Sivilceli Ciltler Cilt Bakimi Puf Noktalari - Urun Secimleri - Icerikler

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Surekli kullandiginiz urunler nelerdir?

  • Cilt kremi

  • Yuz yikama jeli

  • Gunes kremi

  • Deodorant


Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

philly

Guru
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2010
4.221
14.066
Merhaba sevgili KK kadinlari!

Biliyorum ciltle ilgili konu cok KKda ama cilt bakiminda onemli olan urun secimi ve urunlerin icerigi oldugunu dusundugum icin boyle bir konu acayim dedim. Uzun zamandir takip ettigim bir blog ve bir dermatologdan ogrendiklerimi ben de sizlerle paylasayim dedim. Burada piyasada olan urunleri birbirmiz ile paylasip iceriklerini bakarak neyin cilde iyi geldigini ogrendikce, hem cilt bakimina harcadigimiz para hem de bakimlardan aldigimiz sonuc artacaktir.

Bir kac oneri ile basliyorum.

1. En iyi yaslanma karsiti krem "Gunes Kremidir". Gunes isinlari icinde UVA and UVB denen dalgalar icerir. UVB ciltte kizariklik ve bronzlasma saglarken, UVA dermisin alt tabakina etki eder ve cildin yaslanmasina sebep olur. Bu yuzden iyi bir gunes kremi secimi " broad spectrum UVA UVB" yazanlara bakarak alirsaniz, kendiniz icin yaptiginiz en iyi yatirim olur. Gun icinde gunese cikarsaniz bir kac kez tekrarlamaniz lazim gunes kremini. Iki tur gunes kremi var: Kimyasal olan ve fiziksel olan. Fiziksel olanlarin icinde titanium dioxide and zinc oxide varken, kimyasallarda degisik maddeler var. Fiziksel olanlar hemen koruma saglarken, kimysallari surdukten sonra 20 dakika flan beklemniz lazim disari cikmak icin(aktivasyon suresi). Yaz kis gunes kremi kullaniniz UVA her zaman var, ve camdan iceri bile giren bir isin cesidi o yuzden kendinize bir iyilik yapin ve gunes kremi kullanmayi aliskanlik haline getirin.

2. Icinde parfum olan herhangi bir cilt urununden uzak durun. Parfum(fragrance) ciltte alerjiye neden olan en onemli maddedir. Degisik isimlerde bu maddeyi urunlerde kullaniyorlar. O yuzden kokuyor kesin cildime iyi gelecek diye dusunmeyin.

3. Yuzunuzu yikadiktan sonra kurutmadan cildinize krem, losyon surun ki, cildin su kaybini azaltmis olasiniz boylelikle olan nemi cildin icinde hapsetmis olasiniz( tekrar hatirlatayim kesinlikle parfumlu krem kullanmayin).

4. Goz kremi diye bir sey yoktur. Yuzunuze surebildiginiz kremi , goz cevrenize de surebilirsiniz. Goz kremi diye sattiklari seyler, yuz icin sattiklari buyuk paketli urunleri kucuk pakete koyup, "goz kremi " diyerek tuketiciye kakalamak.

5. Dermotolojik olarak test edilmistir lafi kozmetikcilerin sevdigi ama gecerliligi olmayan bir sey. Cunku bu alan ilac sanayi gibi kontrol edilmez, regule edilmez, bu iddialar gercegi yansitmaz.

6. Krem daha yogunken , losyon daha seyrektir kivam olarak. Cildiniz cok kuruysa kremi, ama krem cok yogun kaliyorsa losyonu deneyebilirsiniz.

7. Sivilce icten gelen bir sorun olabildigi gibi, cilt disinda yasayan bakteriler de bu isi azdirabilir. Icinde Benzoyl Peroxide olan bir cilt yikama urunu ya da sivilce ustune uygulayacaginiz bir urun, bu bakterilerin etkisiz hale gelmsini saglar.

