Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

casnim her agrili adet gören endometrioz olcak diye bisey yok ama bu hastaligin süphelenilmesinde ne belirgin özellik agrili adet görme adet döenminde yasanilan kramplar.
sendeki belirtilerin aynisini bende yaisodum evlenmeden önce bayginlik geciriyodum agridan tansiyonum 0 a düsüyodu.evlendikten sonra bukadar agrili olmadi hic ama endo tanisi konunana kadarda devam etti agrilarim ep.en sonunda ameliyat oldum ve agrilarim tamamen kesildi cok sükür...
bebek icin tedavi olurken ögrendim ben hasta oldugumu ve asla gecmeyecek bisey birakti bende bu hastalik rahim kaslarim ozamanki yasadigim kramplardan ötürü olmasi gerektigi gibi calismiyo ve bebegim olmuo..

doktoruna söyle endometriozdan süphelenip süphelenmedigini sor..
cok öenmli sakin ihmal etme bizim durumumuza düsme

canım benim inşallah ama yok bence, idrar kitini yaptığı bir oyun bana. kahverengi kanla karışık akıntım var bu beni çok rahatsız ediyor. inşallah senin de hayırlı haberlerini duyarım. bende ocakta gidicem aşılamaya morelini yüksek tut ne olur. ben sırf kafam dağılsın diye ingilizce kursuna başladım. senin seviçli haberlerini alınca bende mutlu olurum. no stres no streskaydirigubbakcemile3

bazen kanla karisik idrar positif sonuc verebiliomus,sanada aynisi oldu herhalde..
adetin bittigi halde mi kanaman var?
bir doktora görünsene belki kistlerin kanama yapiodur.
ocak ayi insallah ikimizede hatta bebek isteyen herkese hayirli olur..nüfus patlamasi olur insallah ...

canım benim bugün doktora gittim. doktor foliküllerin kist yapmış dedi. acelesi vardı başka bir şey sormadım. kanda baktırdım ama sonuç negatif. ne olcağını artık kestiremiyorum. Allahımdan yardım ve mucize istiyorum. 2009 inşallah bize uğurlu gelir. tesadüf diye birşey yok ama bir mucize sadece bir mucize.........................................

canım benim doktora gittim ama doktorum yumurtan kiste dönüşmüş dedi. gebelik kanda bakıldı. ama sonuç negatif. bilmiyorum şimdi ne yapacağım sanki kendimi kör kuyuda hissediyorum. tesadüf diye bir şey yok biliyorum am Allahımdam sadece bir mucize istiyorum. sadece bir mucize........................
2009 bize inşallah hayırlı gelir de evlatlarımızı kucağımıza alırız.......................

ümitsizlige kapilma sekerim
herzamanki gibi simdide hayirlisini dile yaradandan...
bak belki ikimiz ayni zamanda olucaz asilamayi belki ikimizinde tutucak insallah kim bilir...
dua, ümit, sabir bunlar bizim vazgecilmezlerimiz oldu artik

dualarım seninle EliFatihEFU canım benim, inşallah 2009 hayırlı gelecek bebşlerimizi kucağımıza alıcaz. ümitsizliğe kapılıyorum morelim sıfır oluyor. ne yapacağımı bilmiyorum kör kuyularda dolaşmaktan. Allah ışık tutar çıkarım, çıkarız bu belirsizlikten. dau et ne olur. benim için kendin için, ben dua ediyorum. belki senin ki kabul olur.

canim moralini bozma ALLAH herseyin en iyisini yazmistir zaten hakkimizda
elbet bir sonuc alicaz olumlu yada olumsuz..benim dualarimda bu derdi ceken herkes icin bir an önce evlat sahibi olmasi yönünde..tanidigim tanimadigim herkes icin dua ediyorum..

bak bu yazilari takvim yapraginda komustum ve sakliyorum buz dolabimin üstünde yapistirili duruyolar..gecende baska bir topikte yazdim bunlari belki sen okumamissindir burayada ekliyeyim dedim.

