• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri Kayınpeder

lila6

13.07.2020
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2020
2.464
5.227
78
Konuyu bir arkadaşım için açıyorum.

Arkadaşım ve eşi evlenmeden ayrı ayrı ev aldılar. İkisi de borçlu, kredili evlendiler. İki ev kredisi ödeyip, zor şartlarda geçindiler evliliklerinin ilk senesinde. İkinci sene bir şekilde kayınpederi eşinin evinin borcunu kapattı. Arkadaşımın evinin borcunu da çok kıt kanaat geçinip eşiyle beraber kendileri kapattılar. Fakat bu süreçte, arkadaşım evliliğinin ilk senesinde iki ev borcu öderken, şöyle bir muhabbet oluyor. Yaşlanınca eşinin aldığı evde babası oturmak istiyor. Karşılıksız oturmam, kira veririm diyor arkadaşım tepki gösterince. Zaten neyim var neyim yoksa sizin diyor. Arkadaşım kimsenin malını istemiyor ama sıkıntı çekerek taksidini ödediği evin de kayınpedere verilmesini hazmedemiyor. Tepki koya koya, ve bu şartlar altında çocuk sahibi de olamam dediği için belki kayınpederi oğlunun evini ödüyor.

Kayınpeder tam bir var yemez. Herşeyini eşine yaptıran (kışlık hazırlık, köyde bahçe gibi) , evine bir eşya almayan, yıllardır eşi mesela mutfak yaptırmak istiyormuş yaptırmayan biri. Eşine çok cimri. Hesabında parası çok olan biri. Arkadaşımla, oğluna çok tatlı dilli. Bir eksiğiniz var mı diye soran iyi biri. Ama arkadaşım evde kayınvalidesinin gördüğü ekonomik şiddetin farkında. Malını da mülkünü de istemiyorum diyor. Kayınvalide sürekli, mutsuz huzursuz. Evine bir çivi çaktırmıyor adam. Ev eski. Sürekli çocukların ihtiyacı olur diye bahane ediyormuş. Kadın da mecbur susuyor. Arkadaşım da evinin borcunu kapatınca kayınpederin bahanesi kalmamış. Kayınvalidesi bir bahçe istemiş adam almıyormuş. Ama almayacağım da demiyor neyim varsa sizin diyor bunlara, siz bulun yapın diyor. Arsa bulunuyor ben o paraya alamam diyor. Hep en lüksü, en güzeli en ucuza almak istiyor. Kayınvalide yaşam koşullarından mutsuzmuş. Arkadaşım ve eşi güzel hayaller kuruyorlar. Arkadaşımın ailesinin durumu da çok iyi. Bu koşulda kayınvalideyle bu insanların yaşam standartları arası uçurum olacak zamanla. Özetle cimri kayınpeder kendi yaşamı için para harcamaya nasıl ikna edilir diye soruyor. Zira kayınpeder emekli olunca kayınvalide boşanırız diyormuş. Arkadaşım huzursuz oluyor bunlardan.​

Evin kredisine 1 yıl arkadaşınız destek olmuş ama borcun kalanını kayınpeder ödemiş bu durumda evde kayınpederin daha çok hakkı var arkadaşınız orada haksız.
Kayınvalide kayınpeder konusunu da anlayamadım açıkçası arkadaşınıza değen kısmı neresi.

E boşansinlar, kadın zaten istiyomus boşanmak. Kpnin emekli maaşı olunca kadın nafaka da alır, mali mulku bankada parası varsa onların da yarısını alır, eline geçen parayla kendi SGKsini öder onun da emekli maaşı olur, rahat rahat yaşar. 50-60 sene böyle yaşamış kp bu saatten sonra değişir mi allaskina, bıraksınlar kadın bosansin destek olsunlar. Adamın bankadaki parasına malına falan tedbir koydursun şimdiden ki adam satamasin

Evin kredisine 1 yıl arkadaşınız destek olmuş ama borcun kalanını kayınpeder ödemiş bu durumda evde kayınpederin daha çok hakkı var arkadaşınız orada haksız.
Kayınvalide kayınpeder konusunu da anlayamadım açıkçası arkadaşınıza değen kısmı neresi.
Kayınpederi bunu dediğinde borcu ödememişti. Arkadaşım iki ev borcunu ödeyip, sonunda kayınpedere verecek zannediyordu. Zaten çok gururlu biri, sırf bu yüzden kendi aldığı evde oturuyor. Onu da eşiyle ödediler.

