Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

merhaba arkadaşlar. ben 24 yaşındayım ve bekarım. 2 hafta önce öğrendim kistimin olduğunu sağ yumurtalıkta 0.8 cm ve 3.0 cm sol yumurtalıkta 3.5 cm. doktorum ilk başta hemen ameliyat demişti ama yumurtalık rezervim kötü olduğu için ameliyattan vazgeçti. bir an önce evlen ve hamile kalmaya çalış çünkü erken menepoza girersin dedi. tabi bide hamile kalabilmek var. neye üzüleceğimi bilmez hale geldim bitmek bilmeyen adet sancılarımamı hamileliğin çok zor olmasınamı kadınlığımın beni erken terkedecek olmasına mı. sabır diyorum sadece sabır.....

ameliyattan kaçınmanı tavsiye ederim kistlerin küçük

öncelikle geçmiş olsun saraçoğlunun soğan kürünü öneririm sitesinden inceleyebilirsin burada çok kullanan var bende dahil sayfalara bakabilirsin. senin kistlerin küçükmüş benimde tek tesellim şimdilik tek 1 tane olması brnim boyutları 44*55 ten 30*35e düştü 3 ayda ameliyat sınırından döndüm. inşallah sanada şifa olur.

canım ya ben denedim hiç küçülme olmadı bende acep bendemi bi anormallik varr:44::44::44::44:

canım ya ben denedim hiç küçülme olmadı bende acep bendemi bi anormallik varr:44::44::44::44:

valla canım bilmiyorum ki bende işe yaradı çok şükür sen nasıl ne kadar kullandın o da önemli. ben 4. aydır devam ediyorum en fazla 1 ay daha kullanabiliniyomuş sonra ara vericem. inşallah yok eder başkada bi çaresi yok zaten inşallah sende de işe yarar.

sabah akşam taze hazırlıyorum canım 2.ayım bu ay 10 gün yapacam kız gelsene bizim topiğe dualarımız bitti ikinciye başlayacaz istersen dualara katıl

sabah akşam taze hazırlıyorum canım 2.ayım bu ay 10 gün yapacam kız gelsene bizim topiğe dualarımız bitti ikinciye başlayacaz istersen dualara katıl

tamam canım devam et faysadı olur inşallah. tamam canım gelicem zaten yine olmadı benim malesef . zaten hep dua ediyrz da bi de toplu dua edelim. Allah kabul eder inşallah.

Arkadaşım merhaba,kusura bakma cevabım geç oldu çalışıyorum ve bu forumu çok sık takip edemiyorum.Anlıyorum seni inanıp inanmamak senin elinde ben 2 kez ameliyat olduğum o acıyı çektiğim için ve böyle de bir şifa bulmuşken böyle bi forumda bunları yazmazsam kendime kızardım o yüüzden yazdım.Siteyi bi incele o kadar çok hasta gönderdik ki oraya kansere kadar şifa Allahtan tabii ama...İlk gittiğimde 300 tl ödedim ikincisinde kontrol diye 190 tl aldılar ilaçlarım da 250 tl civarı tuttu.mayısta yeniden gidicez inşallah.Hiçbir çıkarım yok böyle bir şeyde umutla oynanmaz zaten.Umarım Allah herkesin gönlüne göre verir.

2 ameliyat oldun ve çocuk için engel yok dedi demek şaşırdım doğrusu.arkadaşım bende senin durumundayım hiç bi dr dan olumlu bişey duymadım bugüne kadar. çok şanslısın geçmiş olsun
ar

Bazı doktorlar sinir bozmakta ideal ama yaşım genç olduğu için umutsuz konuşmuyolar bunu Allah bilir sadece inşallah çocuğumuz olur hepimizin

3.5 olan kistim büyümüş 5 cm olmuş. doktorum takip edelim büyümeye devam ederse almamız gerekiyor yumartalıklarına tamamen zarar verir dedi.doğum kontrol hapı yasmin kullanıyorum.soğan kürünü 15 gün içtim ikincinin zamanının gelmesini bekliyorum. inşallah büyümez.....

ayrıca adetimin 3. gününde başlayan dayanılmaz şekilde kasık ağrım var. bacağıma ve belime vuruyor dayanamıyorum ağrı kesici içiyorum sürekli ama korkuyorum ama oda zararlı olurmu diye.

geçmiş olsun offf üzüldüm yaaa soğan suyuna devam et umarım sanada faydası olur. inşallah ameliyata gerek kalmaz.

arkadaşlar benim kasığımda belime ve bacağıma vuran dayanılmaz ağrılar oluyor. günde 3 kez ağrı kesici alıyorum. başka ne ii gelir acaba

kızlar ii geceler. 3 hafta önce sol tarafta 4.5 cm büyüklüğünde bir çikolata kistimin olduğunu öğrendim maalesef. dünya başıma yıkıldı ve hiç bitmeyen ağlamalarım başladı. 15 aydır evliyim 5 aydır korunmuyoruz. bebeğim olmuyor diye doktora gittim ve bu durumu öğrendim. içim içimi yedi hemen özele gittim dediler ki evet çikolata kistine benziyor ama enfeksiyonunda çok bu hapları iç sonra gel dedi. müdahaleye gerek yok biraz daha doğal yollardan deneyin dedi. tabi eve gelir gelmez başladım araştırmaya soğan kürünü duydum hala içiyorum günde 2 defa 3 defa hemde. sonra devlette çekilen kan tahlili smeer testi bu sonuçları aldım ve devletteki doktoruma gösterdim. renkli ultrosan istedi çektirdik emin olamadı pelvik emar istedi iste pazartesi onu çektiricem. sanırım kistin ne olduğunu tam anlayamadı yada içindeki sıvı falan die bişilerden bahsetti.hala içimde belkide yanlış anlamışlardır die bi umut var çnk bu hastalığı bildikçe kendimi rahatlatamıyorum. her bebek gördüğümde aklıma geliyor. bi bebek görünce ağlıorum. rabbim çok büyük bu mübarek cuma gecesinde tüm yürekten isteyenleri bi evlat nasip etsin inş. benm dualarım sizinle sizde benm için dua edin olur mu? hepinizden Allah razı olsun..