8. Salisilik asitli yuz yikama urunleri (%2 oraninda) genelde oldukca etkilidir sivilce icin. Sabah yuzunuzu bunlarla yikayip (bir kac dakika yuzde bekletttikten sonra), yuz nemli iken sureceginiz bir cilt kremi ile bayagi yol katedebilirsiniz.

9. Icinde azaleik asit olan bir urunu de kullanabilirsiniz ek olarak, ozellikle cildinizde leke sorunu ve sivilce sorunu varsa. Azaleik asit hem cildin komedon olusturmasini engeller, hem de cilt rengini acmaya yardim eder (skinoren(?) ve Azelderm icinde azaleik asit var). Burada da yine sadece sorunklu bolgeye surebileceginiz gibi yuzunuzu yikadiktan, kremlerinizi surdukten sonra, azaleik asit iceren herhangi bir surunu yuzunuze sureblirsiniz. Ama hic bir zaman gunes kremini unutmuyoruz en son sureceksiniz!

10. Ciltte hucre yenilenmesini saglayan ve klinik olarak test edilmis piyasada bilinen tek madde Retinoik Asit. Bu farkli oranlarda piyasada bulunuyor (.025, ..01, .05). Bu madde 40 yil once sivilce akne tedavisi icin calisilirken bulnuyor, farkediyorlarki deneklerin sadece sivilce problemi çözülmekle kalmamış, kolojen yapilari da guclenmis. Piyasa kozmetik urunelrde retinol iceren urunler var ama cilt bunu retinoik asite direkt ceviremiyor, asamasi var. Bu yuzden eczaneden alinan bir retionik asit icerikli sivilce kremi, yaslanma karsiti kullanilabilir. (acneleyse var bildigim turkiye;de baska urun bilmiyorum, bilenler yazarsa digerlerine yardimci olunmus olur). Acnelysein nasil kullanilcagi ile ilgili buralarda oldukca fazla bilgi var. Retinoik asit irrite eder cildi, o yuzden uzun bir sure ayda bir ya da hafta bir vs kullanarak baslamak lazim. Yoksa yuzunuz Mars'in yuzeyi gibi olur, yanik olusturursunuz ciltte(gece kullanilir ve sadece kucuk bir nohut buyuklugunde ve kesinlike gunes kremsiz disari cikilmaz bu kullanilirken).

Bu konudaki amac piyasada nitelikli urunleri bulmak ve diger insanlarla paylasmak. Cilt bakimindaki en onemli kriter surdurulebilir olmasi. Maasinizin yarisini harcadiginiz bir cilt bakimi surdurulebilir bir sey degildir.



Iceriklere bakalim, dogal adi gecen her sey iyi degildir, bunu ocnelikle anlamak lazim, Cilt bir organizimz ve koruma sagliyor ayrica, Cildin koruyucu dokusunun bozulmasi bir cok cilt sorunun ana nedenini olusturuyor.

Emolientlar: Bunlar cildi yumusatirlar ( kokonut yagi, jojoba yagi, shea butter, cocoa butter, jojoba oil, susam yagi, badem yagi, digger bitkisel yaglar, zeytin yagi, cetearyl alcohol, cetyl alcohol , stearic acid, stearyl alcohol )

Oklusiveler (Occlusives): Bunlar suyu cildin icine hapsediyorlar ve koruyu bir tabaka olusturuyorlar (shea butter, cocoa butter, mineral yagi, lanolin, petrolatum, paraffin, beeswax, triethylhexanoin_)
*NB: Occlusive does not mean “pore clogging”

Humektant: Bunlar suyu cilde cekerler. (glycerin, propylene glycol, sorbitol, sodium PCA, hyaluronic acid, allantoin, urea).

Surfaktifler (Surfactants): Bunlar kiri ve yagi cozerler ve genelde yuz ve vucut jellerinde kullanilirlar.(sodium laureth sulfate, cocomidopropyl betaine, disodium cocamphodiacetate, ammonium laurel sulfate, polysorbate 85 or polysorbate 60, sodium lauryl sulfate, cocamide DEA).

