• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıkmazdayım...

canım keşke bunları evlenmeden önce düşünseydin
her evliliğin zorlukları vardır ama senin ki daha zor elbette
ama her şeyi çlçüp tartman lazımdı
elbette sende böyle olacağını bilmiyodun ama bari okulunu bitirseydin
bence konuş eşinle, annesiyle konuşsun oda
allah yardımcın olsun

böyle olacağını birlikte yaşayacağımızı bilmiyordum birlikte yaşasak bile kayıvalidemin böyle sorun çıkaracağını bilmiyordum kalbimi çok kırdı geceden beri ağlıyorum sigara içiyorum başka yaptığım bişey yok delircem.. eşimde bana bakıyor gözleri doluyor.. keşke iyileşseydim öyle evlenseydik diyor..:(((

eşinin iyileşme ümidi olmasına sevindim ama ne derece iyileşecek ? yani şu an ikiniz de çalışmıyorsunuz , eşin iyileşinceye kadar sabret , her şey yoluna girip kendi evinizi geçindirecek duruma geldiğinizde ayrı eve çıkarsınız diyecem ? ama ne kadar mümkün bilemiyorum

cidden cok zor durumdasın cnm ,senın her seyın sorunlu nasıl cesaret ettın anlamadım ,okul bıtene kadar bekleseydınız keske ,bı de kaynana var bsaasınızda ayrı eve cıkamazmısınız

Aşk'ın gözü bu kadar kör mu acaba ? diye düşünüyorum hep ve malesef ki sizin gibi örnekler cok asla yadırgamak degil amacım fakat ne güzel okuyormussunuz ne aceleniz var dı demekten de kendimi alı koyamıyorum.herkesin kendine göre deger yargıları var elbette fakat Ailenize hayal kırıklıgı yaratmış olmanıza üzüldüm açıkcası.umarım herşey istediginiz gibi olur diyecegim ama zor gibi gözüküyor.Allah size sabır versin.

eşin annesiyle konuşsun. sen okuluna devam et. kaynanandan önce eşin gelir. ben ilk evlendiğimde eşim bana önce beni dinleyeceksin dedi. annem olsun ailem olsun umrumda değil benim dediğim olacak. öyle de oluyor. eşime danışırım o izin verdi mi kimse de bana karışamaz. yazık eşin de üzülüyordur şimdi. kendini toparla. okuluna devam et. tek göz de olsa keşke ayrı bir eve çıkabilseydin. Rabbim yardımcın olsun.

Aşk'ın gözü bu kadar kör mu acaba ? diye düşünüyorum hep ve malesef ki sizin gibi örnekler cok asla yadırgamak degil amacım fakat ne güzel okuyormussunuz ne aceleniz var dı demekten de kendimi alı koyamıyorum.herkesin kendine göre deger yargıları var elbette fakat Ailenize hayal kırıklıgı yaratmış olmanıza üzüldüm açıkcası.umarım herşey istediginiz gibi olur diyecegim ama zor gibi gözüküyor.Allah size sabır versin.

haklısınız hepiniz arkadaşlar.. eşim 11 yıldır bu durumda iyileşmesi mucize.. bir tedavi imkanı vardı ona güveniyorduk onada başladı 2 aydır ama gelişme yok.. hayalimize göre iyileşince evlenecektik bu tedaviden umudumuz çoktu benim yüzümden ben acele ettim kendim ettim kendim buldum..

diyecek pek birşey yok ama bir süre ortalık durulana kadar alttan almalısın sonra yavaş yavaş eve kendi düzenini yerleştirmeye başlarsın iki seçeneğin var yha suyuna gideceksin her dediği olacak veya kendi bildiklerini yapacaksın ki o zamanda huzurun kalmaz... gerçekten ne desem bilemedim ALLAH yardımcın olsun..

keşke bekleseydiniz,kaçmasaydınız,eğitiminizi tamamlasaydınız,asla ama asla ailenizi karşınıza almasaydınız.ama keşkelerle olmuyor maalesef.kaçtığınız için ne ailene, ne eşinin ailesine sığarsın.kendini ezdirme,kayınvalidenin saygı çerçevesinde ağzının payını ver.eşinde sana destek olsun.uygun bir dille sıkıntılarını anlat.ailenle de mutlaka barışmaya çalış.el kapısı zordur çünkü..

