cimri mi ?

Ay bu konu çok boşluğuma geldi gece gece kahkaha attım Allah razı olsunhaftada bir çılgınlık yapıp döner yemesi, temiz bindiğin arabadan kirli inmen, evde internet kapaması shdhdh tlc'de pintilerle ilgili program vardı oraya çıkacak kadar cimri hala soruyor musun evden çıkmaması da asosyallikten falan değil tabii ki cimrilikten. Başta evli mi acaba diye düşündüm ama eni konu pinti bu. Pinti insandan nefrett değişmez bence boşa zaman harcama
Adam kendine haftada 1 dürüm ısmarlamayı çılgınlık olarak görüyor sevmediği eniştesine yemek ısmarlar mi hiç kaç yaşında bu pinti arkadaşımız çok merak ettim

Bunun yanında konudaki çocuk normal kaldıbu artık hastalık boyutuna gelmiş çay ayol kaç para bir çay.

Benim de unide böylesiyle muhatap olmuşlugum var. Yana yakıla aylarca peşimden koşan aşkımdan divane olan bir çocuk vardı. Benim de sevgili falan niyetim yok ama bi tane platonigim var. Bi gün platonigi baska kızla yürürken görünce sinirle o çocuğun kahve içme teklifini kabul etmiştim. Hiç unutmuyorum birer Türk kahvesi içmiştik ve o kadar ucuzdu ki ikisi 10 lira mı neydi. Kahve içmeye o davet etti ama ben yine de ödemeyi teklif ettim ve çocuk kabul etti ya laberaber ödeyelim tamam dedi. Yok dedim ben öderim gerek yok. Olmaz dedi beraber ödeyelim jest yapıyor bana öyle bir tonla söylüyor shshdh bozuk paraları çıkardık beraber ödedik. İnanılmaz Bir pintilik tecrübesiydi benim için

Sonraki günler peşimi hiç bırakmadı tabi aşık olmuş. Kendi kahvesini ödeyen kız olarak aşkı daha da büyüdü sanırım ben tabi zaten istemiyordum o olayda üstünü direkt çizdim. Bir gün minibüsle okula gidiyoruz. Üç kız arkada oturuyoruz. Bir durak sonra bu bindi arkadaşıyla. Kızların ikisi de en yakın arkadaşım bu da biliyor haliyle. Bir tanesi parayı uzattığında bozuk yoktu adam bozamam binen birinden alırsınız dedi. Biz de bozuk para arıyoruz. Bunlar binince de arkadaşım sordu sizde var mı diye sanırım 2 lira falan. Bana yazan çocuk verdi parayı. Arkadaşım teşekkür etti bozunca veririm dedi. Ki vermese ne olur 2 lirayı. Sonra o gün okulda bir daha denk gelmedik muhtemelen. Ertesi gün kızdan parayı istemiş ruh hastası

Yani asla anlayamayacağım ve anlamak istemediğim değişik kafalar

Ben şok Her cümleni şok geçirerek okudum.Bayılma hissi geldi bi an yemin ederim.Okurken ayaktaydım bayılmayayım diye koltuğa çöktüm Böyle birine denk gelip evlenmek de vardı Allah korusun Evde kahvaltı yapmak istedim bugün çünkü sancım vardı çıkmak istemedim.Kocam zorla dışarıya kahvaltıya götürdü.Gezersen sancın geçer diyor Her gün sürpriz kargolar geliyor eve.Bi gün kıyafet bi gün ayakkabı.Öğretmen im ben bu arada.Eşim diyor sen gönlünce harca ben birikim yapıyorum zaten.Tabi ben de mutfaga her şeye katkı yapıyorum onun üzerine yıkmıyorum.Ama önemli olan onun gönlü tok biri olması.Pinti biriyle bir saat duramazdım heralde.Bu arada sohbetin çok hoş Bazen kocamda kusur aramaya çalışıyorum.Böyle şeyler duyunca adama büyük haksızlık yaptığımı düşünüyorum

Bu tarz cimri insanlar hiç çekilecek gibi değil. 2 kuruşun hesabını yaparlar her şeyin. Onlar adına siz utanırsınız. Bir de bunlar bir gün sizin için ufak bir şey yapsa, ufak bir şey alsalar hemen off neler yaptım kız için, ne güzel gezdik kafalarına girerler bunu bir lütuf gibi görürler. Ayrıldıktan sonra da bazı şeylerin parasını istemekten de çekinmezler. Ayy uzak olsunlar…

Aşırı Tutumluluk Hakkında bu yazıyı okumanı öneririm.

Alıntı

Prof. Nevzat Tarhan, "Tasarruf ve harcama konularında da aşırı tutumlu davranırlar; bazıları para harcamaktan korkacak noktaya gelir. Bu özellikleri obsesif kişilik yapısını ve kişilik bozukluğu belirtilerini yansıtır.

Davranışın adı: Aşırı Tutumluluk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…