Tutucular (Binders and emulsifiers): Bu kremlerin icindekilerin birbirine karismasina ve guzel bir karisim olusturmasina sebep olurlar ( butylene glycol (also a humectant), polysorbates, glyceryl stearate (also an emollient and makes things pearly), cetearyl alcohol (emollient tood), cetyl alcohol (emollient too) , stearic acid (surfactant & emollient too), stearyl alcohol (emollient too), PEG or PEG-100 stearate (emollient & surfactant too), Triethanolamine (buffer too), palmitates (emollients too), Ceteareth 20 )

Bu urunler ise yumusaklik falan kazandiriyorlar (alkyl benzoate (also an emollient), carbomer, polymers (PEG or seaweed), dimethicone & cyclomethicone (ikiside silicon yapida ve emollient ayrica), polysorbate 20 & 80 (surfactants ayrica), pentaerythrityl tetraotanoate, caprylic and succinic triglycerides (emollient ayrica), sodium chloride ).

Buffers (turkcesi ne bilmiyorum): Bunlar urunun icindeki aside notrlerstiriyor be pH oranini ayarlaiyor urunun. Boylelikle urun daha az irrite ediyor ( sodium bicarbonate, citric acid, triethanolamine).

Preservativeler : BUnlarise urunun icindeki bakteriyi olduruyor ve urunun bozulmasini engelliyorlar (Tocopherol acetate (vitamin E derivative; emollients and antioxidant), propylene and butylene glycols (humectants), disodium and tetrasodium EDTA, diazolidiyl and imidazolydyl urea, parabens, methyliosthiazolinone, ascorbyl palmitate (vitamin C derivative), benzoic acid, benzyl alcohol ).

Bazi parfum isimleri asagida listelenmistir. Firmalar genelde uyaniklik yapiyorlar ve parfum yok dedikleri urunler icinde, baska adlar adi altinda parufm bulunuyor. Peki parfum iceren urunler neden zararli, cunku cildi irrite ediyorlar ve temasa bagli sikayetler olusuyor. Uzun vadede ise ciltte alerjik reaksiyonlara neden oluyorlar.

Bazi Parfum isimleri
Balsam of peru (myroxylon pereirae)
Cinnamic aldehyde
Cinnamyl alcohol
Hydroxycitronellal
Isoeugenol
Eugenol
Oak moss absolute
Bergamot yagi
alpha-amyl cinnamic aldehyde
Geraniol
Linalool
Lavender
Perfumes
Toilet water
Colognes
Masking perfumes
Unscented perfumes
Aroma chemicals
Essential oils
Cassia oil
Cinnamon
Cloves
Citronella
Ethylene bassylate
Sweet Orange
Sweet Basil
Citrus
Lemon peel
Limonene

(İçerikleri ve bir çok şeyi Dr.Dray'den öğrendim ve yazdım. Buraya da linki bırakayım.https://www.youtube.com/channel/UCnxmUrGMtpQT844Yd_l7Zyg)
 
Son düzenleme:
Her gün cildimi temizlemek ve sık sık peeling yapmak zorundayım çünkü cildim aşırı yağlı sabahtan akşama yağlanıyor o derece.
Yazın özellikle bulunduğum semtin tarih kokan daracık sokaklarindan çıkıpta güneş görebildigim her yerde güneş kremi kullaniyorum zaten brozlasamiyorum sadece pancar gibi kizariyorum :KK70:
 
Her gün cildimi temizlemek ve sık sık peeling yapmak zorundayım çünkü cildim aşırı yağlı sabahtan akşama yağlanıyor o derece.
Yazın özellikle bulunduğum semtin tarih kokan daracık sokaklarindan çıkıpta güneş görebildigim her yerde güneş kremi kullaniyorum zaten brozlasamiyorum sadece pancar gibi kizariyorum :KK70:

Hergün peeling yapma cildinize kurutup fazladan sebum üretmesini sağlıyorsun. Ve cild üst tabakasını sürekli rahatsız edersin peeling ile. Gerek yok o kadar, onun yerine içine AHA olan yüz yıkama jelleri kullan, bunlar peeling sağlıyorlar.
 
