cimri mi ?

Çok çekilecek dert değil. Yaşamayı bilmeyen bir insan, dürüme sevinen insan sizle evlenince yemeğe falan çıkmaz. Ne gerek var der. Gezmeyi beceremeyen insan tatile gitmeye ne gerek var der.
Şahsen benim tercih etmeyeceğim bir insan olurdu

Adam
Yasamayi bilmiyor yada pinti yani cimrilikten ayri bisey insan wifiyi acip kapatirmi ya asiri cahilce direk soğuma sebebi ayrica erkekler atabasina ozen gosterir sizinle bulusmaya gelirken arabanın bukadar pis olmasi bile buyuk bir fhayır wıfı
hayır wıfı olamadıgı ıcın kendı netını bı acıp bı kapıyor

Hiç arkadaşı yoksa o da ayrı bir sorun. İş yerinden olur, liseden/üniversiteden olur, mahalleden bir yerden olur. Haftada bir gün sosyalleşecek çevresi yoksa cimriliği dışında başka sorunları da var demektir. Bu arada annemin de çok cimri bir arkadaşı (durumu çok iyi, aileden malı mülkü var) vardı. 5-6 kişilik gruplarında ne yaparlarsa bu çıkıntılık yaptığından ötürü zamanla çağırmamaya başladılar. Belki sizinki de öyledir. Bu kadın yemeğe gidilcek dense X çok pahalı Y'ye gidelim der. Tura katılalım dense Ayşe'nin yazlığa gidip kalalım der. Böyle böyle annemler bu kadını gruptan uzaklaştırdı.
mutlaka boyle bıseyle oldugunu hıssedıorum bnde var bısey
ya son kez bı bulussam bu konudan nasıl emın olabılırım sormakla da olmz neyapabılrıım sızce

ay gercekten tam boyle bı tıp ya sızde dogruladıkca daha da üzüldüm acıkcası haklı olduguma
abartıyo olmayı ısterdım boyle cıkmasındansa
Bence hiç bulaşma. Yani hep sen düşün, hep sen karar ver, düzgün tartışma bile bilmezler her şeye özür dilerler, haklısın derler. Yani hiç benim tipim değildir

Bence hiç bulaşma. Yani hep sen düşün, hep sen karar ver, düzgün tartışma bile bilmezler her şeye özür dilerler, haklısın derler. Yani hiç benim tipim değildir
bunların hepsı bnım yorumumdu belkıde dıyorum benım mı gozume battı oyuzden son kez bı gorusmek ıstıyorum ya tamamen bıter ya baslar karar ıcın yanı
ama bu buluşmada bısey yapıp denemek ıstıyorum ama aklımada bısey gelmıyor

Hiç sormadınız mı neden telefonu değiştirmiyorsun, neden eve internet bağlatmıyorsun vs. diye? Hani asgari falan alsa belki geçinemediğindendir, sorup üzmeyeyim denir de maaşı da iyi diyorsunuz. Kafamda kuracağıma direkt sorardım, ayıp falan değil ya.

Ben arabasının tozlu olmasına daha çok takıldım. Yani erkekler genelde arabalarına iyi bakıyorlar temiz tutuyorlar ama oturduğunuzda sizi rahatsız edecek kadarsa bence o kisinin temizlikte ilgili sıkıntıları vabnde
bnde sok oldum arabanın o halını gorunce keske bı silseydın ya her yerım battı dedım oda gordu zaten kıyafetumun halını
sonra ozur dılerım ya dusunemedım bıde kış ayı arabayı yıkayınca boyası çatlıyor dedıler bna bnde yıkamadım dıye sacmaladı.
ıcının tozuyla dıs boya ne alakaysa bnde ustelemedım gerı

mutlaka boyle bıseyle oldugunu hıssedıorum bnde var bısey
ya son kez bı bulussam bu konudan nasıl emın olabılırım sormakla da olmz neyapabılrıım sızce
Bu bir kere deniyim olmazsa bitsinlik bir konu değil. Şu an sizle sevgili olmak istiyor tabi ki de belli etmeyecek rengini. Siz onun belli etmemeye çalışırken yaptıklarını anlattınız, onda bile cimri dedi kaç kişi. Kaç yaşında adam, huyu değişmez. Devam ederseniz kına yapmayalım ne gerek var, balayına gitmeyelim otel pahalı, yeni eşya almayalım benim buzdolabım var vb. hazır olun. Erkek kıtlığı yok, adamın da özel bir numarası yok gibi. Zorlamayın hiç bence, ben olsam yol verirdim.

bunların hepsı bnım yorumumdu belkıde dıyorum benım mı gozume battı oyuzden son kez bı gorusmek ıstıyorum ya tamamen bıter ya baslar karar ıcın yanı
ama bu buluşmada bısey yapıp denemek ıstıyorum ama aklımada bısey gelmıyor
Bence ne yiyeceğinizi onun karar vermesini isteyen, dışardaki insanlarla siz hiç iletişim kurmayın, onun kurmasını bekleyin. Bakalım nasıl.

