çıldırmak üzereyim :((

bazı arkadaşlar konu sahibine çok yüklenildiğini söylemişler ama konunun başlığına bakarsak hiçde yüklenilen bir durum yok. çıldırmak üzere olduğunuza göre,kısa süreli olan bu durum sizi epey etkilemiş. bence çocuğunuza çoğunlukla kendi evinde bakan kayınvalidenizin evinin durumunu düşünüp;evinizin durumuna çıldırmak yerine, kayınvalidenizin durumuna üzülün.

Benim kayınvalidem oğluma 1,5 sene evimde baktı, daha sonra oğlum kreşe başladı ama oğlumun bünye zayıf olduğu için sık sık hastalandı ve bu sürelerde de kayınvalidem evimdeydi. Artı bizimki işyeri kreşi hersene ağustos ayında 1 ay tatil bu süre de de k.valide benim evimde oğluma bakıyor oğlum şu an 4 yaşında, ayrıca bu kadın benim kızıma da kendi evinde bakmıştı kızım şu an 15 yaşında evimde olduğu zamanlarda kızımla da ilgilenen okuldan gelince yemeğini önene getiren bir insan. Ama yaşı dolayısı ile mi bilmiyorum benim k.valide de aşırı dağınık ve biraz da pis sayılabilecek bir insan.

Ve bende temizliğe ve tertipe önem veren bir insanım ama inanın bir gün olsun k.valideme tek kelime etmiş insan değilimdir çünkü kadının hiç bir mecburiyeti yok benim çocuklarıma bakmaya öyle değilmi. Kadıncağız benim çocuklarımı çok ama çok seviyor, onlara bütün gün sevgisini veriyor ve yetişme tarzı itibari ile çocuğun yemesine titiz tek derdi çocuklara yedirmek, meyveyi yemiyormu hemen suyunu sıkıyor içirmeye çalışıyor.

Ben akşam eve geldiğimde inanın bazen nefes alamıyorum dağınıklıktan, yarım saat tv izleyemiyorum evi temizlemeye çalışmaktan ama hiç önemi bütün bunların neden biliyormusun arkadaşım, çünkü ben eve girdiğimde çocuklarımın yüzü mutluluktan gülüyor, karınları tok, meyvelerini bile yemişler sağlıkları yerinde ya gerisi bana vız geliyor.

Bazı şeyleri aşmak lazım arkadaşım inan bana, sana tavsiyem sende eve bu kadar önem verme çünkü sende temzlik yapacam, evi toplayacam diye yeri gelir çocuğunla ilgilenemez onunla vakit geçiremezsin ve zaman öyle çabuk geçiyor ki gün gelir çok ama çok pişman olur temizliiğinde evin dağınıklığının da içine edeydim de evladımla daha yakın olaydım dersin ama iş işten geçmiş olur.

K.validene hiç bir şey söyleme ve eşine de söyletme bence. Onun gönlünü her daim hoş tutmaya gayret et.

Ben olsam bende çıldırırdım bu durumda.Onun size yardımcı olması gerekiyor aksine,çalışan bayan zorluğunu annemden bilirim ben hem evi çekip çevirmek hem işe gitmek çok yorar insanı.
Güzelce söyleyin alınırsa da alınsın allah allah canından kıymetli mi?

Ebru acaba konu sahibinin de annesi baksaydı böyle bir konu okuyor olacakmıydık .

benim annem bakacak durumda ama ben eşimin ailesinin ilk torunları onların gönlü kırılmasın torunlarıyla iç içe olsun diye anneme böyle birşey teklif bile etmedim

bence zalimce yorumlar yapmak yalan yanlış günah almak çokta doğru bir davranış diil

Zalimce yorum yaptığımızı düşünmüyorum.
dedim ya..
Ben de eve gittiğimde ev tertemiz olmuyor. Çocuklar çok hareketli. Ben etraf toplamak yerine, sadece çocuğumla ilgilenmesini istiyorum.
Tercihim bu yönde.
Zalimce yorum nerde, günah almak nerde?
Benim annem saatlerce kitap okuyor mesela. Büyük çocuğuma da aynısını yapmıştı.
Çocuk bakmak kolay mı sabahtan akşama kadar. Herşeyinden fdekarlık yapıyorlar. Mesela ayaklarını uzatıp tv izleyemiyorlar. Arkadaşlarına gidemiyorlar. Misafir kabulleri çok sınırlı ve rahat rahat sohbet edemiyorlar.
Bu sabah da geç kalkacağım, keyifle kahvaltımı yapacağım deme şansları yok.
Bir de bu yönden bakın. Bakın ki çıldırmayın diye yaptık yorumlarımızı.