ALLAH IN VERDIGINE RAZI OLMAK

sunu iyi bil ki herseyin ardindan kosmak ele birsey gecirmez;yalniz kismette olan gelir.sabirla kismetini beklemen nasibini eksiltmez.ne herseye hirsal akos nede gelecek olan gelir diye otur , yat....
geleni al , giden icin üzülme.eger birsey nasip degilse, yillarca didinsende eline gecmez.hirsi birak sabirli ol.halini muhafaza et.kalbine sahip ol, kötülük koyma.ALLAH tan afiyet iste.sebebe yapismamayi da ihmal etme.
ALLAH in emeri disinda kimseden birsey alma.yine O " nun emri disinda kimseye birsey verme.kendi hevesine kapilip cesitli isler yapma.kendine okadar fazla güvenme ALLAH a güven...magrur olma;sonra sendne daha serli kimseleri basina bela eder.herseye hakkini ve zalim olma..zalim yalniz kendini kandirir.
O nun bütün kainati saran sonsuz rahmetinden faydalanmamiz dilegiyle.

ALLAH DUALARA ICABET EDER

insan fitrati geregi aceleci bir varliktir.ALLAH in nimetlerine karsi büyük bir istek duyar..oysa insan hem bu nimetlere duydugu istekten, hemde aceleci oldgundan ötürü nefisinin nefsinin arzu ettiklerinin hemen gerceklesmesini ister.dua ettigi zaman dualrina hemen karsilik bekler...karsilik almasi biraz gecikince de" dua da ediyorum ama kabul olmuyor gibi" bir düsünceye kapilir.bu sabirsizlik zaman zaman ümitzsizlige hatta duadan uzaklasmaya bile varabilr.
mü´ min Allah tan birsey istediginde takdiri O na birakmali ve O ndan her sartta razi olmus bicimde sabirla beklemlidir.belki dua ederek talep ettigi sey kendisine bir hayir saglamayacaktir. o nedenle ALLAH bunu kendisine vermemektedir..belki de bu hayra ulasmasi icin belli bir süre olgunlasmasi egitlmesi gerekmektedir.belki Allah kenisine daha hayirli baska bir nimet verecektir, ama sabrini ve sadakatini denemektedir.
tüm bunlar dua eden insanin, duasinda sabirli olmasi ve Allah in rahmetinden asla ümit kesmemesi gerektigini göstermektedir..
dua bir ibadettir ve duada sabir dua eden acisindan önemlidir.sabirla dua eden kisi eger yaradan takdir ederse dualarinin karsiligini er yada gec alir

çok çok teşekür ederim. inşallah herkesin dualarını Cenabı Allah kabul eder. nice yıllara. bu senenin hayırlı, sabırlı geçmesi dileğiyle...inşallah 2009'da hayırlısıyla bebişlerimize kavuşuruz.

mutlu seneler hayatim...
bol sabirli, huzurlu, saglikli ve kesinlikle artik bir bebisli sene olsun insallah

ocak ayı geldi bakalım hayırlısıyla sabırla bekliyorum. neler olacak. ip aldım bebek yeleği başladım. sen neler yapıyorsun...............

merhabalar ben evli değilim ama çikolata kisitinin çok fazla adet sancısı çekenlerde çıktığını duydum doğru mu benim çok ama çok şiddetli ağrım mide bulantılarım olur bazen bayılacak duruma geliyorum adetimin ilk günü o yüzden merak ettm size sorayım dedim

ocak ayı geldi bakalım hayırlısıyla sabırla bekliyorum. neler olacak. ip aldım bebek yeleği başladım. sen neler yapıyorsun...............