evet malesef tam da benim başıma gelenler gelmş seninde başına, dertdaşım bende 1 buçuk yıllık evliyken çocuk istemeye başladık 4 ay sonra hala olmamıştı. ve o ay adetten 3 gün önce lekelenme oldu bende kisti bilmiyrm ya yerleşme lekelenmesi sanıyrm tüm belirtiler hamilelik üzerine tansiyonum düşüyo vs. sonra adet başladı malesef diğer ay da aynı şey olunca bi tuhaflık var deyip doktora gittim ve 44*55 boyutunda ç. kistim olduğunu söyledi bende mahvoldum neredeyse 1 hafta boyunca hergün ağladım. ben de soğan kürünü buldum ve 4 aydır kullanıyrm ve 30*31 e düştü çok şükür. sanada tavsiye ederim devam et. inşallah hepimiz kurtuluruz bu dertten moralini yüksek tutmaya çalış ben 4-5 ayda anca yapmaya çalışıyrm ama napalım başka çaremiz yok. şimdi bebek için tedavilere başladık muhtemelen sende artık başlarsın.

sanada çok geçmiş olsunteşekkür ederim ilgine. inşallah en yakın zamanda dermanını verir Rabbim. 4 aydır korunmuyorsunuz dimi. bazılrına doğum kontrol hapı veriorlarmış die duydum bana hiç bişi vermedi sadece müdahale etmicez normal yollardan hamile kalmaya çalış dedi. birde soğan kürürünü uyguluyoum 10 gündür ama kanamam olmadı hatta adetim bile 3 gün gecikti şuanda. test yaptım ama bişi çıkmadı. senin tüplerine falan baktılar mı acık mı diil mi die.

biz yakşalık 9 aydır korunmuyrz4 ay olmayınca doktora gittim yaklaşık 5 aydırda kistle uğraşıyrm. benim rahim filmim çekildi çok şükür tüpler açık çıktı. bana da hap vermedi doktorum ilk doktor ameliyat dedi 2. doktor takip edelim büyürse alırız dedi o sırada soğan suyu kullanıyodum küçüldü giderek o yüzden ameliyat demiyo artık. şu an yumurta takibim yapılıyo geçen ay başladık olmadı bu ayda devam ediyrz bu ay da olmazsa gelecek ay aşılama deneriz dedi doktorum. bakalım haakkımızda hayırlısı olsun. gecikmen soğan küründen olabilir beni geciktirmiyo hiç ama adeti düzenleyici olduğu için yapabilir tabi keşke hamilelikten gecikse çok iyi olur ama nasip. hayırlı haberlerini bekliyrm.

selam kızlar.uzun zamandır yazmıyorum.çikolata kisti olup ne yapcam ben diyenlere yazıyorum bunu.9.5 aylık evliyim adet sancısı ağrılı ilişki ile başlayan bir süreç oldu benimki.doktora gittim çikolata kisti dediler.doğum kontrol hapı verdiler fakat bünyem kabul etmedi bu hapı ve bıraktm.bitkisel yolları denedim.aylarca soğan suyu kürünü denedim ayarca çörekotu bal karışımını denedim aylarca polen denedim aylarca karışımlı bitki çayları denedim ama maalesef sonuçsuz kaldı hepsi...benim çikolata kistimin boyutu sol yumurtalıkta 6 cm.ve evlendiğimden beri korunmuyoruz.çocuğumuzda olmadı.ankara başkent hastanesi maltepe kadın doğum prof dr esra kuşçu'ya muayene oluyorum.bu çarşamba laparoskopi ile kistimi almaya çalışacaklar.inşallah açık ameliyata dönüşmez diye dua ediyorum..ilaç ve bitkisel yollar çözüm bulamadı inşallah ameliyat iyi gelecek.çünkü ağrılara artık dayanamıyorum..ameliyat masrafı 1.250 tutacakmış.sormak konuşmak isteyenler mesaj atabilrler.ameliyattan sonra cevaplarım.canınızı sıkmayın sakın.umudunuzuda kaybetmeyin.ama uyduruk doktorlara gitmeyin sakın..dualarınızı bekliyorum aeo.

geçmiş olsun arkadaşım vallahi tek çare ameliyat diyolar sonra ameliyat olma yumurtalık rezervin düşer önce hamile kal diyolar hamile de kalınmıyo her ucu pis ne yapıcaz ben de bilmiyrm sadece soğan kürüyle biraz küçüldü ama bundan sonrası ne olacak bilmiyrm. ben bi de aşılama deneyeceğim. sen hamile kalmayı destekleyici tedavi oldun mu direkt ameliyat kararı mı aldın.

çok sağol canım sana da geçmiş olsun.doktor her şeyi söyledi zaten ameliyat yumurtalık rezervini düşürüyormuş.önce hamile kalmaya çalış dedi.eşimi gösterdim onda sorun çıkmadı.korunmadan 9 ay denedik hiçbir tedavi görmedim çünkü kist hamile kalmayı engelliyordu benimki 6 cm ve bana şiddetli ağrılar veriyordu hala veriyor yani.bakalım yarın ameliyat olcam sonra bebebk olur inşallah.sana kür iyi geldiyse devam et.ama çok geciktirme.kist büyümesin tamam mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…