Konuyu üçüncü tekil şahısla anlatmanız kafamı karıştırdı biraz ama bu tür konularda her iki tarafında haksız yönleri oluyor bence. Mal mülk durumlarında insanlar fevri davranabiliyor çıkış yolu bulup, sağlıklı düşünebilmek için dünya malı dünyada kalır mühim olanın can sağlığı olduğunu, her şeyin olacağına varacağını akıldan çıkarmamak lazım.

Kayınpederi bunu dediğinde borcu ödememişti. Arkadaşım iki ev borcunu ödeyip, sonunda kayınpedere verecek zannediyordu. Zaten çok gurulu biri, sırf bu yüzden kendi aldığı evde oturuyor. Onu da eşiyle ödediler.
Sonuç olarak ödemiş ama o konunun hala sürdürülmesi yersiz.
Kayınpeder haklı, neyi varsa zaten ölünce evlatlarına kalacak.
Kayınvalide konusu da dediğim gibi arkadaşınızı ilgilendiren kısmı anlamadım. kimse arkadaşınıza yerleşmeyi düşünmüyorsa arkadaşınız hiç karışmasın. Karı koca arasına öz anne-baba bile olsa girilmez herkes iyi olur kapatır kapısını arkadaşınız kötü olur.

Sonuç olarak ödemiş ama o konunun hala sürdürülmesi yersiz.
Kayınpeder haklı, neyi varsa zaten ölünce evlatlarına kalacak.
Kayınvalide konusu da dediğim gibi arkadaşınızı ilgilendiren kısmı anlamadım. kimse arkadaşınıza yerleşmeyi düşünmüyorsa arkadaşınız hiç karışmasın. Karı koca arasına öz anne-baba bile olsa girilmez herkes iyi olur kapatır kapısını arkadaşınız kötü olur.
Arkadaşımın dediğine göre konu sürmüyormuş. Kayınpederinin onlara bonkör olduğunu anlatmak için bunu yazmış.

Kayınpederle kayınvalide boşanır veya barışır
Anladığım kadarıyla arkadaşınıza veya eşine ne yapalım diye fikir soran da olmamış
Çok yardımcı olmak istiyorlarsa kadın boşanırsa o zaman hayatını düzene sokmasına yardım ederler
Diğer türlü kaç yaşında insanı değiştirebileceklerine nasıl inanmışlar ben asıl okurken ona şaşırdım
Adamın huyu, tarzı bu
Bu hayatı istemeyen boşanır

Bana kalsa kayınvalide de bu saatten sonra boşanmaz
Ancak sürekli dert yanar gibi geliyor

Arkadaşımın dediğine göre konu sürmüyormuş. Kayınpederinin onlara bonkör olduğunu anlatmak için bunu yazmış.
Sürdürülmesinden kastım buraya yazma gereği duyması.
Bakın şöyle söyleyeyim, kayınpeder para yardımı yaparsa, yapacaksa bazı şeyler de bekler bu hiç şaşmaz netice itibari ile evlenince ele karışıyoruz elin de iyisi olmuyor.
Bana göre arkadaşınız gereksiz dert etmiş, he diyip geçsin evliliğini zedeler bunları sorun yaparsa.
Kayınpederimin evinde oturuyorum evlendiğimden beri, herkes aa size versin diyordu kayınpederimi kaybettik ev yine bizim 🤷‍♀️
Ölümlü dünya, dediğim gibi hiç umursamasın arkadaşınız hemen herkes eş ailesiyle bu tip diyaloglar Yaşar.