bebek yelegi mi bende yeni evliyken aldigim bir sürü ebbek kiyafetilerini birisine vermek istiyorum..bebek olmadan kiyafet almak ugur getirmedi anladim...
p.tesi randevum var icim karadi coktan.neler hisstettigimi bilmiyorum
tek bildigim bebege dair hicbirsey yapmak istememem hatta düsünmek bile istemiyorum..
zaten k.k ya da fazla takilmama karari aldim..sadece arada ugruyorum cevap veriyorum okadar..burda cok takildigim süre icinde bebek konusunu cok fazla kafama taktigimi ve sinirlerimi yiprattigimi farkettim..
yinede hayirlisi gelismelerden seni haberdar ederim

dogru duymussun agrili adet görenlerde oluo zaten kist agrili adet görmeye sebep oluyo..ama her agrili adet görende cikolata kisti olacak diye bisey yok.sen bir jinekologa görün anlat derdini..gerci bekarim diosun sana vajinal ultrason da yapmazlar,,neyse doktorla konus anlat durumunu eger varsa endometrioz süphesi caresine baktir hemen..sonra bizim gibi olma,,,

slm arkadaşlar bende çikolata kisti hastasıyım.:teselli:2007 ağustos aynda öğrendim.Hemde hamile kalmaya karar verdiğim bir zamanda.Kontrole diye gittim ama doktor sen zor hamile kalırsın deyince umutlarım yıkıldı.4-5 ay Yasmin kullandım ve bıraktım.Nasıl olsa zor hamile kalırım diye korunmadıkta.2. ay hamile kaldım.şok geçirdim resmen mucize diye düşündüm.Ancak mutluluğum fazla sürmedi bebeğimin kalbi durdu ve kürtajşa aldılar.1 sene oldu.8 aydır korunmuyoruz ancak hala hamile kalamadım.Ancak gittiğim iyi bir doktor ne ameliyat ne ilaç ne de aşılama hiçbirşey yapma dedi.8-9cm çikolata kisti olan hastalarının bile sabırla beklediklerinde hamile kaldığını söyleyince biz de beklemeye karar verdik.Ancak insanın sabrı tükeniyo sizleri çok iyi anlıyorum.Dönem tatilimde tekrar doktoruma gidicem ve artık ne der bilemiyorum.Ama MUCİZELERE İNANIN.sonu hayırlı olacak şeyler isteyin.:CüvCüv:

bende de var
ama doktorlar bişey demiyor
aşılama yaptım bir defa
klomen kullanmıştım
bu ay yine klomen kullandım sonuç hiç yumurtam oluşmamış
moralim çok bozuldu.
rapor çıkarttırıp iğneye başlayacağım

merhaba canım burada tanısını koymak inanki zor ve bize düşmez. ama sakın sakın ihmal etme derim. iyi bir profa git. eminim senin soruna daha net cevap verirler.
bekar olduğun için belki evlenincede geçer. üşütüyorda olabilirsin. bu gibi hassas konular ihmal ediliyor ne yazık kı, sen genede gönlünü ferah tut.kaydirigubbakcemile3

emin ol bendede var canım benim, hatta portatif beşik bile var. uğurdan çok moral bozukluğu oluyor. onunlada baş etmesini öğreniyorum.canım benim ne yazık ki kaçmak çözüm değil. evet bazı yazılar çok sinir bozucu oluyor onları da okumuyorum ve o konulara fazlacana girmiyorum. girsem bile okuduğumda benden de beteri var diyorum. aman ne olursun morelini yüksek tut.benimde birkaç günden beri evim çocuk istilasına uğradı. dedim ki ben ne rahatmışım. gene Allah hayırlısını versin.hayırlı haberlerini bekliyorum.kaydirigubbakcemile3

funda216544 durumunu anlattığın için sağol. doktorun değişik bir yaklaşım sergilemiş. çoğunlukla ya aşılama yada tüp bebek derlerdi. senin kistin kaç cm di. ağrın filan oluyor mu? doktorum bana bu işler sabır isteyen hastalıklar demişti. hamile kalabilmen bile mucize, kk üyesi bir bayanın doktoru kesinlikle hamile kalamazsın demesine rağmen şimdi 2, bebeğine hamile kalmıştı. Allah verdikten sonra sebep sonuca bakmaz. herşeyin hayırlısı inşallah bebeşini kucağına alırsın, alırız.

azeerdal kaç yıllık evlisin, iğne derken aşılama mı? morelini yüksek tut bence hiç alternatif tıp denedin mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…