Cimri sevgili

dokuzdokuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2016
71
25
38
35
3 buçuk yıllık bir birlikteliğim var erkek arkadaşımın cimriliği yüzünden baştan beri sıkıntılarım var örneğin bi sene hediye pasta zahmetine girmesin diye doğum günümü söylememiştim 5 ay sonra falan doğum gününü kutlamamıştık bugün senin günün istediğini yapalım dedikten sonra hesapları ben ödemiştim:)bunun gibi bi sürü şey bu arada kendisi memur ben de kpss ye hazırlanıyorum ve kiş döneminde ücretli öğretmenlik yapıyorum.en son kendime bir bileklik ucu sipariş etmiştim aynı gün yemek ısmarladım bu da onun gazıyla kolye ucunun parasını ben vericem doğum gününde bişey alamadım pandemiye denk geldi falan dedi simdi de vaz geçti sanırım hiç lafını etmiyor herşeyi fark eden adam kolumdaki ucu fark etmiyor .100 tl de değilim elbette ona güvenerek almadım ben sipariş verdikten sonra ben hediye edeceğim dedi.derdim bu tavır evlenmek istiyorum dediği kıza 100 tl kiyamamasi.ne yapmalıyım yanlış anlaşılmadan nasıl ifade etmeliyim?ya da etmeli miyim?

İfade etseniz de değişmez ki. Cimri insan cimridir laf, söz kar etmez.
Kolye ucunun parasını ben vereyim demesi bile şık değilken sonradan onu bile yapmaması çok itici.

Sevgiliyken böyle cimri olan insan olurda evlenirseniz hiçbirsey yapmaz. Bunu kabul edecekseniz devam edin.

Allah aski için hangi dine inanıyorsanız su konuyu açıp başkası yazmış gibi okuyun ne yorum yaparsınız
Hayatınız hayalleriniz kendinize olan saygınız bu kadar mı değersiz bunca sene bu kadar cimri bir adamla beraber olup evlenmeyi düşünmek ne denilebilir ki nu uzun ve zorlu maratonda basarilar
Çok degil 1 sene sonra acacaginiz konu başlıkları
Kocam eve hic birsey almiyor
Kocam aldığım herşeye karışıyor
Sizin ki göz gore göre ateşe gitmek umarim dogru yolu bulursunuz

Allah aski için hangi dine inanıyorsanız su konuyu açıp başkası yazmış gibi okuyun ne yorum yaparsınız
Hayatınız hayalleriniz kendinize olan saygınız bu kadar mı değersiz bunca sene bu kadar cimri bir adamla beraber olup evlenmeyi düşünmek ne denilebilir ki nu uzun ve zorlu maratonda basarilar
Çok degil 1 sene sonra acacaginiz konu başlıkları
Kocam eve hic birsey almiyor
Kocam aldığım herşeye karışıyor
Sizin ki göz gore göre ateşe gitmek umarim dogru yolu bulursunuz
Haklısınız cimriliği dışında iyi bir insan bir de rahatsızlığımı hiç dillendirmedim parami mi yemek istiyor beklentisi mi var diye dusunmesin diye o yüzden belki kendini düzeltme ihtiyacı hissetmedi .evliliğe gelince hemen istiyor ama bu kisilik problemi olduğu için hala düşünüyorum ben.daha çok düşünürüm böyle giderse

Amacı hayatı yaşamak değil de sadece para biriktirmek olan insanları değiştirmek mümkün değildir.
Eğer bu karakterdeki insanla hayatınızı paylaşamayacağınıza inanıyorsanız yollarınızı ayırmaktan başka çareniz yok.
Belki çok iyi biridir ama size uygun değildir. Evlilik önemli ölçüde iki kişi arasındaki uyumla şekillenir.

Benim annem 23 senedir çekiyor Allah aşkına bırak sonu pişmanlık bileklik ucu derken pandoramı?