Bu konularda arkadaşınıza söz düşmez. Adamın kendi parası istediyi gibi harcar veya harcamaz. Eşine bir şey almıyorsa eşi annesi için babasıyla konuşabilir gene arkadaşınıza söz düşmez. Kv isterse boşanır isterse boşanmaz arkadaşınıza soracak değil. Kendi işleriyle ilgilensin arkadaşınız, kv kp bu kadar karışmak doğru değil

Bu konularda arkadaşınıza söz düşmez. Adamın kendi parası istediyi gibi harcar veya harcamaz. Eşine bir şey almıyorsa eşi annesi için babasıyla konuşabilir gene arkadaşınıza söz düşmez. Kv isterse boşanır isterse boşanmaz arkadaşınıza soracak değil. Kendi işleriyle ilgilensin arkadaşınız, kv kp bu kadar karışmak doğru değil
Bence de böyle ama anlatamıyorum kaygı duyuyor. Boşanırsa da boşansın bence de.

Arkadaşım ve eşi güzel hayaller kuruyorlar. Arkadaşımın ailesinin durumu da çok iyi. Bu koşulda kayınvalideyle bu insanların yaşam standartları arası uçurum olacak zamanla. Özetle cimri kayınpeder kendi yaşamı için para harcamaya nasıl ikna edilir diye soruyor.​

herkesin ailesinin durumu çok iyi ama kredi ile iki ev alıp kıt kanaat geçinmişler

madem satsalarmış birini diğerini rahat ödeselermiş

arkadaşın kv sini vs düşündüğü yok

kv ile arkadaşın ailesinin yaşam standardı arasındaki uçurum neden onu geriyor

kp şimdi kv ye para harcasın da ileride boşanırlarsa biz bakmak zorunda kalmayalım modunda

zira baba emekli olup eşinin evine geçecek kv de eski evde kalacak diye düşünüyor

kp cimri ve gibi durmuyor sadece tutumlu

yani kullanılabilir şeyler varken yerine yenisini almıyor

örneğin annemin eski evinde mutfak dolapları eskimişti, banyo da eski modeldi

bunu yaptır dediler, komşular vs yaptırdı

onlar hala o evde oturuyor, yaptırdık para harcadık nasıl gidelim ki diyorlar

annem ise oralara parasını saçmadı, koydu kenara tek kuruş kredi çekmeden sıfır asansörlü daireye taşındı

herkes ona da demiştir cimri diye, hatta neden biriktiriyorsun çoluğun çocuğun da yok muhtaç diye

sonra bu yeni evde otururken yine paralarını biriktirip otomatik vites araba aldılar, eskisi de duruyordu, borçsuz nasıl aldınız diye aynı nidalar yine yükseldi

evet annemin bir kışta giyecek 5-6 tane mantosu yoktur, bir tane ve kaliteli vardır, 3-5 yıl geçip eskiyince yine bir tane alır ama hayatını kimseye muhtaç olmadan geçirir

Konuyu bir arkadaşım için açıyorum.

Arkadaşım ve eşi evlenmeden ayrı ayrı ev aldılar. İkisi de borçlu, kredili evlendiler. İki ev kredisi ödeyip, zor şartlarda geçindiler evliliklerinin ilk senesinde. İkinci sene bir şekilde kayınpederi eşinin evinin borcunu kapattı. Arkadaşımın evinin borcunu da çok kıt kanaat geçinip eşiyle beraber kendileri kapattılar. Fakat bu süreçte, arkadaşım evliliğinin ilk senesinde iki ev borcu öderken, şöyle bir muhabbet oluyor. Yaşlanınca eşinin aldığı evde babası oturmak istiyor. Karşılıksız oturmam, kira veririm diyor arkadaşım tepki gösterince. Zaten neyim var neyim yoksa sizin diyor. Arkadaşım kimsenin malını istemiyor ama sıkıntı çekerek taksidini ödediği evin de kayınpedere verilmesini hazmedemiyor. Tepki koya koya, ve bu şartlar altında çocuk sahibi de olamam dediği için belki kayınpederi oğlunun evini ödüyor.

