walla 8 gun once sezeryan oldum bugun kalktım temızlık yaptım. supurge actım toz aldım yer sıldım... pehhhhhhh
kayınvalıdem yanımda ama bı dur yapma kızım demedı wallahı.
zaten ay sonunda bebek 20 gunluk olunca gıdıcekmıs
elınde kalır sankı yapı verse kayınvalıden cok kıymetlı galıba elı kolu.
walla mısafır gelıcektı bebek gormeye malum... ortalık toz ıcınde hıc aklına gelmıyor kalkıyım bı sıleyım supureyım demıyor... yalandan salonu supurdu bıde bana dıyor sende suranın tozunu al dıye bende aldım tozu evın kalanını supurdum sıldım napıyım. yok yapma dur ben yaparım dıyen yok!
yarı kırkım cıkınca dıkıslerım artık ıyıce ıyı olurum gıdıcekmıs ewe...
aman gıtsın ıstememklava:
walla 8 gun once sezeryan oldum bugun kalktım temızlık yaptım. supurge actım toz aldım yer sıldım... pehhhhhhh
kayınvalıdem yanımda ama bı dur yapma kızım demedı wallahı.
zaten ay sonunda bebek 20 gunluk olunca gıdıcekmıs...
Sezeryandan bir gün sonra bebeğim küvözde olduğu için emzirmeye gittim. İlk defa bebek aldım kucağıma, çok endişeliydim bu nedenle. Hemşire hanım emzirmem için kucağıma verdi; ama korku bir taraftan, karnım acıyor bir taraftan, sütüm gelmiyor bir taraftan. Nasıl memeye yaklaştıracağımı bilemeyince, hemşire bir öfkeyle "Hayvanlar bile emziriyor. " dedi bana. Dondum kaldım. Ne denir ki bu lafın üstüne. Zaten ağlıyorum sürekli bebeğim yanımda değil diye. Bebekte bir serum, bende bir serum. :) Nihayetinde küvözde biberona alıştı, memeyi istemiyor. Ben de sağıp veriyorum sütümü. En gıcık olduğum laf: "Bebeği neden emzirmiyorsun? " Sanki ben seçtim sağmayı. Günahkarmışım gibi davranıyorlar. Bebek görmeye gelen bir misafirimiz bebeği sevmiyor musun dedi bana, düşünebiliyor musunuz? Ağlamaktan harab oldum. Neden herkes karışır anlamam, artık kırıcı olmaya başladım.
Sezeryandan bir gün sonra bebeğim küvözde olduğu için emzirmeye gittim. İlk defa bebek aldım kucağıma, çok endişeliydim bu nedenle. Hemşire hanım emzirmem için kucağıma verdi; ama korku bir taraftan, karnım acıyor bir taraftan, sütüm gelmiyor bir taraftan. Nasıl memeye yaklaştıracağımı bilemeyince, hemşire bir öfkeyle "Hayvanlar bile emziriyor. " dedi bana. Dondum kaldım. Ne denir ki bu lafın üstüne. Zaten ağlıyorum sürekli bebeğim yanımda değil diye. Bebekte bir serum, bende bir serum. :) Nihayetinde küvözde biberona alıştı, memeyi istemiyor. Ben de sağıp veriyorum sütümü. En gıcık olduğum laf: "Bebeği neden emzirmiyorsun? " Sanki ben seçtim sağmayı. Günahkarmışım gibi davranıyorlar. Bebek görmeye gelen bir misafirimiz bebeği sevmiyor musun dedi bana, düşünebiliyor musunuz? Ağlamaktan harab oldum. Neden herkes karışır anlamam, artık kırıcı olmaya başladım.
sütün yetmiyor ( bunu söyleyen kayınpederim )
su verin bu çocuğa ( gene bunu diyen kayınpeder )
aç bu çocuk aç mama yapalım ( bebeğim 6. ayına kadar ayda ortalama 1.500-1750 gr aldığı halde )
bebek çok küçük doğdu beslenememişki içerde ( 2780 gr doğdu )
terden patlıyorum ev hamam gibi ayağına patik giy üstüne yelek al
emzir hemen yatır kokuna alışmasın
kucağamı alışmış bu ne
gibi sözler .... doğumdan sonra 3 ay kayınvalidemlerde kalmak zorunda kaldım bekar kaynımda ve kayınpederin işleri bozuktu sürekli evde başımda hergünüm ağlayarak geçti 3 ay neler çektim o evde herşeye karıştılar bebek gece gazı oluyordu yatak odasından çıkamıyorum çünkü her odada biri yatıyor kaynanam daha gık dese hemen kapıda bitiyor ne oldu neyi var neden ağlıyor sütünmü yok göğüslerimi ellemeler bilmiş bilmiş bak tabi yumuşamış memelrin hemen mama yapmalar allahtan çocuk çatlamamış hem gazdan bas bas bağırıyor hemde mama yapıp iyice basınç yapıyoruz.dr. gittiğimizde allahtan dr. dedi mama yapmayın çocuk zaten fazla kilo alıyor anne sütü fazlasıyla yaramış mama yaptıkça gazını artırıyorsunuz dedi ama kaynanam 1-2 gün sonra başladı doymuyormu mama yapalım demeye ayyyyyyyyyyy iyiki delirmedim hatta bi ara kendimi camdan atmayı bile düşünmüştüm benimle 2 kez de ağız kavgası yaptı çünkü neyse geçti çok şükür o günler.
