- 20 Şubat 2019
- 2.024
- 3.041
- 48
- Konu Sahibi timeless0606
-
Merhaba hanımlar konuyu yüzeysel geçmek zorundayım çünkü hiçbir şekilde ifşa olmak istemiyorum, o yüzden detaya giremiyorum maalesef. Kurumumu cimere şikayet ettim. Idare aşırı derecede sinirli bu duruma. Adımı bildiğini söylüyormuş amirimiz, Ama başka bir personel isim soruşturup öğrenemeye çalışıyormuş. Amir bilseydi adımı direkt aratırdı diye düşünüyorum. Cimerle görüştüm adınız öğrenilemez dediler. Bu durumu yaşayan var mı cimerde çalışan ya da tanıdığı olan ? Sonrasında araya birilerini koyup adımı öğrenebilirler mi? Cevap yazarsanız çok sevinirim.
Sendikam var ama henüz adımı öğrenemediler o yüzden çok fazla kişiyle konuşmak istemiyorum bu durumu. Sonra cimerden değil de sendikadan öğrenirlerse daha çok sinir olurum
Bu konuya özel söylemedim genel olarak bu tip adımları atarken sendikanizdan yardım alın.sizde gizliliği ihlalden cimeride şikayet edersiniz,
Müdürlüğe ismimin gittiğini düşünmüyorum öyle olsaydı çoktan öğrenmiş olurlardı. Böyle panik de yapmazlardı. Eğer bir şekilde öğrenirlerse zaten davalık olacağız. Daha önce aynı durumu yaşayıp, davayı kazananlar var. Zaten ona güvenip şikayet ettim.Bildiğim kadarı ile Cimer ve Bimer in her il ya da ilçede kendi içerisinde sorumluları var. MEsela öğretmensiniz. Okul müdürünüzü şikayet için bimer e yazıyorsunuz. Siz sanıyorsunuz ki direk başbakanlığa gidiyor.
Ama öyle değil. O büyük ihtimal il milli eğitim müdürlüğündeki sorumlu kişiye gidiyor. Bu durumda da okul müdürünüzü tanıyorsa söyleyebilir maalesef..
Öğrenemezler, siz renk vermeyin. Ama mail adresinize cevaplar gidiyor mail adresinizde ad ve soyad yazdıysanız tabii anlaşılırYaaaa o zaman mobbing beni bekliyor
Öğrenemezler, siz renk vermeyin. Ama mail adresinize cevaplar gidiyor mail adresinizde ad ve soyad yazdıysanız tabii anlaşılır
Ama müdürlükten aranmış idare ve müdür azarlamış bizim amiri. isim bilmiyorlar belli yoksa çoktan beni aramışlardı. Ama artık isim öğrenmelerini dert etmiyorum çünkü şikayet edilecek çok fazla açıkları var. Bana mobbing uyguladiklarinda ya da sürgün gönderiklerinde müfettiş gelmesini sağlayacağım ve idare mahkemesine dava açacağım zaten tüm bunları göze alarak şikayet ettim.Maalesef cimer eski cimer değil. Ilk açıldığı ve bimer olduğu zamanlar her yerde olduğu gibi liyakatli insanlar vardı ve o5yi işliyordu. Şimdi devletin hemen her kademesinde olduğu gibi sıfır liyakatle tanıdık ve torpille giren insanlar dolustugu için hiçbir sey yapmıyor. Ezber cevap yazıyor hatta btk gibi sikayeti sikayet ettiğiniz yere okumadan atıyorlar. Düşün sen orayi zaten sonuç alamadıgin icin şikayet etmissin. Velhasil umarim olması gereken olur ve ismin ifsa olmaz. Ama dedigim gibi her yer gibi oraya da torpilliler is bilmezler dolustu. Hemen her kurum gibi artık orasi da işe yaramıyor. Bi yakınım kendisini tehdit eden avukatı şikayet etti. Yapilan tek sey sikayeti avukata iletmek oldu. Avukat kudurup aksama kadar paranin tamamini attin attin atmazsan evine hacze geliyorum dedi. Güzel ülkemin ve sosyal devletin son hali. Halbuki başlarda cidden iyidi. O torpille o koltuklara oturup vatandaşı magdur edenlerin hepsinin burnundan gelsin. Tek.tek çıksın hepsinden insallah
Iyi yapmışsınız. Namuslular da namussuzlar kadar cesur olmadan hiçbir sey düzelmezAma müdürlükten aranmış idare ve müdür azarlamış bizim amiri. isim bilmiyorlar belli yoksa çoktan beni aramışlardı. Ama artık isim öğrenmelerini dert etmiyorum çünkü şikayet edilecek çok fazla açıkları var. Bana mobbing uyguladiklarinda ya da sürgün gönderiklerinde müfettiş gelmesini sağlayacağım ve idare mahkemesine dava açacağım zaten tüm bunları göze alarak şikayet ettim.
