- 17 Kasım 2022
- 2.425
- 4.462
- 63
- 31
- Konu Sahibi yesileelmaa
-
Ben bahsettiğiniz profille kaç ay nişanlı kaldım aşırı derece hesapçı ve cimriydi ve Doğuluydu. Düşünün ailesi birlikte hayatları boyunca pikniğe bile gitmemiş. Hesap çıkmasın diye annesine gözümüzün önünde “sen eve git, senin AVM kültürün bile yok” diyen biri. Benim gözlemlediğim durum da tam tersi, Batılı arkadaşlarım her türlü eğlenceye, gezmeye, tura katılırlar. Doğulu arkadaşlarım özellikle erkekler parayı tutmak için sosyal hayatlarından kısarlar. Ben de Batıda çalışan bir öğretmenim ayrıca, 4 yıl Mardin’de de görev yaptım.Doğulu insanların cimri olduğunu kimse söyleyemez.Para için sosyal hayatını heba eden insanlar doğuda değil batıda aksine.Kendi ailem de yaşadığım şehir de doğunun çoğu ailesi de görmüş geçirmiş eli açık gezmeyi tozmayı yaşamayı bilen insanlar.Ben öğretmenim.Bahsettiğiniz profili batıdan gelen meslektaşlarımda gördüm aksine.
Bahsettiğiniz profil derken ben hangi profilden bahsettim kiBen bahsettiğiniz profille kaç ay nişanlı kaldım aşırı derece hesapçı ve cimriydi ve Doğuluydu. Düşünün ailesi birlikte hayatları boyunca pikniğe bile gitmemiş. Hesap çıkmasın diye annesine gözümüzün önünde “sen eve git, senin AVM kültürün bile yok” diyen biri. Benim gözlemlediğim durum da tam tersi, Batılı arkadaşlarım her türlü eğlenceye, gezmeye, tura katılırlar. Doğulu arkadaşlarım özellikle erkekler parayı tutmak için sosyal hayatlarından kısarlar. Ben de Batıda çalışan bir öğretmenim ayrıca, 4 yıl Mardin’de de görev yaptım.
Kendi bölgenizi savunmaya çalışmışsınız anlıyorum ama durum ve gözlemlerimiz bu şekilde.
bu görmemiş insanlara nasıl davranmak gerekir mesela benim ailemde de var böyle bireyler ondan soruyorum asla piknik havuz deniz kültürü yok mesela napılmalı sizcegörmemiş. yani yemeği içmeyi yaşamayı bilmiyor. benim dürüm mevzusundan anladığım bu. bu da benim birisinden uzaklaşmam için yeterli sebep.
bilimsel temeli olmamakla birlikte kimlikten benlikten atılacak bir husus olmadığını düşünüyorum. görmemiş kabahati yok, üstelik zor çocukluk geçirmiş kodlanmış beynine, bundan sonra hayatı böyle yaşayacak. şu an kazandığının 2 katını kazansın yine harcayamaz. bakın hiç tatile gitmemiş mesela merak duygusu oluşturulmamış çünkü çocukluğunda o yıllara geri dönülemeyeceğine göre belki terapi ile ilerlenebilir kaybedilmek istenmeyen biri ise. babam böyleydi yediğini içtiğini bile kendine hak görmezdi, maalesef bize de öyle ölene kadar böyle yaşadı. kimisi 1 tlsi ile mutlu mesut yaşarken o 2 tlisi kendine bize zindan ederdi. evlilikse amaç bence bu kişilerden uzak durmalı.bu görmemiş insanlara nasıl davranmak gerekir mesela benim ailemde de var böyle bireyler ondan soruyorum asla piknik havuz deniz kültürü yok mesela napılmalı sizce
Doğulu cimri neden olmasın ki ya? Bir sürü sayarım valla. Bence bunun doğu-batı ayrımı yok. Karakter meselesi.Doğulu insanların cimri olduğunu kimse söyleyemez.Para için sosyal hayatını heba eden insanlar doğuda değil batıda aksine.Kendi ailem de yaşadığım şehir de doğunun çoğu ailesi de görmüş geçirmiş eli açık gezmeyi tozmayı yaşamayı bilen insanlar.Ben öğretmenim.Bahsettiğiniz profili batıdan gelen meslektaşlarımda gördüm aksine.