71ynx6mfRjL._SL1500_.jpg 45691-neutrogena-hydroboost-water-gel.jpg 6810019_front.jpg azelderm-krem.jpg vanicream-gentle-cleanser-e1494284453244.jpg 41ZyXipw9UL.jpg 71cIcHAv8TL._SL1500_.jpg cerave_faciallotionpm_v01-3.png

Ekte duzenli kullandigim bir kac urunu ekledim. Ama bunlarin hepsi Turkiye'de olmayabilir. Icerikleri onemli daha cok. Bazilarinin arka kismini iceren fotograf da icerdim ki, kendinize ozellikle krem alirken iceriginin ne olmasi gerektigine bakarsiniz. Yuz kremlerini kesinlikle yuzunuz nemli iken surun ve havlu ile yuzunuzu kurutmayin. Yuzunuz islakken neutrogena hydro boost water gel surun (bezelye buyuklugunde) ardindan kreminizi surun ve gunduz ise gunes kremini de surmeyi unutmayin. Akne probleminiz yada renk farkliligi probleminiz varsa azeldermin cok faydasiniz gorursunuz.
Mune Mune ben fotograf ekledim ama yasak mi bu?
 
philly philly ürün reklamı veya satışı yapmaya niyetin yoksa görsel paylaşmanda da sıkıntı yok:))) ürünleri temin edecekleri yerlerin linklerini, iletişim bilgilerini vb paylaşmadığın sürece ürün ismini yazabiliyor veya görselini paylaşabiliyorsunuz.
 
philly philly ürün reklamı veya satışı yapmaya niyetin yoksa görsel paylaşmanda da sıkıntı yok:))) ürünleri temin edecekleri yerlerin linklerini, iletişim bilgilerini vb paylaşmadığın sürece ürün ismini yazabiliyor veya görselini paylaşabiliyorsunuz.

Turkiye distributorlugunu alacagim bazi urunlerin:))))) Ben iceriklerini gorsunler Turkiye'de benzer urunler bulsunlar onlari diger kisilerlerle ve benimle paylassinlar diye actim bu konuyu aslinda. Ucuz ama kaliteli urun bulunmasi asil amacim. Icerik okumayi ogrendikce pazarlama tekniklereine kurban olmayaya basladim, hem vucut egzamam, hem de yuz cildim degisti. Seni Retin A kullanmaya alalim Mune:))) Su kadina bak. Bu kadin 61 yasinda ve 28 yildir Retin A kullaniyor. Cildine bak lutfen, parliyor hatun.
 
Yüzüme yüzüme vur kaz ayaklarımı, alnımın ortasındaki çizgileri ve göz altı torbalarımı :KK70:
Kullanırsam çizgiler gidecek mi sadece parlayacaksam istemem :)))
 
Yüzüme yüzüme vur kaz ayaklarımı, alnımın ortasındaki çizgileri ve göz altı torbalarımı :KK70:
Kullanırsam çizgiler gidecek mi sadece parlayacaksam istemem :)))

Ne kadar erken kullanmaya baslarsan o kadar iyi. Bu kadin 30larinin ortasinda baslamis ama daha gec yasta baslayan ve cok iyi sonuclar alan bir suru insan var, Kolojen yapisini etkiliyor Retin A. O pahali pahalai kirisiklik karsiti kremlerin icine azicik ve aktif olmayan retinol koyup, milleti soyuyorlar.
 
