Çıldırmak üzereyim...

5. Kişi o odada mı yatıyor? Yani ders çalışman gerekçesiyle 5. Kişiyle yatakları değişsen?

Benim yatağım yok ki salonda yatıyorum. Nereyi bulursam orada yatıyorum. Kardeşim salonda hasta olur soğuk oluyor. Yani bu imkansız. Üniversite sınavına girdim puanım iyi gelmeyecek ama ne tutarsa yazıp gitsem diye düşünüyorum. Orada yurda yerleşip kpss dershanesine giderim diyorum. Sizce bu mantıksız mı olur?

Benim yatağım yok ki salonda yatıyorum. Nereyi bulursam orada yatıyorum. Kardeşim salonda hasta olur soğuk oluyor. Yani bu imkansız. Üniversite sınavına girdim puanım iyi gelmeyecek ama ne tutarsa yazıp gitsem diye düşünüyorum. Orada yurda yerleşip kpss dershanesine giderim diyorum. Sizce bu mantıksız mı olur?
Mantıklı olabilir ama maddi durumlar nasıl? KPSS ilk yılda kazanamayabilirsin, eğer ikinci yılda çok daha iyi bi puan alma ihtimalin varsa bu sene rastgele girmen yazık olur. Kaç yaşındasın?

Mantıklı olabilir ama maddi durumlar nasıl? KPSS ilk yılda kazanamayabilirsin, eğer ikinci yılda çok daha iyi bi puan alma ihtimalin varsa bu sene rastgele girmen yazık olur. Kaç yaşındasın?

Maddi durumumuz iyi ama ailem cimri olduğu için belki para verip okula göndermeyebilirler. Lisans bölümünden yeni mezun oldum 24 yaşındayım. Bu yıl sınava öylesine girmeyeceğim, çalışmaya başladım.

evimiz sobalıydı. 3 kız kardeşiz. anneannem aşırı titiz bir kadındı. çok fazla hemde. koltuklara oturacağımız zaman oturtmaz altımıza bişey açar oturturdu. balkon kapısına ellemek mi aslaaa!

neyse demans hastası oldu. bizimle yaşadı. annem ve rahmetli babm baktı. aynı oda da yaşıyorduk. sobalı ev çünkü. anneannem altına yapıyordu etrafa falan saçıyordu. yine de ben çok huylanmadım. yemeğini yedirirdim falan. 12 yaşındaydım.

bence bu kadar takıntılı olmayın. yarın öbürgün siz de öyle olabilirsiniz. benim anneannem gibi titizini hiç görmedim bu yaşıma kadar mesela.

yorumları detaylı okuyunca anladım ki üniversite de bitirmişsiniz. anneniz çalışıyorsa siz de bir iş bulabilirsiniz. ben olsam kesinlikle aileme yük olmak istemezdim. bir yandan çalışıp bir yandan kpss hazırlanmıştım mesela. üniversite mezunuydum ama saçma sapan işlerle karşılaştım. bulaşık yıka diyenimi, kahvemi yap diyene mi, şurayı süpür diyenimi ? oooo..
ama hedefime ulaştırmıştı bunlar beni. o yüzden üniversiteyi okuyacaksan bile bir işe gir öyle oku derim ben. belki eve katkın olurda daha büyük bir eve yerleşebilirsiniz.

Üniversite sınavına girdim ama pek iyi geçmedi. 4 yıllık bir bölüm bitirdim ve yeniden (ne bölüm olursa olsun) bir bölüm yazıp başka şehire mi gitsem? Bu mantıklı olur mu?

Is bulma durumun nasil? Hangi bolumden mezunsun?

Ya is bul kac, ya da yuksek lisans, ya da yeni bir bolum dedigin gibi. Cok bunalmissin, senin yerinde olsam surdan kurtulayim da ne olursa olsun der giderdim herhalde.

Yani üni için öylesine gireceksin bi okula? O zaman evden uzaklaşmak için çok iyi bir fırsat tabii. Ben üniversite öncelik, KPSS'ye ortaöğretimden gireceksin sandım. O zaman yaz bi bölüm, rahat rahat geçir seneyi uzakta. Hiç kötü bir fikir değil.

