• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cildimin bozukluğuyla dalga geçen abla!!!

benim bir rahatsızlığım var. 11 yaşımdan beri yüzümden sivilce eksik olmuyor. yıllarca tedavi gördüm hiçbir sonuç alamadım yüzümde izler var, delik deşik. roaccutane kullandım 2 kez ama yine tekrarlıyor sivilcelerim. kendimi zaten güzel bulmuyorum hatta çirkinim bile diyebilirim. insan ilişkilerime de yansıyan bir durum bu. 26 yaşındayım ve hiç erkek arkadaşım olmadı hep platonik takıldım. platonik hoşlandığım çocuklar da onlardan hoşlandığımı anladıklarında soğuk davrandılar bana. bu da ciddi özgüven problemi yarattı bende.

neyse konuyu uzatmıyım cildimle ilgili şu anda tedavim devam ediyor sivilce izlerim/delik deşik yüzüm. bir de zaten anlaşamadığım için konuşmadığım 34 yaşındaki ! ablam da bugün başka bir konudan tartışmaya başladığımızda konuyu alakasız bir şekilde "yüzün delik deşik git aynaya bak çirkin mahlukat" diye zaten hassas olduğum bir konuya getirdi. yemin ediyorum ağlıyorum şuan. ben onu Allah'a havale ediyorum. Cildim benim en hassas konum ve bu rahatsızlığımın ben de farkındayım tedavi de görüyorum.

sadece içimi rahatlatmak için açtım bu başlığı çünkü 1 saattir odamda ağlıyorum...

Ah canım ya bunun sivilceyle alakası yok ki nasıl güzel pürüzsüz ciltliler de aynı kısmet olmadı mı olmuyor. Tanıdığım dünya güzeli bir kız var mesela gözleri yeşil saçlar dalgalı siyah saçlı ama beyaz tenli her görenin dönüp bir daha baktığı ama yok sevgilisi olmuyor.Kısmet işte tamamen.. O yüzden sivilceye filan bağlayıp kendini iyice stres yapma hayatı zindan etme. Yerinde olsam bunu düşnmez hayatımın başka noktalarına odaklanırdım bazen takılıp kaldığımız şeyler daha da sorunlu hale geliyor bırakınca düzeliyor. :34:

Son düzenleme:
Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

hepinize cevaplarınız için çok teşekkü ederim arkadaşlar. şimdi daha iyiyim.
özgüven sorunu diyen arkadaşlar için de şunu söyliyim.
evet ben kendimde özgüven problemim olduğunu kabul ediyorum ama bu bi kerede olmuş bir şey değil. zamanla insanların bende oluşturduğu bir durum. hayır kendimin çirkin olduğumun ve cildimdeki pürüzlerin de farkındayım. bu halimle barışık olmaya çalıştım hep ama şimdi kendinizi benim yerime koyun yıllarca evet yıllarca! hep uzaktan sevmişsiniz birilerini ne zaman birinden hoşlansanız onun sizin ilginizi fark ettiği anda size soğuk davranması, hatta size çirkin olduğunuzu ima etmesi (evet bu da geldi başıma ve zamanında bu konuyla ilgili başlık açmıştım) http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/600699-hoslandiginiz-erkek-size-cirkin-derse.html sizde de özgüven problemi yaratmaz mıydı. en son ne zaman çıkma/sevgililik teklifi aldım hatırlamıyorum bile. o kadar zaman olmuş. bakımsız ya da paspal değilim. yani öyle kıllı, bıyıklı, yağlı saçlı, ter kokan bir kız olduğum gelmesin kimsenin aklına. laserime epilasyonuma da gidiyorum. kaşlarımı da aldırıyorum. sabah akşam yüzümü yıkayıp, toniklerimi sürüp, haftada 3 kez banyomu da yapıyorum. ter kokmamaya da özen gösteriyorum. şimdi de erkeklere karşı soğuk, sert davrandığım düşünülmesin, yerine göre gülümserim, kibar olmaya çalışırım zaten insan kırmayı sevmiyorum. argo konuşmaktan nefret ederim.

bi keresinde çok yakın arkadaşım olan bir kızın çok yakın arkadaşı olan bir çocuktan hoşlanmıştım. kız benimle ilgili görüşünü sorduğunda çocuğun kıza verdiği yanıt:
"yüzü gözü yamuk, nesinden hoşlancam" demiş :( üstelik sinirlenmiş çocuk benden bahsedilince.