ben de doğuda 6 sene kaldım insanını cok iyi tanıdım. bence cömertler . tek tük cimri insan heryerde var. ama sosyolojik açıdan bir yorum yapacak olursam kültür olarak batıdan biraz farklı. batının insanı daha keyifçi doğunun insanı daha misafirperver. adı üstünde batı yani avrupalılar gibi olmuşuz biraz da. ama doğu hala bazı öz değerlerimizi koruyor. en basit örneği bir düğün yapılsın doğuda kazan kazan yemekler pişirilir tabak tabak et yer millet ama batıda düğünlerde yemek bile verilmiyor artık.Bahsettiğiniz profil derken ben hangi profilden bahsettim kiBen kendi bölgemi savunmuyorum olan bir şeyi söylüyorum.Aksine savunmaya geçen sizsiniz.Nişanlınız üzerinden genelleme yapıp doğulular böyledir diyen de sizsiniz.18 yıldır öğretmenim sayısız okulda çalıştım.Sayısız insan tanıdım.Cimri olan öğretmenlerin çoğu batıdan gelenlerdi.Birebir yaşadığım olayları anlatmaya satırlar yetmez.Doğunun insanının misafirperverliği dillere destandır.Yapılan haksızlığı tabiki kabul edemem.Ayrıca her yerin iyisi kötüsü var.Cimrisi eli açığı var.Siz direk nişanlınız üzerinden genelleme yapıyorsunuz.Ne ırkçı ne de bölgeci bir insanım.Yaptığınız yorumda genelleme yaptığınız için yazmak zorunda kaldım.Ben Bitliste yaşıyorum.Bitlisliler çok eli açık ve cömerttir. Yolunuz düşerse beklerim.Selametle…
doğru, çok öküzce bir yaşam tarzı. yaşam değil ki bu mağarada yaşar gibi karnını doyur uyu bu yanibilimsel temeli olmamakla birlikte kimlikten benlikten atılacak bir husus olmadığını düşünüyorum. görmemiş kabahati yok, üstelik zor çocukluk geçirmiş kodlanmış beynine, bundan sonra hayatı böyle yaşayacak. şu an kazandığının 2 katını kazansın yine harcayamaz. bakın hiç tatile gitmemiş mesela merak duygusu oluşturulmamış çünkü çocukluğunda o yıllara geri dönülemeyeceğine göre belki terapi ile ilerlenebilir kaybedilmek istenmeyen biri ise. babam böyleydi yediğini içtiğini bile kendine hak görmezdi, maalesef bize de öyle ölene kadar böyle yaşadı. kimisi 1 tlsi ile mutlu mesut yaşarken o 2 tlisi kendine bize zindan ederdi. evlilikse amaç bence bu kişilerden uzak durmalı.
Doğuda cimri insanlar vardır elbette.Ama arkadaş doğuluların hepsi cimridir olayına girince yazmak zorunda kaldımDoğulu cimri neden olmasın ki ya? Bir sürü sayarım valla. Bence bunun doğu-batı ayrımı yok. Karakter meselesi.
Allah razı olsun senden canım.Ben de bunu demeye çalışmıştım.Gerçekten dediğin gibi misafirperver ve cömerttir doğunun geneli.Cimri insanı yok mudur elbette vardır.Ama doğulular cimridir denilmesi ağırıma gitti.ben de doğuda 6 sene kaldım insanını cok iyi tanıdım. bence cömertler . tek tük cimri insan heryerde var. ama sosyolojik açıdan bir yorum yapacak olursam kültür olarak batıdan biraz farklı. batının insanı daha keyifçi doğunun insanı daha misafirperver. adı üstünde batı yani avrupalılar gibi olmuşuz biraz da. ama doğu hala bazı öz değerlerimizi koruyor. en basit örneği bir düğün yapılsın doğuda kazan kazan yemekler pişirilir tabak tabak et yer millet ama batıda düğünlerde yemek bile verilmiyor artık.
Arkadaşın biri doğulular cimri olur dedi konu ordan çıktıDoğu batı ne alaka konu nereye gelmiş
Her yerde cimri insan var illaki
Yani tam tersi genelde misafir gelse yapacak şey ararlar ama cimrisi de var karşılaştım yani okumuş kesim daha cimri sankiArkadaşın biri doğulular cimri olur dedi konu ordan çıktı
Okumuş kesim değil de sonradan parayı görenler cimri olabiliyor.Doğunun yerli ailelerinde okumuş görgülü olanlarında öyle bir şey göremezsiniz.Ayrıca dediğiniz gibi tam tersi doğu bolluk bereket tir.Misafir geldiğinde evde ne var ne yok konulur.Harcamalarımız da öyle bol keseden olduğu için arkadaşın dediği gibi birikim yapmak gibi bir kaygımız yok.Yani tam tersi genelde misafir gelse yapacak şey ararlar ama cimrisi de var karşılaştım yani okumuş kesim daha cimri sanki
Şimdi de ben linçleneyim
Ya ben 6 sene okula yürüyerek gittim geldim yolda teyzeler hep bana yumurta ekmek verirdi. Geçerken çay içerdik kapı önlerinde ve bu herkeste böyleydi. Kapıları her daim açık ekmeğini bölüşür doğu insanı. Ama batıda artık herkes birbirinden korkuyor geçim sıkınıtısı fazla pahalılık var. Ne bileyim doğunun çok ekmeğini yedim ya. Şimdi batıdayım öğretmen olarak daha bir velim beni evine davet etmedi etmez de. Biz doğuda her cuma öğretenler odasında bir tepsi börek bulurduk mesela yaniiiiAllah razı olsun senden canım.Ben de bunu demeye çalışmıştım.Gerçekten dediğin gibi misafirperver ve cömerttir doğunun geneli.Cimri insanı yok mudur elbette vardır.Ama doğulular cimridir denilmesi ağırıma gitti.
