Cildirmak uzereyim

Kahınvalideme bayılmam. Severim iyi insandır ama sevmediğim yanı da çoktur.
Ama eşimin annesi. İlk sığınağı, ilk güvendiği, ilk sevdiği insan. Farklı şehirlerdeyiz ve biliyorum çok özlüyor. Kayınpederimle kötü şeyler yaşadık. Küsüz senelerdir. O benle konuşmaz ben ben onla. Ama eşim onları özlüyor.
Sırf onun hatırına çocuğum henüz ufak bensiz gidip kalamaz diye senede iki kere bAzen üç kere gidp birer hafta kalıyorum.
Ben sevmiyorum diye eşim annesine hasret kalsa bir anne torun evlat özlemi çekse benim vicdanım rahat etmez.
Benimki anneyse onunki de anne.
Evladın da kızı oğlanı yok doğurunca anlıyorsun. Hepsi çok zor büyüyor. Hepsi. Benim annem ne kadar yoruldu üzüldü yıprandıysa o da yıprandı. Ve benim araya girme hakkım yok.

Son düzenleme:
Şu an çalışmak zorunda olan insanlar varken evde durmak ve anneni babanı özlemek evet bence şımarıklık.
Ortaaçağda değiliz açar görüntülü konuşursun.
Hepimiz üzülüyoruz ama trajedi yapmaya hakkımız yok.
Ben de ailemi göremiyorum en iyimser tabloda hazirana kadar sarılamayacağım. Ama küresel bir salgında her gün yüzlerce insan ölürken buna üzülmeyi de doğru bulmuyorum.

Sizi az çok yorumlarınızdan tanıdım iyi kalpli birisiniz. Diyorum ya sevmeyebilirsin ama sonuçta bizim annemiz bize nasıl kıymetliyse eşimizin anneside ona aynı kıymette empati yapabiliyoruz. Burda o kadar saçma konular gördüm ki eşi kv hediye almış kadın çıldırıyor vs biliyorsunuzdur. Saçma geliyor ya annesi bu sonuçta o yaşa getirmiş emek vermiş yani evlenince evlatlıktan muaf olmuyoruz ailemize yardımda yapabiliriz durumumuz yerindeyse bazen çevremde de görüyorum acıyorum. Bazen böyle evlatların annesi olsam bana ufacık hediyenin lafı yapılsa benim bu yaşa kadar verdiğim emeğin karşılığını ödeyin verin verebiliyor musunuz derim. Evet evlattır tabi yapcan ama yani onlarda düştüklerinde yaşlandıklarında aynı özveriyi evlatların yapması şart yaşlanınca insan tekrar çocuk oluyor

Tabiiki. Az yüreğini hoplatmamış benim kocam da. Ağaçtan düşme, inekten tekme yeme, küsüp evden kaçıp gitme... Şimdi kayınvalidem geldi altmış yaşına taş çatlasın 20 -30 senesi var. Neden evladını özlesin üzülsün. Senelerce emek verdi, gözyaşı döktü. Şimdi biraz da izlemek gururlanmak hakkı.
Çocuklar çok zor büyüyor. Çok emek.
İçine girmeden de anlamıyorsun. Hamileyken amma abartıyorlar uykusuzluğu derdim. Hala gece yanına çağırır en az bir kere. Benle yat demek için. uyutup geri gidene kadar uykum kaçar evde dolanır dururum. Alıştım artık. Bu kadar zor bu kadar emek istediğini bilemezdim.
İleride otuz sene sonra biri gelip nefsine yenik düşse görüştürmemek istese ben sadece üzülmem konu sahibinin kayınvalidesi gibi.
Empati gerekli her tür ilişkide.

e herkes bu kafayla eşiyle kimsenin olmadığı bir yere gidip yürümeye niyet etse bu sayı bir anda 2den 200lere çıkacak, doğal olarak.
bu mantıklı mı ?

kimsenin olmadigi biryere önlem alarak giden insan nasil vaka sayisini yükseltebilir?

burda arkadaslar örnek dahi vermis.
asasöre dahi ayni anda girmiyoruz demis vs..
böyle yaparak bilincli olan cikan ciksin diyorum.

