Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

hadi bakalım hayırlısı olsun gelişmeleri aktarırsın Allah şifa versin inşallah sıkıntısız olur. evet senin kist biraz büyükmüş inşallah hemen hamile kalırsında sıkıntıların biter. çok geçmiş olsun.

tabiki yazarım :) görüşürüz öptm

bende evliyim 3 yıllık bi ara doktora gittim kist var dedi bir diğer gittiğimde yok kalmamış dedi böylesi durumlarda da doktora devam etmek gerekio mu acaba yazılanlara okuyunca korktum şimdi birde ben devamlı bir doktora gitmioum sanırm en büyük yanlışı orda yapıorum birde bu konularla ilgili hiç bi bilgim yok çatlatma iğnesi ne ki mesela off ne zormuş kadın olmak...

o zaman seninki çatlamayan yumurtanın oluşturduğu kisttir korkmana gerek yok adetle atıldığı için gitmiştir. o her ay her kadında olabilir. çatlatma iğnesi de gebelik isteyen kadınlarda yumurtanın büyüyüp büyümediği takip edilerek büyüdüğünde yumurtlama greçekleşmesi için yapılan bi iğnedir . ve hamile kalınabilecek bi kaç günün belirlenmesinde kullanılır. aynı doktoragitmek sürecin takibinde önemli tabiki.

valla varsa çaresi ben de çoook merak ediyrm. ben artık duadan başka çare olmadığına inanıyrm nedense. kendi mi bıraktım mevlaya. hakkımızda hayırlısı artık.

bebeğim olmucak die çok korkuorumm olur dimi öle bi umut var yinede dimi Rabbim bize bi evlat nasip et yalvarırım yarabbim..

inşallah canm inşallah. sen ne zamandır bu hastalıkla uğraşıosun hangi tedavileri uyguladın?

ben 5 ay önce öğrendim artık ondan önce ne kadardır var bilmiyrm. ben sadece 4 ay soğan suyu kürü uyguladım ve kistim 2- 2 buçuk cm küçüldü ameliyattan döndüm resmen. sonrasında yumurta takibine başladım geçen ay olmadı malesef. herşey çok güzeldi yumurta baya kaliteli oldu çatlama oldu ama tutmadı. bu ay da devam ettim çatlatma iğnemi oldum şimdi adeti bekliyrm işte. doktorum yine olmazsa aşılamaya geçelim dedi bakalım Allahtan hayırlısı inş. bu ay olur. isteyen herkesin içinde de benim inş. sen neler yaptın ne kadar zaman oldu ?

bende gecen ay tanıştım bu kistle. geçen sene nisanda gittim kistin var dediler ama çikolata dememişlerdi. adet dönemin çıkan kistlerden sandım sonra arkasını aramadım tabi. sonra 5 aydır çocuk düşünmeye başladık baktım olmuo bi gittim bu hastalıkla karşılaştım. 1 aydır her hafta illa gidiorum çok korkuorum hep o testlerden bu testlere en son emar çekildim orda kesinleşmiş oldu. bugün kan testi sonucumu göstermeye gittim ve dayanamadım artık başladım doktorun yanında aglamaya kadında şaşırdı sen psikolojini bozmuşsun iice dedi. sakin ol bu kadar sıkıntı yapma kendine tedavisi var ama ameliyat dedi.sen benm ağlamam daha da hızlandı tabi. daha yaşın genç dio 25 yaşındayım genç mi artık bebek sahibi olmak ıstıyorum.napayım şimdi adetim şuanda 7.gün başlayım mı soğan kürüne sen ne dersin? adetim 10 gün gecikti bu ay korkuorum gene gecikirse diye. yumurtalam günlerimi nasıl hesaplıcam bilemiyorum

bir soru daha sora bilir miyim peki ameliyat nasl oluo ki acana ağır bişey mi birde soğan kürünü uyguladığınız bi gün var mı yani regl döneminden sonra mı falan mı kullanıyorsunuz şimdiden teşekkürler sevgiler...

ameliyat genelde laparoskopi ile oluyomuş bildiğim kadarıyla kesilmeden yani ve birkaç günü toparlıyomuşsun. zor değilmiş denilene göre.
soğan kürünün şekli ve zamanı önemli evet ibrahim saraoğlunun sitesinden önce bi oku bence. ama adet bittikten 7 gün sonra başlayıp 15 gün yapıyosun ilkinde ondan sonrakini beklenen adete 10 gün kala yapıyosun. en fazla 4-5 kere yapaıp ara veriyosun. saraçoğlunun sitesine bak iyice. geçmiş olsun.

ya ilk ayı mı yapıyosun ilk ay ise adetten 7 gün sonra 15 gün günde iki kez. ama eğer ikinciyse adete 10 gün kala 10 gün yapılacak. sen en iyisi ibrahim saraçoğlunun sitesine gir orda detaylıca var hem yanlış yapmazsın. hem faydalarını da okumuş olursun. yine bana da sorabilirsin tabi kii :)

bende en son doktora gittiğimde senin psikoljin çok bozulmuş dedi anneme psikologa götürün dedi çok yıpranmış dedi ağlamdımda ama konuşmadan anlıolar artık ne halde olduğumuzu..o kadar yıprattıki bu süreç çocuk sahibi olma heveside kalmadı haa gayret git gel uğraş o heveside aldılar elimizden ..devlet hastanesine gittiğime şimdi bin pişmaın en azından sinirlerim yıpranmazdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…