Hep süt getirirdi çocuklar , ay o günlerim çok güzeldi. Öğretmenliği orada tattım.Ya ben 6 sene okula yürüyerek gittim geldim yolda teyzeler hep bana yumurta ekmek verirdi. Geçerken çay içerdik kapı önlerinde ve bu herkeste böyleydi. Kapıları her daim açık ekmeğini bölüşür doğu insanı. Ama batıda artık herkes birbirinden korkuyor geçim sıkınıtısı fazla pahalılık var. Ne bileyim doğunun çok ekmeğini yedim ya. Şimdi batıdayım öğretmen olarak daha bir velim beni evine davet etmedi etmez de. Biz doğuda her cuma öğretenler odasında bir tepsi börek bulurduk mesela yaniiii
Benim ilk atama yerim Yalova.Çok az bir süre kaldım orda.Kaldığım süre içinde annem yanımda kaldı.Yaptığı yemekten pastadan illaki komşulara verirdi.Ama onlar bir kez bile kapımızı çalmadılar çok garipsemiştik.Ya ben 6 sene okula yürüyerek gittim geldim yolda teyzeler hep bana yumurta ekmek verirdi. Geçerken çay içerdik kapı önlerinde ve bu herkeste böyleydi. Kapıları her daim açık ekmeğini bölüşür doğu insanı. Ama batıda artık herkes birbirinden korkuyor geçim sıkınıtısı fazla pahalılık var. Ne bileyim doğunun çok ekmeğini yedim ya. Şimdi batıdayım öğretmen olarak daha bir velim beni evine davet etmedi etmez de. Biz doğuda her cuma öğretenler odasında bir tepsi börek bulurduk mesela yaniiii
BuZ gibi insanlarBenim ilk atama yerim Yalova.Çok az bir süre kaldım orda.Kaldığım süre içinde annem yanımda kaldı.Yaptığı yemekten pastadan illaki komşulara verirdi.Ama onlar bir kez bile kapımızı çalmadılar çok garipsemiştik.
Olayı çok güzel özetlemişsin ciddenAy bu konu çok boşluğuma geldi gece gece kahkaha attım Allah razı olsunhaftada bir çılgınlık yapıp döner yemesi, temiz bindiğin arabadan kirli inmen, evde internet kapaması shdhdh tlc'de pintilerle ilgili program vardı oraya çıkacak kadar cimri hala soruyor musun evden çıkmaması da asosyallikten falan değil tabii ki cimrilikten. Başta evli mi acaba diye düşündüm ama eni konu pinti bu. Pinti insandan nefrett değişmez bence boşa zaman harcama
“Doğulu insanların cimri olduğu kimse söyleyemez” diye asıl siz genelleme yapıyorsunuz farkında mısınız? Ben de tanıdığım bazı Doğulu insanların hesapçı ve cimri olduğuna örnek verdim. Siz ve sizin çevreniz cömert ve eli açık olabilir. Ama benim denk geldiğim örnekler maalesef o şekilde değil. Ayrıca ben “tüm” doğulu insanlar cimri demedim. Özellikle Doğulu insanlar parayı tutar, gezmek, tatile gitmek yerine parayı biriktir, tutar dedim. Cimri diye ibare bile kullanmamışım. Kaç yıllık öğretmensiniz, lütfen okuduğumuz şeyleri iyice anlayıp yorum yapalım sayın hocam.Bahsettiğiniz profil derken ben hangi profilden bahsettim kiBen kendi bölgemi savunmuyorum olan bir şeyi söylüyorum.Aksine savunmaya geçen sizsiniz.Nişanlınız üzerinden genelleme yapıp doğulular böyledir diyen de sizsiniz.18 yıldır öğretmenim sayısız okulda çalıştım.Sayısız insan tanıdım.Cimri olan öğretmenlerin çoğu batıdan gelenlerdi.Birebir yaşadığım olayları anlatmaya satırlar yetmez.Doğunun insanının misafirperverliği dillere destandır.Yapılan haksızlığı tabiki kabul edemem.Ayrıca her yerin iyisi kötüsü var.Cimrisi eli açığı var.Siz direk nişanlınız üzerinden genelleme yapıyorsunuz.Ne ırkçı ne de bölgeci bir insanım.Yaptığınız yorumda genelleme yaptığınız için yazmak zorunda kaldım.Ben Bitliste yaşıyorum.Bitlisliler çok eli açık ve cömerttir. Yolunuz düşerse beklerim.Selametle…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?