• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cimri eş

Sizce ne yapılmalı?
Valla şimdi beni linçleyecekler ama maddi jestler "bazı" durumlarda sevgi göstergesidir. Daha doğrusu paranın esirgenmesi sevgisizliğin göstergesidir.
Benim sevdiğime dünyaları veresim gelir. Eğer bir adam sizden parasını esirgiyorsa yüzde yüz sizi sevmiyordur. Ki para nedir ki ya? Harcarsın da kazanırsın da. Parayı sizden öne koyan biriyle olmaz. Gün gelir çok elzem bir meselede yarı yolda bırakır. Çocuk yapsanız, doğum masraflarını size ödetir bu adam. Bezini ben alırım, mamasını sen al der. Sizin içinize siner mi bu? Benim sinmez. Gönlü geniş adamları severim ben. Ki kendim de öyleyimdir, yemeyi de yedirmeyi de severim. Cimrilerle hayat geçmez.
Bubdan sonra hiçbişi almıcam dediğimde pişkince ben de almıcam aldıklarımı geri ver diyor hiç üzülme sıkılma emaresi olmuyor

Ayrı dünyaların insanısınız. Sizin ki evlilik değil hala flört gibi

Aynı eve girince değişebilir. Ben de cimri biriyimdir, cimrileri sevin, şefkatle yaklaşın, parası gidince canı gitmeyeceğine ikna edin onları. Eşim beni epey değiştirdi sağ olsun. Ha baktınız aynı evin içinde hala alman hesabı yapıyor o zaman canı cehenneme der yolunuza bakarsınız. Evlilik maddiyat da dahil çoğu konuda ortaklıktır.

Aynı eve girince değişebilir. Ben de cimri biriyimdir, cimrileri sevin, şefkatle yaklaşın, parası gidince canı gitmeyeceğine ikna edin onları. Eşim beni epey değiştirdi sağ olsun. Ha baktınız aynı evin içinde hala alman hesabı yapıyor o zaman canı cehenneme der yolunuza bakarsınız. Evlilik maddiyat da dahil çoğu konuda ortaklıktır.
Cimri insanlardan hiç hoşlanmam ama mesajınız bi yumuşattı beni :KK70:

Cimri insanlardan hiç hoşlanmam ama mesajınız bir yumuşattı beni :KK70:
İnanın ben de kendimden hiç haz etmem bu konuda çoğunun mutlaka çocukluktan kalan bir travmaları vardır emin olun. Ve aşılmayacak bir şey de değil. Cömert ve anlayışlı insanların desteklemesi, anlayışla karşılayıp zaman zaman ayar vermesiyle büyük ölçüde kırılabiliyor. Düşünün kombiyi eşimden önce ben açtım bu sene. Eşimin gözleri doldu o kadar duygulandı ki garibim =)

İnanın ben de kendimden hiç haz etmem bu konuda çoğunun mutlaka çocukluktan kalan bir travmaları vardır emin olun. Ve aşılmayacak bir şey de değil. Cömert ve anlayışlı insanların desteklemesi, anlayışla karşılayıp zaman zaman ayar vermesiyle büyük ölçüde kırılabiliyor. Düşünün kombiyi eşimden önce ben açtım bu sene. Eşimin gözleri doldu o kadar duygulandı ki garibim =)
Sizin tam olarak zıddınızım galiba. :KK53:
Elimde olsa dünyaya dağıtırım herhalde, avuç avuç serperim.
Yediğimi içtiğimi falan hep teklif eder, paylaşırım. Ne bileyim ya, birine bir şey alınca mutlu oluyor ya, benim de hoşuma gidiyor.
Ama konudaki gibi bir adama yağmurlu günde bir bardak su vermem. İş inada binerse orada kazanan ben olurum, kuru inat eşittir ben. Yani ben olsam, inadına almazdım. Bilmiyorum ya, bu kadar esirgemeyi sevgiyle bağdaştıramıyorum.
Ben biraz malım herhalde, usul usul kalbimi çıkarsalar yok demem. :KK52:

Evlendiginizden beri ayri yaşıyorsanız ondan bence. Aile olamamışsınız ki. Bu durumda olan cok insan var ve belki kizacaklar biliyorum ama ben sahsen boyle evlilik olacagina hic olmasin daha iyi fikrindeyim. Bu ayri calisma sureci atlatildiktan sonra dugun yapip bir araya gelinmeli vs. Bence. Cunku evliligin temelini olusturan bazi seyler saglanmiyot bu sekilde

