• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cimri değil mi anlamadım

Seni denemek için böyle davranmış olabilir. İlişkinin başlarında iseniz tavrı hoşuma gitmedi, ama epey yakınlaşmış iseniz ve epey zaman geçmişse normal sayılabilir. Benim ex nişanlım çıkarken bu konularda acayip verici davranırdı ki kızardım ona "ben de öderim ne olacak" aramızda lafı mı olur derdim. Ama iş ciddiye binince evlilik için her şeyi benim üzerime yıktı. Ben deli gibi gerekli olan şeyleri almak için uğraşırken, hiçbir şey için "şunu da ben alırım" demedi, ayrılınca da benim için yaptığı tüm masrafları tek tek hesaplayıp bana adisyon verdi :) Ödedim gitti. Ayrıldıktan bir hafta sonra yalvar yakar barışalım dedi. E bulmuş tak deyince para veren hatunu bırakmak ister mi :-) Zaten bir yığın sevmediğim huyuna katlanıyordum, ama para işi çok kötü. Yıllardır şükrediyorum ayrıldığıma.

Burada evliyken çalıştığı halde para için ezilen onlarca kadın hikayesi okudum, üzücü, dikkatli olmak gerek.Daha yakından daha uzun süre tanıyarak ver kararını.

Bir de "Seni geleceğimde görmek istiyorum" ne arkadaşım. Sanki paşam lütfetmiş, ona layık olduğuna karar vermiş gibi bir teklif olmuş. Asıl sen onun sana layık olduğuna karar ver.

Daha önce de dediğim gibi seni deniyor olabilir, sen de onu dene. Umarım hepsi boş kuruntumuzdur, hakkında hayırlısı olsun, çok mutlu ol inşallah.:nazar:

Canım bizde sevgilimle hesap konusunda çok tartışrdk ben hesabı tamamen rtkeğin ödemesi taraftarı değilim hiç bir zaman. fakat erkek arkadaşının teklif etmemesi ddüşündürücü cimri değil ama fazla tutumlu

Bir erkekten para alamazdim 4 yil oncesine kadar.. Tabi hayatimin erkegi hayatima girmeden once..
Uzak yasadigimiz icin ikimizede yabanci olan bir sehirde bulustuk ilk..
Huyumu suyumu taniyor biliyor tabi hic onceden lafi olmamasina ragmen birsey dicem itiraz etmek yok diye girdi konuya..
Biletini ben odicem falan mevzulari.. olmaz olur olmaz olur diye diye zor bela yazanede kavga cikmasin diye sustum o odedi.. ama icimden patladim inadimdan resmen..
Tabi onunda kati kurallari var benimde hal boyle olunca cok fazla catisma yasiyorduk..
Hatta otogarda onu beklerken donus biletimide alim aradan ciksin dedim bir kez..
Anamm demez olaydimm yok kirarim kafani yok yuzune bakmam bilmemne.. hic bir dedigini yapamaz da acayip bozulur..
Ha birde su var bu konuda kati kurallarim olmasina ragmen kurus odetmemesi hosuma gitmiyor degil hani gururu oksaniyor insanin nebilim..
Ama bazende cileden cikartiyor yaa istanbul karta bile para koydurtmuyor onda buyuk para olunca..
Bende 20lik var diyorum yooookkk kendi parasini bozdurup oyle koyacakmiss sipaa..

Bence seninkinde bariz cimrilik var canim..
Bakma benim kurallarim var diyorum ama benim gozumdede erkek dedigin oder hesabi..
Ha benimki cok abartiya kaciyor yaninda olmasa bile bana odettirmiyor gidiyor atmden cekiyor yada bozdurtuyor fln bunlar artik cok abarti ama seninki alismis senin elinden almaya..Bende sogurdum valla ne yalan soyliyim

seninde bir işin var ve maaş alıyosun sonuçta o yüzden rahat bence senin ödemenden rahatsız olmuyo gayet normal senin paran benim param konusuna girmiyo araya en güzeli eğer senin bir işin olmasaydı hepsini öderdi

