Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

sorma hep kendimle hesaplaşma içindeyim. nasıl başedicez bu kistle. neden bebişimiz olmuyor. eşime evlat veremiyorum diye. Ama umarsız kendini bilmez kişiler hiç düşünmeden evlatlarına kıyabiliyorlar. şimdi bende okudum bir anne ekonomik sıkıntı çekiyor diye karnına ateş etmiş. ne düşünerek bunu yapmış bilmem. bu insanların kolaycana elde ettikleri şeyler neden değersiz oluyor. yazık bize yazık................

arkadaşlar hikayemi merek eden varsa
2007 kasım ayında 6,5 cm çikolata kisti nedeniyle açık amliyat oldum ve 3 ay doğum kontrol hapı kullandım ama tekrarladı kistim bu benim için çok büyük hayal kırıklığı olmuştu ve daha sonra izmirde umur yensel diye bir dr gittim o bana duphaston adında bir hap verdi ve kistim geçti gnophone ve prengly iğnesi tedavisi gördüm iki ay olmadı sonra 3 ay kendmiz deneyelim dedik yine olmadı 3 ayın sonunda yine dr umuza gittik rahim filmi çekildim ilk ayında korunduk 2.inci ayında korunmayı bıraktık ve bebeğimiz bize bayram hediyesi oldu aslında kistlerim sürekli tekrarlıyan türden çok korkmuştum hamile kalamıyorum diye tam 10 ay bekledim kanallarımda tıkanıklık varmış o açıldı galiba ve bebeişimz geldi bu arada sopan suyu içtim ama 5 gün eşimde morfoloji sorunu vardı o da keçi boynuzu kürü ve havuç suyu ile sperm sayısını arttırdı

hamilelik belirtilerine gelince normal yumurtlama dönemim bitince akıntılarım birkaç gün sonra tekrra başladı adet olcam gibi ağrılarım vardı kasıklarımda heran adet olucam zannettim birde çok uyku hali oldu bende birde adet olma dönemimde idarrim koyulaşrı ve yanma oldu hafif bel ağrısı ve kasık ağrımda oldu tabi mide bulantım çok fazla olmadı
işte arkadaşlar sizlere yardımcı olabildiyesem ne mutlu bana

çok fazla giremiyorum çünkü amliya olmadan önce düşüğüm olmuştuı bu neden le dr um istirat vericeğini söyledi işe bile zor izin aldım yarın dr gidicem o yzüden işlerimi toparlıyorum evde girdiğim zaman dfaha net konuşuruz arkadaşlar bol Hamileli günler

sağol canım benim çok sevindim. CENABI ALLAH sabredince veriyor. hayırlısıyla inşallah bizlerde haberlerimizi veririz. peki sende de yapışkanlık varmıydı. böyle işlerde morel de çok önemlidir. kendine dikkat et haberlerini bekliyoruz.:1hug:

sabir sabir sabir
herseyde sabretmek gerekio..o kadini bende izledim hangi akla hizmet yapti bu davranisi bilmem...

bugün bir kadin bana kadere inanmakla ilgili cok güzel bi hikaye anlatti..meger ne kadar isyan icindeymisim onu farekttim o teyzeyi dinledikten sonra..hersey bir sinav rabbim daha zor sinavlara tabi tutmasin insallahh
hakkimizda hayirlisi olsun

vaktin olursa canım benim banada anlatırmısın. merak ettim şimdi. CENABI ALLAH hakkımızda hayırlısını nasip etsin.

canim aklimda kaldigi kadariyla özet yapayim
insanoglu yaratilisi geregi aceleci olarak yaratilmistir..her an hersey onun olsun ister..sahip olduklari karsisinda yaradanini zikretmeyi ona sükretmeyi hemen unutur.su dünyada hersey herkes bi sinavdan gercerken bu ne bicim kader deyip isyan etmek cok büyük günahtir...
Allah kullarini yaratirken kimisini zengin kimisini yoksul yaratir..ve ona bir kader cizer ve azda olsa bir irade verip insanlarin yasamlarindda kendi yollarini cizmeleri icn birakirmis..
RABBIM bizi asla yalniz birakmaz o bizim icin en iyisini en hayilrisini zaetn kaderimize yazmistir.biz bilemeyiz belki bizim icin hayirli diye düsündügümüz sey hayirsiz ve bizim icin hayirsiz diye düsündügümüz sey de hayirlidir..rabbim hepsini kullarini yaratirken alin yazisi olarak yazmistir..nerde ne yapacagimizi nasil bir hayat yasayacagimizi O herseyi bilir...sinavimiz kaderimizde yazanlara göredir...
ne isyan edip RABBIMIZE karsi gelmeyliz nede kaderimiz buymus deyip kendimizi birakmaliyz..herzaman hedeflerimiz dogrultusunda yolumuzdan sasmadan yürümeli fakat isyan etmeden hayirlisini istemeliyiz...

