• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri erkek

Pahalı hediye bekliyorum dememis ki konu sahibi.

Alinabilecek nerdeyse en ucuz ve konu sahibiyle hicbir ilgisi olmayan alelade bir hediyenin alinmasi bana normal gelmiyor.

Siz ilişkilerinizde o kadarcık özeni yeterli görüyorsunuz demek ki konu sahibi daha fazla özen bekliyor. Tercih meselesi.
Kesinlikle katılıyorum. Tercih ve öncelik meselesi.

İç sesin sana doğruyu söylüyor ama durumu tam adlandıramadığın için vicdan yapıyorsun. "Acaba paracı gibi mi görünürüm?" korkun, maalesef karşı tarafın en büyük avantajı olmuş.

Bu adam "kadınları iyi tanıyan" biri olduğu için, senin gururlu, kendi hesabını ödeyen, misafirperver ve talepkar olmayan yapını daha ilk aylarda çözmüş.

Seninle ilgili yaklaşımı şu: "Bu kadın zaten her şeyi hallediyor, ben efor sarf etmesem de ilişki yürüyor. Neden yorulayım?"

Senin evinde yediği yemekler, içtiği şaraplar ve gördüğü hizmet, onun için "Bedava Lüks Tatil" modunda. Gelirken "Bir şey lazım mı?" diye sorması nezaket değil, senin "Yok canım ne zahmeti" diyeceğini bildiği için oynadığı güvenli bir oyun.

Geliri 250 bin TL olan birinin 1450 TL'lik hediye alması sorun değil. Sorun şu:
"Bedenini tutturamam" demek; "Seni 7 aydır incelemedim, risk almak istemedim, uğraşmadım" demektir.
Senin hiç takmadığın bir aksesuarı (fular) alması; seni özel bir birey olarak değil, "hediye alınması gereken herhangi bir kadın" olarak gördüğünü, görevi savdığını gösterir. İndirim reyonu da cabası. Bu bir hediye değil, bir "görev savuşturma" eylemi.

Sürekli sözlü olarak "Beni mahcup ediyorsun" deyip eyleme gelince elini cebine atmaması (ya da emek vermemesi) klasik bir taktiktir. Sözle gazını alıyor, eylemle konforuna bakıyor.

Ben bu olayı;"STRATEJİK TEMBELLİK VE 'AZ BAKIM GEREKTİREN İLİŞKİ' KONFORU" olarak okudum. Olayı "para beklentisi" zemininden çıkarıp, "gösterilen özenin karşılıklılığı" zemininde değerlendirirsen, devam edip etmeyeceğine dair en doğru kararı kendin verebilirsin.
tam olarak bu.

Beymenden almış 😂 benim evim ofise çok yakın olduğu için, genelde bu şekilde tercih ettim hep. Yani kararsızlığımın sebebi şu açıkçası bahaneler mi sunmalıyım yoksa direkt görüşmek istemediğimi mi söylemeliyim? Genel olarak ilişkiye bakış açımızın değer verme biçimlerimizin farklı olduğunu söyleyerek.
Ben de Zara falan sanmıştım hdsfjsfh bence markaya güvenmiş internetten fiyata bakacağını konduramamış 😂😂😂😂

Bilemedim. Bu sebepten geriye kalan tüm özellikleri iyi olan, iyi anlaştığın bi adamdan ayrılmak pek mantıklı değil açıkçası. Yüzde yüz harika mükemmel bi insan bence yok. Maddi durumlar da tolere edilmesi en kolay şey benim için. Kendi paramı kazanan, gelecek kurmak için zengin biriyle evlenme ihtiyacı olmayan bi kadın olarak. Anlattığına göre sen de öylesin. Adamın parasina ihtiyacın yok.

Ben 'parası önemli değil, ucuz hediye değer vermediğini gosterir' fikrine de inanmıyorum. Bazen paraya gözü doymuş olan insanlar maddi konulara o kadar önem vermiyor ki bu tarz şeylerin başkaları tarafindan bu şekilde yorumlanabilecegini bile düşünmüyor. Sevgiyi maddiyatla ölçmek baya paragöz insan işi ya 😅

Ama hediyenin fiyatına bakmışsınız?
Evet zaten bunu özellikle belirttim. Ben ona fazlası ile değer verirken kullanmadığım, saçma bir hediye vermesi üzerine fiyatına bakmamda ne gibi bir tuhaflık var ki?
Pahalı hediye bekliyorum dememis ki konu sahibi.