Seni denemek için böyle davranmış olabilir. İlişkinin başlarında iseniz tavrı hoşuma gitmedi, ama epey yakınlaşmış iseniz ve epey zaman geçmişse normal sayılabilir. Benim ex nişanlım çıkarken bu konularda acayip verici davranırdı ki kızardım ona "ben de öderim ne olacak" aramızda lafı mı olur derdim. Ama iş ciddiye binince evlilik için her şeyi benim üzerime yıktı. Ben deli gibi gerekli olan şeyleri almak için uğraşırken, hiçbir şey için "şunu da ben alırım" demedi, ayrılınca da benim için yaptığı tüm masrafları tek tek hesaplayıp bana adisyon verdi :) Ödedim gitti. Ayrıldıktan bir hafta sonra yalvar yakar barışalım dedi. E bulmuş tak deyince para veren hatunu bırakmak ister mi :-) Zaten bir yığın sevmediğim huyuna katlanıyordum, ama para işi çok kötü. Yıllardır şükrediyorum ayrıldığıma.

Burada evliyken çalıştığı halde para için ezilen onlarca kadın hikayesi okudum, üzücü, dikkatli olmak gerek.Daha yakından daha uzun süre tanıyarak ver kararını.

Bir de "Seni geleceğimde görmek istiyorum" ne arkadaşım. Sanki paşam lütfetmiş, ona layık olduğuna karar vermiş gibi bir teklif olmuş. Asıl sen onun sana layık olduğuna karar ver.

Daha önce de dediğim gibi seni deniyor olabilir, sen de onu dene. Umarım hepsi boş kuruntumuzdur, hakkında hayırlısı olsun, çok mutlu ol inşallah.:nazar:
bilmiyorum tabi deniyor mu ama dediğiniz il başta çok cömert olup daha sonra sizin eski nişanlınız gibi yapanlar da oluyor ve gerçekten para mevzuları çok çirkin.bende ileride üzülmemek adına süreyi uzatacağım ,doğru olan kararı vermeye çalışacağım.ben onu nasıl deneyebilirim farklı fikirleriniz var mı bu konuda acaba? çok teşekkür ederim dediğiniz gibi umarım kuruntudur,hepimiz için herşeyin hayırlısı olur inş

Canım bizde sevgilimle hesap konusunda çok tartışrdk ben hesabı tamamen rtkeğin ödemesi taraftarı değilim hiç bir zaman. fakat erkek arkadaşının teklif etmemesi ddüşündürücü cimri değil ama fazla tutumlu
evet arada bir yerde kalmış ama şimdiden böyle yaparsa ileride nasıl olur düşüncesi kafamı karıştırıyor

Bir erkekten para alamazdim 4 yil oncesine kadar.. Tabi hayatimin erkegi hayatima girmeden once..
Uzak yasadigimiz icin ikimizede yabanci olan bir sehirde bulustuk ilk..
Huyumu suyumu taniyor biliyor tabi hic onceden lafi olmamasina ragmen birsey dicem itiraz etmek yok diye girdi konuya..
Biletini ben odicem falan mevzulari.. olmaz olur olmaz olur diye diye zor bela yazanede kavga cikmasin diye sustum o odedi.. ama icimden patladim inadimdan resmen..
Tabi onunda kati kurallari var benimde hal boyle olunca cok fazla catisma yasiyorduk..
Hatta otogarda onu beklerken donus biletimide alim aradan ciksin dedim bir kez..
Anamm demez olaydimm yok kirarim kafani yok yuzune bakmam bilmemne.. hic bir dedigini yapamaz da acayip bozulur..
Ha birde su var bu konuda kati kurallarim olmasina ragmen kurus odetmemesi hosuma gitmiyor degil hani gururu oksaniyor insanin nebilim..
Ama bazende cileden cikartiyor yaa istanbul karta bile para koydurtmuyor onda buyuk para olunca..
Bende 20lik var diyorum yooookkk kendi parasini bozdurup oyle koyacakmiss sipaa..