Ah keşke öyle olsa ama zorbalıkla sindiriliyoruz maalesef. Bugüne kadar hep bu yüzden sustum ama artık ipler koptu. Davaysa dava. Tek yaptığım şey hakkımı aramaktı. Ve inşallah şimdiye kadar herkese yaptıkları haksızlıkların da bedelini öderler. Dik dur diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum sürekli. Herkesin duasını bekliyorum. Detay veremiyorum ama ottan çöpten bir sebepten şikayet etmedim.Iyi yapmışsınız. Namuslular da namussuzlar kadar cesur olmadan hiçbir sey düzelmez
Ah keşke öyle olsa ama zorbalıkla sindiriliyoruz maalesef. Bugüne kadar hep bu yüzden sustum ama artık ipler koptu. Davaysa dava. Tek yaptığım şey hakkımı aramaktı. Ve inşallah şimdiye kadar herkese yaptıkları haksızlıkların da bedelini öderler. Dik dur diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum sürekli. Herkesin duasını bekliyorum. Detay veremiyorum ama ottan çöpten bir sebepten şikayet etmedim.
Öyle de bir durum var evet ama danıştay kararı varmış bimer-cimer hiyerarşiye girmez diye. Hatta kazanılmış davalar var bu konuda. Normalde elim sağlam aslında, her açıdan kanuna uyan benim durumum, onların yaptığı kanunsuzluk. Cimere yazma amacım sadece bu durumun düzeltilmesiydi aslında, şikayet edeyim başları ağrısın diye değildi olay büyüdü ve idare haksız olduğunu bildiği için saldırı durumuna geçti.silsile olayını nasıl halledeceksiniz?benim de bildiğim kadarıyla memur amirini direkt olarak cimer e şikayet edemiyor. bir üst kurum bir üst merci atlaya atlaya şikayet ediliyor. hakkınızda soruşturma açılırsa herkes öğrenebilir.
Öyle de bir durum var evet ama danıştay kararı varmış bimer-cimer hiyerarşiye girmez diye. Hatta kazanılmış davalar var bu konuda. Normalde elim sağlam aslında, her açıdan kanuna uyan benim durumum, onların yaptığı kanunsuzluk. Cimere yazma amacım sadece bu durumun düzeltilmesiydi aslında, şikayet edeyim başları ağrısın diye değildi olay büyüdü ve idare haksız olduğunu bildiği için saldırı durumuna geçti.
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve sözleriniz için. Olay benden çıktı artık. insallah hakkım olanı alırım. Allah a ve kanunlara güveniyorum. Hayırlısı artık.hakkınızda hayırlısı olsun inşallah, cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum, özellikle bir kadın olarak şikayet ettiğiniz için...makamımı mevkimi koruyayım diye haksızlıklara göz yumabiliyor insanlar.
Her kuruma göre değişiyordur ama bildiğim kadarıyla Cimer şikayet edilenin üst birimlerine aktarıyor durumu. Onlar da duruma göre soruşturma başlatıyor. Yani oraya yazdığınız yazıdan sonra detaylı dilekçe, belge vs istiyorlar. Bunlara da hazırlıklı olun ve ne varsa yazın, çekinmeyin.Öyle de bir durum var evet ama danıştay kararı varmış bimer-cimer hiyerarşiye girmez diye. Hatta kazanılmış davalar var bu konuda. Normalde elim sağlam aslında, her açıdan kanuna uyan benim durumum, onların yaptığı kanunsuzluk. Cimere yazma amacım sadece bu durumun düzeltilmesiydi aslında, şikayet edeyim başları ağrısın diye değildi olay büyüdü ve idare haksız olduğunu bildiği için saldırı durumuna geçti.
bizimde kurumun hattı var.şikayet sayılmaz ama telefonla arayıp sorsalar öğrenecekler ama vatandaş oradan daha hızlı cevap alınacak oh müdür öğrensinde görsün kafasındalar ama dırek bıze gelıyor yıne bız cevaplıyoruz.iş yuku sadece.Şimdi bilmeyenler cimeri falan bir sey sanıyor. Bir de öyle bir yansıtılıyor ki inanılmaz. Millet komşusunu, bankasını vb şikayet ediyor. :) Tumturaklı laflarla anlatıyorlar. Bir mail ya da telefonla dönüş yaparak insanları rahatlatiyorlar sadece. Milli eğitim bakanlığı kendine ait olan vatandaş şikayet hattını kapattı. Nedeni öğretmenleri korumak falan değil. Asılsız şikayetler yüzünden şikayet edenlere karşı dava açmaktan biktilar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?