Çin mali oyuncak

Evet 4 yil bekledim anne olmak icin. Belkide bu yuzdendir hassasiyetim bilmiyorum.

çocuğunuzu kaybetmekten bu kadar korkmayın ağzına plastik soktu diye evladınızdan olmayacaksınız. çok geç değilse umarım ikinciyi de düşünürsünüz tek çocuk annelerinde eğer bir süre de çocuk beklenmişse böyle oluyor normal şeyler bunlar hasta değilsiniz ama sinirlenmeyin erkekler biz sinirlenince daha çok sinirleniyorlar hiç sinirlenmeden direk kv nize ufak ufak bahsetseydiniz petrol atıklarıyla yapılıyor ben kendim buraya oyuncak bırakayım diye hiç sorununuz olmazdı

Gece gece dalga mı geciyosunuz
Hoş yeni üyede degilsiniz ama

Suan ne dıyecegımı ınan bılmıyorum sız anneysenız ben neyim kendimden utandım...
Bence sizde mükemmel bir annesinizdir bazı insanlar biraz fazla takıntılı olabiliyor . Çocuklarınizi herşeyden koruyamazsiniz oturduğumuz koltuktan masaya halıdan ortulere kadar her şeyde mikrop zararlı madde ve benzeri olabilir . Tabiki çocukları koruyalım ama onlara fazla takıntılı olmak sonradan sıkıntılara yol açabilir .

Ya ne bileyim bebeklerin solunum yollarina zarar veriyor falan deniyor. Inanin dusunceleriniz normal degil demeniz bana en guzel iltifattan daha iyi geldi su an.
Canım aşırı takıntı daha kötü sonuçlara yol açabilir hepimiz çocuk olduk ama hiç birimizin oyuncaginda sağlıklı yazısı yada işareti yoktur sanmıyorum . Asıl önemli olan çocuklarımıza çok oyuncak almamak onların doyumsuz olmaması için . Eminim mükemmel anne olmak için uğraşıyorsunuz her iyi anne mükemmeldir bunu unutmayın . Sağlık tabiki önemli her zaman dikkat edin ama onu her zaman koruyamazsiniz

Yani baya abartıyorsun

Mesela şu an piyasadaki en iyi telefonlar Çin malı

Valla boşuna Samsunglara bilmem nelere para vermişim dedim

Alıp kullanıp performansı gördükten sonra
Valla dimi dimi :) bende xiaomi kullaniyom hem ucuz hem kaliteli iyiki almışım sağol çin

ablacım kk unutulmayanlar diye bir şey yapsak listeye girersin
size verebileceğim en güzel tavsiye kendinize türk olmayan bir anne arkadaş bulun.
bu konuda çok ciddiyim.
amerikalı bir arkadaşım var 3 çocuklu,
doğum sıradan, lohusalık sıradan, çocuklar normal yerlerde yuvarlanıp buyuyorlar, ne olsa its ok

konu için ise, tabiki abartıyorsunuz.
bence profesyonel destek alın ilerlemeden.
çocuğa dünyayı dar etmeyin.

Valla dimi dimi :) bende xiaomi kullaniyom hem ucuz hem kaliteli iyiki almışım sağol çin

İlk Huawei aldım ben
Çin malı olunca aynı bi' itilmiştim
Yani korkmadım konu sahibi kadar da
Sonra bi' baktım ucuz mucuz ama telefon bana mısın demiyor ya
Xiaomi de aldım ama Türkiyeden, Türkiyede bekliyor beni inşallah ondan da memnun kalırım

Ya ne bileyim bebeklerin solunum yollarina zarar veriyor falan deniyor. Inanin dusunceleriniz normal degil demeniz bana en guzel iltifattan daha iyi geldi su an.

Ya çok tatlısınız. "Aman çocuğuma bir şey olmamış olsun da bana 'anormalsin' desinler razıyım"

Ben sizi anladım aslında. Çocuğum yok ama olsa büyük ihtimalle sizin gibi olurdum.
Sevdiğim insanlara gelebilecek zararlara karşı aşırı pimpirikliyim. Bir de ben doğurmuş olsam ohoo...

Ama gerçekten abarttığınızı bilin. Bu kadar takmak size de zarar verir çocuğunuza da.

Bu kadar korumacilik o cocuga sizin düşündüğünüz zarardan 100 kat daha zarar verir.Pembe dunyada yasamiyoruz.Zaten her yerde bakteriler mikroorganizmalar var.Bunlarn kimisi de yararlı.Cocugu bu ortamlara hazırlamanız lazim.Yoksa ileri de evden disari çıktığında hastalıklara karsi bağışıklığı dusecek ve vucudu savunmasız kalacak.En ufak birseyden nem kapacak.Lutfen abartmayin bukadar.Tabiki dikkat edin ama takinti yapmadan yapin bnu.Sunu da soylemeden gecemeyecegim.Kendimde gidaciyim ayni zamana.Mutfaginiza giren A'dan Z'ye kadar herseyde katki maddesi mevcut.Birini almayayim dersiniz diğerini almak drumunda kalirsnz.O yuzden herseye dkkat etmemiz imkansiz.Biraz akisina brakmak gerekiyor

Sağlıkla kullanın inşallah çin candır

Biraz destek almaya ne dersiniz? Dünyanız başınıza yıkılmış gibi davranıyosunuz hiç normal değil lütfen! Bu şekilde ne çevreniz kalır ne aile hayatınız çünkü farklı olan sizsiniz çevrenizdeki annelere bir bakın yada en basiti sizi anneniz böyle mi yetiştirdi sanmıyorum ama bakın gayette hayatta ve sağlıklı bi annesiniz. Çocuğunuz çok yıpranır bu tutumunuz yüzünden salın biraz rahatlayın inanın daha mutlu bir ebeveyn olursunuz

Bu düşüncelerden kurtulmak için ekstra bir şey yapmanıza gerek yok aslında. Zaten araştıran biriymişsiniz. Aşı karşıtları ve aşıyı savunanların makale, yayın, yorum vb. fikirlerini, ilaçları, gdo lu ürünleri vs internette okuyup araştırın bu kafayla fazla yaşamayacaksınız zaten !

Aslinda bende farkindayim bunun bir takinti haline geldiginin hatta bebegim buyudukce bu dusuncelerim dahada cogaliyor ama engel olamiyorum internette ne kadar ic karartici sey varsa okuyorum sonrada kurdukca kuruyorum.
Size tavsiyem,
psikolojik destek almanız yönünde.
Arkadaşlar konunuza gerekenleri yazmışlar,aynı şeyleri tekrarlamayacağım.
Erken çocukluk uzmanıyım,çocuğunuza bu tip takıntıya varan düşüncelerle ve aşırı korumacı tavırlarla yaklaşırsınız özgüvensiz ve kişiliği oturmamış bir çocuk yetiştirirsiniz.
Çocuğunuzun ruh sağlığını bozmanız bile sözkonusu.
Bedenini zararlı maddelerden koruyayım derken,ruhunu ve kişiliğini zedelemek ister misiniz?

Açtığınız konuda,her cümlenizden,
'Ben çocuğum için aşırı kaygılı'
bir anneyim duygusu yansıyor.
Hele 'bebeğim,aylarca çekmecedeki topla uyumuş' cümlesi hiç normal değil.
Öncelikle web'de,sizin deyiminizle,
'İç karartıcı ne varsa' okumayı bırakın.
İsterseniz ben size okunacak faydalı ve güzel kitaplar tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…