Ne kadar sürelik evlisiniz? Hem kadının hem de erkeğin maaşının olduğu evliliklerde, evliliğin özellikle ilk 1-2 yılında bence maddi konularda sen - ben ayırımı olabiliyor. Zaman içerisinde eşlerin birbirine güveni arttıkça (güven derken maddi konularla ilgili güvenden bahsediyorum) maddi paylaşımlar daha da çok artıyor. Kendimden biliyorum. Evliliğin ilk yılında ben evin her masrafını eşime yüklerdim. Kendi paramı sadece kendime kullanırdım. O da ihtiyaç olmasa bile benden sürekli maddi destek isterdi ve kavga çıkardı. İlk yıldan sonra ben artık evin giderlerine ortak oldum, çünkü anladım ki bu ev ikimizin yuvası. O da asla benden destek istemiyor çünkü istemesine gerek kalmadan benim gerektiğinde destek olduğuma çok şahit oldu. Aramızda böyle otomatik bir güven oluştu. Aramızdaki ipi kimse iki tarafa da çekmezse ipte gerginlik oluşmaz. Zaman içerisinde oluyor bunlar.

Öncelikle şunu kabullenin sizin eşiniz cimri falan değil sadece sizi sevip,ailesi olarak görmüyor o kadar. Cimri adam kendi dahil herkese cimridir. Ama eşiniz anlattığınıza göre kendisine ve kendi ailesine gayet eli açık ve ilgili, iş size gelince para esirgiyor anladığım kadarı ile.
Ben eşinizin sizle severek evlendiğini düşünmüyorum, bence mantık evliliği yapmış, bu kararı alma nedeniden biride sizin meslek sahibi olup, para kazanabilme imkanınızın olmasıymış. İnsan birini seviyorsa öncelikle onu mutlu etmek ister hele hele uzakta olan eşi ile başbaşa vakit geçirmek için fırsat kollar. İmkanı olduğu kadar süprizler yapar. Özler çünkü. Karısından ayrı yaşayan adam eğer imkanı varken karısı ile yaptığı tatilin parasının eşinden istiyorsa ben o tatile falan gitmem. Üstelik onun durumu kira vermediği için sizden iyiyken böyle.
Taktik falan istemişsinizde sizin sorunuzun taktiklik tarafı yok . Zira adamın karakteri öyle değil sadece sizin için para harcamak istemiyor. Hal böyleyken sizi sevmeyen ve para esirgeyen adama hangi taktiği uygulayarak, gerçekten sizi sevmesini sağlar ve para mevzusununda diğer aile bireyleri gibi olursunuz blilemem. Sevgi taktikle kazanılan birşey değil çünkü.

Öncelikle merhaba diyerek konuya hızlıca giriyorum. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz.İkimizin de maaşları hemen hemen aynı. Şu an görev dolayısıyla ayrı şehirlerdeyiz. Ben burda evimin kirasını faturalarını kendim ödüyorum, kendi özel ihtiyaçlarımızi kendim karşılıyorum, eşim bi ihtiyacın var mı bugüne kadar hiç sormadı. Ortak bi masraf olduğu zaman asla kendisi tek başına halletmez her zaman benden bi katkı bekler. ailesine karşı öyle değil. Gayet eli açık ve cömert. Ama bana karşı bunu ben alıyorsam şunu da sen al der her zaman bana da bişiler yükler. Sizce bu normal mi? Bir erkeğin eşine sürekli maddi sorumluluklar yüklemesi
Paranızın olduğunu bilse dahi " birşeye ihtiyacın var mı? Bak çekinme, söyle" demesi bile okadar iyi gelir ki insana...

Eşiniz sizi yürüyen para olarak görüyor galiba

Evlilik de sen ben oldu mu hayır gelmez ya ne o öyle ev arkadaşı gibi çok miğde bulandırıcı bence böyle küçük olanlar yapan biri insanı soğutur kendinden

Öncelikle merhaba diyerek konuya hızlıca giriyorum. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz.İkimizin de maaşları hemen hemen aynı. Şu an görev dolayısıyla ayrı şehirlerdeyiz. Ben burda evimin kirasını faturalarını kendim ödüyorum, kendi özel ihtiyaçlarımızi kendim karşılıyorum, eşim bi ihtiyacın var mı bugüne kadar hiç sormadı. Ortak bi masraf olduğu zaman asla kendisi tek başına halletmez her zaman benden bi katkı bekler. ailesine karşı öyle değil. Gayet eli açık ve cömert. Ama bana karşı bunu ben alıyorsam şunu da sen al der her zaman bana da bişiler yükler. Sizce bu normal mi? Bir erkeğin eşine sürekli maddi sorumluluklar yüklemesi
Çok çirkin davranıyor eşin.Eğer ailesine karşı size olduğu gibi olsaydı bir nebze böyle bir adam denirdi ama kişiye özel muamelesi hoş değil.Bir daha ailesine karşı bu durum yaşandığında açarsın konuyu kavgasız gürültüsüz ben farkındayım mesajını verirsiniz

Bu soru Hukukun Temel Bilgileri dersimde soru olarak gelmişti. Cevabi da yükleyemez idi. Bilin istedim.

Back
X