Cimri kaynana

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
Yaklaşık 4 aydir nişanlıyım. Yazın da dugunumuz olacak. Nişanlımın ailesini sevgiliykende tanirdim ama tam olarak huylarini bilmezdim.

Kaynanam çok cimri. Ben ailesinden bana ev yat kat almalarini beklemiyorum sakın yanlış anlaşılmasın. Nisanlimda bende calisiyoruz ikimizde üniversite mezunuyuz. Ama bana bir bohca ya da ne bileyim ufak birsey alsin görmedim.

Cok becerikli bir kadin. Bende anne bana salon takımı yaparmısın dedim benden 3 liralik ipi almami istedi cok bozuldum.

Ne sözde ne nisanda bir bohca getirmedi bir sakızını görmedim. kendine porselen tabaklar almis bende cok begendim. Tabaklari aldigi yere gitmek istedim oraya gittik beraber ben israr ettim gidelim diye (evlerimiz uzak) dukkanda kalmamis ki dukkan dedigim 1 milyoncular varya oyle, anne sana burasi yakin arada bi gelip bakarmisin al bana dedim, sen geldiginde bakarsin gelmismi diye alirsin dedi. Ki ben calisiyorum 2 3 haftada bir haftasonu giderim. Daha bircok sey. Nişanlimda farkinda bana annemin ödü kopuyor sana para harcicak diye dedi. Kaynana var kayinvalide var. Saygisizlik etmek istemiyorum ama boyle yaparak beni sogutuyor kendinden.

Belki cok basit seyler ama moralimi bozuyor belki ben kafama takiyorum. Bu yuzden nisanlimla aramin bozulmasini istemiyorum ki o beni destekliyor annesini uyarmasini istemem sonucta onun annesi ve benden yaşca büyük bir kadin o böyle görmüs demekki. Hep mi böyle gider?

Cok becerikli bir kadin. Bende anne bana salon takımı yaparmısın dedim benden 3 liralik ipi almami istedi cok bozuldum.

Kaynana savunucusu değilim kesinlikle ama bu nedir yahu? Dantel örmeyi biliyor musunuz? Hiç yaptınız mı? ve bir insandan nasıl bu kadar kolayca salon takımı isteyebiliyorsunuz? Sadece ip parasını istediyse öpüp başınıza koyun.

kv.niz ister haklı olsun ister haksız olsun isterse de cimri olsun, eşinizi kv.nizle aranıza sakın sakın sokmayın. Sonra kötü olan siz olursunuz.

Dantel yapmasini gayet iyi biliyorum. Ama kendi teyzesinin kizlarina seve seve yapiyorsa bana da yapar diye dusunup istedim. Ki ben ogluyla evlenecegim dimi? 3 liralik ipin lafi gecmemeli.

Madem anladiniz kadin cimri, neden israrla ona bir seyler yaptirmaya calisiyorsunuz ? Yapmayacak belli, neden kendinizi bos yere sikintiya sokuyorsunuz?

Universite mezunusunuz, isiniz var, geliriniz var, o kadin size bir seyer alsa ne, almasa ne , muhtac degilsiniz ki. Adamla evleniyorsunuz, annesiyle degil, kadin sizi sevmek veya size bir seyler almak mecburiyetinde degil ki. Kendi yuvanizin huzuruna bakin, neden kadina kafayi takmis ugrasiyorsunuz?

Dantel yapmasini gayet iyi biliyorum. Ama kendi teyzesinin kizlarina seve seve yapiyorsa bana da yapar diye dusunup istedim. Ki ben ogluyla evlenecegim dimi? 3 liralik ipin lafi gecmemeli.

Aynen öyle, oğluyla evleneceksiniz o kadar, kendisi seve seve oğlu için yapıp çeyizine koymadıysa daha önceden, sonradan beklentiye girmemeniz hayrınıza 3 liralık ip değil olay orada, cimrilikle alakası yok çünkü. Örneği o kadar da şatafatlı olmayan bir takımın en az 300 lira olduğunu da gayet biliyorsunuzdur herhalde, ki bence çok daha fazlası eder.

Ugrasmiyorum. Neden ugrasayim kendisi baskalarina karsi cok farkli davranirken neden bana boyle davraniyor diye sorguluyorum. Belki yarin oburgun cok sacma gelicek boyle dsunceler. Suan daha yeni nisanliyim

Gerçekten kullanacak mısınız dantel takımı salonunuzda. Sadece merakımdan sordum. Çocukken de sevmedim hala sevmem oraya buraya konan danteli. Çeyiz dolu 6 yıldır günlendirme hariç çıkmadılar yerlerinden.

Ugrasmiyorum. Neden ugrasayim kendisi baskalarina karsi cok farkli davranirken neden bana boyle davraniyor diye sorguluyorum. Belki yarin oburgun cok sacma gelicek boyle dsunceler. Suan daha yeni nisanliyim

Sorgulayacak bir durum goremedim ben , bence durum acik, kadin sizinle pek ilgilenmiyor. Sizden hoslanmiyordur , olamaz mi? Dantelya da baska bir sey yapmak icinden gelmiyordur ? Sizi sevme zorunlulugu yok, siz onun evladi degilsiniz. Evladi oldugunuz bir kadin zaten var, ondan sevgi bekleyin.

Yani istediginiz ilgiyi ves evgiyi kendi nisanliniz zaten veriyordur, kendi anneniz de anne sevgisi veriyorsa, bu kadinin verecegi ilgiye sevgiye ihtiyaciniz yok ki. Ille de ondan sevgi, ilgi aranmayin derim, durduk yere kendinize icat cikarmayin.

Sorun dantel degil ben zaten kendime alirim istedigimi.

Gim

Sorun dantel degil gercekten ben 3 5 liralik ipi bana al demesindeyim. Bir de el emeklerini severm neden kullanmayayim emek verilmis sonucta

Öncelikle nişanınız hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin. Bir şey istemeyin. İstemekle alamayacağınız aşikar olmuş. kayınvalideniz size gelenekler sebebiyle alınacaklar dışında bir şey almak zorunda değil.İsterse alabilir ama istemiyor. Siz teyze kızıyla aynı değilsiniz. teyze kızını kv seviyor. Sizi nişanlınız seviyor. Nişanlınızdan isteyebilirsiniz. Almayınca kırılma sebebi o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…