Alinabilecek nerdeyse en ucuz ve konu sahibiyle hicbir ilgisi olmayan alelade bir hediyenin alinmasi bana normal gelmiyor.

Siz ilişkilerinizde o kadarcık özeni yeterli görüyorsunuz demek ki konu sahibi daha fazla özen bekliyor. Tercih meselesi.
👏👏👏
Teşekkür ederim hislerimi tamamen dile getirmişsiniz.

Bilemedim. Bu sebepten geriye kalan tüm özellikleri iyi olan, iyi anlaştığın bi adamdan ayrılmak pek mantıklı değil açıkçası. Yüzde yüz harika mükemmel bi insan bence yok. Maddi durumlar da tolere edilmesi en kolay şey benim için. Kendi paramı kazanan, gelecek kurmak için zengin biriyle evlenme ihtiyacı olmayan bi kadın olarak. Anlattığına göre sen de öylesin. Adamın parasina ihtiyacın yok.

Ben 'parası önemli değil, ucuz hediye değer vermediğini gosterir' fikrine de inanmıyorum. Bazen paraya gözü doymuş olan insanlar maddi konulara o kadar önem vermiyor ki bu tarz şeylerin başkaları tarafindan bu şekilde yorumlanabilecegini bile düşünmüyor. Sevgiyi maddiyatla ölçmek baya paragöz insan işi ya
Uzun yıllardır aynı ofiste çalıştığım, tarzımı bilen birinin hiç kullanmadığım bir şeyi alıp al sana hediye demesi bu kadar iyi niyetle karşılayacağım bir durum değil.

Flörtün ilk aylarında her hafta bir kaç gün ortalama ya da bir tık daha iyi mekanlara gittik. Ödeme yapmak istememe rağmen izin vermedi
peki bu kısım hakkında ne düşünüyorsunuz? cimri olsa en baştan belli olmaz mıydı sizce? soğukluk oldu diyorsunuz ona bir şey diyemem. demek istediğim bir hediye ile yargıya varmak ne kadar doğru?

ya da siz zaman ilerledikçe benden yakınlık da gördükçe nasılsa cepte diyerek size karşı daha az özenli olduğunu mu düşünmeye başladınız?

Takı alsa takacak mıydınız mesela? takı takmadığınızı fark etmiş ya ondan soruyorum.

Bi de adam 0.60 karat pırlanta alıp evlilik teklif ediyormuş. Üstüne bir de sıfır araba 😍

Son durumu soran arkadaşlar için bir güncelleme yapayım. Bende inanılmaz bir soğukluk oluştu. Evimde ya da onu evinde görüşmedik hiç. Ara ara dışarıda buluşuyoruz. (Daha çok onun ısrarı ile). Stabil devam ediyor.
Eee hiç sormadı mı bu soğukluk neden diye? Sosyal zekası mi düşük bu adamın? valla bana yeterince derin bir ilişkiniz varmış gibi gelmiyor.bir oturmamişlik var sizde.fazla kapalisiniz.

Tekrardan merhaba kızlar. Güncelleme bekleyenler için yazayım istedim. Daha önceden de bahsetmiştim kolektif günlerde herhangi bir beklenti içine giren ya da popüler kültür günlerine önem atfeden biri değilim. Zira doğum günümdeki sinirimin sebebi de tek önem verdiğim özel gün olmasıydı. Sevgilim de bu durumu biliyor. Şuan yine kısa süreli yurtdışındayım. Normal bir şekilde gün içerisinde yazıştık vs.

Tekrardan merhaba kızlar. Güncelleme bekleyenler için yazayım istedim. Daha önceden de bahsetmiştim kolektif günlerde herhangi bir beklenti içine giren ya da popüler kültür günlerine önem atfeden biri değilim. Zira doğum günümdeki sinirimin sebebi de tek önem verdiğim özel gün olmasıydı. Sevgilim de bu durumu biliyor. Şuan yine kısa süreli yurtdışındayım. Normal bir şekilde gün içerisinde yazıştık vs.
Çoğu insan sevmez böyle seremoniler ama sürprizleri herkes sever. Onu yapacak erkek lazım.

Back
X