Cimri kaynana

canım aynı dert benım basımdada var bende nısanlıyım ustelık 1 seneyı gectı .. Bohcam geldi nişanda ama eski püskü rengi kaymıs sararmış şeylerı koymus . insanın çok zoruna gidiyor böyle seyler ama zaman gectıkce alısırsın sen nısanlına bak

Burda buyuk bi cogunlugumuz kvlerimizle problemliyiz zaten bence bu kadar takma kafaya bu kucuk bi sorun, daha buyuk sorunlarla da karsilasabilirdin. Bir kayinvalide istediginde neler yspabilir bilmek istemezsin bence

Dantel teklifinden sonra tavrı görüp hala bir şey istemek, beklemek değişik.. Ben olsam konuyu kapatır, başka yere yaptırır bir daha da böyle şeylerle muhatap olmazdım. Kendisi yapmak istese yapar, teklif eder zaten. Birde nişanlınızın 'ödü kopuyor ' demesi falan bence ayıp öyle bile olsa bunların yüksek sesle konuşulmasını ben kendime yakıştırmam. Çalışıyorsun git beğen al beklentiye ne gerek var ki..

Seni cok iyi anliyorum insan takilmiyor bastan ama sonradan uzuluuor benimkide kendi istemeye bayilir bana yapmaya gelince kendi kullandigi seyleri verdi bir kere kullanilmis seylermis guya ustelik hicte muhtac degildim herseyim vardi birseyde agzimi acip istemedim ama kalbim cok kirildi

gelinimiz evlendikten sonra anneme ip parasını ver de x'e (kız kardeşim) dantel öreyim demiş.kardeşim o zaman orta okuldaydı,şimdi 10 senelik evli halen gelecek o danteller.

bir de merak ettim danteli kız çeyizinde getirir,neden annene yaptırmıyorsun.

k.validen büyük ihtimal yapmak istemiyor çünkü dantelin,porselen tabakları falan herşeyi sizin ve ailenizin almanızı bekliyor.sonuçta bizim buralarda böyle şeyleri kız çeyizinde getirir.k.validen niye yapsın ki bunu size?
cimrilikle alakası olduğunu düşünmüyorum.ip falan bahane.usulunca size anlatmaya çalışmış işte sen çeyizinde getirmelisin diye.
hiç dert etmeyin.bundan sonra k.valideden birşeyte istemeyin.o yapmadıkca işte böyle sorun haline getiriyorsunuz,kendisinden soğuyorsunuz.birşey istememek en mantıklısı.
kendinizde okumuşsunuz,çalışıyorsun allaha şükür.zaman ayır git kendi çeyizini kendin al kendi zevkine göre.
k.valide alsa bile tabakları falan beğenmeyede bilirsin.sonuçta herkesin zevki farklı.

Benim kvde bana bisi yapmadi ne nisan bohcasi gordum ne bisii...nisandan 2 hafta sonra dogum gunumdu dugun yapmayalum nikah olsun demeye geldiler dogum gunu hediyeside 5 liralik sokak terligi.hani var ya gezerin.bende uni mezunuyum esimde ve kayinvaliden onu alip geldiginde esim agzini acik tek kelime laf etmedi.babam cok kizdi gelin kiza bumu gelirmis die.ben dedim kadin cahil bilmio falan die.yoksa babam baslarina gecircek terligi :) neyse zaman gecti evlendik ilk zamanlar kafama taktim ama kaynanami taniyinca kotu niyetli olmadiginida gordum.bi cahillik yapmisti belki oda ole bisi gormemisti...simdi cok seviorum onu.biliorumki oda beni sevio...umarim sizde asarsiniz bunlari zaman gectikce birbirinizi daha ii taniyip anlarsiniz

Kayınvalidenin temizliğini yaparken "gelinlerden yüzüm gülmedi." demesi de ayrı bir konu :))
Herkese başkasının yaptığı iş kıymetsiz geliyor çoğu zaman

Annem de bana vermedi, geline sakladı :) Bakalım gelecekteki gelini benim kadar kıymetini bilecek mi dantelin, merakla bekliyorum kadın uğraşmış gözünü, emeğini heba etmiş, kime istiyorsa ona versin. Ben ipini alıp kendi annemden istemeye bile utanıyorum, kv den de hiç beklentim olmadığı için ben istemeden verdiği en ufak şey bile kıymetli oldu. Verip de lafını eden kv hiç kimseye denk gelmesin esas, düşman başına bile gelmesin

benim ki yapmak ıster ben istemem
senın ki yapmaz ve üstelık ıstersın yıne almaz
arkadasım, kaynanan da olsa bır çöpü bile olmasın..neden mi? bişi oldugunda '' ben ettım, ben yaptım'' lafları olmaz. hayatınıza fazla mudahale edemez bıle.
anlamıyorum kı ben ama, boş verın yahu alsalar bıle istemeyın bir çöplerini.
biz alınan bazı seylerın parasını bıle ödedik. çünkü, ben kaynanam dahı olsa kımsenın hiçbir şeyini istemıyorum
sende isteme ve almıyor dıye yakınma

Dantel yapmasini gayet iyi biliyorum. Ama kendi teyzesinin kizlarina seve seve yapiyorsa bana da yapar diye dusunup istedim. Ki ben ogluyla evlenecegim dimi? 3 liralik ipin lafi gecmemeli.

anneniz niye yapmıyor,ben şahsen utanırdım kayınvalideme bana dantel yap demeye.siz kayınavlidenizden sürekli bir beklenti içindesiniz sanki.kayınvalidenizin cimri olup olmadığını bilemiyorum ama ona yaptığınız emrivakilerden hoşlanmıyor ,yapmamak için de böyle bahaneler buluyor gibi geldi bana.