hunharca herkes ciksin gezin tozun birsey yok demiyorum. yazdiklarimi yanlis yerlere cekmeyin.

durumu hafife alan yok burda.
ben kendi cevremden örnek verdim.
benim cevrem ormanlik alan mesela.. insan sayisi az olan bir kasaba. ben istesem cikabilirim. kimseyle karsilasmam dahi.

ki bizim milletimize herseyi ince detayli anlatmak lazim herhalde.. yorum yaptigima pisman oldum.
siz mi yazdiniz bilmiyorum ama bir yorum vardi, komsuma dahi cikmiyorum diye.. zaten olmasi gereken bu!
ben zaten disari cikabilirsiniz derken komsuya pogaca götürün aman bosverin demiyorum.

cogu kisi ne yapip yapmayacagini ayirt edemiyor sanirim ozaman bencede otursun oturdugu yerde herkes.

ki konu sahibine de yüklenmeye gerek yok. birkac bilincsiz insan hala keyfi gezintiler yapiyor diye konu sahibinin sucu degil sonucta.

sartlari tamamen farkli olan ve zaten kendisini ev hapsine almis ama bunalmis ve hamile bir insani, bosvermis ve virusu ciddiye almayarak hala gezenlerle kiyaslayarak taslayamazsiniz.

ben kimseye disari cikin diye tesvik de etmiyorum.
büyük sehirde yasayan insan cikmasin!
bagisilik sistemi iyi olmayan veya hasta olan insan cikmasin!
psikolojik olarak iyi olan kisi de cikmasin!
gereksizce disari cikan olmasin!

oldu mu? illa tek tek saymaliyim herhalde..

Son düzenleme:
Kardeş bende bir görümce var yan apartmanımda oturuyo annesigil, tüm ihtiyaçları da bizde. 65 66 yaşındalar. Evden dışarı çıkmayın her ihtiyacınızı görürüz dedik. Benim de iki evladım var biri bebek, bu ara rahatsızdı ciğerleri hassas olduğu için üstüne titriyorum. Neyse bu görümce 40 km uzakta falan, geldi, gitti, ertesi gün bidaha geldi, bigün sonra yine evine gitti ve aynı gün geri geldi. Bugün de annesigili alıp götürmüş. Pazar günü hepberaber geri gelceklermiş. Yemek çıkardım kapı duvar... bigün önce de kızdım, sen ne gelip duruyosun otursana evinde hasta etcen insanları dedim. yüz metre ötemizde bi adam koronadan vefat etti. Allah bi insanı gerizekalı etmesin kendi eliyle hasta edicek anasını babasını..

Sizde sıkın dişinizi oturun evde. Bende çok özledim ailemi ama oturuyorum evimde. Çok da bunaldım totomu koycak vaktim olmuyor.. bu saatte ekmekle uğraşıyorum. Çıldırmayın, bu durumda olan bi siz değilsiniz, hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz.

Hem korona hem de savaş ve açlık içinde olabilirdik. Afrika, ırak, iran veya suriye gibi. Şükür etmeyi bilin, vallahi deli oluyorum bu kafadakilere ya...

Bazi acilardan haklisiniz ama bence depresyon her zaman hak edilerek girilebilen bisey olmuyor bence. Bu izolasyon, anksiyetesi olan halihazirda depresyona meyilli kisileri daha cok etkiliyor bence. Biraz da sans isi. Ben de ailemi en son ekimde bir hafta gordum. Ucakla 7 saat uzakliktayim aileme. Yalniz yasiyorum. Bazen mecburi ise gidiyorum. Babam akciger kanseri atlatti akcigerinin yarisi yok 60 yasinda. Annem su haftaya kadar calisiyordu bir klinikte doktor. Neyseki ucretsiz izin Aldi ayni evdeler. Cok korkuyorum turkiye icin bazen korkunc hissediyorum sanki dunyanin sonu gelmis gibi. Ama genelde iyimserim iyi hissediyorum... Aslinda asiri derecede depresyona meyilli bir kisiligim var 13 yasimdan beri soylemesi ayip depresyondayim su an nasil depresyona girmedim anlamadim

