Çıldırıcam :(

Ohooo.
Her sabah evden çıkmadan aynaya bakıp ‘onlar kim yahu, elimin kiri, beni kim devirebilir, tenezzül ettiklerime ezilmeyeceğim’ deyip, derin bir nefes alıp en güzel gülümsemenizi suratınıza yerleştirip, o okula havanızdan geçilmez şekilde giriyorsunuz, anlaştık mı?

Bu insanlar her yerde ve gerçekten elinizin kiri, hayatınızı yönetmelerine, mutsuzluklarını iğrençliklerini size sıçratmalarına izin vermeyin, çıkarın kaf dağına burnunuzu siz sağ, onlar selamet yallah.
Hayatim çalıkuşunun aydan şenerli bölümlerine döndü resmen ya resmen :(

Hayatim çalıkuşunun aydan şenerli bölümlerine döndü resmen ya resmen :(
Üzme kendini, sen umursamaz davranırsan kimse üzerine gelemez. Laf sokmaya kalkan olursa dik ve ters cevap ver kesinlikle sessiz kalma. Haklı uçlu kadar cesur olmazsa çok ezilir.

Ya mune ben anlamıyorum bu insanlar nasıl bu kadar rahat iftira atabiliyor nasıl bu kadar yaptıkları şeyleri yapmadım olarak söyleyebiliyor benim aklım almıyor bunlar bu de öğretmen ya öğretmen:KK43:
tolin insanın karakteri mesleklerden bağımsızdır, kimse üzerine alınmasın sırf örnek olsun diye yazıyorum başka maksat yok, dedikodu yapmak, başkalarının hayatıyla ilgilenmek kanına işlemiş birisi isterse 5 üniversite, 10 dil biliyor olsun, isterse Mars’a çıkan ilk astronot olsun fark etmez, o çene durmaz car car herkes hakkında konuşur da iftira da atar.

Öğretmen olmaları bir şey değiştirmiyor, meslek sahibi olmak, mesleki donanım başka karakter başka bir şey.

Doğup büyüdüğüm yerden taaaa 900-1000 km uzağa taşındım yine dedikodu yapanlara denk geldim, hepsi için demeyeyim ama bizim halkın genlerinde dedikodu geni diye bir şey var, seviyoruz birilerini çekiştirmeyi, sokakta kavga çıksa çekirdek çitleyerek seyretmeyi.

Ya birkaç gün önce birkaç sokak ötede kavga çıkmış teyzeler hem seyredip detayları öğrenmiş hem kavgayı çekip yerel basına vermiş şaka gibi🤣

Çok kafaya takıyorsun, şimdi çalıştığın okulla sınırlı mı kalacak sanıyorsun dedikodular iftiralar, başka okula tayin istesen orada da öğretmen odasında çay molasında vıdı vıdı konuşup birbirini çekiştiren meslektaşların olacak, başka sektörde çalışsan yine aynı, çalışmayı bırakıp ev kadını olsan yine birilerinin birileri hakkında dedikodu yaptığını göreceksin.

O yüzden aslında en güzeli böyle insanları yok saymak, konuşsunlar dursunlar.
İftira atıyorlarsa bu onların ayıbı, sen kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilsin, onlar iftira attı diye de kötü kadın olmuyorsun.
Bir de en şahanesi ne oluyor biliyor musun? Bu gıybet gruplarını dedikodular kesmeyince, birbirlerinin de dedikodusunu yapıyorlar, yanlışlıkla aralarından sivri dilli birinin dedikodusunu yaparlarsa ve ortaya çıkarsa öffff tam seyirlik oluyor, bildiğin mahalle kavgası çıkıyor, kimin saçı kimin elinde kalırsa :KK70:

Sen kimseyi muhatap alma, kimseye özel hayatını anlatma, kimsenin özel hayatını da dinleme, bırak herkes seni kötü bilsin, dışlasın.
Ders aralarında kendine uğraşacak bir şeyler bul, kitap oku yahu, insandan daha faydalıdır kitap okumak, selam verecekler mi diye yüzlerine bakma, aksine çevir yüzünü onlar kalakalsın.

Böyle insanlar iftiralarıyla yıkılanlara bayılırlar, umursamayanlara sinir olurlar.

Sen kötü bir şey mi yaptın ki karşılarında ezilip büzüleceksin, dışladılar diye ağlayacaksın, aman işin mi yok tolin, kimse üstüne alınmasın ama insan mı uzak dursun, 2 kedi köpeğin başını okşa daha çok ve karşılıksız sevgi görürsün.

