birincisi bu kadar ipleri ailenin eline vermen cok dogru gelmedi bana. kac yasindasin bilmiyorum ama kendi hesabini kendin yapabilirsin. ailenin ihtiyaci varsa verirsin ama bu her ay her ay ayni duzen olmamali.
yarin birgun evlendiginde ayni duzen esinle de devam ederse bu seni yorar uzer, yipratir.
herkes para kazanmayi biliyorsa harcamayida bilmeli ve planyayabilmeli diye dusunuyorum.
1300 kazanip 300 unu alip gerisini ailene vermen, ustune eline para gectikce annene sigara alman asiri sacma, annene asla sigara almamalisin bence. parasi avrsa kendi alsin yoksa biraksin bi zahmet.
ne zmndir calsiiyosun bilmiyorum, belki yenisin ve ailene biseyler veriyor olmak seni mutlu ediyor ama zmnla bu seni yorar aranizdaki para muhabbeti bayar ve sonunda sen nankor evlat durumuna dusebilirsin.
kardesin senin paranla alisveris yapiyor, simdilik sadece garip geliyor sana ama zmnla doruk noktasina ulasacak ve patlayacaksin, kavga gurultu belkide yine sen suclu olcaksin.
acilen artik para kontrolunu eline alip, birikiminide harcamanida kendin yapman lazim.
cok alisilmis bir duzen iicndesin ailede galiba o yuzden bunu nasil yaparsin bilmiyorum ama yapmalisin.
diger tutumluluk yada cimrilik kisimlari senin kisisliign ve tercihin kimse karisamaz.