aLLAH im hepimize türlü türlü yazilar yazmis..insallah kismeti güzel olan kullarindan oluruz..cektigimiz bu sikintilardan isyan etmeden kurtulur..sinavimizi ALLAH-U TEALA nin istedigi gibi basaririz...

bol bol dua..yaradan hep yanimizda bilemdigi isitmedigi hicbirsey yok ..insallah bizimde dualarimiza en yakin zamanda karsilik verecek.bizide o yüce merhametinden nasip edecek..

canima slindan cok daha uzundu ama mümkün oldugunca kisa yazmaya calistim

canım süpersin. tüylerim diken diken oldu. yaşadıklarım da bir an olsun olumsuzlukla karşılaşayım. ister isyemez buda mı olur, herşeyi yaşadım bunuda mı yaşıyacağım dedim sonra pişman oldum. tövbe ettim ve ediyorum inşallah CENABI ALLAH kabul eder. senin yazın da bir daha beni kendime getirdi. çok sağol canım. inşallah sabrımızın sonucunu hayırlısıyla alırız.
bu salı tekrar doktora gideceğim hayırlısıyla. bakalım neler diyecek.
sen neler yaptın tekrar gittin mi doktora............ haberlerini bekliyorum...............

amin canim amin insallah isyan eden kullar arasinda degilizdir insallah rabbim tövbelerimizi kabul eder..
hakkinda hayirlisi olsun insallah duymak istedigin seyleri duyarsin.kistler erimis gitmis olur..sonrada melegin sana merhaba der.
bende 5 ocakta gidicem doktora sonra adet olmami bekleyip ikinci asilamayi olucaz galiba..doktor ne tavisiye edecek bilmiyorum ama ben ikinci asilama diye düsünüyorum bakalim hayirlisi olsun..

inşallah sende umduğunu bulur hayırlısıyla evladını kucağına alırsın. CENABI ALLAH hakkımızda hayırlısı neyse onu kararlasın. kendine iyi bak.... dikkat et üşütme belki meleğin kendiliğinden gelir.

ben kendimi öyle bir sarip sarmaliyorum ki görsen corap patik terlik hepsini üstüste giyiyorum.belimde hep sarili kaloriferin önüne yer yaptim kendime kedi gibi orda oturuyorum.

kismette varsa insallah olmustur..olmadiysa da zetn bu ay hic takmicam kafama diye plan yapiorum simdiden...allah hayirlisini vermistir zaten..

aynen takmamak lazım esasında biz yapamıyoruz. küçük bir huzursuzluğu rahim hissediyormuş. teyzemin doktoru söyledi. stres çok etkiliyormuş. teyzemin bir çocuğu yüzde 90 özürlü doktoru yaşamaz dedi. teyzem (çocuğunu göstererek) bak çok evlat istiyorsun böyle olursa ne yapıcaksın. kendini stres sokma olur ALLAH verir. geç olsun güç olmasın) demişti.
sonra bizim bir komşu var. oda 13 sene evlat aradı. olurdu ama düşüyordu. sebebi anlaşılmıyordu. o zamanla bu zaman bir değil tabi. ben çocuktum çok ağlardı. olsun diye neler yapmadılar. bana dedi. en güzel yıllarımı ağlayarak stres içinde geçirdim. şimdi panik atak oldum. sana tavsiyem kendini rahat bırak olursa Allah sana er yada geç verir. şimdi kız var orta sona gidiyor. bebişlerinin düşmesini sebebide hatta bir süre olmuyordu. bebeğin kordonu gereğinden uzunmuş oda bebeğin boğazına dolanıyormuş. ondan yaşamıyormuş. sezeryan olunca çıktı ortaya. şimdi bana üzülme olur en güzel yılların diyor.

canim üzülme demek kolay ama üzülmemek elde degil ki
herkesin kendi derdi kendine agir gelio..bazen televizyonda görüyorum insanlarin halini aciyorum onlara benim sorunum ne ki bunlarin yaninda diyorum ama sonradan da herkesin sinavi ayri baska baksa seyler cekio diyorum..
dert cekene agir gelio..baskalari hernekadara buda sorun mu desede bal gibide sorun.senağlama

verdigin linkleri de okucam simdi vakit buldum ancak..