Zaten eve geldiğinde de KK var, e daha ne😌

tolin insanın karakteri mesleklerden bağımsızdır, kimse üzerine alınmasın sırf örnek olsun diye yazıyorum başka maksat yok, dedikodu yapmak, başkalarının hayatıyla ilgilenmek kanına işlemiş birisi isterse 5 üniversite, 10 dil biliyor olsun, isterse Mars’a çıkan ilk astronot olsun fark etmez, o çene durmaz car car herkes hakkında konuşur da iftira da atar.

Öğretmen olmaları bir şey değiştirmiyor, meslek sahibi olmak, mesleki donanım başka karakter başka bir şey.

Doğup büyüdüğüm yerden taaaa 900-1000 km uzağa taşındım yine dedikodu yapanlara denk geldim, hepsi için demeyeyim ama bizim halkın genlerinde dedikodu geni diye bir şey var, seviyoruz birilerini çekiştirmeyi, sokakta kavga çıksa çekirdek çitleyerek seyretmeyi.

Ya birkaç gün önce birkaç sokak ötede kavga çıkmış teyzeler hem seyredip detayları öğrenmiş hem kavgayı çekip yerel basına vermiş şaka gibi🤣

Çok kafaya takıyorsun, şimdi çalıştığın okulla sınırlı mı kalacak sanıyorsun dedikodular iftiralar, başka okula tayin istesen orada da öğretmen odasında çay molasında vıdı vıdı konuşup birbirini çekiştiren meslektaşların olacak, başka sektörde çalışsan yine aynı, çalışmayı bırakıp ev kadını olsan yine birilerinin birileri hakkında dedikodu yaptığını göreceksin.

O yüzden aslında en güzeli böyle insanları yok saymak, konuşsunlar dursunlar.
İftira atıyorlarsa bu onların ayıbı, sen kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilsin, onlar iftira attı diye de kötü kadın olmuyorsun.
Bir de en şahanesi ne oluyor biliyor musun? Bu gıybet gruplarını dedikodular kesmeyince, birbirlerinin de dedikodusunu yapıyorlar, yanlışlıkla aralarından sivri dilli birinin dedikodusunu yaparlarsa ve ortaya çıkarsa öffff tam seyirlik oluyor, bildiğin mahalle kavgası çıkıyor, kimin saçı kimin elinde kalırsa :KK70:

Sen kimseyi muhatap alma, kimseye özel hayatını anlatma, kimsenin özel hayatını da dinleme, bırak herkes seni kötü bilsin, dışlasın.
Ders aralarında kendine uğraşacak bir şeyler bul, kitap oku yahu, insandan daha faydalıdır kitap okumak, selam verecekler mi diye yüzlerine bakma, aksine çevir yüzünü onlar kalakalsın.

Böyle insanlar iftiralarıyla yıkılanlara bayılırlar, umursamayanlara sinir olurlar.

Sen kötü bir şey mi yaptın ki karşılarında ezilip büzüleceksin, dışladılar diye ağlayacaksın, aman işin mi yok tolin, kimse üstüne alınmasın ama insan mı uzak dursun, 2 kedi köpeğin başını okşa daha çok ve karşılıksız sevgi görürsün.

Zaten eve geldiğinde de KK var, e daha ne😌
Ya peki mune ilahi adalet işlet mi? İki arkadaşımın arasını yaptım şuan evlilik aşamasindalar ikisi birbirini bulunca ilk vurdukları ben oldum nasıl bir vicdan anlam veremiyorum hakkimi asla ama asla helal etmiyorum inşallah o evlilik başlarına yıkılır:(

Ya peki mune ilahi adalet işlet mi? İki arkadaşımın arasını yaptım şuan evlilik aşamasindalar ikisi birbirini bulunca ilk vurdukları ben oldum nasıl bir vicdan anlam veremiyorum hakkimi asla ama asla helal etmiyorum inşallah o evlilik başlarına yıkılır:KK43:
İşin dini boyutuna girmeyeyim çünkü kurallara göre yasak ama kendimden örnek vereyim, daha 15’inde gencecik biriyken hakkımda konuşanların çoğunluğu evli barklı kadınlardı, kiminin çocukları küçük, kimi torun sahibi kadınlar.
Ben büyüdüm evlendim, onların çocukları torunları da büyüdü gözümle görüp kulağımla işittiğim çok olaylar yaşadılar çocuklarından ve torunlarından ama benim karakterim onlar gibi olmadığından karşılarına geçip sıra bende demedim, ailem, eşim, evladım ve birkaç hakikatli arkadaşım dışında kimseyi sallamam ben, ne demişler ne yapıyorlar umursamam sen de herkesi kendi haline bırak, kendi hayatına bak, böyle şeyler için ne sinirlerini yıprat ne de hırs yap.