Turkiye distributorlugunu alacagim bazi urunlerin:))))) Ben iceriklerini gorsunler Turkiye'de benzer urunler bulsunlar onlari diger kisilerlerle ve benimle paylassinlar diye actim bu konuyu aslinda. Ucuz ama kaliteli urun bulunmasi asil amacim. Icerik okumayi ogrendikce pazarlama tekniklereine kurban olmayaya basladim, hem vucut egzamam, hem de yuz cildim degisti. Seni Retin A kullanmaya alalim Mune:))) Su kadina bak. Bu kadin 61 yasinda ve 28 yildir Retin A kullaniyor. Cildine bak lutfen, parliyor hatun.

Elinize sağlık.guzel bir yazı olmuş. "Retin a" ürünün adı mı acaba? Benim annem 55 yaşında yaşına göre çok fazla kırışıklığı var yani anneannemden daha fazla öyle deyim. Baya canı sıkılıyor bu duruma. Bu ürünü kullansa işe yarar mı yoksa önceden mi.kullanmasi gerekirdi?
 
Elinize sağlık.guzel bir yazı olmuş. "Retin a" ürünün adı mı acaba? Benim annem 55 yaşında yaşına göre çok fazla kırışıklığı var yani anneannemden daha fazla öyle deyim. Baya canı sıkılıyor bu duruma. Bu ürünü kullansa işe yarar mı yoksa önceden mi.kullanmasi gerekirdi?

Bu bir cesit a vitamini aslinda. Bazi ivilce ilaclarinda bulunan aktif bir madde. Ilk bastaki yazida Turkiye'de hangi ilacta oldugunu yazdim orada bulabilirsin adini. Bu sitede yine o ilacin nasil kullanilcagi ile ilgili detaylar var ama hekimler genelde ya hafta bir ya ayda bir ile basliyor(cildinr reaksiyonuna gore) zamanla kullanim sikligini arttiriyorlar. Kirisikligin en onemlis sebebi gunes, her gun gunes kremi kullanacak annen de sen de. Hele retin a icerikli krem kullanirken kesinlikle kullanmali. Hergun yuzunu yikadiktan sonra nemlendirici surerse nemliyken bu da cildini yumusatir aklinda bulunsun. Cogu insan 30lu yaslarindan itibaren kullanmaya basliyor retinoik asit/retin a iceren urunler.
 
buram buram "iyice bilgi:)" içeren bi konu:) çünkü benim atom mühendisim :KK60:

azelderm ne için?

benim cildim kuruluktan orta yerinden çatlıyor :p

hametan favori kremim.
bepantholü sıvamazsaam(çoook ciddiyim:mad:) fayda edemiyor öyle kuru....

hydraboost kullandım ama aman da ne güzel demedim az geldi:temizlik:
 
Bu bir cesit a vitamini aslinda. Bazi ivilce ilaclarinda bulunan aktif bir madde. Ilk bastaki yazida Turkiye'de hangi ilacta oldugunu yazdim orada bulabilirsin adini. Bu sitede yine o ilacin nasil kullanilcagi ile ilgili detaylar var ama hekimler genelde ya hafta bir ya ayda bir ile basliyor(cildinr reaksiyonuna gore) zamanla kullanim sikligini arttiriyorlar. Kirisikligin en onemlis sebebi gunes, her gun gunes kremi kullanacak annen de sen de. Hele retin a icerikli krem kullanirken kesinlikle kullanmali. Hergun yuzunu yikadiktan sonra nemlendirici surerse nemliyken bu da cildini yumusatir aklinda bulunsun. Cogu insan 30lu yaslarindan itibaren kullanmaya basliyor retinoik asit/retin a iceren urunler.
Baştaki yazıyı da okumuştum ama gözümden kaçmış videodaki kadini görünce çok etkilendim galiba :super:

Cok tesekkür ederim :)
 
buram buram "iyice bilgi:)" içeren bi konu:) çünkü benim atom mühendisim :KK60:

azelderm ne için?

benim cildim kuruluktan orta yerinden çatlıyor :p

hametan favori kremim.
bepantholü sıvamazsaam(çoook ciddiyim:mad:) fayda edemiyor öyle kuru....