Aslinda izole olabilmek de bir luks dusununce. Benim calistigim 60.000 kisilik multeci kampinda izolasyon luksu yok. Cogu insanin sabunu yok. Veya izole oldugun evde siddet gormemek de luks. O yuzden aslinda burada cogumuz luks icinde yasiyoruz. Ama yine de depresyona giriyoruz yani. Her dertten ustun baska bir dert var ama yani kucuk dertlere kizmak bana sacma geliyor. Son zamanlarda bu forumu okurken kafamda "senin derdin dert midir benim derdim yaninda" sarkisi calmaya basladi. Son zamanlarda olan bir trend bu bence. Konu sahibine "bu da dert mi ya cocuk musun sen???!!" Diye kiziyoruz, eskiden pek boyle diildik sanki...

Ay cok uzattim biliyorum biraz da demagoji yaptim ama benim de kafa hafif gidik galiba

Aynı fikirdeyim sizinle

Çok normal ruandadaydınız sanırım. Kısıtlı yiyecekle mültecilerin olduğu bir ortamda ailenizden binlerce km uzakta mücade ediyorsunuz.
bizlerse memleketimizde evimizde oturup ayaklarımızı uzatıp keyif çatmaktan sıkılıp burnumuzun dibinde telefonumuzun ucundaki büyüklerimizi göremedik diye ağlayacağız.
Bence yanlış.
Şükür çalınca açıyorlar telefonu.

Yok asla oyle dusunmuyorum keyif catmak gibi. Burda vaka sayisi 50 sadece... Benim ana endise kaynagim turkiye aslinda. Ve muhtemelen turkiye'de olsam daha da korkar ve anksiyete krizleri gecirirdim ortamdan oturu. Su an da cogunlukla sadece ailem ve sevdiklerim icin endise ediyorum. Evde olsak bile aslinda normal bir zamanda olmadigimiz icin endiseliyiz kafa gidiyor. O yuzden benim dusuncem aslinda cogu kisi keyif catamiyor bu endise yuzunden hepimize Allah sabir versin

Ama risk grubundasiniz, size bulaşsa bebeğiniz de zarar görür bunun olmasını istemezsiniz

ne güzel azarlamışsınız sabah sabah içim açıldı :)

kasabada yaşadığınızı nereden bilebilirim? ben istanbul'dayım ve böyle büyükşehirlerdeki insanların bu mantaliteyle davranması halinde neler olacağını yazdım. zira burda yüzbinlerce insan güya kimse olmaz diye geçen haftasonu istanbul çevresindeki ormanlara kaçtı.
sizin yaşadığınız yerde kimsenin olmadığı yerleri bulmak kolay olabilir elbette. istanbul vb yerlerde kolay değil. bunu anlatmak istedim.

oldu mu ? :)

Ben eşime hic sormadim zaten oda bisi demez 14 gun hamile oldum icin rapor aldim annemle aramda 2 bina ver her sabah arayıp evde tek kalma git annenlere dedi annemlerde ben ve bebegimi dusundugu icin beni ayri odaya aldilar gelmeden once ve ciktiktan sonra her gun dezenfekte ettiler. Eşimin gelme saatine kadar annemlerde kaldim. Simdi mecbur işe gidiyorum rapor almama izin vermiyor is yerim ama bikac gun sonra yine rapor alip yine anneme gidicem.

sonuna kadar katılıyorum size.

bu koşullarda hepimiz depresyona meyilliyiz. en neşeli insan bile patlama noktasına gelebilir. ama ben 3-4 hafta sabredip tüm sevdiklerime sağlıklı kavuşmayı şu an gereksiz yere dışarı çıkmaya yeğliyorum.
ben de bayılmıyorum evin içinde bi uçtan öbür uca güya yürüyüş yapıp kan dolaşımımı hareketlendirmek için çabalamayı. her zamanki rutinim olan yürüyüşlere dönmek istiyorum.
italya da bir belediye başkanı delirdi millet yürüyüşe çıkıyor diye resmen, adam sosyal medyada sinir krizi geçirdi nerdeyse.
biz halk olarak hala ciddiyetin farkında değiliz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…