Dön evine yol yakınken..
Eğitimini de tamamla..
Ne demek açık öğretime bile izin vermiyor?
Eşinin eğitimi, işi nedir? Çalışıyor mu?

Sana kendi ailesinin yanında "ara annesini boşanıcaz" demesi ne cürret..

Siz bedensel engelli bir insana hayatınızı adayabilecek kadar büyük yürekliymişsiniz, ancak eşiniz daha üç ayda hem size saygısızlık etmiş, hem sizi annesine ezdirmiş, bu kabul edilemez bir şey.

Ailenizle konuşun, ne yapmışsanız kendinize yapmışsınız zaten, pişmanlığınızı anlayıp size kollarını açacaklardır. Bu genç yaşınızda kimsenin kölesi olmayın, eğitiminizi tamamlayın, ayaklarınızın üstünde durun.

Öncelikle sizi tebrik ederim. Bedensel engeline rağmen seviyorum diye evlendiğiniz için. Etrafımdakiler ne der diye düşünen binlerce beynindeki engellerle dolaşanlara inat. Ama zamanlama yanlış olmuş. Ama artık keşke demenin de faydası yok.
Eşinize çok üzüldüm. Kimbilir ne kadar fırtınalar kopuyordur yüreğinde. Size karşı mahcup hissediyordur eminim kendisini. Bütün o sinirleri ondandır. Size yetemediğindendir.
Ama ailesine feci kızdım.
Sizi baştacı etmeleri gerekirken yaptıklarına bakın. Eşinizle konuşun. O da ailesiyle. Uygun bir dille anlatsın. Ne kadar etkili olur bilmiyorum. Umarım diyebiliyorum sadece. Size sabır diliyorum. Böyle insanlarla uğraşmak çok zor.

Yazdıklarını tekrar tekrar okudum.Gerçekten büyük cesaret ve özveride bulunmuşsun.Kayınvalide ile aynı evde oturmak zordur.Bir evin bir hanımı olur derler.Sizin evde üç hanım var ve bu çok fazla.Üstelik bu hanımlar anlaşılan seni köle veya hizmetçi gibi görüyorlar.

Eşin felçli olmasaydı bu duruma katlanır mıydın ? Sanmam.Sende tersi bir durum var,bir çeşit vicdan yapıyorsun.Terk edersen felçli olduğu için terketmiş görünmekten korkuyorsun.Bence karar verirken eşini "felçli koca" olarak değil sadece "koca" olarak düşün.

Ailen seni onunla evlendirmek istememiş,kaçmışsın.Şimdi onların haklı olduğunu görüyorsun.Gerçi kızlarını reddetmeleri hiç doğru değil ama herhalde çok kırıldılar ve gidip gününü görsün dediler.Yine de ailendir,seni sokakta bırakmazlar.

Bence de evine dönebiliyorsan dön ve eğitimine devam etmenin yolunu bul.Şimdiden böyle tatsızlıklar başlamışsa birkaç yıl içinde senin de psikolojin tamamen bozulacak.O zaman iş işten geçmiş olacak,istesen de eğitim ve çalışma şansın kalmayacak.

Eşin için üzülmen bir yere kadar.Bak onun annesi var,oğluna aslan gibi (fazlasıyla) sahip çıkıyor.Aç değil açık değil.Manevi olarak duyguları incinir tamam da...Ya senin duyguların ?
Kendini feda etmek zorunda değilsin.Senin de bir hayatın ve duyguların var.
Dediğim gibi eşini felçli sıfatıyla düşünme,ilişkinizi normal evlilik gibi değerlendir.Böyle bakınca doğru karara ulaşırsın.