çirkin şansı diyorlar da yok arkadaş her çirkinde de olmuyor o şans. kendimden biliyorum.

anlıyorum canım, ben de onu diyorum, ben de burnumdan dolayı kendime güvenimi yitirmiştim ve hep karşılıksız olan aşklarımdan dolayı güven eksikliği oluşmuştu ister istemez, ama burnumu yaptırınca özgüvenim artsa da tamamen süper hissetmedim yani, özgüven insanın dışıyla değil içiyle alakalı bir durummuş yani... ama sen Türkiyede 1.65 boya kısa dersen ya da sürekli kendinde kusur ararsan, buna en büyük primi sen vermiş oluyorsun...

senin karşına hep lafını bilmeyen, yanlış insanlar çıkmış, bunlar üst üste gelince sen de kendine yüklenmişsin haliyle....baksana o çocuktan da hayır çıkmazmış zaten, beğenmese bile insan o şekilde mi ifade eder bunu... hiç takılma böyle şeylere, bunu söyleyebilen insanlar zaten senin muhatabın olamaz. seni bu şekilde yargılayıp üzenleri hayatından uzaklaştır. kendini fiziken de daha iyi hissetmek için de buradan yardımcı oluyorlar sana işte, bakımını da yapıyormuşsun ne güzel. biraz daha özgüvenin yerine gelirse o dışarıya da olumlu yansıyacaktır her manada.

ayrıca çirkin şansının olmaması çok normal, çünkü çirkin değilsin.:34:

rabbim kimseyi çirkin yaratmaz sen kendini çirkin buluosundur canım resmin yomu ben çok merak ettim seni. sen çevrendeki saçma sapan konuşmalarla özgüvenini kaybetmişsin böle konuşan insanlaı hiç düşünmeden hayatından ayıkla arkadaşın nasılki gelip sana hoşlandığın erkeğin dediklerini söleye bilio omu arkadaş canım boşver bölelerini sen hayatına geleceğine bak hayatın gelecğin güzel olsun rabbim herkese çirkin şansı versin yüzün güzel olmuş boylu poslu olmuşun ne yazar bende çirkinim kendimi hiç beğenmem takma bunları kafana

yok canım arkadaşım söylemedi maalesef ki yazışmalarını ben okudum (bu daha acı :( arkadaşım daha kibar bir üslupta anlatmıştı tabii durumu yazışmaları okuduğumdan habersiz.
(kızın sosyal paylaşım sitesi**ndeki hesabının şifresini biliyorum kendisi çook önceden vermişti)

çocuk o kızı bedava verseler üstüne ağırlığınca altın verseler gene de dönüp bakmam gibisinden zırvalamıştı da.

anladim..bosver canim uzme kendini ya herseyin basi saglik..:34:

benim bir rahatsızlığım var. 11 yaşımdan beri yüzümden sivilce eksik olmuyor. yıllarca tedavi gördüm hiçbir sonuç alamadım yüzümde izler var, delik deşik. roaccutane kullandım 2 kez ama yine tekrarlıyor sivilcelerim. kendimi zaten güzel bulmuyorum hatta çirkinim bile diyebilirim. insan ilişkilerime de yansıyan bir durum bu. 26 yaşındayım ve hiç erkek arkadaşım olmadı hep platonik takıldım. platonik hoşlandığım çocuklar da onlardan hoşlandığımı anladıklarında soğuk davrandılar bana. bu da ciddi özgüven problemi yarattı bende.