Kayınpeder tam bir var yemez. Herşeyini eşine yaptıran (kışlık hazırlık, köyde bahçe gibi) , evine bir eşya almayan, yıllardır eşi mesela mutfak yaptırmak istiyormuş yaptırmayan biri. Eşine çok cimri. Hesabında parası çok olan biri. Arkadaşımla, oğluna çok tatlı dilli. Bir eksiğiniz var mı diye soran iyi biri. Ama arkadaşım evde kayınvalidesinin gördüğü ekonomik şiddetin farkında. Malını da mülkünü de istemiyorum diyor. Kayınvalide sürekli, mutsuz huzursuz. Evine bir çivi çaktırmıyor adam. Ev eski. Sürekli çocukların ihtiyacı olur diye bahane ediyormuş. Kadın da mecbur susuyor. Arkadaşım da evinin borcunu kapatınca kayınpederin bahanesi kalmamış. Kayınvalidesi bir bahçe istemiş adam almıyormuş. Ama almayacağım da demiyor neyim varsa sizin diyor bunlara, siz bulun yapın diyor. Arsa bulunuyor ben o paraya alamam diyor. Hep en lüksü, en güzeli en ucuza almak istiyor. Kayınvalide yaşam koşullarından mutsuzmuş. Arkadaşım ve eşi güzel hayaller kuruyorlar. Arkadaşımın ailesinin durumu da çok iyi. Bu koşulda kayınvalideyle bu insanların yaşam standartları arası uçurum olacak zamanla. Özetle cimri kayınpeder kendi yaşamı için para harcamaya nasıl ikna edilir diye soruyor. Zira kayınpeder emekli olunca kayınvalide boşanırız diyormuş. Arkadaşım huzursuz oluyor bunlardan.​
İkna edemez. Kayınpederin cüzdanındaki paraları saymayı bırakıp kendi cüzdanındakileri saymasını tavsiye ederim. Bu vesileyle kayınpedere teşekkür edip ev için ödediği miktarı iade ederler, problem ortadan kalkar.

İkna edemez. Kayınpederin cüzdanındaki paraları saymayı bırakıp kendi cüzdanındakileri saymasını tavsiye ederim. Bu vesileyle kayınpedere teşekkür edip ev için ödediği miktarı iade ederler, problem ortadan kalkar.
Burada ev konusuna arkadaşım karışmadım diyor çünkü arkadaşımın evi vardı, kayınpederi de oğluna ev alıyor. Bunun alınmasına engel olacak bir durumum yoktu diyor. Sıkıntı şu arkadaşım artık evi ödediği için geri de iade ederim, oturadabilir sıkıntı yok diyor. Eşimin ailesini kendi ailemden ayırmam, onlar da rahat yaşasın, kayınvalidem üzülmesin diyor.

arkadaşım evliliğinin ilk senesinde iki ev borcu öderken, şöyle bir muhabbet oluyor. Yaşlanınca eşinin aldığı evde babası oturmak istiyor. Karşılıksız oturmam, kira veririm diyor arkadaşım tepki gösterince. Zaten neyim var neyim yoksa sizin diyor. Arkadaşım kimsenin malını istemiyor ama sıkıntı çekerek taksidini ödediği evin de kayınpedere verilmesini hazmedemiyor. Tepki koya koya, ve bu şartlar altında çocuk sahibi de olamam dediği için belki kayınpederi oğlunun evini ödüyor

Burada ev konusuna arkadaşım karışmadım diyor çünkü arkadaşımın evi vardı, kayınpederi de oğluna ev alıyor. Bunun alınmasına engel olacak bir durumum yoktu diyor. Sıkıntı şu arkadaşım artık evi ödediği için geri de iade ederim, oturadabilir sıkıntı yok diyor. Eşimin ailesini kendi ailemden ayırmam, onlar da rahat yaşasın, kayınvalidem üzülmesin diyor.
Bu iki düşünce birbirinin zıttı değil mi?
Ben mi yanlış yorumluyorum ?

Evde oturmasından rahatsız değilse hiçbir problem yok zaten. Adam çalışıp kazanırken yanında olmayan kimse nasıl harcanacağında söz sahibi değildir. Ancak kayınvalide söz sahibidir ama o da böyle gelmiş böyle gider. Bu yaştan sonra ne kayınpeder değişir ne kayınvalide boşanır. Arkadaşınız da kayınpeder parasıyla plan yapmasın. Eğer kayınvalideye yardım etmek istiyorlarsa anneler günü doğum günü vs diyip kendi ceplerinden etsinler, yoksa da karı koca arasına girmesinler.

Back
X