Cimri kaynana

Gim

Sorun dantel degil gercekten ben 3 5 liralik ipi bana al demesindeyim. Bir de el emeklerini severm neden kullanmayayim emek verilmis sonucta
Büyük ihtimalle yapmak istemediği için ip istedi parasında olduğunu sanmıyorum.
Saygı duymanız gerekir dantel yapmak gerçekten yorucu.

İste hicbirsey yok. Ne nişanda birsey gordum ne simdi. İlk oglu bir nişan bohcasi bile yapmadi mesela

Ne yani, kaynana sana seksi gecelik, sütyen alsaydi cimri olmayacakmiydi, harika bir kaynanami olacakti?
Anlamadim gitti, üniversite mezunusunuz, kendi parani kazaniyorsunuz, halen bu kaynanadan beklentileriniz ne?
Niye halen köyden gelen adetleri, gelenekleri tutuyorsunuz? O ayni köyde kizda kocasinin lafindan çikmazdi, kaynananin yaninda yasardi, gerdek gecesinden sonra kanli çarsafi gösterirdi, biliyorsunuz degilmi?

Niye laf dantele, bohcaya gelince "bunlar adettir, gelenektir, kaynana cimridir" deniliyorda, laf kaynana gelinden hizmet beklediginde, onun evin temizlemesini beklediginde "seve seve yaparim annecim" denilmiyor? Hatta "hangi devirde yasiyoruz" deniliyor. Yok yani, hani madem örf, adet çok önemli, niye hepsi yapilmiyor?

Ha bu arada kaynana geri zekali degil, neden o porselen magzasina gitmek istedigini gayet iyi biliyor. Bende beni kullanmaya çalisan insanlara kil olurum. Kadin sirf bu yüzden sana birsey almiyordur. Kendini onun kuzenlerin ile kiyasliyorsun, sürekli beklenti halindesin. Dogruyu söylemek gerekirse, bende kaynana olsam, bende bir çorap bile almazdim.

Son düzenleme:
Hadi kv içinden gelip yapmiyo almiyo.ama siz niye istiyosunuzki.
Ben bugune kadar kendi annemden bile bisey istiyemedim istememde.
Bence kvde arkanizdan isteklerinizle ilgili biseyler soyluyodur.
Daha evlenmeden boyleyse falan diyodur.
Benden size tavsiye kesinlikle ama kesinlikle kvden bisey istemeyin.
Bence bu son iki olay size ders olmali

Gim

Sorun dantel degil gercekten ben 3 5 liralik ipi bana al demesindeyim. Bir de el emeklerini severm neden kullanmayayim emek verilmis sonucta
Anladım. Bende el emeği diye saklıyorum Ama danteli hangi eşya üzerine koysam çirkinleştiriyor sanki benim gözümde. Hele şimdiki modern mobilyalarda. Zevk meselesi tabi ama bişey istemeyin bence. Sonuçta bunun anneler günü var doğum günü var. Evlenince sizin kendilerine götüreceğiniz bohçası var. Bunları yapmadığınız için laf edecek olursa söylerseniz nedenini. Benim kv de de bana hiçbişey almaz. Sonra bende kendisine doğumgünü anneler günü bişey almadım. 5 liralık bir giyisi alıp gelmişti. Nemi yaptım aynı şekilde bende anneler gününde aynı şekilde aldım. Ben normalde hediye alırken kırk kere düşünürüm fiyat değil kullanılabilirliği önemli Ve güzel olması. Bu zaman kadar kendisine aldığım her hediyede ince düşünmüştüm. Ama biyerden sonra göz batıyor. Ayrıca şunu çok kafaya taktım. Ben ilk anneler günü kendisine çok beğendiği için kendi parfümümden aldım ortalama bir fiyatı aslında. Ama her seferinde çok beğendiğini söylediği için aldım. Sonra bana dediki diğer eltim bir deodorant almış. Diyoki utanmadan o 1 liraya satılan deodorant dan almış bana insan hiç almaz daha iyi. Ve eltimin maddi durumu hiç iyi değildi. O yüzden bende deodorant ı tuvalete sıkıyorum kokmasın diye dedi. Demekki bana verdikleri değer buymuş dedi.