Hala arkadaşım diyorsun, gün gelecek öğreneceksin arkadaş dediğin az bulunur, arkadaşlık vasfı herkeste yoktur, dedikoducudan arkadaş olmaz, olsa olsa kafana esince selam verip 2 geyik yaptığın insanlar olur sadece, e onlara da özel hayat anlatılmaz, geyik yaptıklarınla he ay çok komik hahaha deyip geçersin.

Yaşadığınız olayları tanıyorum.
Maalesef bizim meslekte yüze gülüp arkadan konuşma boldur.
En baştan ezilip büzülürseniz üstünüze üstünüze gelirler.
Hatta sizin asılan yüzünüzden, ağlamanızdan zevk alırlar.
Takmadıkça sinir olurlar.
Bir iki defa özellikle gidip öğretmenler odasının tam ortasına gidip eline kahveni kulaklığını al müziğini dinle
Senin korkmadığını onları takmadığını belirt
Başka zaman hiç muhatap bile olma sınıfında otur bahçeye çık evden çayını çorbanı getir rahatına bak
Saçma sapan tipler için yaz tatilini kendine zehir etmişsin.

Yaşadığınız olayları tanıyorum.
Maalesef bizim meslekte yüze gülüp arkadan konuşma boldur.
En baştan ezilip büzülürseniz üstünüze üstünüze gelirler.
Hatta sizin asılan yüzünüzden, ağlamanızdan zevk alırlar.
Takmadıkça sinir olurlar.
Bir iki defa özellikle gidip öğretmenler odasının tam ortasına gidip eline kahveni kulaklığını al müziğini dinle
Senin korkmadığını onları takmadığını belirt
Başka zaman hiç muhatap bile olma sınıfında otur bahçeye çık evden çayını çorbanı getir rahatına bak
Saçma sapan tipler için yaz tatilini kendine zehir etmişsin.
Malesef öyle oldu tatilim zehir oldu nasıl donucem korkusu başladı of of :(

Malesef öyle oldu tatilim zehir oldu nasıl donucem korkusu başladı of of :(
Korkarsan dönemezsin, gittiğin yer kimsenin babasının çiftliği değil, herkes işini yapıp gidecek. Belki tayini çıkan oldu, yeni gelen olacak, oralarda ortam hızlı değişir, yeni gelenlerle sohbet edersin, işini yapar evine döner keyfine bakarsın.

İş yerinde mobing görüyorum. Karşımdaki insanlar inanılmaz yalancı bütün sene yalanlarını ortaya çıkaramadım en sonunda hersey benim üstüme kaldı. O işe dönmek istemiyorum delireceğim iyilik ettiğim insan bile sırtını bi anda dönüp beni herkese kotulemiş . Aklımı oynaticam şuan tayin hakkımda yok ben o işe nasıl gidip geleceğim bilmiyorum iş yerinde kimsem kalmadı tatil başladığından beri 6 kilo verdim ne yemek yiyorum ne uyuyabiliyorum çildiricam çok güçlüler. Herkes olaylari kendine gore anlatıyor atilan iftiralarin haddi var hesabi yok beni istemiyorlar ben onlari hiç istemiyorum . Beni hiç tanimayan insanlar bile sırtıni dönmuş durumda:KK43:
Benzerlerini yaşıyorum görev noktamdakiler çok hadsiz ve ahlaksız kendimi çektim iyice, işimi yapıp mesai biter bitmez kaçıyorum, hiçbir diyaloğa girmiyorum.

Benim eşim mobbing yüzünden 40 yaşından sonra hukuk fakültesine girdi. Mezun olunca mobbinge uğrayanları ücretsiz olarak savunacakmış😊 Aslında hala aynı şirkette devam ediyordu ancak devam etmesini istemedim ve 20 sene çalıştığı yerden ayrıldı.

Yani bu olayın bize hem hukuk eğitimi olarak hem de iş olarak (eşim şu an danışmanlık yapıyor) 2 tane hediyesi oldu ve daha göremediğimiz niceleri.

Diyeceğim o ki, eşimin çalıştığı firma ülkenin en güçlü holdinglerinden birine bağlıydı. Oraya girmek için İK 1 milyon takla attırır. Ancak içeridekilerin ruhu kalitesiz. Bu insanlar her yerde varlar. Sonsuza kadar da olacaklar. Güçlenmeniz gereken bir parçanızmış bu olay. Siz bu olaydan payınıza düşen dersi çıkardığınız zaman bu konu da hayatınızdan çıkacak zaten.

