Annen birazcik arabuluyor olsa dicem ki tamam seni dusunen var. Ama yok hepsi ayni. Bu yaslar bir daha gelmeyecek. Psikolojik yara olarak sana kalacak. Senden cocuklarina genlerle tasinacak. Sana kazandirdigi hicbir sey yok zarardan baska. Boş edebiuat yapmasin kimse. 25 yaşındasın cocuk degil. Kimseye mecbur degilsin. Senden sonra evde yasanacak herhangi bir olumsuz sonuctan da sorumlu degilsin. Herkes kendinden sorumlu. Git ve dönme. Sende kendimi goruyorum icim yaniyor. Gunlerce aç yattim. aylarca her gece agladim. Kimsenin umrunda olmadim. Kucuk kardesim dışında kimse uzulmedi halime. Meyvesuyuyla karnimi doyurdum. Tuvalete bile gitmeye korkuyordum. Varligimi hissedecekler rahatsizlil vericem diye. Kimin ne hakki vardi bunlari bize yasatmaya? Simdi kimse anne baba hakki diye maval okumasin. Hepsinden once bizim hakkimiz var. Iyi bir muamale gormeye, dinlenilmeye, ortak kararlar almaya, sevilmeye, sayilmaya hakkımız var. Dunyaya gelirken bize danısıldi mi? Sirf anne baba olma hissini tatmak icin dunyaya getirmisler bizi. Sevgi ilgi saygi hoşgoruden yoksun büyütmeye haklari yok.Gelişmeleri söyleyeyim. Kaç gündür konuşmuyorum evdekilerle işten gelip direk odama gidiyorum yemek yemiyorum sırf kavga çıkmasın diye. İçerde kavga ediyorlardı. Sesleri geliyordu. Sonra odama girdiler babam ne olacak bu iş böyle dediler bilmiyorum dedim. Seçimini yap dedi. Evlenmek istiyorum dedim. Hayır öyle birşey Yok dedi. Vazgeçeceksin arayacam o bilmem ne çocuğunu vazgeçecek ya da buraya gelecek öldürecem onu dedi.
Boş laf atmasin buna da hakki yok. Eger gitmeye karar verirsen basimdan gecen süreçleri anlatir yardim ederim. Cok bir sey olmadi tabii de. Biz cok uzak bir sehre gittik esimin evi oradaydi oraya atanmisti. Bu sebeple pat diye kapiya dayanamadilar. Sizin de oyleyse korkacal hicbir sey yok. Ama su anda sehirler arasi giris cikislar kapali. Nasil olacak?Kimsem Yok evlenecem sevdiğim adamla. Yarın babam denilecek adam beni mirastan feragat edecekmiş. Sanki çok malı mülkü varmış gibi.
Yorumlarını okuyunca ağladım. Bende yemek yiyemiyorum. Evdeki hiçbir şeyi kullanmıyorum. Yollar kapalı kaymakamlığa gidip konuşacak bir yol bulmaya çalışıyoruz. Gidecem zindan ettiler bana burayı.Boş laf atmasin buna da hakki yok. Eger gitmeye karar verirsen basimdan gecen süreçleri anlatir yardim ederim. Cok bir sey olmadi tabii de. Biz cok uzak bir sehre gittik esimin evi oradaydi oraya atanmisti. Bu sebeple pat diye kapiya dayanamadilar. Sizin de oyleyse korkacal hicbir sey yok. Ama su anda sehirler arasi giris cikislar kapali. Nasil olacak?
Boş laf atmasin buna da hakki yok. Eger gitmeye karar verirsen basimdan gecen süreçleri anlatir yardim ederim. Cok bir sey olmadi tabii de. Biz cok uzak bir sehre gittik esimin evi oradaydi oraya atanmisti. Bu sebeple pat diye kapiya dayanamadilar. Sizin de oyleyse korkacal hicbir sey yok. Ama su anda sehirler arasi giris cikislar kapali. Nasil olacak?
Canim benim kalbinden operim. Inan bana cok mutlu olacaksın.Yorumlarını okuyunca ağladım. Bende yemek yiyemiyorum. Evdeki hiçbir şeyi kullanmıyorum. Yollar kapalı kaymakamlığa gidip konuşacak bir yol bulmaya çalışıyoruz. Gidecem zindan ettiler bana burayı.
dünyada bir tane varmış, o da sana denk gelmiş kardeş. Başkalarına örnek gösterip kimsenin vebaline girme :)Benim ailem de eşimi istemedi hem yaşım küçük diye hem de memleketlerinden dolayı O memlekette Kiler kötü olurlarmış Biz çok Direndik benim emin olduğum tek bir şey vardı eşimden emindim bana bakabileceğinden beni ezdirmeyeceginden beni yüzüstü bırakmayacağından yaşımın küçük olmasına rağmen ben ne istediğimi biliyordum kaçmadım. Telimle duvagimla çıktım evden ve şu an benim ailemdeki A'dan Z'ye herkes beni değil eşimi arayıp sorar gelip gitmiyorsun arayıp sormuyorsun Özlettin kendini hepsi çok seviyor ve bir gün en büyük dayım Aferin kızım biz anlayamadık kusura bakma dedi ortanca dayım eşimden defalarca özür diledi Senin hakkında böyle düşündüm Özür dilerim senin hakkında şöyle düşündüm Özür dilerim Özür dilerim Özür dilerim dayım günboyu eşimden özür diledi eşim en sonunda utandı Tamam abi yani özür dileyecek bir şey yok olur mu öyle şey Siz de kız veriyorsunuz sonuçta dedi Eşimin ailesi çok fazla sorunlu çıktı ve ailesine karşı beni koruduğu için kolladığı için bana her zaman değer verip sahip çıktığı için ailem ona minnettar en büyük dayım oğlunu evlendirdi kendi damadı olduğu halde benim eşimden para istedi eşim de verdi Düğünden 3 sene sonra alabildik parayı para vermesi yetmedi ev düzmesi ne de yardım etti halılarını perdelerini biz aldık Eşim bir de balayına gönderdi onları Ayriyetten Düğünde de nişanda da para taktı Bir de üstüne düğünde giymemiz için kendisine takım elbise kızımla Bana da kıyafet aldı yani sanki kendi oğlunu evlendiriyor muşçasına bir ton para harcadı ve bir gün bile dayımı arayıp parasını istemedi. Ve bir gün bile bana Ben senin aileni bunu yaptım şunu yaptım demedi Ben hatta kızdım Bizim de çocuğumuz var Neden paranı istemiyorsun dedim eşimde o zaman yaptığım iyiliğin hiçbir anlamı kalmaz paraları olunca verir zaten insanları sıkıştırmanın bir anlamı yok dedi ona ben bile minnettarım ne desem az.. Sende eğer sevgilinden eminsen aileni ikna et yaşin kucuk degil..
Başkalarina örnek gosterip vebaline girme derken? Konu sahibinin akli fikri zikri yokmu KARDES! Ben basima geleni soyledim konus sahibi gayette akli basinda yasini basini almis bir olgunluga sahip.. insan ne istedigini bilirse basina bisey gelmez merak etmeyin..dünyada bir tane varmış, o da sana denk gelmiş kardeş. Başkalarına örnek gösterip kimsenin vebaline girme :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?