Özel bi odanızın olması en güzeli tabiki ama şuan için uygulanabilir bişey değil. Ancak 24 yaşında bir bayan olarak o odayı temizlemeniz lazım. O odada yaşamasanız bile temiz olması lazım. A gerekirse maske eldiven kullanarak yapın, ayrıca ananenizi ve evdeki herkesi uyarın, yatağınıza kimsenin dokunmasını istemediğinizi falan söyleyin böylece ananenizi kırmadan uzaklaştırırsınız. Ayrıca parazit herkeste olabilen bişey yediğiniz domatesten bile geçebilir. Abartmayın. Kardeşinizin cinsiyetini bilmiyorum ama , küçük odaya ananenizi geçirip diğer odada ikiniz kalabilirsiniz. zaten kısa bi süre içinde üniversite iş vs gibi bi durumla evden ayrılacaksınız gibi görünüyor. En iyisi temizleyip oturmak :) Sizin hassasiyetinizi anlıyorum. Ergenken ananem kilosundan dolayı çok terlerdi ve ben rahatsız olurdum yaklaşmazdım kendisine. sonra yeni gelini ananeme anne duşa gir bugün çok terlemişssin falan diyerek sürekli uyardığını görünce kendimden utanmıştım , ben de ananeme güzel bi dille bunu söyleyebilirdim ama ayıp olur diye düşünüp daha çirkin bişey yapmıştım.

evimiz sobalıydı. 3 kız kardeşiz. anneannem aşırı titiz bir kadındı. çok fazla hemde. koltuklara oturacağımız zaman oturtmaz altımıza bişey açar oturturdu. balkon kapısına ellemek mi aslaaa!

neyse demans hastası oldu. bizimle yaşadı. annem ve rahmetli babm baktı. aynı oda da yaşıyorduk. sobalı ev çünkü. anneannem altına yapıyordu etrafa falan saçıyordu. yine de ben çok huylanmadım. yemeğini yedirirdim falan. 12 yaşındaydım.

bence bu kadar takıntılı olmayın. yarın öbürgün siz de öyle olabilirsiniz. benim anneannem gibi titizini hiç görmedim bu yaşıma kadar mesela.

herkes aynı değil ben de iğrenirim, anne değil sonuçta anneanne. bilmiyorum ya anne baba kardeş ve eş dışında herkesten eğer kakasını falan oraya buraya saçarsa kaçarım ve iğrenirim gibi geliyo. yediremem yemek falan iğrenirim. yapı meselesi.

Ya biz de yasadik yasiyoruz yasli ebeveynle.Bukadar buyutme..Yaslilar eski ozeni gosteremez ekisi gibi .Gormezden gel..Bazen soyle kirmadan oyle yapma soyle yap diye.Annen de soylesin..Hassaslik yapmamaya calis.

herkes aynı değil ben de iğrenirim, anne değil sonuçta anneanne. bilmiyorum ya anne baba kardeş ve eş dışında herkesten eğer kakasını falan oraya buraya saçarsa kaçarım ve iğrenirim gibi geliyo. yediremem yemek falan iğrenirim. yapı meselesi.

ama işte bilinçli değil ki.. biz de elbette huylanıyorduk ama yapacak da bişey yok. bakılmak zorunda yani. ne malum evladımız eline kalmayacağımız. onun çocuğunun da aynı şeyleri yapmayacağı. ben her zaman çözümcü olmaktan yanayım. eldeki imkanlar ne ise o şekilde bir çare bulunmalı. bizde ki bu kadardı o zamanlar.

ama işte bilinçli değil ki.. biz de elbette huylanıyorduk ama yapacak da bişey yok. bakılmak zorunda yani. ne malum evladımız eline kalmayacağımız. onun çocuğunun da aynı şeyleri yapmayacağı. ben her zaman çözümcü olmaktan yanayım. eldeki imkanlar ne ise o şekilde bir çare bulunmalı. bizde ki bu kadardı o zamanlar.

bilinçli yapacak hali yok zaten ama ben de böyle sorumluluğu alamam. a

tabi zaten herkesin yapabileceği bişey değil. benim fikrimdi bu. yani ben yaparım sen yapamazsın çok normal. tam tersi de olabilirdi. ama Rabbim kimseyi ele ayağa düşürmesin inş.

Anneannem her şeyi yapabiliyor odayi hep topluyorum ama oraya buraya terli iç camasirlarini asıyor durmadan. Yani elimden geleni yapıyorum ama daha fazlası olmuyor. Çok bunaldim annem de evde olduğu surelerde ilgilenmiyor. Ama neyse ki gitmeme az kaldı. Elbet iş bulup gideceğim.

Anneannem her şeyi yapabiliyor odayi hep topluyorum ama oraya buraya terli iç camasirlarini asıyor durmadan. Yani elimden geleni yapıyorum ama daha fazlası olmuyor. Çok bunaldim annem de evde olduğu surelerde ilgilenmiyor. Ama neyse ki gitmeme az kaldı. Elbet iş bulup gideceğim.

hıh bak bu en güzeli. ne güzel iş bulsan kimseye de muhtaç olmazsın. evinde de dilediğin gibi yaşarsın ohh mis.

Back
X