Cimri, pinti insanlar !

FiltrekahvesevenKleopatra

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2012
1.340
1.785
133
Ankara
Selam kızlar.. son zamanlarda dikkatimi çeken bi şey var.. insanların Kadın, erkek fark etmez çok saçma sapan cimrilikleri olabiliyor... hadi biraz dertleşelim...!! bildiğimiz , gördüğümüz cimrileri hadi biraz çekiştirip rahatlayalım.. mesela benim beraber yaşadığım 50 yaşındaki boşanmış, öğretmen ablam aşırı cimri ama sadece ailesine yani bize karşı.. eve su bile almaz.. ne faturalara , ne kiraya hiç bi şekilde destek olmaz.. ama kendi ailesinden sakındığı paraları gider beş para etmez erkeklere yedirir, hani bu erkeklerden bi kıymet gördü mü derseniz o da yok!! Sonunda kullanıldığıyla kalıyor falan...dolandırıcılara kaptırdı geçmişte falan böyle birisi..!! Elinde olsa bizi kendi evimize koymayacak falan o derece.., yani elin oğlu yapsa zoruna gitmez ama insanın kendi kanından biri böyle saçma sapan inçe hesaplar yapınca çok zoruna gidiyor.. geldiği günden beri bu hareketleri yüzünden o kadar uzaklaştır ki kendisinden anlatamam.. artık abla gibi bile görmüyorum kendisini.. şimdilik aynı evde yaşamak zorunda olduğum bi insan sadece bu.. hiç bi kardeşlik duygum kalmadı

Cimri olsan ayrı dert bonkör olsan ayrı dert bende eşimin aşırı harcamalarından bıktım artık bazen diyorum keşke cimri olsaydı keşkeeeee inan bonkörlük har vurup harman savurmakta hiç iyi değil tek sorunumuz bu kavga bile ediyoruz bu konuyla alakalı ne yapsam fazla harcamaktan vazgeçiremedim tabi aşırı cimrilik te iyi bişey değil herşey kararında olmalı ama nerdeee Allah sizede yardım etsin

Anlam veremedim bence dediğin gibi size karşı cimri başkalarına yedirtmeyi biliyo insan ailesine bunu yaparmi bide öğretmen olacak sizi sevmiyodur parasını paylaşmak istemiyodur kin gidiyodur ne bilim

En tahammul edemedigim insan turu. Ben de esim de hic cimri degiliz. Tamam bu da pek iyi sayilmaz. Hersey kararinda olmali bence. Ama cimri olmaktansa eli acik olmayi tercih ederim. Elin acik olunca Allah daha cok veriyor.

En tahammul edemedigim insan turu. Ben de esim de hic cimri degiliz. Tamam bu da pek iyi sayilmaz. Hersey kararinda olmali bence. Ama cimri olmaktansa eli acik olmayi tercih ederim. Elin acik olunca Allah daha cok veriyor.
Emin olun ben de aynı şekildeyim.. ömrüm boyunca para derdine düşen birisi olmadım. Ama gel gör ki özel hayatımda da çoğunluk hep karşıma para yiyici, asalak bi çayın hesabı yapan erkekler çıktı.. Tabi cömert de vardı ama Çoğunluk böyle ne yazıkki ...

FiltrekahvesevenKleopatra ablanla ilgili konunu htrladım, bir bayanın erkeğe para vermesi gerçekten çok itici... Bu model birini tanıyorum ailesini geçtim kendinede cimriiii, canı bir meyve çekse almaz, ne üstüne başına ne sağlığına amaaaaaa kardeşi yaşındaki sevgilisine milyarlar yedirdi.... Harbi çok reziller...

Bu tarz bonkörler asla parasız kalmaz Allah veriyor, öteki cimrilerde bir hastalık verir yemekden kıstığı parayı oraya verir

