Bir daha konu açmıcam onun hakkında yazmıcam diyorum yine tutamıyorum kendimi.
1. yıldönümümüz benim mutlu olmam gerek ama sinir küpü halindeyim. Genelde böyle şeyleri unutabilecek tipte biridir, yarın kaçta buluşuyoruz şu saatte gel o saat olmaz vs konuşurken 3te işi varmış, haftaya buluşuruz falan dedi. Neyse dedim unuttu herhalde ama içimde tutamadım baya eteğimdeki taşları döktüm artık doldum çünkü.
Ama ne öğreniyorum aslında işi yokmuş, beni kızdırmak için öyle söylemiş aslında plan yapmış. 3te işim var haftaya mı görüşsek dersen ben nerden anlayabilirim sürpriz olacağını bari biraz çaktırsaydı. Bu beni kızdırmak için yaptığı şeylerden, oyunlardan yıldım artık. Sonra ben bu taşları döküp onu üzdüm diye beni üzmek için "Bazen eski sevgilimle kıyaslıyorum seni" demiş. Karakteridir şaka olabileceğine inanıyorum çünkü daha önce de beni korkutmak, kızdırmak, intikam almak için çokça böyle şeyler yaptı. Örnek veriyim siyasi örgüt işlerine karıştım adam bıçakladım vs dedi (oysa ki devlette çalışan biri böyle şeyler yapsa tutmazlar onu görevde) ben korktum sonra dalga geçti benle sazanım diye. Ya da ben ayrılmak istedim artık mutsuzdum ama geri döndürdü bir şekilde. 2 gün sonra tam 5 saat beni ağlattı sen beni üzdün nasıl oluyomuş o yüzden üzmek istedim dedi ayrılma niyeti olmadığı halde. Ya da soyadımı unutmuş gibi yaptı ve ben bunu yedim, tam kalktım gidiyordum ki geri gel ...'m dedi soyadımı söyleyip güldü, kızdırmaya bayılıyorum seni diyor. Arkadaşlar tamam tatlı tatlı kızdırılır da ben siyasi örgüte karıştım, soyadını unuttum, al sana ayrılık, yok aklım eskimde diye kızdırılır mı ya? Gözlerim doluyor, taşıyor. Bu kadar ağır şaka kaldıramıyorum ben. Resmen eşek şakası bu.
Ve pasif kişiliğinden gerçekten bıktım. Her şey ayağına gelsin, olsun istiyor. Geleceği zaman kalacağı yeri ayarlamasam, gelmeyecek burada işi olduğu halde. Aynı zamanda dükkanı var. Yanındaki adamı işten çıkartamıyor bir yıldır sırf laf edemediği için ve batmak üzereler dükkanda. Ya da arabasını geri isteyemiyor ortağından. Kavga ettiğimizde içip içip bağırıp çağırmaktansa kapıma bir buket gül yollasa büyümeyecek o kavga. Şimdi bir de annesi beni sorumlu tutuyor oğluşunun alkol almasından, ona bağırıp çağırmasından bana çattı. Kaç yaşında adam ben mi dayadım alkolü ağzına anlamıyorum ki. Sana yetemiyorum, yapamıyorum, edemiyorum diyor. Böyle diyeceğine bir şeyler yap madem değiş diyorum. Ben odunum, ben öküzüm diye başlıyor bu seferde kendini aşağılamaya. Cinnet geçiricem!
Bezdim. Bu oyunlardan, şakalardan daha anlatsam 100 tane vardır böyle beni kızdırmak, üzmek, intikam için. Aylar önce söylediğim cümleyi unutmayıp aynını iade edecek şeyler yaşatıyor. Çocuk oyuncağı mı ki bu sen beni kırdın al sen de kırıl yapalım. Her seferinde inanıp her seferinde kırılıyorum ve ilk söylediği mi doğru tepkimi mi ölçüp değiştiriyor anlayamıyorum. Şimdi aklımdan nasıl atarım aklı eski sevgilisinde mi diye?
Aranızda eşi sevgilisi böyle saçmalayan var mı ya? Bu karakterdir deyip kabul mu edilir ne yapılır bilemiyorum artık.
Yarın seni bekliyorum dedi. İyi bir ders mi olsun gideyim mi gitmeyeyim mi bitsin mi bilemedim, bıktım artık. İki lafından biri dalga, neye inanacağımı sapıtıyorum ben de. İçimi döktüm, oh be...