hydraboost kullandım ama aman da ne güzel demedim az geldi:temizlik:

Atom muhendisim ne demisim orada o yalniz kullanilmayacak:))) humaktant o sadece suyu tutar:))) sen onu krem sanip surduysen tabi nemlendirmez:))) o suyu tutacak ama kullanmak zorunda da degilsin , sadece daha fazla nem sagliyor, ama asil yapman gereken yuz kremi surmen cildin nemli iken oldu mu. Excipial Lipo ve Hydro diye iki urun vardi, ben bunlari uzun sure kullandim. Lipo olan yagli icerik, ozellikle egzama icin ve kis mevsimi kullaniliyor, hydro daha hafif ve yazin. Yuzude kullanilir diye dusunuyorum ama deneyip gormek lazim. Hydro olanini dene bir istersen, hayrina alirsan on ve arka fotografini cekersen (icindekiler bolumunu) epey mutlu olurum. Kremler ve losyonlar farkli. kremler daha yogun, losyonlar daha sulu. Krem ben yuzume agir gelebiliyor, o yuzden losyon kullaniyorum. Ama vucutta krem kullaniyorum. Onda da yine dustan cikmadan,vucudumu kurutmadan (evet kurutmadan ort dakika icinde krem surmek lazim) suruyorum. Cunku cilti susuz birakan sey gun icinde cildin suyunu kaybetmesi. Yapisini bozulan cilt, icinde suyu tutamiyor, ve bir nevi su buharlasiyor ciltten. Senin de sorunun budur.

Bir ara yaglara sarmistim, evet yuzum yumusak oluyordu ve ben "oo cildim super cunku yumusak, kesin nemli" diye dusunuyordum ta ki bir makyaj uzmani nemlendiri ne kullaniyorsun diyene kadar:) Gururla "ben dogal kusburnu yagi kullaniyorum" dedim:) Kadin cildin nemsiz kalmis, yag surup gunese cikma leke yapar dedi. Biraz okuma yapinca dedigini dogru oldugunu anladim, yumusak cilt-nemli cilt demek degil ne yazik ki. Yagi soyle dusun cildin ust dokusunu yumusatsa da nemlendirmiyor cildi. Kremlerin icinde ki ceramide denen bir madde var (hepsinde degil ne yazik ki) ceramideler cildin bozuzlan dokusunu tamir etmeye calisiyorlar, cunku saglikli cildin ceramide yapisi bozulmamis oluyor. Bozulmayan doku yuzunden de kuru ve yipranmis ciltte karsilasma olasiligin azaliyor.
 

Eklentiler

  • 13774375_1767329020157280_640254569_n.jpg
    13774375_1767329020157280_640254569_n.jpg
    55,6 KB · Görüntüleme: 1.112
  • DSC_0027.jpg
    DSC_0027.jpg
    40,8 KB · Görüntüleme: 233
Baştaki yazıyı da okumuştum ama gözümden kaçmış videodaki kadini görünce çok etkilendim galiba :super:

Cok tesekkür ederim :)

Rica ederim. Kullandiginiz bir krem varsa ya da cilt temizliyiciniz varsa, fotografini cekip eklerseniz ve fikrinizi yazarsaniz cok sevinirim. Bi urun listesi olusturmus oluruz boylece. Kimse de gidip 100 lira kreme ya da cilt temizliyiciye bayilmamis olur.
 
M mutlugunlerdenkalma azelderm normalde sivilce kremi ama icindeki azaleik asit renk farklilarini esitlemek icin kullaniliyor. Ayrica olu deriler cildin ust tabakinsa yogunlasir ya ve hem kapali komedon hem de siya nokta sivilde olusturur ya, bu arkadas onu engelliyor. Acnelyse'n askine sabah da kullanilabilir. Baska bir ilac daha var renk farkliliklarini azaltmak icin kullanilan"skinoren" bunun da icinde azaleik asit ar sanirim.
 
