- 23 Ağustos 2010
- 1.661
- 276
- 198
- Konu Sahibi farahnihal
-
arkadaşlar ne yapsam bilmiyorum küçük bir ilçede yaşıyorum orta halli bir işletmede 5 yıldır asgari ücretle çalışıyorum. aynı şekilde eşimde öyle 4 yıldır aynı işyerinde asgari ücretle. arkadaşı şehire gtti mesaile 1500 maaş alıyorumuş eşimede gel demiş,işi hazır gibi benim arkadaşımda şehirde oda bana sekreterlik işi ayarladı aslında
,1100 maaşla, ilçede yaşama avantajları aileler burada ,yemeğe ailelere gidiyoruz,çocuk olursa bakacaklar,evimiz var burda
şehire gidersek,ev var sayılır birikim var almak için,ama çocuk olursa anneler gelip aynı evde yaşama süreci başlayacak,yıllardır ilçedeyim büyükşehir gözümü korkutuyor gibi,,burda da ne uzalıp ne kısalıyoruz...günlerdir işin içinden çıkamadık...
o kadarcık maaşa iyi birikim yapmışsınız tebrikler gerçekten... ama ne acıdır ya şu devirde asgari geçim diye adlandırdıkları ve üç kuruş para olarak belirlidikleri maaşlan insanların 1 ay geçinmesini bekleyen isteyen devleti tebrik ediyorum heleki kirada yaşayanlar napsın .. Sende kendi iş yerinlen görüşsen zam falan yapmazlar mı?
mrb canım benim fikrim gitmenizden yana..........bende ilçede yaşıyorum evet avantajı var ama bir yemeğe gidemiyorsun çocuğun olsa bir eğlenecek yer yok çocuğunu yazdıracak bir kurs yok aynen dediğin gibi ne uzuyoruz ne kısalıyoruz.....
işyerimi hiç sevmiyorum sanayi bölgesi,birde aşırı çekilmez patronum var, 7/24 azar kabahat suçum olupta değil...
o zaman hiç düşünme git ... zamanında eşimde bana antalyaya taşınalım dedi ben istemedim bazen keşke gitseydik diye düşünüyorum.. ama ne var o zman çocuk yoktu şimdi bebeğim var annem bakıyor taşınsaydım nasıl olurdu bilemiyorum
Bende gitmenizden yanayım zaten şu an çalıştığınız işte huzurunuzda yokmuş.
çocuğunuz olduktan sonra zaten bir yaşına kadar izin alırsınız annenizin kalmasına gerek kalmaz. 1 yaşından sonrada eğer şehir ile ilçe uzak değilse anneye verir haftasonları gidersiniz yanlarına.
çocuk olunca çalışmayın diyeceğim ama bu devirde tek kişinin çalışmasıyla çok zor gerçekten. Bazı fedakarlıklarda bulunmak gerekiyor ne yazık ki.
benim demek istedeiğim restoran falan nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama biz yemeğe merkeze gitmek zorunda kalıyoruz..çocuklar sıkılıyor eğlenecek gezecek yer yok...bu arada ben doğduğum ilçedeyim hiç başka yerde yaşamadım......ben istemiyorum çocuklarımı burada büyütmek ama belirli bir süre buradayız sanırım....yemeğe dedim aslında ayda toplasan 5 yada 10 gün
ilçede yaşam şartları çok kısıtlı, ben olsam hiç düşünmeden giderdim şehre..
daha güzel yaşam şartları varken neden yaşamayasınız ki..
çocuk olunca da düzeninizi ona göre ayarlarsınız herşeyin bir çözümü vardır...
yorumun için çok tesekkür ederim.
hemde huzur hiç yok nasıl söylesem 1 dakika geç kalamazsın yıllık izin bir hafta patron değişik şöyleki mesela sofraya otururuz neden çok yoğurt yedin yada bu kağıt neden burda, senin kocan nasıl almş senin, seni sinsi seni, sözde şaka yapıyormuş ama artık kaldıramıyorum müşterilerin yanında bile sürekli laf sokma
benim demek istedeiğim restoran falan nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama biz yemeğe merkeze gitmek zorunda kalıyoruz..çocuklar sıkılıyor eğlenecek gezecek yer yok...bu arada ben doğduğum ilçedeyim hiç başka yerde yaşamadım......ben istemiyorum çocuklarımı burada büyütmek ama belirli bir süre buradayız sanırım....
yemeğe dedim annelere gittiğimiz yemek öyle ayda beş ongün, bende yıllardır aynı ilçedeyim iş olmadığı için patronlar emiyo resmen, vede artık kredim bimiş tükenmiş hissediyorum bu adamı çekemiyorum artık iyide dese batıyor kötüde dese
eşim aslında burdaki evden kira alcaz çalışmana bile gerek kalmaz 3 yaşına kadar kendin büyüt diyor kimsenin bakmasının istemiyor gibi...
Eğer öyle bir imkan varsa gidin derim bende.3 yaşından sonrada kreşe verip tekrar çalışırsın istersen.
ASLINDA denemekte fayda var olmazsa geri dönersin sonuçta orda da ev var burdada ama hiç risk almazsam batmam da çıkmamda
Şuan ikinizin maaşı 1600 yapıyor ama şehre giderseniz ikiniz maaşı 2600 olacak. 1000 liralık iyi bi artış var. Çocuğu şimdiden dert etmeyin anneye uzak olsanıza onlar gelir bakar zaten.
Şehre taşınınca kira derdi olmayacaksa o 1000 lira direkt cebinize kalacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?