neyse konuyu uzatmıyım cildimle ilgili şu anda tedavim devam ediyor sivilce izlerim/delik deşik yüzüm. bir de zaten anlaşamadığım için konuşmadığım 34 yaşındaki ! ablam da bugün başka bir konudan tartışmaya başladığımızda konuyu alakasız bir şekilde "yüzün delik deşik git aynaya bak çirkin mahlukat" diye zaten hassas olduğum bir konuya getirdi. yemin ediyorum ağlıyorum şuan. ben onu Allah'a havale ediyorum. Cildim benim en hassas konum ve bu rahatsızlığımın ben de farkındayım tedavi de görüyorum.

sadece içimi rahatlatmak için açtım bu başlığı çünkü 1 saattir odamda ağlıyorum...

töbe töbe ne insanlar var niye böyle bişi sölediki anlamadım kavgada sölenmez yani!! benimde ergenlkte çok sivilcem vardı ve cildim çok yağlı halada devam ediyo cildin yağlıysa zaten baştan kaybettin yüzde ne makyaj kalıo ne bişi :( bende hala çekiyorum ve sakın sivilcelerini elleme bende iz kaldı eylülde buz terapisi varmış gidip öğneicem bakalım geçircekmi izleri. ama sivilcelerim hiç çıkmıyo artık bazen bi iki tane tek tük iyi bi doktora git aslında roaccutaneda ii gelir ama bıraktıktan sonra cildine gene özel tonikle silmen lazım maske yapman lazım sonra gene başlar yoksa çok temiz tutmalısın

ben senin anlattığın kadar çirkin bir kız hiç görmüyorum etrafımda.özellikle de bakımlıysa.bakımlı olan hiçbir kız senin anlattığın kadar çirkin durmaz.

bence sen zannettiğin kadar çirkin değilsin.ama 1.65 boya bile kısa diyerek sahip olduklarını görmüyorsun.

sen görmüyorsun ki başkaları görebilsin.

cildini makyajla daha güzel gösterebilirsin herkes makyaj yapıyor.ilk olarak ten rengine uygun fondöten sür sonra hem onun parlaklığını alması için hem kalıcı olması hem de daha doğal durması için pudra sür.yüzünü renklendirmek için hafif allık sür.

gözlerini beğeniyorsan gözlerini dudaklarını beğeniyorsan dudaklarını ön plana çıkaran bir makyaj yap.

bunları belki yapıyorsundur zaten ama ben fikir olarak söyledim.

sen kendini beğenirsen insanlar da beğenir canım.enerji meselesi.

ben senin anlattığın kadar çirkin bir kız hiç görmüyorum etrafımda.özellikle de bakımlıysa.bakımlı olan hiçbir kız senin anlattığın kadar çirkin durmaz.

bence sen zannettiğin kadar çirkin değilsin.ama 1.65 boya bile kısa diyerek sahip olduklarını görmüyorsun.

sen görmüyorsun ki başkaları görebilsin.

cildini makyajla daha güzel gösterebilirsin herkes makyaj yapıyor.ilk olarak ten rengine uygun fondöten sür sonra hem onun parlaklığını alması için hem kalıcı olması hem de daha doğal durması için pudra sür.yüzünü renklendirmek için hafif allık sür.

gözlerini beğeniyorsan gözlerini dudaklarını beğeniyorsan dudaklarını ön plana çıkaran bir makyaj yap.

bunları belki yapıyorsundur zaten ama ben fikir olarak söyledim.

sen kendini beğenirsen insanlar da beğenir canım.enerji meselesi.