Bu sadece sizin başınıza gelmiyor, yalnız değilsiniz. Pek ayrıntılı anlatmamışsınız durumu ama, duymazdan ve bilmezden gelin, işinize odaklanın, kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz özel hayatınız hakkında. Muhtemelen yüzünüze konuşmuyor, arkanızdan dedikodu yapıyorlardır. Gündemleri de yakında değişir. Başka birini çekiştirmeye başlarlar.
Buda size ders oldu. is isyerinde kalmali ardaslarda sadece is ardasi olmalı. ozel hayat evde kalmalı ketum olun ketumm kimse sizin aile hayatinizi anne bbaanizin isini evinizi bile bilememeli is yaşamında cok lakca oluyor. Zamanla unutulur sizi kabul eden eder etmeyen kenarda otursun yiyim icin gezin yaşınız genc tecrube ile insan biraz daha gamzsiz oluyor aman dünya hali dünü degistiremem diyeblimeli

oglumun ilkokul ogretmeni 25 yillik dogu gorevinden ege ye gelmisti ...biz agzindan duymadik, ama onun da dislandigini hissediyordum

mesela hic ogretmenler odasinda olmazdi ya sinifta yada bahcede olurdu

okulda cekilen fotograflarda bile belliydi istemsiz yer aldigi hic belli etmeden hic dillendirmedi tayin istedi ://
.umarim sizde tayin olana kadar sabredebilirsiniz

bazi okullarda kemiklesmis kadro yapiyor bunu sanirim o_O

Evet bir öğretmenden evlilik teklifi aldım meğersem kendisi evlilikten kaçan manyağın tekiymiş bu sene başında benimle barışmak istedi ben de barismadim daha sonra kavga ettik ve bu durumu saolsun herkese yanlış anlattı vs vs çevresi de geniş bir insan sosyal aktif biri sırf o sosyallik için herkes onun tarafında oldu yalan birden bin oldu oldu da oldu lanet olsun öyle ortama çevremde insan bırakmadı:(
Ee sizde dedikodisunu yapin madem .bana boyle dedi redettim red edince kötü olan ben oldum. Gencim güzelim modunda gezin biraz ozguven yahuu.insanlarla yuzlesin sustirma payi vrrmezsen bu durumda daha zor olur.

Ya peki mune ilahi adalet işlet mi? İki arkadaşımın arasını yaptım şuan evlilik aşamasindalar ikisi birbirini bulunca ilk vurdukları ben oldum nasıl bir vicdan anlam veremiyorum hakkimi asla ama asla helal etmiyorum inşallah o evlilik başlarına yıkılır:KK43:
Şu bedduadan sonra emin oldum. Hiç suçsuz değilsin. İyi niyetli olsan Allah çarşılarını pazar etsin der geçersin. Yuvaları yıkılsın nedir? Tanıştırdın diye üzerlerinde hak sahibi misin?

Bunca zamandır öğretmenim -12 yıl- hiç kimsenin sebepsiz yere dislandigina rastlamadım. Hepsi kendine göre aşırı mükemmel ama insanlara ağır gelen huyları vardı. Dürüstçe kendini eleştirmeni öneririm.

Bakışlara nasıl katlanicam onu bilmiyorum ya kendimi asla aklayamadim cildiricam :KK43:
En fazla nasil bi iftira atmis olabilirler de bukadar dertlendiniz?Sevgilisi var mi dediler?Bekarsaniz desinler.Aklanmak diyecek kadar ne demis olabilirler de bu kadar taktiniz?

Konu cok abarti geldi bana,sanki disardan bi konu sahibi atanmis,diger ogretmenler ayni mahalleden atanip bi okulda toplanmis.Hepsi farkli yerlerden gelen,farkli kulturlerde yetismis insanlar degil mi?Nasil bukadr tek konuda hem fikir olabilmisler.Bence eksik anlatim var.Bi de siz de az degilsiniz konu sahibi .Benimle konusmuyorlar diye,evlilik hazirligi yapan birine evleri basina yiklsin demek?normal mi?Boyle beddualar eden birini ben de yaklastirmam yanima.

Konu cok abarti geldi bana,sanki disardan bi konu sahibi atanmis,diger ogretmenler ayni mahalleden atanip bi okulda toplanmis.Hepsi farkli yerlerden gelen,farkli kulturlerde yetismis insanlar degil mi?Nasil bukadr tek konuda hem fikir olabilmisler.Bence eksik anlatim var.Bi de siz de az degilsiniz konu sahibi .Benimle konusmuyorlar diye,evlilik hazirligi yapan birine evleri basina yiklsin demek?normal mi?Boyle beddualar eden birini ben de yaklastirmam yanima.
Ya onları ben tanıştırdım tamam tabiki başlarında taşisinlar istemiyorum ama bi anda sırt çevirdiler buna da tamam ama arkamdan yalan yanlış konuşmasınlar derdim bu okul ortamim kalmadı bu da bana ders oldu bidaha işyerinden kimseyle özelden görüşmem:(

Back
X