Bu yaşa kadar kayınvalideniz evi derli toplu tutması gerektiğini öğrenememişse siz hiç öğretemezsiniz. Ya bu şekilde kabul edeceksiniz ya da kızınıza bakıcı tutacaksınız ya da kayınvalideniz kızınıza evinde bakmaya devam edecek.

Düzen konusunda hassas olmanız kayınvalidenizi daha da çekilmez hale getirecektir birlikte yaşadığınız sürece.

şimdi ben bazı arkadaşların türkçeye tam hakim olamadıklarını anladım.

ben kendi evim için yazmadım sadece kendi evinde de aynı dedim.

ben bu tabloyu nasıl hafifletebilirim 2 evde de durum aynı dedim.

iyidir ama dağınıktık bana iş yapsın falan demedim demem de

çıldırıyorsam sadece kendi evimde olanlar için diil genel bir başlıktı anlayana

konu benim için kapanmıştır

ama sizin için

durmak yok yerden yere vurmaya devam

aynı durum bizim içinde geçerli canım.kapıdan girince beni bi yığın dağınıklık bekliyo her akşam.benim anlamadığım şey ne biliyomusun.aslında benim kayınvalidem çok derli topludur.bulaşıkları biriktirmez,ortalıkta bişey yoktur ama bize gelince nedense hiç umursamıyo.bütün gün çalış bi de akşamları evi topla.walla hangi işime yetişeceğimi şaşırmış durumdayım ben de.Neyse çocuklarımız bakılsın da gerisini aramıycaz artık.

benimde annem bakıyor oğluma oğlum 22 aylık olduğu için evi çok dağıtıyo toplasanda 2 dk sonra aynı kırıntılar oluyo yerlerde toplasanda aynı yani ben anneme özellikle diyorum sen bi iş yapma zaten oğluma bakarken yoruluyo benim yaşımda değilki oğlum dağıtsın biyandanda o toplasın yapamaz yani yaşı gereki zaten oğluma bakarak bize maddi manevi çok yardımı oluyo yabancıya emanet etmiyorum ii baktığında eminim olsun varsın ev kirlensin bi süpürge tutarız olur biter benim eşimde yardımcıdır bu konuda o biraz titizdir söylenir ama zaten çocukla yoruluyo bide işmi yap diyim diyorum haa kayınvaldem baksaydı ki yazın 1 hafta kaldı oda hiçbişey yapmadı onada sesimi çıkarmadım yani çocuk bakmak hiç kolay değil hemde o yaşta bide sizin kayınvaldeniz normaldede dağınık bi insanmış o yüzden bu şekilde kabullenin kızınıza ii bakılıyo nasılsa onun bakımını aksatmasında

çıldırıyorsam sadece kendi evimde olanlar için diil genel bir başlıktı anlayana

Ben anlayamamışım demek ki.
Ne kadar saygısız bir ifade.
Kimse size sizinki gibi bir üslupla yaklaşmadı halbuki.
Sadece kayınvalidenizin çocuğunza bakmasıyla ilgili şansınız ifade edildi.
Sanırım siz de bini anlayamadınız.
Konunuza okuyup da yorum yapan insanlara teşekkürünüz de bu şekilde olmuş yazık.