Atom muhendisim ne demisim orada o yalniz kullanilmayacak:))) humaktant o sadece suyu tutar:))) sen onu krem sanip surduysen tabi nemlendirmez:))) o suyu tutacak ama kullanmak zorunda da degilsin , sadece daha fazla nem sagliyor, ama asil yapman gereken yuz kremi surmen cildin nemli iken oldu mu. Excipial Lipo ve Hydro diye iki urun vardi, ben bunlari uzun sure kullandim. Lipo olan yagli icerik, ozellikle egzama icin ve kis mevsimi kullaniliyor, hydro daha hafif ve yazin. Yuzude kullanilir diye dusunuyorum ama deneyip gormek lazim. Hydro olanini dene bir istersen, hayrina alirsan on ve arka fotografini cekersen (icindekiler bolumunu) epey mutlu olurum. Kremler ve losyonlar farkli. kremler daha yogun, losyonlar daha sulu. Krem ben yuzume agir gelebiliyor, o yuzden losyon kullaniyorum. Ama vucutta krem kullaniyorum. Onda da yine dustan cikmadan,vucudumu kurutmadan (evet kurutmadan ort dakika icinde krem surmek lazim) suruyorum. Cunku cilti susuz birakan sey gun icinde cildin suyunu kaybetmesi. Yapisini bozulan cilt, icinde suyu tutamiyor, ve bir nevi su buharlasiyor ciltten. Senin de sorunun budur.

Bir ara yaglara sarmistim, evet yuzum yumusak oluyordu ve ben "oo cildim super cunku yumusak, kesin nemli" diye dusunuyordum ta ki bir makyaj uzmani nemlendiri ne kullaniyorsun diyene kadar:) Gururla "ben dogal kusburnu yagi kullaniyorum" dedim:) Kadin cildin nemsiz kalmis, yag surup gunese cikma leke yapar dedi. Biraz okuma yapinca dedigini dogru oldugunu anladim, yumusak cilt-nemli cilt demek degil ne yazik ki. Yagi soyle dusun cildin ust dokusunu yumusatsa da nemlendirmiyor cildi. Kremlerin icinde ki ceramide denen bir madde var (hepsinde degil ne yazik ki) ceramideler cildin bozuzlan dokusunu tamir etmeye calisiyorlar, cunku saglikli cildin ceramide yapisi bozulmamis oluyor. Bozulmayan doku yuzunden de kuru ve yipranmis ciltte karsilasma olasiligin azaliyor.
ben çok uzun şeyleri okumiyem :deli:

ahahha şaka şaka

neutrogena hydraboost mu tek kullanılmicakmış. banane ya ben tek sürmeye bile üşeniyorum :KK70:
 
"Biri özet geçsin" ciler yok:) evet yalnız bir işe yaramaz, o nemlendirici krem falan değil.
yok yok cidden okudum şurda gördüğüm en bilimsel içerikli yazı benim için.
sadece parfümler kısmını es geçtim :p

ay ben krem sürmeden önce iyice kurulanıyodum desem kibler misin :KK53:

yavru kuş ben sabah beri temizlik yapıyorum oksijen gitmiyo şuan, tek özet maksatlı nemlendirici krem sorabiliyo muyuz :KK53:
 
yok yok cidden okudum şurda gördüğüm en bilimsel içerikli yazı benim için.
sadece parfümler kısmını es geçtim :p

ay ben krem sürmeden önce iyice kurulanıyodum desem kibler misin :KK53:

yavru kuş ben sabah beri temizlik yapıyorum oksijen gitmiyo şuan, tek özet maksatlı nemlendirici krem sorabiliyo muyuz :KK53:

Özet maksatlı krem ne ola ki:) parfümleri es geçme ürün alırken o maddeler varsa, onları alma( lanolin değişik herkes reaksiyon göstermiyor onu es geçebilirsin )
 
X