çok teşekkür ederim canım o senin güzel görüşün. sen demek güzel bakıyorsun ki hiç çirkin kız görmemişsin ya da benim çirkin olmadığımı düşünmüşsün teşekkür ederim.

ben kendimi gerçekten güzel bulmuyorum. hatta çirkin olduğumu düşünüyorum. bu sadece benim değil çevremdekilerin de benim hakkımdaki görüşü. inanmıyorsanız albüm oluşturup 1-2 resmimi ekliyim. yalnız önden uyarayım yemek yerken bakmayın resimlerime. mideniz bulanabilir.

makyaj yapma konusunda çook yeteneksizim. göz kalemi bile çekemiyorum.
gözümün altına çekiyorum sadece (ya da çekebiliyorum diyim) o da beni çok yorgun gösteriyor farkındayım.
makyajı da beceremiyorum.
heves edip kırmızı ruj almıştım mac'ten ama yüzümdeki kızarıklıkları sivilceleri, leke izlerini daha çok belli ettiğini fark edince vazgeçtim kullanmaktan.

anladim..bosver canim uzme kendini ya herseyin basi saglik..:34:

evet kesinlikle elim ayağım yerli yerinde Allah'ıma binlerce şükür. bu bile yeter.
şikayetim yok aslında ben kendimi böle kabul etmişim zaten.
sadece insanlar benim yüzüme en zayıf anımda böle sölemesinler istiyorum.

Benimde ergenlikten beridir sivilce eksik olmaz yüzümden.:14:
ee tabi ki izleride var yanağımda çogunlugu gözenek gibi ama ben fondoten falan kapamaya çalışıyorum.. :21:
Bundan bi kaç sene önce bi ortama falan girmeye çekinirdim yüzümden dolayı özgüvenim yok gibiydi..:18:
Şimdi biraz daha iyiyim şükür :16:
Ablan çok ayıp yapmış belki anlar hatasını gelip özür dileerr Takma kafana sen.. Sıkıntı yapınca sivilce çıkar yüzünde yapma o yüzden :1:
Allah bundan başka dert vermesiinn :16:

kimin sorunsuz bi görüntüsü varki??? bendede tüylenme başladı saçım dökülüyo göğüs diye bişey yok napim şimdi elimde olsa istermiyim bunları yaşamayı?? böyle konularda espri bile yapan inssana hiç tahammülüm yok yaptırmayacaksın baktınki o terbiyesiz düşünmeden konuşuyo sende düşünmediği lafları söyleyip cevabını vereceksinki haddini bilsin

çok teşekkür ederim canım o senin güzel görüşün. sen demek güzel bakıyorsun ki hiç çirkin kız görmemişsin ya da benim çirkin olmadığımı düşünmüşsün teşekkür ederim.

ben kendimi gerçekten güzel bulmuyorum. hatta çirkin olduğumu düşünüyorum. bu sadece benim değil çevremdekilerin de benim hakkımdaki görüşü. inanmıyorsanız albüm oluşturup 1-2 resmimi ekliyim. yalnız önden uyarayım yemek yerken bakmayın resimlerime. mideniz bulanabilir.

makyaj yapma konusunda çook yeteneksizim. göz kalemi bile çekemiyorum.
gözümün altına çekiyorum sadece (ya da çekebiliyorum diyim) o da beni çok yorgun gösteriyor farkındayım.
makyajı da beceremiyorum.
heves edip kırmızı ruj almıştım mac'ten ama yüzümdeki kızarıklıkları sivilceleri, leke izlerini daha çok belli ettiğini fark edince vazgeçtim kullanmaktan.

gerçekten öyle ama etrafımda bakıyorum da her kızın kendince ayrı bir güzelliği var.kiminin gözü kiminin saçları güzel.kiminin bakışı duruşu sesi konuşması sohbeti hali hareketi güzel.herkesi çekici yapan illa ki belli noktalar vardır.

ne demişler çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır.sen zaten belli bir derece bakımlıymışsın.sadece önce biraz makyaj yapmayı öğrenmelisin bence.internetten videolar bulabilirsin bu konu hakkında.cildinden şikayetçiysen önce cildin için makyaj yapmayı öğren iyi bir fondöten pudra gerekirse kapatıcı da kullanarak cildini iyi gösterebilirsin.özgüvenin kesinlikle yerine gelir.