Bende öyle ucuz bir hediye alınca kendisine hakaret sayan ve böyle çirkin yorum yapan kv nin bana Ucuz hediye almasını hakaret saydım. Aynısını ona yaptım.

İste hicbirsey yok. Ne nişanda birsey gordum ne simdi. İlk oglu bir nişan bohcasi bile yapmadi mesela
Allah muhtaç etmesin. Bir şey beklemeyin o zaman. Dua edin düğünden sonra sizin elinize bakmasın. Duruma alışın. Sıfır beklenti her ilişkide mutluluk getirebilir.

Salon takimi olayina ben de takildim. Kolay mi ki bir salon takimi yapmak? Ayrica cok fazla içli dişli olmayin sakin.. mesafeyi her zaman koruyun derim..

öff... üniversite mezunu okumuş etmiş bir kadının dert ettiği şeye bak. ''kaynanam cimri, bana dantel salon takımı örmüyor - bana tabak almasını istedim, kendin alırsın dedi '' demek ki okumakla olmuyor bazı şeyler, görgü sahibi olmak, vizyonunu biraz genişletmek için, mutluluğu kaynanın ördüğü dantelde aramamak için biraz kişisel gelişime de önem vermek gerek. yani burada sorun bi dantel, tabak çanak olamaz, olmamalı. bu konuyu okuyunca konu sahibinin negatif, yoktan sorun yaratmaya çalışan biri olarak gördüm.
koskoca çalışan insanlarsınız, neden kendi kendinize yetemiyorsunuz ki. neden sizin için bişey yapmaya yanaşmayan kayınvalidenizden tuzak kurar gibi, dener gibi dantel takım istediniz? kadın yapmam da dememiş üstelik. bi ip istedi diye vayy ip istedi olmuş. komiksiniz. aşın artık şunları. değerinizi nişan bohçasıyla ölçmeyin. insanlarıda bunlarla yargılamayın. tabak takımını da kayınvalidenize aldırmaya çalışmayın, itici bi davranış.
bu arada, dantel mi kaldı ya?

Calisiyormussunuz madem kendi ihtiyaclarinizi kendiniz gorun, ne diye istiyosunuz nasil istiyosunuz bu kadar rahat bana sunu al bunu al diye pes.

üzülmüsündür eminim.. siz kvden kendi annenizmis gibi birseyler istemissiniz..samimiyetinize dayanarak..
ama bence yapmayin.. okadar icli disli olmaya gerek yok ilk baslarda ..birakin kendiliginden gelissin hersey

size birseyler almasinida beklemeyin.. birseyler almasi sevgi gösterisi degil zaten bu evlenme asamalarinda adetten yapiliyor hersey

Nışanlınız size annemin ödü kopuyor sana para harcayacak diye demiş ve siz buna rağmen bir beklenti içindemisiniz?? Pes valla..Ben bugüne kadar kimseden bir beklenti içine girmedim..Okudum,çalıştım,kazandım aslanlar gibide yiyorum..Sizde böyle yapın..Ünv.mezunuyum diyorsunuz ya..Neden o zaman beklenti içindesiniz? Benim kayınvalidem, birşeyler almak ister hep ben kabul etmiyorum..Yemeğe çıktığımızda hesabı bile ödetmem asla..Hepte bana kızar 1 kere bana ısmarlatmadın senle çıkmayacağım böyle yaparsan der..Yani durumum var çok şükür istemem hiçbirşey,ama olmasada eksik kalırım istediğim şeyden genede asla anne al bana bunu demem,diyemem yani..Sizin yapınıza hayret ettim doğrusu..Ben bukadar fedakar bir kayınvalidem varken birşey isteyemem..Siz yapmak istemeyen kadından,inatla ısrarla istiyorsunuz hayret ettim doğrusu...Üstelik birde muhtaç değilsiniz, ne gerek var yani kendinizi küçük düşürmeye..