Bence seninkinde bariz cimrilik var canim..
Bakma benim kurallarim var diyorum ama benim gozumdede erkek dedigin oder hesabi..
Ha benimki cok abartiya kaciyor yaninda olmasa bile bana odettirmiyor gidiyor atmden cekiyor yada bozdurtuyor fln bunlar artik cok abarti ama seninki alismis senin elinden almaya..Bende sogurdum valla ne yalan soyliyim
ooooooooo sizin erkek arkadaşınız bu zamanda çok az rastlanabilecek türden,benimki gerçekten alıştı benim elimden almaya ,insan soğuyor evet ama yanlış mı düşünüyorum acaba diye çelişki de de kalıyor çözemedim gitti,biraz daha zamana bıraktım bakalım nasıl olacak durumumuz

seninde bir işin var ve maaş alıyosun sonuçta o yüzden rahat bence senin ödemenden rahatsız olmuyo gayet normal senin paran benim param konusuna girmiyo araya en güzeli eğer senin bir işin olmasaydı hepsini öderdi
benim ödememden hiç rahatsız olmuyor hem de ,ama benim işim olmasaydı hepsini ödermiydi bilmiyorum evet öderdi diyemiyorum malesef:/

teşekkür ediyorum yorumunuz için,peki onun yanına gittiğimde hiç ödetmemesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?acaba arkadaşı var diye mi öyle miydi bilemedim,emin değilim bende şu an, annesiyle de tanışayım bakıcam duruma göre ,iyi düşünüp doğru bir karar vermek istiyorum

Daha oncede yorum yapmistim evet bence arkadaşı var diye size odetmedi. Üzgünüm ama gorunen köy kilavuz istemez. Bi annesini de taniyin iyice. Her seyin hayirlisi olsun insallah...

benim ödememden hiç rahatsız olmuyor hem de ,ama benim işim olmasaydı hepsini ödermiydi bilmiyorum evet öderdi diyemiyorum malesef:/
seni anlıyorum para konularında erkek ön planda olunca kadın kendini güvende hissediyor ama bence sevgilinin bir bildiği var burada bizim yorumlarımıza bakıp ona karşı negatif yüklenme herkes kendi düşüncesini yazıyo ama kimse sevgilinin ne düşündüğünü bilemez bence bu konuyu ona sor çekinme içinde büyütüp onu bitireceğine sor bak ne diyor sonra boşu boşuna bitmesin aşkınız

Bana da biraz cimri gibi geldi. Daha doğrusu senin ödemen onun işine geliyor ve mümkün olduğunca öyle olmasını istiyor. Herşeyi geçtim de 4 kişi otuırduğunuz mekanda senin yanındaki erkek olarak kalkıp gitmemesi çok ilginç geldi. Diğeri de erkek o da. o bianda fırlayıp hesabı ödeyebiliyosa ve seninki hiç yerinden kığırdamıyosa büyük problem bence. çok utanırdım yerinde olsam... Böyle bir durum olduğunda bence öncesinde aşkım yanında para var mı ben vereyin istersen sen ödersin hesabı falan de anlasın durumu. Hem de sen rezil olmamış olursun..