2 evde de durum aynıysa tek çare bi temizlikçi tutmak bebişim:)))) 2 evide miss gibi yapar hem o zavallı kadın yorulmamış olur. tek çare böyle hafifletmek bu tabloyu

Son düzenleme:
işteyken dinleniyor olmalısınız.. çalışan annelerin maratonu böyle..
bazen çıldırma noktasına gelmenizi anlıyorum ama yine de siz kayınvalidenize laf işittirmeyin.. kendi kendinize sakinleşin.. muhtemelen bu yaştan sonra birşey söylemeniz sadece kalbini kırmasına neden olur.. birşey değiştirmez.. eviniz pis ama çocuğunuz mutlu ve sağlıklı olsun...
zaman akıp geçiyor..

aslında şimdi aklıma takıldı..

yengem ne düşünüyor annem hakkında diye..

abimin oğluna annem bakıyor.. çocuk çok hareketli.. yani her an başında durmazsan düşebilir ağzı burnu patlayabilir.. sonra kahvaltısı çorbası vs.. televizyon izlemesin diye sürekli oyun oynuyor onunla.. abime ve yengeme yemek yapmıyor.. ev de zaman zaman dağılıyormuş.. sadece mutfağı temiz tutmaya çalışıyor.. kadın da yoruluyor ufaklık uyuduğunda o da dinleniyor yazık dinlenmesin mi? hem benim kızkardeşim daha okuyor düşünmesi gereken bir evi daha var sonuçta annemin..

ben de zaman zaman uğrarım gündüz (işim gereği gittiğim yer abimlere yakınsa) ben yeğenimle oynarken toparlamaya çalışır yemek filan yapar..

işin doğrusu yengem anneme göre çok daha titiz.. ama hep anne sen oğluma bakıyorsun ya benim aklım hiç kalmıyor diye şükredip dua eder.. benim için sabahın 6'sında kalkıp geliyorsun der..

2 evde de durum aynıysa tek çare bi temizlikçi tutmak bebişim:)))) 2 evide miss gibi yapar hem o zavallı kadın yorulmamış olur. tek çare böyle hafifletmek bu tabloyu

Kesinlikle katılıyorum. Benim kendi annem bakıyor kızıma gayette temiz bir kadındır. Ama çocuk bu bir dakika durmuyorki bizim evde de heryer dağınık mutfak toplanmamış yerlerde kırıntı oluyor valla üstelik benim kızımda çok uslu sayılabilecek bir çocuk. Ama bütün gün onunla oyun oyna ilgilen yemeğini yap yedir ilgisini çek şarkı söyle uyut derken hiçbişey yetişmiyor valla. Ben annem olmadan bakınca inan dahada dağınık oluyor ev. Bunun tek çözümü düzenli yardımcı. Kayınvaldene annecim çok yoruluyorsun haftada bir gün kadın tutayım sana dersin. Hem onu düşündüğün için o kırılmamış olur hemde sen oraya gittiğinde daha az yoruluyor olursun. Ayrıca oyuncakların toplu olması gibi bir durum çocuklu evde pek söz konusu olamaz. 1 milyoncuda satılan oyuncak sepetlerinden salona-oturma odasına ve çocuk odasına birer tane koyarsanız elinize geçeni içe koymak daha rakat olabilir. Kayınvaldenize 3 farklı sepet alın bence

Evet sanırım tek çözüm bu aslında kayınvalidem şimdi kızar bana ne gerek var yazık paranıza diye ama olsun Allaha şükür kazanıyoruz

o halde ince düşünceye devam edin.

kırmayın kadının gönlünü.

anneniz çocuk bakacak durumda ise temizlik konusunda yardım edecek durumdadır da...

bir de tüm arkadaşlar gayet seviyeli yorum yapmışlar...

Çocuklu ev genelde dağınık olur, mesela benim kızım çekmeceleri boşaltır bi güzel.Ben toplarım, o arkamdan yine dağıtır. Yemek yaparken bacağıma yapışır,yemeği 1 saatta yapıcaksam 3 saatte anca bitiririm :) Şu an yerlerde buzdolabı poşetleri dolu.Kızım uyuyoken onları toplayayım bari. :))) Ben genelde işlerimi kızım uyurken yaparım.Dinlenmeye bile fırsatım kalmıyo o yüzden. :)

çocuk olunca malesef dağınıklık oluyor.bende huzursuz olurum evim dağılınca kızıma ben bakıyorum inanın yürüme döneminde arkasından koşusturması çok zor.kendi bozuyo ben düzlüyorum kayınvalidenizede hak verin biraz dua edin bakıyor çocuğunuza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…