• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cimri eş

Şunu eklemeyi unuttum ortak bi yatırım var onun borcuyla kirayı topladık yarı yarıya ödüyoruz en son durum böyle. Ama bi fazla ödiyim demez gönül rahatlığıyla

Neden evlendiniz? Ayni evde ne zaman yasayabileceksiniz?

Sen orda ne durumdasin, maddi manevi sıkıntın var mi diye sormayan insandan eş olmaz.

Bekarken ödediginiz gibi kendi masraflarinizi, tatilden payiniza duseni ödeyin. Burda bir sıkıntı yok ama ne haldesin demeyen adami koca sifatiyla hayatinizda tutup tutmamak size kalmis.

Şunu eklemeyi unuttum ortak bi yatırım var onun borcuyla kirayı topladık yarı yarıya ödüyoruz en son durum böyle. Ama bi fazla ödiyim demez gönül rahatlığıyla
Peki ne kadarlik evlisiniz , en başından beridir bu sekilde evler ayri miydi ?

Ortak harcamaniz bence gayet normal bir durum. Bir seye ihtiyacinizin olup olmadığını ya da maddiyatinizin yeterli gelip gelmediğini sormamasi enteresan geldi bana sadece. Onun dışında yapılan harcamaların ortaklasa yapılması ya da hadi su oteli de sen ver demesi çok normal.

Atıyorum bi tatile gidilecek şu oteli de sen ver gibi
Yuhh ya böyle erkek olmaz olsun arkadaşıyla gitmiyor ki eşiyle senden parayı kısan bi insan sana harcamak istemiyor
Nişanlılık döneminde de mi böyleydi

Sen kira veriyorsun o vermiyor neden eşit ödeme şartı oluyor ki ?

Bana esas sorun ayrı yaşamanızdan kaynaklı gibi geldi.Keseniz ortak olmayinca henüz benimseyememis sanki sizi ve ihtiyaçlarınızi.
Taktik yaparak nereye kadar öyle ömür geçmez.
İhtiyaç duyduğunuz şeyleri açık ve net ifade edin.
Kocamdan bir şeye ihtiyacın var mi sorusunu duymak istiyorum gibi.
Birde masraflarınızı biraz sisirin cimri erkekler alışınca sonrasında her harcamanız göze batıyor.
3 harcadiysaniz 5 harcadım deyin atın kenara paranızı .

Benim eşimde şuanda başka şehirde çalışıyor ben ev hanımıyım ama her aradığında istisnasız sorar birşey ihtiyacın var mı diye gerekli ya da gereksiz istersem sormadan gönderir

Bence elinizi fazla rahatlığa alıştırmışsınız tamam ailesine yardım edebilir o halde. Sizde ailenize destek çıkın sorduğu zamanda ihtiyaçları vardı deyin

Param yetişmiyor deyin bakalım tepkisi ne olacak

Yuhh ya böyle erkek olmaz olsun arkadaşıyla gitmiyor ki eşiyle senden parayı kısan bi insan sana harcamak istemiyor
Nişanlılık döneminde de mi böyleydi

+++
Sen çıkar tatil parası ver diyen adamla işim olmaz, net

Öncelikle merhaba diyerek konuya hızlıca giriyorum. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz.İkimizin de maaşları hemen hemen aynı. Şu an görev dolayısıyla ayrı şehirlerdeyiz. Ben burda evimin kirasını faturalarını kendim ödüyorum, kendi özel ihtiyaçlarımızi kendim karşılıyorum, eşim bi ihtiyacın var mı bugüne kadar hiç sormadı. Ortak bi masraf olduğu zaman asla kendisi tek başına halletmez her zaman benden bi katkı bekler. ailesine karşı öyle değil. Gayet eli açık ve cömert. Ama bana karşı bunu ben alıyorsam şunu da sen al der her zaman bana da bişiler yükler. Sizce bu normal mi? Bir erkeğin eşine sürekli maddi sorumluluklar yüklemesi
Bu bildiğin ev arkadaşı, eş olamamış ki sana nerde evlilik? Ne yapayım halimi, ihtiyacımı sormayan adamı.

Ne yapmalı peki
Sizce ne yapılmalı?
Valla şimdi beni linçleyecekler ama maddi jestler "bazı" durumlarda sevgi göstergesidir. Daha doğrusu paranın esirgenmesi sevgisizliğin göstergesidir.
Benim sevdiğime dünyaları veresim gelir. Eğer bir adam sizden parasını esirgiyorsa yüzde yüz sizi sevmiyordur. Ki para nedir ki ya? Harcarsın da kazanırsın da. Parayı sizden öne koyan biriyle olmaz. Gün gelir çok elzem bir meselede yarı yolda bırakır. Çocuk yapsanız, doğum masraflarını size ödetir bu adam. Bezini ben alırım, mamasını sen al der. Sizin içinize siner mi bu? Benim sinmez. Gönlü geniş adamları severim ben. Ki kendim de öyleyimdir, yemeyi de yedirmeyi de severim. Cimrilerle hayat geçmez.

Ayrı evlerde yaşarken ve benzer maaşlar alırken adam kiranıza ortak birde ortak yatırım varmış. Daha ne yapsın şu aşamada siz be kadar harcıyorsanız eşinizde harcıyordur. Ayrıca madem ihtiyacınız var neden sormasını bekliyorsunuz isteyin para eşiniz sonuçta

Öncelikle merhaba diyerek konuya hızlıca giriyorum. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz.İkimizin de maaşları hemen hemen aynı. Şu an görev dolayısıyla ayrı şehirlerdeyiz. Ben burda evimin kirasını faturalarını kendim ödüyorum, kendi özel ihtiyaçlarımızi kendim karşılıyorum, eşim bi ihtiyacın var mı bugüne kadar hiç sormadı. Ortak bi masraf olduğu zaman asla kendisi tek başına halletmez her zaman benden bi katkı bekler. ailesine karşı öyle değil. Gayet eli açık ve cömert. Ama bana karşı bunu ben alıyorsam şunu da sen al der her zaman bana da bişiler yükler. Sizce bu normal mi? Bir erkeğin eşine sürekli maddi sorumluluklar yüklemesi
Bence normal değil. İnsan gerçekten bekliyor onemsenmeyi.
Dile getirebilirsiniz tatlılık la

Back
X