kızlarr size dun aramızda erkek arkadaşımla geçen yazışmayı anlatacağım ,içim çok çürüdü :( ist da aramızda bir saat mesafe var ,o anadolu yakasında oturyor ,ben avrupa yakasında,arabasıyla gelip gidiyordu yanıma ,bende gititm vapurla daha önce vs. sonra cuma günleri gelir misin yanıma dedi .bende neden gelmeyeyim gelirim tabi dedim.dedi ki guzel olur servis ile gelirsin belki dedi(bizim okulun servisleri var karşıya giden)tamam dedim peki ya dönüş dedim,çünkü saat 9 u çeyrek geçe vapur var bir daha yok ve geç saatte de kendim dönemem .verdiği cevap şu aynen yazıyorum kızlar :onu hiç düşünmedim,ben bırakabilirim ama herseferinde çok külfetli olabilir.metro artı marmarayla evine ulaşım çok zor olmasa gerek ,metroya kadar bırakabilirm ,tabi bende bırakabilirm gerektiğinde yazmış .böyle kaldım okuyunca dedim ki bende arada gelicem zaten hep gelmeyeceğim dedim .hemen anladı şöyle yazdı:ben bırakırım seni evine seni yolalrda helak ettirirmiyim ,bend ededim kibunu başta demen çok zor değildi,bende senin kadar duşunup ,beni bırakmanı istemem çareler ararım zaten ,neden öyle dedin anlamadım yazdım. cevap şu:ben sadece bir an mesafe problemini nasıl en aza indiririz diye duşundum,aklımdan ilk ne geçiyorsa paylaşıyorum dedi samimiyetten.bende dedim ki:benim kız arkadaşım bana öyle dese ,hiç düşünmeden ben seni bırakırım derdim ,ki ben bıraktıracak değilim zaten,başka yl bulurum,eziyetini benzin paranı herşeyini düşünürüm,ama iknci dediğini ilk başta demen gönül alma acısından beni dada çok mutlu ederdi yazdım o da dedi ki benim materyalist biri olmadığımı bildiğine inanıyorum ,öyle hissettim kendimi dedi neyse dedim uzatmayalım.sonra yok seni seviyorum şöle böle bir sürü yazdı bişi demedim
kızlar bilemiyorum bu nasıl bir cevaptır,nasıl centilmenliktir ,inanın çözemedim

Bana da biraz cimri gibi geldi. Daha doğrusu senin ödemen onun işine geliyor ve mümkün olduğunca öyle olmasını istiyor. Herşeyi geçtim de 4 kişi otuırduğunuz mekanda senin yanındaki erkek olarak kalkıp gitmemesi çok ilginç geldi. Diğeri de erkek o da. o bianda fırlayıp hesabı ödeyebiliyosa ve seninki hiç yerinden kığırdamıyosa büyük problem bence. çok utanırdım yerinde olsam... Böyle bir durum olduğunda bence öncesinde aşkım yanında para var mı ben vereyin istersen sen ödersin hesabı falan de anlasın durumu. Hem de sen rezil olmamış olursun..
bu yazdığınız çok doğru bir de son durumu okusanız çok üzüldüm :(

seni anlıyorum para konularında erkek ön planda olunca kadın kendini güvende hissediyor ama bence sevgilinin bir bildiği var burada bizim yorumlarımıza bakıp ona karşı negatif yüklenme herkes kendi düşüncesini yazıyo ama kimse sevgilinin ne düşündüğünü bilemez bence bu konuyu ona sor çekinme içinde büyütüp onu bitireceğine sor bak ne diyor sonra boşu boşuna bitmesin aşkınız
inanın boşu boşuna bitirmemek için çaba gösteriyorum ,ama şu son yazdıklarını beni benden aldı yine

Daha oncede yorum yapmistim evet bence arkadaşı var diye size odetmedi. Üzgünüm ama gorunen köy kilavuz istemez. Bi annesini de taniyin iyice. Her seyin hayirlisi olsun insallah...
çok haklısınız ,dünkü yazışmaya bakınca evet dedim bir kez daha :(allahımdan hayırlısını diliyorum,adünkü yazışmadan sonra annesini tanıyıp tanımama konusunda kararsızım