Bu tarz bonkörler asla parasız kalmaz Allah veriyor, öteki cimrilerde bir hastalık verir yemekden kıstığı parayı oraya verir
Aynen öyle yaa.. işte ablam geçmişte dolandırıcılara yüz bin liraya yakın parasını kaptırdı.. polise gidip bu kişilerden şikayetçi bile olmadı .. yaşadığımız eve haciz memurları kapıya dayandı kendinin yüzünden.. sonra araya tanıdıklar falan girdi de hacizden kurtardık evimizi.. siz düşünün.. eee elin oğlu açımaz böyle.. bizden esirgedi de esirgedi ne oldu..!! Hala da aynı hareketlerini devam ediyor.. düşünün o kadar parası olduğu halde benim işsiz abimin cebinden sormadan para alıyor falan.. abim bişey demiğtabi hala abla olarak saygı duyuyor ama ben duymuyorum.. bi de yani arkadaşlar kendisi 50 yaşında.. 30 yaşındaki adamlara fingirdemek nedir ya. Kendi yaşındakilerini beğenmiyor ... pardon da eğri oturup doğru konuşalım şimdi o yaştaki bekar ne nilim hiç evlenmemiş adam ancak senin paranı yemek icin Gelir işte ...çevremizde bir sürü örnekleri var görüyoruz...Davul bile dengi dengine demiş atalarımız.. çok güzel demişler..Ne derler ya insanlar yaşı ilerledikçe olgunlaşır. ben buna inanmıyorum ...yaşla falan alakası yok ..akıl yaşta değil başta dır !!...şekil a da görüldüğü gibi..

Anlam veremedim bence dediğin gibi size karşı cimri başkalarına yedirtmeyi biliyo insan ailesine bunu yaparmi bide öğretmen olacak sizi sevmiyodur parasını paylaşmak istemiyodur kin gidiyodur ne bilim
Bize zaten kin güttüğü aşikar.., kendi ağzıyla yedi göbek yabancı sizden iyi diyor..!!! Yalnız benim anlamadığım bizi beğenmiyor, baş belası olarak görüyor.. ama yanımızda da yaşamaya devam ediyor.. maddi imkanları var. Gidebilir.. ama beleş yaşam tatlı Geliyor tabi.. gitmiyor da

Maalesef tanıdığım bir aile yeme ve içmeden kesinlikle kısmazlar ama kıyafet almayı, gezip tozmayı , kitap almayı, oyuncak almayı vb. şeyleri israf görüp asla harcama yapmıyorlar. Yeme içme derken dışarıda yiyip içmek de israf.

Nasıl bir ablalik bu Diyecek bişey bulamadım

Bi de erkek müsveddesi cimriler var .. geçenlerde bana denk geldi bir tane geçmiş ballandırarak şu kadar fazla maaş alıyorum diye anlatıyor .. bana hava atmaya çalışıyor beyimiz.. ama ne hikmetse bir çayı kahveyi de kakalamaya çalışıyor ya böyle basit insanlar yemin ederim ..!! Pardon da o kadar fazla para kazanıyorsan kızın ısmarlicağı bir kahveye tenezzül etmemen lazım ...atalarımız hesap ödemek erkekliğin şanındandır demiş.. Tabi ben olmayanlara bir şey demiyorum .. kimi adamın 10 kuruşu vardır beş kuruşunu senle paylaşır.. durumu yoktur...lafım asla onları değil yanlış anlaşılmasın ... benim lafım şöyle param var böyle param var diye hava atıp , sonra da hesap gelince kaçacak yer arayanlara..!!

Yani kızlar ne biliyim mesela hani şöyle bir adap vardır ...değil mi ..hani bir erkek birini bir yere davet ediyorsa bu bendensin demektir yanlış mıyım ... Bir yerlere davet edip hem de hesabı bölüşmeye çalışmak ya da tamamen ödetmeye çalışmak falan çok basit hareketler bence .,,çok kalitesiz hareketler o zaman evden çıkma kardeş yani...

Evet haklısınız asla parasız kalmıyorlar ye iç gez toz gereksiz alışveriş yap sonra bi Bakmışsın evimiz yok yatırımımız yok maalesef eşimin harcadığı parayla 3 aile geçinir insanlar bu kadar rahat yaşıyosunuz halen kirada oturuyorsunuz diyorlar bonkörlük mesele değil asıl sorun bu kim istemez rahat bi hayat yaşamayı ama harca harca malımız mülkümüz yok keyfi keder hayat yaşa eşimin cimri olmasına da belki tahammül edemezdim ama azcık yarını düşünüp tutumlu idareli olmasını parasını gezmek dışarda yemekler tatiller gereksiz alışverişlerde değilde başka amaçlar için harcamasını isterdim

Kardeşler aynı evi mi paylaşıyor? Sizi bilmem ama ablanızın düzenli maaşı var madem niçin ayrı eve çıkmıyor? Koskoca kadın sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…