MÜJDE KIZLAR BU BİR MUCİZE
kızlar bildüğinizüzere bir haftadır çok üzüldük kahrolduk ama bugün sevinçli haberi aldık pazartesi kürtaja girmeden önce beta hcg kan tahlili yaptı yüksek çıktı çarşambayı bekliyelim dedi doktorum istenen gebelik olduğu için bekliyelim dedi bugün gittik keseyi gördük o bozuk şekilsiz dedikleri kese değilmiş kanama alanıymış doktorda şok oldu sevindi smyrna tüp bebek merkezindeki evrim hanımdan allah razı olsun beklemekte yarar var dedi 1 hafta sonra o sevinçli habri aldım bugün sağlıklı şekilde keseyi gördük cumartesi tekrar gidip kesenin durumuna göre hareket edicekler hakkımızda hayırlısı işşallah

yani kızlar çikolata kisti amiliyatı olduktan sonra bir yıl sonra hamile kaldım rahim filmi ile türlerimin yapışıklıklarını açtılar ve ilk ay korunduk ikinci ayında hamile kaldım lütfen umutsuzluğa kapılmayın

canim hayirli olsun allah tamamina erdirsin..saglikla kucaginada alirsin insallah..
ama ben anlamadim yani 1 yil önce amleiyat oldun sonrada rahim filmi cekildin yeni sonra mi hamile kaldin??bende ameliyat olali 3 ay bitti ve ilk 6 ayda hamile kalma sansi daha cok onun icin sordum

canım doktorlar hatta bir sene veriyorlar. stres yapma olur. moral çok önemli. tabiki bizim için zor. bizim halimizden anlayan gene bizleriz. o yüzden bütün morel bozuklarını yaz ama içinde tutma Cenabı Allah hayırlısıyla evlat verip yüzümüzü gülderecek. hayırlısıyla. olmazsa da hayırlısı diyeceğiz.:1hug:

canım benim ALLAH inşallah tamamını erdirir. sağlıklı sıhhatlı bebişini kucağına alırsın inşallah............kaydirigubbakcemile3

bende adet oldum demiştim ya. içeme doğdu test yapayım demiştim. test yaptım ikinci çizgi silik çıkmıştı. sevindim. eşim bir daha yap bakalım diyince yaptım ikinci çizgi çıkmadı. birincisini testi sabah yapmıştım. ne oldu şimdi anlamadım. ama olsun Cenabı Allah vermezsede olmazsada benim ne durumda olduğumu biliyor ve görüyor hakkımda elbet bir şey kararlamıştır. inşallah hayırlısı olur.............

bayanlar oncelikle hepinize gecmis olsun olsun. insallah en kisa zamanda hayirlisiyla ve saglikla bebislerinize kavusursunuz.

benim bir sorum olacak. ben 22 yasindayim. kendimi bildim bile cok agrili adet kanamam olmustur. ozellikle ilk seneler. son bir senedir biraz iyi gibiydi ama yine cok sancili olmaya basladi. verdiginiz linki okudum. orda adet sancisiyla cikolata kisti arasinda bag kurulmus. bu arada ilk adet olmaya basladigimda sanciya dayanamadigim icin doktora gtmistim. ultrason fln kan tahlili ama bisey cikmamisti. ama simdi korkmaya basladim. bugun kasiklarimda cok agrim var ve kanli akinti gelior. bu kanli akinti icin doktorum yumurtlama doneminde olur demisti ama agrim da var.acaba usutmus olabilir miyim ondan olabilir mi?:1no2:
buarada normalde agrim sadece adet gunelrimde ozellikle ilk gun olur. hicbir yere hareket edemem. midem bile bulanir. son adetimin baslangici uzerinden 14 gun fln gecmis bugun. ve agrim var. umarim acik yazabilmisimdir:çok üzgünüm:
sizin sikayetleriniz ne idi doktora gitmeden once? nedir bu hastaligin yaygin belirtileri??
a.s.a.s.

bu kadar ağrı olunca endişelenmekte haklısın, her ağrısı olanında çikolata kisti olacağını sanmıyorum. sen doktoruna çikolata kistinden şüpeheliniyormusun diye sor bence. bana gelince bende bekarken çok ağrı çekerdim doktora gittim. evlenince geçer demişti. evlendim 9 filan sonra çikolata kisti olduğunu öğrendim. doktorlar tanıyı zor koyuyor. ama çok ii bir doktor hemen de anlıyor. ama inşallah üşütmeden dolayı ağrındır. kendine dikkat et. haberlerini bekliyoruz.:1hug:kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
burda ki doktorlar 6 ay veriyolar ama abenim doktorum onu bile vermemisti ameliyattan hemen sonra asilama yapti tutmadi..beklemeye gerek yok dedi zaten uzun evli oldugumuz icin bide endo oldugu icinde beklemeyelim beklesekte olmayabilri demisti.neyse zaten bende 3 gün önce adet oldum yine yani bu ayda yok bebek hayali rafa kalkti..artik ocak sonunda asilama yolu göründü..

sen ne zaman test yaptin ki idrarda silik ciktiysa birde kanda baktir belki vardir biseyler hadi hayirlisi valla cok sevinirim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…