Çikolata kisti ne rağmen hamile kalanlar..lütfen umut olun

25 yasindayim 2 bucuk yillik evliyim

Ben doktoruma guvenıyorum bırlıkte çalıştığım doktorum ebeyim bende yani ben aslında 2 aydır tedavi goruyorum 8 aylık evlıyım 24 yaşındayım direk ameliyat istedim hiç korunmadık rezervin düşebilir endometriozis tekrarlayabılır amelıyatı şimdi düşünme hiç dedi bu ayda gebelik olmazsa bı hsg çektireyim diyorum yapışıklık büyük engel teşkil edebilir ama eğer ameliyat olursam ardına hemen tüp bebek düşünürdüm heralde

Ameliyat olan arkadaşlar yaşlarınız kaç acaba ve doktorunuz mu önerdi ameliyatı eksilerini artılarını bilerekmi oldunuz tüp bebek denemesi yapmayı düşündünüz mü
Ben 25 yaşındayım cnm 5 ay önce amelyt oldum benm kistlerimden dolayı çok ağrılarım oluyordu evlenmeden önce de böyleydi 2.5 senelik evliyim 1 sene bekledim doğal yolla olmasını (o ağrılarima rağmen) snra tüp bebek yaptırdım kistler varken olmadı malesf snra enfeksiyon kaptım ağrılarm da dayanılmaz hale geldi ve günlerce ağrım dinmedi hastanede yattim 1 hafta. snra amelyt olmak zorunda kaldım amelyt amh değerini düşürdü cnm ama doğal yolla olmasına engel değil doktor ama 6 ay oldu hala bekliyorm

Kesinlikle memnunsan ayni doktorda kal canim benim bu 10. doktorum bunda karar kildim benimde 2 asilamam olmazsa direk tup bebek yaptircam paran varsa heryerde agaymissin ben bunu yeni ogrendim

Ağrılarım benimde çok fazla evlendıkten sonra bıraz hafifledi ama devam ediyor kistim 5.2 felan büyüdü doktorum hiç korunma dedi korunmadm ama aynı zman da pco var şimdi klomen ovitrelle başladık bu ikinci ay kocaman çikolata kistiyle gebe kalan gördüm bazen umudumu yıtırıyorum

Anladım cnm ama şuan maddi durumum okadr iyi değil ilerde tüp bebek düşünürsem arastrrim
Az once yazmistim bende paran varsa aga sin heryerde die benimde iyi degil canim maddi durumum sagdan soldan aileden yardimla yaptik herseyi dua ettim ben hep rabbime sende et bol bol inan herkezin bir yerdedir nasibi ben inaniyorum hepinize dua ediyorum mutluyum birgun benimde bebegim olcak

Kesinlikle memnunsan ayni doktorda kal canim benim bu 10. doktorum bunda karar kildim benimde 2 asilamam olmazsa direk tup bebek yaptircam paran varsa heryerde agaymissin ben bunu yeni ogrendim
Hayırlısıyla olur inşşalah canım kadın doğumda para için hasta oyalıyorlar bazen allah herkesı işinin ehli vicdanlı doktorlara denk getirsin inşşalahh

Beklemeden tedavi görmen iyi olmuş cnm dediğin gibi çok büyük kisti olupta hamile kalanlar da var hem sen dha yeni baslamisin tedaviye inş olumlu olur bu kadr çabuk ümidini yok etme bende bazen yıkılıyorum ama snra devam ediyorum kistim büyümeden tedavi olucam gene Rabbim dha fazla bekletmez inş

Amin inşallah tez zmanfa hayırlısıyla sağlıkla kavusuruz

Haklısın cnm Allah razı olsn bende hep öyle diyorum Rabbim bi gün dualrmzi kabul eder bizim de imtihanimiz buymuş elimzdn geleni yapıyoruz .

Bişey sorcam cnm sen doktorun yanında calisyomusun bişey sorsam doktoruna sorarmisin :) benim kistim amelyttan snra tekrarladı şuan solda 1.5 cm amh degerim 2.16 onun dışındaki hormon değerlerim ve eşimin sperm testi normal ben şuan aşılama mi yaptırayım yoksa tüp bebekmi Aşılamada şansım düşükmu acaba rica etsem sorarmisin:)

Şuan izindeyim ama kontrole gittiğimde danışayım unutmazsam inşşalah amh değerin iyi gibi eğer gerçekte güzel kaliteli ve gebelik oranı fazla olan bi yerse aşılama daha uygun hem maddi hem manevi açıdan ama aşılama normalde gebe kalma şansını %17 arttıran bi uygulama aşılama tek sefer deneyip olmazsa tüp bebek dene tüp bebeğinde kesinliği yok hsg çektirdinmi

Bursa uludağ ünv gidiyorum tüp bebek yaptırmıştım kistler varken hsg çekmedi ler sordum gerek yok demişlerdi oyuzden iyi bi yer diyemicem ama mecburen gidiyorum dediğin gbi tüp bebekte kesin değil o yüzden aşılama derlerse şansımı deneyim olmazsa tüp bebek için iyi biyer araştırırım daha iyi olur herlde

Bence önce hsg çektir tüpler tıkanıksa aşılama boşuna olur tüp bebek için bursa art tüp bebek merkezi ve jinemed i önerebilirim çikolata kistinin en büyük riski yapışıklık bunu unutma

Bence önce hsg çektir tüpler tıkanıksa aşılama boşuna olur tüp bebek için bursa art tüp bebek merkezi ve jinemed i önerebilirim çikolata kistinin en büyük riski yapışıklık bunu unutma
Ben 5 ay önce amelyt oldum kistleri temizlemislerdi o doktora gidiyorum hala geçen ay gittiğimde tüplerin açık zatn dedi ama belki amelyttan snra tekrar tıkanmiştir demi ben aşılama yapmadan hsg çektireyim ozaman bnde art tüp bebek merkezini düşündüm cnm tüp bebek yaptrirsam iki yerle de görüşürüm sağol

Merhaba arkadaslar
Bende bugun ogrendim meger 5 senedir bende cikolata kisti varmis. Doktor kendi patlamaz yads kuculmez ameliyat ile alinmali dedi.
Ameliyat olacagim ama bu bebegimin olmasini engellermi ve yinemi kist oluusyor ameliyattan sonra? Suanda 6cm buyuklugu. Hep agri uapiyor batmalar vs ama dayanilmayacak kadar degil. Böylebu kistle hamile kalmam mümkün mü acaba? Ama yumurtalama oluyormu ki o kistten dolayi sanki olmuyor diye saniyorum....ne yapacagimi sasirdjm oturdum dusundukce agliyorum korkuyorum hic anne olmayacagim diye (((

Oncelikle tedbirini al taktirini rabbime birak iyce arastir ve laparoskobi ol cok kolay korkma sakin bende bekliorum bakalim insallah hepimiz hayrli haber veririz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…