Son düzenleme:
Ahh be arkadas calısıyomussun... Egitimlisinde ... Ne bu süsk ne bu öakarna...( bu saatte böle laf degişk oldu)
Bırak ya kimsenin bende 5 krs hakkı olmasın....
Cok ta tın.....
İyi olsun hos olsun bide bana karısmasın ondan iyisi yok bnm için.... Takma kafana nişanlılık dönemi sonradan cok özlenen bi dönem...
O yüsden keyfine bak!!!

ben anlamıyorum neye yorum yapıyorsunuz. kız 2 liralık şeyin derdinde olacak değil ama insan biraz ilgi bekliyor. değer görmek istiyor. yeni nişanlı olarak çok mu anormal? yapmayın Allah aşkına.

ya kiz o kadina o aileye gelin gidecek,tabi ki bu davranislari sorun eder haklida yani,kv belli ki cok saygisiz cimrilikten ote,bu davranislar hos mu insan sadece oglunun hatirina gonul alir maddi ya da manevi.Unv mezunluguyla ne alakasi var kiz ilgi beklemis bu da mi diplomayla oluyo,bakis acisi bu iste ne anlatilir nasil anlasilir.

Arkadasim oncelikle nisanin hayirli olsun.
sen sen ol kv den kp den bisey isteme.allah muhtac etmesin. Az olsun oz olsun esinle sen yapmis ol.
benim evimde kv ye ait bisey yok sayilir iki eski kanepeden baska. Borclarimiz bitsin ins ilk isim onlarida yenilemek olacak..
bak bebegim olacak daha kv bi corabi yavruma layik gormedi. Bozulmuyo muyum evet bazen cok icime oturuyo ama ne yapiyim. Kendi gorgusuzlugu.. ins kizim doguncada ona karsi boyle ilgisiz olmaya devam eder. Babannelik havalarina girmez.
ozetle tirnagin varsa basini kasi. Kimseden bisey bekleme. Hele esinin ailesinden hicbisey bekleme..ne kadar az beklenti o kadar mutluluk...
ins kuracagin yuvada esinle cok mutlu olursun...

Valla bence de orecekse cok iyi benim ceyizim yok annem dantel yapmadi kaynanamlarda temizlik yapiyordum bi baktim pike takini danteli anne bunu yaptirsam ya benim yok pikem defim demez olsaydim benim de hic gelinlerden yuzum gulmefi ikinizde bana kaynana bihcasina pike koymadiniz ben ne kullanicam dedi ama o danteli yillar once yapmis kullanacak olsa kullanirdi oyle degil mi bana verse yaptirirdim kullanirdim dantel curuyecek yazik uzuldum ama kirilmadim kaynanama vermek zorunda degil cani sag olsun calisirim ordururum dantelimi yaptiririm pike mi annem yapmadi kaynanama ne diyim

Aman zararı dokunmasında yararı kendine kalsın diyor bazen insan. Beklediği ölçüde insanın sinirleri bozuluyor.Şunu hiç bir zaman unutmayın. Siz hiç bir zaman canı ciğeri gibi olmayacaksınız. Siz onun evladını alıyorsunuz. Onun rakibisiniz:))

nişanlı bir kıza bohça gelmemesi
salon takımı ör deyince ipin istenmesi
bi milyoncudaki ortalama 15-20 liralık tabak takımının gelip gelmediğini kontrol edip OĞLUNUN KARISI na gelecekteki torunlarının anasına o tabağı çok görmesi
süper kaynana geliyor
daha dur bu bir şey değil konu sahibi mühim olan harcanan para miktar değil senin derdin para değil ben anladım şu an sana 5 kuruş değer biçmeyen kadın sen nikahı kıydığında ne pozisyona girer bilemem...düğün yapacak mısınız

Kv den cimrimi bilmiyorumda kotu biri olsa sana salon takimi ormeyi kabul etmezdi .
Belki esi para vermiyordur kadina.Salon takimi danteli yapacak kadin sana bedavadan sende 3 liralik ipin parasini veriver bi zahmet. Benim de evimde esimin ailesinin bir çopu dahi yok.Hamileyim bir ay sonra dogum yapacagim daha torunlarina bile birtek corap bile alip gelmedi ve almazda biliyorum.Almasinda zaten istemiyorum cok sukur muhtac degiliz onlara.Bence sende bu durumu kafana takma birde calisan kendi parasini kazanan bir insanmissin hic midare etme.Keske dantel yapmasinida istemeseydin orda hatali davranmissin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…