Haklısınız cimriliği dışında iyi bir insan bir de rahatsızlığımı hiç dillendirmedim parami mi yemek istiyor beklentisi mi var diye dusunmesin diye o yüzden belki kendini düzeltme ihtiyacı hissetmedi .evliliğe gelince hemen istiyor ama bu kisilik problemi olduğu için hala düşünüyorum ben.daha çok düşünürüm böyle giderse
Bakin cimri insan iyi olamaz en azindan benim gözümde bu adam hayat arkadaşınız olucak madem yarin sizden herseyi esirgediginde aaa ama cok iyi insan demeyip nefret edeceksiniz.
Benim en katlanamadigim ve inanmazsınız belki ama degil eş olarak arkadaşım olarak bile hayatıma asla almayacagim tiplerin başında geliyor bu cimriler
Iyi düşünün hayatınıza kendinize değer verin kendinizi sevin boyle adamlardan uzak durun Allah aşkına cimri olmasa iyi biri bu mantıklı değil

Ya benim de böyle bi görüştüğüm vardı. Memleketimdeydi. 2 kere yaşadığım şehire geldi ve iki yemek parasını da ben ödedim. Allaha şükür çalışan insanım insan parasında değil ama o kadar tuhaf olmuştumki. İlk sefer hadi o misafir dedim. İkincisinde aaa sen mi ısmarlıyorsun deyip kasaya yaklaşmamıştı bile. Aşırı efendi, saygılı, “tutumlu” sanırdım. Deli gibi çalışıyor. Bi fabrikada kalite bölümündeydi. Babası şöfordü işleri büyütmüşler 2-3 tane servisleri vardı işçileri alıp bırakıyorlardı. O da yetmezmiş gibi kardeşinin bakkalında duruyordu. Maaşına hiç dokunmayıp diğer işlerden aldığı harçlıkla idare ediyordu. Tek derdi para biriktirip servis, araba, tır almak tekrar tekrar onlarla iş yapmak.... Allahım nasıl bi 3 ay geçirmişim ben bbir kere çok yoruldum yattım dinleniyorum dediğini hatırlamıyorum yaaa. Ya da cafede arkadaşlarıyşa vs takıldığıını. Ailesi de çalışmayı çok seven insanlar evlerinde bir eksik yok elleri boş gelmezler ama kendisi nasıl olur bilemem. Belki de büyük şehirde yaşamadığı için avmde gezip yeyip içmek gereksiz harcama geliyordu ona bilemiyorum. Çevremde eli açıklıktan har vurup harman savurandan çok şikayet eden var ama hangisi daha iyi hangisi daha kötü karar veremiyorum

3 buçuk yıllık bir birlikteliğim var erkek arkadaşımın cimriliği yüzünden baştan beri sıkıntılarım var örneğin bi sene hediye pasta zahmetine girmesin diye doğum günümü söylememiştim 5 ay sonra falan doğum gününü kutlamamıştık bugün senin günün istediğini yapalım dedikten sonra hesapları ben ödemiştim:)bunun gibi bi sürü şey bu arada kendisi memur ben de kpss ye hazırlanıyorum ve kiş döneminde ücretli öğretmenlik yapıyorum.en son kendime bir bileklik ucu sipariş etmiştim aynı gün yemek ısmarladım bu da onun gazıyla kolye ucunun parasını ben vericem doğum gününde bişey alamadım pandemiye denk geldi falan dedi simdi de vaz geçti sanırım hiç lafını etmiyor herşeyi fark eden adam kolumdaki ucu fark etmiyor .100 tl de değilim elbette ona güvenerek almadım ben sipariş verdikten sonra ben hediye edeceğim dedi.derdim bu tavır evlenmek istiyorum dediği kıza 100 tl kiyamamasi.ne yapmalıyım yanlış anlaşılmadan nasıl ifade etmeliyim?ya da etmeli miyim?
Kalbini kirmadan ah almadan basinizdan atin. 3 yil cok bile dayanmissiniz tamam gunumuz para kazaanmak zor ama insan sevgilisine comert olmaz mi?

Back
X