Hiç sormadınız mı neden telefonu değiştirmiyorsun, neden eve internet bağlatmıyorsun vs. diye? Hani asgari falan alsa belki geçinemediğindendir, sorup üzmeyeyim denir de maaşı da iyi diyorsunuz. Kafamda kuracağıma direkt sorardım, ayıp falan değil ya.
haklısınız bnde sonradan cok pısman oldum keske sorsaydım cat dıye ama hıc sormadım neden degısmıyosun dıye orda hatam var
ınternet konusuna gelıncede evde yoktu once bır kendı bır annesı var buarada annesı yaslı ve net kullanamıyor kendı de net yukletıyordu galıba sonradan bı sınava gırmesı gerekıyordu da eve cektırdı ınternetı
ve annesınde paketı hep dusuk ıcerıklı paket oluyordu ve bunun teleonundan arıyordu sagı solu yapsana annene sınırsız faturalı
kucuk bı ılcedeyız ve ucuz bıcokyere gore kırası falanda yok maası da 70-75 vardır

Bim'den kola ve cips alıp arabada yiyelim diyemeyeceğine göre mecbur? Bulunduğumuz yerde seçenek yok demişsiniz, ee sizle de görüşmek istiyorsa mecbur "kesenin ağzını açacak".Tutumluluk başka bir şey bence insan iletişim kuramıyorsa kendisine orta yollu bir telefon alabilir, kendini arada şımartabilir. Bir dönere hayatında ilk kez yemiş gibi seviniyorsa (geliri iyi olmasına rağmen) bu artık pintiliğin dibini sıyırmaktır.
Dimi ama.....Bu temizlik robotları yeni çıkmıştı ben bi heveslendim eşim sürpriz yaptı aldı kv ne gerek var paraya yazık,çar çur etmeyin dedi.Eşimde parayı rahat yaşamak için kullanmayacaksak kendimizi mutlu etmeyeceksek niye çalışıyoruz dedi.Para için yaşamak yerine yaşamak için para lazım

Cimrilik değilde hep böyle gördüğü için böyle devam ediyor. Parayı harcamak istemiyor aksine daha çok birikim yapma çabasında. İlerde istediğiniz şeyler lüks gelebilir ona. Doğru düzgün arkadaşları da yok bi fanusun içinde kalmış gibi dışarda neler oluyor diye başını kaldırıp bakmamış.

Bence ne yiyeceğinizi onun karar vermesini isteyen, dışardaki insanlarla siz hiç iletişim kurmayın, onun kurmasını bekleyin. Bakalım nasıl.
yanı soyle gıdılen yere arabayla gıdılıyor zaten muhattap olcagı tek kısıde garson oda bı sıparıs vermek yanı baska ne konuscak kı ondanda ne anlıycam yemek secmeye gelncede zaten kebab tarzı lokantalar burası hep secenek yokkı ne secsın

Cimrilik değilde hep böyle gördüğü için böyle devam ediyor. Parayı harcamak istemiyor aksine daha çok birikim yapma çabasında. İlerde istediğiniz şeyler lüks gelebilir ona. Doğru düzgün arkadaşları da yok bi fanusun içinde kalmış gibi dışarda neler oluyor diye başını kaldırıp bakmamış.
kesınlıkle tam olarak bu dış dunyadan ahberı yok bnce ama gezmeye gelnce tek gezılmıyor ılerde senle gezerız falan dıyor ben bısey sormadan laf olsun mu dıyor samımımı bılemuyorum tabi

Maaşı 70-75 bin olan, evi arabası olan adam da evine internet bağlatmıyor dürümü bile lüks bir şey gibi karşılıyorsa daha ne diyeyim. Acaba bu imkanları olan biri niye evlenmemiş bir düşünün bakalım.

Dimi ama.....Bu temizlik robotları yeni çıkmıştı ben bi heveslendim eşim sürpriz yaptı aldı kv ne gerek var paraya yazık,çar çur etmeyin dedi.Eşimde parayı rahat yaşamak için kullanmayacaksak kendimizi mutlu etmeyeceksek niye çalışıyoruz dedi.Para için yaşamak yerine yaşamak için para lazım
Aynen öyle. Ya zamanın olur, paran olmaz. Ya paran olur sağlığın olmaz. İkisi de bir aradayken insan imkan dahilinde yaşamalı, yarının garantisi yok.

Back
X