Diyecek hiçbirşey bulamadım okurkende durumunuza çok üzüldüm hiç kolay olamasa gerek Allah yardımcınız olsun..

durumunuza üzüldüm kardeş.. Allah yardımcın olsun.. Aslında seni eşinin ailesi başlarına taç edeceklerine demekki zulm ediyorlar.. Allah eşine iyilik sağlık versin inşallah.. umarım kısa zamanda iyleşir, herşey yoluna girer ve ayrı evde mutlu mutlu yaşarsınız.. Allahım sana , eşine ve sizin durumunuzda olan herkese yardımcı olsun, iyilik sağlık versin inşallah..

neden bukadar alttan alıyorsunki...eşin yada kayınvaliden senin başında baki mi ?
tabiyki okucaksın eline mesleğini alacaksın....bir insan bunu istiyorsa bırak kayınvalideyi kendi öz annesi bile bir yerde karışamaz !

kimseyi dışlamak hor görmek değil niyetim..yanlış anlaşılmasın ama..sen kocandan ayrıldığında birdaha gelin bulabilecekmi ? kim senin gibi özveride bulunabilir üstelik hayatı pahasına....

onların seni kaybetmemek için başlarının üzerinde gezdirmesi gerekir...eşin bedensel özürlüyse zihinsel özürlüde değil ya ? kalkıp ne cüretle annesine boşanıcaz diyerek seni rencide edebilir orda ....

sanırım okuyup meslek sahibi olduğunda onlara boyun eğmeyeceğinden onlara muhtaç olmayacağından dolayı tırsıyor kayınvaliden.....herşey avucumun içinde olsun istiyor...

göster dişini..bak bakalım nasıl değişiyorlar...sessiz olanı hep ezerler...bu onun işnsanlığından iyi niyetinden demezler...taktir etmezler...böylelerinide alttan almana hiç gerek yok..işinize gelirse havasına gir....

kendi ailene gelince......her ailede sorunlar olabilir..ama et tırnaktan ayrılmazki..o annen baban senin...senin mutlu olmanı herşeyden çok isterler...döndüğünde tabiyki kabul edecekler...hatta biran önce ailenle görüşmeye başla..sanırım üstüne üstlük bide seni yalnız ve çaresiz sanıyolar....

susuyorum sadece ne denebilir ki...
uzuldum adiniza ama...
kendi dusen aglamaz :59:

Bu konuya nasıl bir yorum yazılaiblir ki..?
Hem eşinizi seviyorsunuz,her türlü zorluğu kabul edip aynı evde yaşamayı kabul etmişsiniz,hem ailesi tarafından eziliyorsunuz,hem ailenizi üzmüş hem okulu terketmişiniz..
Yapabileceğiniz bütün yanlışları yapmış bitirmişsiniz bundan sonra ki ilk adımınızın doğru olmasını dilemekten başka birşey gelmiyor aklıma..
İşe girin eşinize maddi olarak siz bakın ve o evi terkedin..

cevap yazan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.. fikirlerinizi düşüneceğim.. pek de vaktim yok.. üniv. affı 5 ay bu süre içinde kararımı vermek zorundayım.. hayatım alt üst oldu resmen ben eve başkalarıyla yaşamaya alışmaya çalışırken kayınvalidemin sözleri beni derinden yaraladı.. bağırdı bana azarladı kendimi çok ezilmiş hissettim.. bunu eşimin önceki gece bana bağırıp boşanacağız demesine bağlıyorum.. kayınvalidemde cesaret bulup ezek istiyor beni.. annem babam dan dayak yemedim böyle bağırıp çağırmadılar bana haksız yere yapılan bu konuşma çok kırdı beni.. artık bu evde kalsamda nasıl o insana anne derim bilmiyorum..:(( ben bir saygısızlık yapmadım evin işlerini de yapmaya çalışıyorum yemekte daha ne yapim bilmiyorum.. birde anneme laf etti çok zoruma gitti senin annen böylem öğretti diye.. ben çok titizim bana uyacaksın misafirlere hizmet edeceksin bize hizmet edeceksin dedi.. misafirler varken bi ara wc ye gitmiştim o ara yiğenin eşi çay doldurmuş zoruna gitmiş niye ben yapmamışım aklıma bile gelmeyecek şeylerden beni mesul tutmuş hepside bugün patladı ne hikmetse.. ben yanlız yaşamak istedim evet ama mümkün olmadığınıda bildiğim için evde hiçbir huzursuzluk çıkaradım.. birde bana demezmi bizi evden göndermeye çalışıyorsun benim gözümden kaçmaz..

Back
X