eminim seni de çekici yapan noktalar vardır canım yapman gereken önce bunları kendin göreceksin sonra ortaya çıkaracaksın herkes görecek:34:bir de kendin için öyle mideniz bulanabilir falan deme canım bu ruh halinden kurtulmalısın.

hiç takma kızgınlık anında söylemiştir (gerçi hiç edileceklaf değil ama) zaten tedavin bitince kimyasal peliingle izlerindende kurtulursun inşallah

ağır ilaçlar kullanma bence tekrar geri geliyo kullanan arkadaşlarımdan biliyorum..bi sabah akşam kullanıcağın yüz yıkama jelin yada nilera die bi sabun vardı ph derecesi bilmem neymiş her sabun kullanılmamalı ama bu sabunu her dr öneriyo..benim tafsiyem bide isotrexin mi ne öle bişi her akşam kullan 3ay kullan ara ver takrar kullan..ve fondoten kullan gündüzleride..mutsuzssan kullan arkadaşım kaliteli bi fondoten..sivilce çıkmasın izler geçsin diye uğraşırken mutsuz mutsuz genirsin ortada..benimde çok deil az izim var ama ben kullanıyorum fondoten ..yok daha çok çıkarır yok bilmem ne izli gezmekten daha çok mutlu oluyorumve bende yıllarca tedavi gördüm ağır ilaç haricinde..benim karaciğer enzimlerinde yükselme yaptı...yok yüzü soyan ilaçlar verdiler birsürü çektim acısını rezilliğini tekrar ortaya çıktı falan falan artık kendimi dru oldum cildimi tanıyorum ve izlerimde geçmicek kabullendim böyle kabullendim..takma kafaya delik demişin o bende yok ama çok rahatsızssan durumda el veriyosa düzeltiyolardı galiba gözenekleri..lütfen üzülme cildinden dolayı sevgilin yok değil ...bu durumdan dolayı belki kendin içine kapanıp çevrene bakmayı unutmuşundur...güzellik anlık ..ben kursa giderken bi bayan vardı seside kendie maşallah çok güzeldi gerçekten öyle bi yüz kimsede görmedim nazardan saklasın Rabbimdiye düşünmüştüm..ama gün geçtikçe huyunu gördükçe tanıdıkça hiç güzel gelmemeye başladı yaşça büyük bi bayandı benden ama gerçekten huy kötüyse güzel olsanda gözünde güzellik kayboluyo..bi tanede lise zamanımda arkadaşım vardı sivilceleri iltihaplı çıkardı kulaklarına kadar midem bulanırdı ilk zamanlar ama hocamız bi gurup kurmuştu ve herkes o gurupla çalışıp roman anlatıcaktı..birlikte vakit geçirirken kızın sivilceleri gözüme yok geldi ben böyle tatlı sohbet görmedim kendisinede çok özgüveni yüksekti ve bana çok güçlü biri geldi ..güzellikle zaman geçmi tanıdıkça güzelleşmek önemli..zaten kime göre neye göre güzel herkesin güzellik anlayışı farklı..bu arada bu güçlü herşeye rağmen özgüveni olan arkadaşım öğretmen ve çok isteyeni oldu şuanda çokk yakışıklı biriyle evli..dışardan ne alaka diyenler eminim olmuştur ama eşi ona öle aşk dolu bakıyoki ahlakı ona güzellik katıyo..çok uzun uzadıya anlattım ama lütfen şuuu özgüvensizliği bırakın güzellik konusunda..hepimizi Allah yarattı özel eğitime muhtaç insanlar değiliz çok şükür hayata böyle bakın kendinizi sevin..ablanda sana onu sinirle söylemiştir takma

normalde de düşüncesizce kırdığı çok olmuştur beni o yüzden konuşmuyordum zaten.
peki 34 yaşındaki bir kadının sinirlendiğinde karşısındakini böyle en hassas olduğu konuda kırmaya hakkı var mıdır?
olayı sadece kardeşler arasında tartışmaya indirgemek ne kadar doğru çocuklar bile tartıştıklarında birbirlerinin kusurlarıyla dalga geçmezler.
kaldı ki sinirlendiğinde insanların gerçek düşüncelerini söylediğiini düşünüyorum ben.

