Cimri sevgili

Doğum günümde saçma sapan bir tartışmayı bahane ederek hediye yollamadi.
Benim eski eşim olacak herif... Doğum günlerimiz arasında 5 gün var. Dedim ki tartıştıktan sonra bu sene birbirimize hediye almayalım. Olur mu öyle şey ya demedi.. Düşünün ben hediye aldım. O almadı. Hani hediye almayacaktı dedi :))) Cimri insanın kahrı çekilmiyor. Ayrılın gitsin yaaa. Ne gerek var

Cimri insan hayatı size zehir eder kendinize bu kötülüğü yapmayın

Aynı şeyleri yaşamış biri olarak söylüyorum, direkt ayrılın. Eski erkek arkadaşım da böyleydi. Restorana, cafeye giderdik kahvaltı yaparken ya da yemek yerken yalnızca bana istetirdi, kendisi yemezdi. Büyük ihtimal fazla hesap ödememek için. Maaşımı aldığımda bir yemek ısmarlarsın, bana ne alacaksın gibi şeyler söylerdi. Ben ısmarlamıştım o zaman birlikte yemiştik. Yalnız yemek çok sinir bozucuydu. Ben de açık açık söylerdim bana hiçbir şey almıyorsun doğru düzgün bir yerlere gitmiyoruz diye. Bir sor paran var mı derdi. Durumu iyiydi altında arabasıyla fıldır fıldır gezerdi bana gelince parası yoktu. Ayrıldık, şimdilerde cafelerden çıkmıyor. Demek ki parası bana yokmuş.

Ya nasıl sogumuyorsunuz böyle adamlardan anlamıyorum esimin eli çok açıktır bişey istesem ikiletmez hiç bir zaman geçen akşam dışarıdan söyleyelim yemeği dedik yok bu ay çok açıldık maaşı alayım iyi bir yere gideriz dedi diye bile bozuldum ben ki gerçekten çok açıldık bu ay haklı yani adam sizi bu cimrilerde bağlayan ne gerçekten merak ediyorum

kendileri muhtemelen bunu sevgi zannediyorlar yani seviyorum o yüzden bırakamıyorum kafasındalar ama aslında sevgi falan değil. şu an iyi kötü bi sevgilim var bundan ayrılsam bi daha kimseyi bulamam, kimse yüzüme bakmaz bu insan öyle ya da böyle benimle sevgili oldu, şimdi ayrılsam bi daha sevgili bulamam kafası var kendilerinde. ek olarak genelde yalnız kalmaktan da ölümüne korkar böyleleri. yalnız olmaktansa leş gibi de olsa saçma da olsa bi sevgilim olsun kafasındalar. adam terketmedikçe ayrılmazlar. zaten geneli terk edilmekten de çok korkar. yorumunu okumadınız mı, şurada açıklamış sayılır aslında.
Diyeceksiniz erkeğe hesap ödeme madem öyle sen de alma. Ama o zaman da hiçbir şey yapmıyor arkadaş. Bir yere davet ettiği hediye aldığı yok. Mecbur ben yapıyorum.
kendisi yapmadığı süre karşısındaki asla yapmıyor. nedeni de cimrilik falan değil tabii konu sahibi öyle zannediyor. cimri değil adam, sevmediği için para harcamıyor. zaten eski konularında da var bu adam. konu sahibinin tipiyle inanılmaz şekilde dalga geçiyor, yürüyüşüyle bile alay ediyor.

aslına bakarsanız adam da bundan ayrılmıyor çünkü onda da benzer düşünceler var. öyle ya da böyle bu kadın benimle sevgili oldu, ayrılsam bana kimse bakmaz kafasında. ikisi de epey düşük profilli insanlar oldukları için birbirleri ile devam ediyorlar.

Bu mantıkta bir arkadaşım var eşiyle sevgili iken hiç anlasamazlardi sürekli kavga hakaretler seviye yerlerdeydi çok söyledim ayrılın sizden olmaz diye o da ayrilirsam bu saatten sonra kimi bulucam (bu arada yaşı 25 di) diyerek evlendiler sonuç 10 yıllık evlilik üstüne bide iki çocuk ama çok kötü giden bir evlilik. Kendiside çocuklarda kocasida mutsuz evde kavga aynı devam üstelik iki cocugun yanında oluyor bunlar. Bosan diyorum çocuklara yazık diyorum şimdi ki bahaneside çocuklar için bosanmiyorum yani böylelerine bahane çok neden böyleler korkaklar mi gurursuzlar mi bilmiyorum

ben olsam bende terketmek istemem sizi
bunu artı olarak bile sayıyor olmanız durumun vehametinin farkında olmamanızdan bence.