Arkadaşlar merhaba,
Sıkıntım şu:erkek arkadaşım mühendis ben ise öğretmenim ,ikimizinde kendimize göre geliri var ama bir araya geldiğimizde hesap ödemesi konusunda kafam karışıyor.rahat olamıyorum.Kesinlike erkek ödesin mantığında olan birisi değilim ancak bazı durumlarda da bana müdahale etmesini hayır olmaz demesini istiyorum .Kendisi 5 saatlik bir mesafeden beni görmek için geldi ,otel de kaldı,arabasıyla gezdik vs vs bende buna karşın yeri geldi yemek parasını ödedim ,kahveleri ısmarladım vs ama yine de neden blmiyorum hesap öderken isteksizmiş gibi geliyor.Gözüme çarpan durum şu oldu,onu ilk defa 2 tane arkadaşımla tanıştırdım,arkadaşlarımda çiftti bu arada .neyse çay içtik kalkarken biz kız arkadaşımla ,erkeklerin önüne geçmek için yeltenmedik ödemeye ama benimki de yeltenmedi hiç gitti arkadaşım ödedi hesabı ,o bizimle bekledi,orda bozuldum,arkadaşalrıma karşı mahcup olduğumu hissettim.sonra ordan kalktık başka yere gittik,kalkmamıza yakın artık yine ödemeye yeltenmez kaygısıyla tuvalete gitme bahanesiyle hesabı ödeyerek masaya döndüm.kalktık ee hesap falan dedi bende den ödedim dedim neden böle bişi yaptın bile demedi. normal onun için sanki.ama buna karşın şu da var ben lavobaya gttğimde ben yokken hesabı ödediği de oldu.ve yine buna karşın bi müzeye gittik on lira vericez giriş için bende 5 lira çıktı ,o ödüyordu yine de ona 5 lirayı verdim aldı o an,ödeme yaptıktan sonra al parayı dedi uzattı yok yaa olur mu kalsın dedim koydu cebine ,ben anlayamadım bana cimri değil mi kafam çok karıştı kızlar ,düşüncelerinizi merak ediyorum.ben mi abarttım acaba ?bu yüzden sanki soğumuş gibi hissediyorum kendimi ama abarttım mı acaba diyorum fikirlerinize iihtiyacım var
Öncelikle belirtmeden edemeyeceğim yeni mezun bir mühendisin çok para kazandığını sanma, hele de askerliğini yapmamışsa ve iyi bir yerde çalışmıyorsa..

Yapısı o olabilir ya da gerçekten hesapçı olabilir. O yaşadığı şehirden seni görmek için geldiği masraflara karşı senden hesapları bekliyor olabilir. Senin onu tanımadığını gösterir ikisinin arasındaki farkı anlamak için. Yani yapısı mı rahat yoksa hesapçı mı?

İlişkiniz yeni diye düşünüyorum.

lamı cimi yok birara yüzyüzeyken içindekileri iş resmiyete binmeden açıkça söyle biz ne kadar tavsiye versek öyle böyle desekte boş direk açıkça konuş onu kırmadan korkularını para mevzusunu falan nasıl söylenir bilmiyorum ama

Öncelikle belirtmeden edemeyeceğim yeni mezun bir mühendisin çok para kazandığını sanma, hele de askerliğini yapmamışsa ve iyi bir yerde çalışmıyorsa..

Yapısı o olabilir ya da gerçekten hesapçı olabilir. O yaşadığı şehirden seni görmek için geldiği masraflara karşı senden hesapları bekliyor olabilir. Senin onu tanımadığını gösterir ikisinin arasındaki farkı anlamak için. Yani yapısı mı rahat yoksa hesapçı mı?

İlişkiniz yeni diye düşünüyorum.
yni mezun değil 7 yıldır aynı yerde çalışıyor iyi para kazandığnı biliyorum kendisi söyledi ,askerliğini yapmış ve iyi bir firmada çalışıyor. hesapçı olduğunu düşünüyorum hele şu son yazışmadan sonra kaldım öyle

kızlar yani bu nasıl bir şey insan evleneceği,ciddi düşündüğü insana külfet olcak,metroyla marmarayla geçmek çok da zor olamsa gerek der mi?ben zaten düşünür gerekeni yaparım ,şunu demesini dilerdim sen gel yeter ki ben hallederim gerisini bırakırım ,bu çok mu zor ,allahım bilmiyorum yaa bana yardım et diyorum çok mu detay bakıyorum

konuyu en başından beri okuyorum ama sonunda dayanamayıp yorum yapayım dedim. bile bile lades deme arkadaşım. bu adamla birlikte olursan herşeyin hep eksik kalacak yarım kalacak duyacağın ensık duyayağın söz ise bu masrafa gerek yok bu kadar para harcamaya gerek yok vs olacak. tatil olayında ise belliki dışarıdaki insanların yanında kendini farklı gösteriyor. düşünceli ne duyarlı bir insan gibi. sen aslında herşeyin farkındasın ve uzatmaları oynuyorsun... o değişmeyecek sen ya onu kabulleneceksin ya da uzatmadan ilişkiyi bitireceksin bir an önce kararını ver

Back
X