ilk kızımda benzer seyleri bende yasadım bebegim kolik oldugu için ve kaynım askerde oldugu için eşimin ailesi yanlız kalmasın dıye kendı evimde yasayamadım 2sene sabah 10da gıt aksam 10da eve dön habırde eve gıderken aksam kayınpederim bugun erken yatın oglum yorgun derdııı ayyy cıldırırdım bebegim oluncada 6ay beraber kal özel hayat diye birsey kalmıyor tamam cok yardımcı oluyor sagolsun ama ben kendimi cocugun hızmetcısı sanıyordum onlar onay vermezse dr gıtmezdık hatta kayınpederim dedelik heyecanı yasasın dıye hamılelıgımde esım yanımda hıc olmadı doguma gıderken bıle o ıse gıttıkı işyerı kendımızın ben dogum yaptım oglen 3te, esım aksam 8de geldı bızı gormeye cok uzulmustum nedıyeyım benımkının pısırıklıgıklava: herseyden once anasıbabası gelır kızım sımdı 5yasında babanne asıgı sımarık hırcın ıstahsız bır cocuk oldu sanki cok ıyı bakmış gıbı bunu ben buyutum bı dogurmadım bunu demesi sinir edıyor ıkıncı bebegımıde ıse esımın basına kalka kalka sen yanımda degıldın bebegını bıle hıc ultrasonda gormedın dıye hep soylendım benım yanımda oldu ikincıde oglumada kendım bakıyorum bugun carsıya cıkarkende kayınvalıdem bana soyle tembıhlıyo aman kızı yanlız basına sokaga bırakma ayy nasıl tepem attı tepkı verdım ben nezaman cocugu dısarı yanlız bırakıyorum dıye tersledım neolursa olsun severım ben kaynanamı anakız gıbı olduk artık bırbırımızı yerız o bana soylenır ben ona alsanaalsanasmilesonra hıcbırey olmamış gıbı konuşuruz
Sütün üşür.. (nasıl üşüyecekse süt )
Altını çok sık açma hasta olur.. (bırakıyım pişik olsun o daha iyi)
Ne yedinki gaz yaptı çocuğa ( gazında sebebi benim. hiç bir çocukta gaz olmuyor birtek benimkinde var sanki. ayrıca gazdan ağladığını ne biliyorsun)
Bak ben sardım sarmaladım sıcacık uyudu erkek çocuğu sever sıcağı ( ev 24 derece 3 kat giydirmiş çocuğu birde battaniyeye sarmış. Mayışmış sıcaktan zavallı tabi uyuyacak.)
Sen emzir ver ben uyuturum ( emzirip verirsin uykusu olmadığı için uyumaz ağlar kendi beceremedi ya
annesi doymamış al emzir diye geri getirir on dakka sonra. Ben uyutamadım diyecek hali yok ya)
bana ima ederek oğluma " Bende süt yok kuzum. Olsa veririm oğlumm, ağlatmam seni yavrumm" (bunu hem annem hem eşim hem kayınvalidem yapıyor. İnanamıyorum yaa sanki ben aç bırakıp ağlatıyorum çocuğu emzirmemek için pes doğrusu..)
Eskiler ............................ derdi şeklinde sayısız cümle. (adı üstünde eski. )
Terli terli emzirme sütün tadı kaçar ( sanki bakmış tadına. nerden biliyorsun diyince eskiler öyle derdikat kat giydirme o zaman diyesim geliyor..)
Bu da eşimden
Niye ağlatıyorsun yine çocuğu gecenin bir saati ( Ben psikopatım gece saati kurup düzenli aralıklara ağlatıyorum çocuğu)
Sen anlamıyorsun bu çocuğun derdinden ( Buyur sen anla. Ortak yapım yarısı bendense yarısı senden. Beş dakka sonra emzir aç bu çocuk diye getirir. Çözdü beyimiz olayı ben hiç düşünememiştim.)
VE daha niceleri.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?