2 ablam var. biri 28 diğeri 34 yaşında.
28 yaşındaki ablamla nadiren de olsa arada ufak tefek abla kardeş tartışmalarımız olduğunda 1 kez bile kırmamıştır beni. zaten küs kalamayıp hemen barışıyoruz onunla.

patavatsızlık yaşla alakalı olmuyor maalesef,ince fikirli olmak apayrı bir olgunluk gerektiriyor, kişilikle alakalı bir durum yada başka bir şey bilemiyorum ,ama ablan ne derse desin takma kafana. Dışarıda ,ekranda gördüğün pürüzsüz ciltli kadınların gerçekten de öyle göründüğüne inanma hiç,hepsi makyaj harikası ,yani herkesin sorunu bu sende ki sorun.ve biraz bakımla daha iyi görünebilinir sanıyorum :)

çok teşekkür ederim hepinize değerli yorumlarınız için.
çok daha iyi hissediyorum o ablamla zaten artık konuşmuyorum. ve inanın gayett huzurluyum böyle ;)

:( kiyamam ben sana ablan ne kötü insanmis insan kardesine der mi o nasıl cehalet :( gidip bi estetisyenle konussan , direk kimyasal peeling ve lazer türevi şeylerle yok ettirsen paraya kiyip :( sanada yazik eminim cogu kizdan daha güzelsndir ama cilt sorunu cidden sıkıntılı oldugu icin öyle olur. erkeklerde bok yesin ayrıca zaten tek bildikleri şey güzel kizlar

Canım bende ergenlik dönemimde deli dehşet sivilce çıkarıyordum. Yüzümde sırtımda bir sürü sivilce vardı geçmek bilmiyordu. ve beze bezeydi o kadar çirkindi ki yüzümde izleri kalmaya başlamıştı. Çok utanıyordum. Delik deşik olmaya ramak kala doktora gittim. Roaccutane kullandığından bahsetmişsin. Bana da doktorum roaccutane ayarında başka bir ilaç vermişti. İsmi 'Aknetrent' . Doktorum aknetrendi 6 ay kullan yüzün pırıl pırıl olacak dedi. İnanmadım ama bir umut kullandım. Çok ağır bir ilaçtı yan etkileri beni çok kötü etkiledi. O yüzden ben sadece 4 ay sabredebildim ama inan ki yüzüm pırıl pırıl oldu. İzlerim bile kayboldu. Tam 6 ay kullansam çok daha iyi gelecekti ki belli ki. Doktorunla görüş tedavini ihmal etme. Bir de doktoruna bu ilacı sorup bilgi alabilirsin istersen. Ben çok faydasını gördüm.

Ablana gelince çok büyük ayıp etmiş zaten. :20:

Tabi ki fiziksel güzellikte çok önemli ama bence bir güzelliği tamamlayan unsurlar ; iyi bir konuşma tarzı, oturup kalkmasını bilmesi, ve yüzündeki kocaman gülümsemesidir. Mesela bir arkadaşım var kızın fiziğide yüzüde kusursuz. Bir bakan bir daha bakıyor. Biz bile bakmaya doyamıyoruz kıza o kadar güzel. Ama kızla iki dakika konuş bütün güzelliği yok oluyor. O aşırı rahat tavırları, argo konuşmaları,şımarık halleri, asık suratı her şeyi mahvediyor. Boşver sivilceleri. Sen içinden güzel bir insan oldukça o yüzüne yansır. Bence çok da güzelsindir. :34:

Bosver ablani takma kafana.

Suna Dumankayanin cok güzel tarifleri var sivilce izleri icin. Googlede bi arastir istersen evde kendin yapabilirsin maliyetide cok düsük.

Back
X