30 yaşında kadınmışsınız sizin için sorun yoksa bizim için de yok Fobilerde kullandığımız kademeli alıştırma/duyarsızlaştırma tekniği var bence onu kullanın. Önce gittiğiniz yerde su için parasını ödesin sonra çay sonra soda sonra kahve vs takribi 35 görüşme sonrasında bi çay bi kaşarlı tostu o öder filan siz de gönül rahatlığıyla evlenirsiniz. Tost çay ödeyen adamla evlenilir bu devirde.

Evet bunlar çok güzel olumlu ozellikler.
Ama cimrilikte çekilecek dert değil malesef tüm güzel özellikleri silip götürüyor.
İlerde evlendiniz tatile gitmek sorun olacak, düğün,eve alınan eşya hepsi sorun olacak.
Bu fatura niye böyle çok geldi,bu çocuğa bu kadar pahalı şeyler almak zorunda mıyız bla bla örnekler cogaltilir.

Birde ben sizin kendinizden taviz vermenize üzüldüm.Bu yazı farklı şekilde geçirmek istemissiniz ama olmuyor siz taviz veriyorsunuz?
Önümüzdeki bütün yazlari böyle geçirmeye razı misiniz zira cimriler tatili hiç sevmezler.

Bir de hesap ödemeyi bırakın lütfen bekleyin garson geldiğinde ödemeyin bekleyin sadece.
Zaten böyle böyle para harcadikca gerçek yüzünü göreceksiniz ona para harcattiginiz için sizden uzaklasacaktir zamanla.
Ayrıca da talep edin bu akşam beni yemeğe çıkar hadi pizza söyle hadi surda kahve içelim gibi ve gerisini izleyin.

Bı insan parası olduğu halde araba almayabilir taksi kullanmayabilir orta uzun vadeli finansal planları olabilir. Bu tuhaf gelebilir ama onun hayatı.. Fakat planlar başkasının alanını etkilememeli. Yediğini içtiğini ödetmemeli. Hayır bu kabul edilebilir değil. Ben max iki kere böyle bir sahne yaşasam ayrılırdım. Suistimal olarak görürdüm bu durumu.

Malesef cimriligi artarsa azalmaz kabul ediceksen eğer seviyorsan eğer öyle sev değişmesini bekleme

Mümkün değil

Bir erkeğin arasında duygusal bağ olan bir kadina sürekli hesap odetmesi benim için kabul edilemez . Bi gün çıkıp evet bu akşam bana ne ismakiyorsun diyin ? Bakalim tepkisi ne olacak .
Grenci falan değilse iz yediginiz içtiğim şeyleri zaten ödemeyi o teklif etmeli arada beraber arada sırayla ödersiniz ama sizin ilikinizde roller değişmiş

Şikayet etmeyin o zaman.
Bile bile devam ediyorsunuz, sihirli değnek yok değiştiresiniz, kabul edeceksiniz.

Cimrilik huyu kolay kolay gitmez. Tanıdığım bir iki aşırı cimri insan vardı biri eşini kaybettikten sonra değişti, aman ölümlü dünya demeye başladı. Diğeri ile görüşmüyoruz bilemiyorum.
Diğeri dediğim malvarlığı olarak bayağı zenginlerdi ama takılsan hiç parası yok zannedersin.
Evine gittim sırf meraktan kendimi zorla davet ettirdim evet gençken böyle patavatsız bir insandım. Arkadaşın zengin olduğunu da bir başkası ortamda söyledi sürekli başkalarına yıkıldığı için. Neyse işte evine gittik evi o kadar eskiydi kötüydü ki şok oldum ev yalıda müstakil ama eşyalar eski (antika değil bildiğiniz 90lardan sonra bir çöp alınmamış eve) sonra lavaboya girdim sifon yok sifon!! Nerede kız sizin sifon siz napıyosunuz dedim, gülerek ya bizimkiler çok su gidiyor diye yaptırmadı dedi. Cimrilik aile boyuymuş meğerse. Ve insanlar böyle böyle zengin oluyormuş demek.
Demem o ki cimri insan değişmez ve yalıda da otursanız bankada milyonlarınız da olsa yemekte bir arkadaşa yıkılmanın yollarını ararsınız, seyahat etmek onlar için boşa masraftır, dışarıda yemek de öyle... Yeni kıyafetler eşyalar hep masraftır, ha ama yalıda oturursunuz sifon bozulur yaptırmazsınız, havuzlu evde oturursunuz ama o eve dolmuşla gider gelirsiniz...
Siz cimri biri değilseniz cimri biri ile yapamazsınız... Cimrileri bırakın cimrilerle evlensinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…