bunlari okuyunca kayinvalidemi birkez daha sevdim :) sen belki kendince hakli olabilirsin ama kv le bu konulara giremezsin.ben yanina gittigimde kv okadar israr ederki kizim sunu aliyim bunu aliyim diye ki getirdiklerine inanamazsin.ama ben israrla gerek olmadigini herseyimin oldugunu ve bosa mmasraf yapmamasi gerektigini soyluyorum kabul etmiyorum.kv nisanlima demis ki o kadar gozu tokki o kadar iyi.niyetliki elimden gelen herseyi alip vermek stiyorum demis.hakkinizda yanlis dusunilmeaine yol acmayin tabak vs bunlari.zaten sizin almaniz lazim kv neden alsin

canım bende 10 ay nişanlı durdum bi çöpünü görmedim halada bişey yapmıyolar benm gelin ayakkabımı bile annmler aldı iç çmaşr vs. hiç bişey yok bence artık bişey bekleme bnm altınlarımı falan eşim kredi çekmiş almış bilmiyodum daha yeni başlamşsn sen kesinlikle hiç bişey bekleme ve isteme olan sana olur ben böyle başkalrında görüp hep heves ettim herşey içimde kaldı ama kendi 4 4lük bohça istedi açık açık adet olmayan şeyleri istedi düşün

Dantel yapmasini gayet iyi biliyorum. Ama kendi teyzesinin kizlarina seve seve yapiyorsa bana da yapar diye dusunup istedim. Ki ben ogluyla evlenecegim dimi? 3 liralik ipin lafi gecmemeli.
yapmak zorunda degil canim seni. ceyizini annen yapsin neden kayialidenden boyle seryler bekliyorsun parasivarmi yokmu bilmjiyosun boyle seyler bekleme cok itici oluyor..

sanane kardeşim teyze kızına yaparsa yapar kendi bilir .Hediye olarak yapmıştır .Nerde görülmüş geline daha evlenmeden kaynananın dantel yaptığı .Dua et azarlamamış seni .Anneniz ya da başka büyükleriniz sizi uyarmadı mı .Kendi dantelinizi kendiniz örün .Siz şimdiden yarışa girmişsiniz .

vermiyosa vermiyo tek derdin bu mu ya Allah aşkına. evine kocana karışıp seni mutsuz etse daha mı iyi o zaman evimde çöpü olmasın da beni rahat bıraksın derdin ama işte elimizde olanın kıymetini bilmiyoruz neden sürekli sen ondan bişey istiyosun ki kadının huyu bu demek ki. kendine porselen takım almış diye sna da aynısnı almak zorunda değil

evet ben de bunu sürekli söylüyorum örfümüz adetimiz diye bütün maddi beklentiler had safhada ama git kadının bi temizliğini yap deseler kıyametler kopar hanım kızlarımızdan. o zaman başka şeyler de istemeyin biraz dürüst olun şu hayata karşı

Evet bence tavrı çok yanlış ip parası istemek ne demek nekadar çirkin birşey haklısınız AYIP... ama sizde huyunu biliyosunuz o şekilde kabul edin yapacak birşey yok huylu huyundan zaten vezgeçmez allah yardımcınız olsun

anladığım kadarıyla konu sahibesi ilgi görememekten yakınıyor parasında pulunda değil. ama arkadaşım ne yapsanda insanları değiştiremezsin boşuna uğraşma bence. bana da çeyiz olarak sandık dibi eski püskü şeyler geldi. inan ihtiyaç sahibi birine vermeye bile utanırsın o derece. bende düğünden sonra götürdüm kayınvalideye ben bunları kullanamam diye o günden beri de bişeyini kabul etmem.

Bende 6 aydır nişanlıyım kimseden bişey görmedim, beklemedim hala da beklemiyorum. Sizin konunuzu görünce hiç sizin gibi düşünmediğimi farkettim. Şu gelinler neden bu tarz beklentilerle değerli olduklarını düşünürler onu da anlamam? Ben görmedim diye kimse kötü değil, bende değersiz gelin değilim..

2 senedir kendi çeyizimi kendim yaptım, yeri geldi sıkıştım aman babam da alacak nasılsa diye hiç bir zaman düşünmedim.. Düşünün, ben babam' dan beklenti içinde değilken nişanlımın ailesinden ne bekleyebilirim ki? Hatta benim istediğim şeyleri onlar alsa, bana neden alıyorlar ki diye tuhaf gelir. Mutlu olmak istiyorsanız kimseden beklenti içine girmeyin, ne kadar yaparlarsa o kadar da alırlar bence, o zaman da şikayet edemezsiniz.

Kesinlikle nişanlımın ailesinden maddi bir beklenti içinde değili. Öyle ki nişanda da onlara hiçbir masraf yaptırmadım nişan elbiseme ayakkabıma kadar herşeyimi kendim aldım. Porselen demişken öyle pierre carden'in takımını istedim gibi anlaşılmasın basit bir salata kasesini 'anne sana yakın sen kontrol edip bana alırmısın' dedim ki her ne olursa olsun parasını verirdim. Benim derdim bana eşyalar alması pahalı kıyafetler alması değil böyle 2 3 kuruşluk şeylerin hesabını yapması. Çünkü ne ben ne de benim ailem nişanlım için böyle şeyler yapmıyoruz.

Bazı arkadaşlarda temizlik kısmıyla ilgili bir şeyler söylemiş örf adet diye... Biz ailecek onlara gidince bile ben erkenden kv'nin evine gider ona yardım ederim hiçte gocunmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…