- 30 Mart 2019
- 464
- 512
- 18
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Evet 4 yil bekledim anne olmak icin. Belkide bu yuzdendir hassasiyetim bilmiyorum.
Gece gece dalga mı geciyosunuzIki gundur gozume uyku girmiyor. Ben cocuguma birsey alirken enine boyuna herseyi arastiriyorken herseyin en guvenilirini yedirip icirip giydirmeye calisiyorken birseylere engel olamamak mahvediyor beni. Ne olur bana icimi rahatlatak birsey soyleyin yoksa aklimi yitirecegim. Bugune kadar evime CE simgesi olmayan hic bir bebek oyuncagi sokmadim. Gecen gun farkettimki kayinbabamlarin evinde bebegime verilen oyuncaklar çinde uretilmis ve CE damgasi icermiyor. Icimi bir korku sardi. Bir turlu bu kaygiyi korkuyu icimden atamiyorum. Bebegimin orda kendi oyuncaklarida var ama onlar surekli o oyuncaklardanda veriyordu. Bende daha once kaynimin cocuklarina aittir kaynim okumus adam mutlaka dikkat etmistir diye pek incelemeyi dusunemedim. Cok kiziyorum kendime herseye bu kadar dikkat ederken nasil gozden kacirdim bunu. Daha oncede kaynim evimize ziyarete gelirken yine çin mali bir top almisti ben uzerinde CE simgesi goremedigim icin bir posete koyup balkona birakmistim cope atariz diye. Esim farkedince tepki gosterdi iceri aldi gecenlerse bebegimin besiginin normalde kullanmadigim cekmecesini bir actim ordan cikti. Yani bebegim o lanet seyin yakininda uyumus aylarca. Icim icimi yiyor. Çinden gelen her oyuncak zararlimidir ne olur bilgisi olan aydinlatsin beni. Bebegim zarar gormusmudur bu tarz seylerin etkileri uzun vadede cikiyormus ortaya. Dusundukce kahroluyorum en zayif noktamdan vurulmus gibiyim bebegime her baktigimda korku sariyor icimi. Bebegim defalarca dokundu agzina soktu onlari. Ne olur icimi ferahlatan birsey soyleyin abartiyorsun deyin
Bence sizde mükemmel bir annesinizdir bazı insanlar biraz fazla takıntılı olabiliyor . Çocuklarınizi herşeyden koruyamazsiniz oturduğumuz koltuktan masaya halıdan ortulere kadar her şeyde mikrop zararlı madde ve benzeri olabilir . Tabiki çocukları koruyalım ama onlara fazla takıntılı olmak sonradan sıkıntılara yol açabilir .Suan ne dıyecegımı ınan bılmıyorum sız anneysenız ben neyim kendimden utandım...
Canım aşırı takıntı daha kötü sonuçlara yol açabilir hepimiz çocuk olduk ama hiç birimizin oyuncaginda sağlıklı yazısı yada işareti yoktur sanmıyorum . Asıl önemli olan çocuklarımıza çok oyuncak almamak onların doyumsuz olmaması için . Eminim mükemmel anne olmak için uğraşıyorsunuz her iyi anne mükemmeldir bunu unutmayın . Sağlık tabiki önemli her zaman dikkat edin ama onu her zaman koruyamazsinizYa ne bileyim bebeklerin solunum yollarina zarar veriyor falan deniyor. Inanin dusunceleriniz normal degil demeniz bana en guzel iltifattan daha iyi geldi su an.
Valla dimi dimi :) bende xiaomi kullaniyom hem ucuz hem kaliteli iyiki almışım sağol çinYani baya abartıyorsun
Mesela şu an piyasadaki en iyi telefonlar Çin malı
Valla boşuna Samsunglara bilmem nelere para vermişim dedim
Alıp kullanıp performansı gördükten sonra
Valla dimi dimi :) bende xiaomi kullaniyom hem ucuz hem kaliteli iyiki almışım sağol çin
Ya ne bileyim bebeklerin solunum yollarina zarar veriyor falan deniyor. Inanin dusunceleriniz normal degil demeniz bana en guzel iltifattan daha iyi geldi su an.
Sağlıkla kullanın inşallah çin candırİlk Huawei aldım ben
Çin malı olunca aynı bi' itilmiştim
Yani korkmadım konu sahibi kadar da
Sonra bi' baktım ucuz mucuz ama telefon bana mısın demiyor ya
Xiaomi de aldım ama Türkiyeden, Türkiyede bekliyor beni inşallah ondan da memnun kalırım
Çinden gelen her oyuncak zararlimidir ne olur bilgisi olan aydinlatsin
Size tavsiyem,Aslinda bende farkindayim bunun bir takinti haline geldiginin hatta bebegim buyudukce bu dusuncelerim dahada cogaliyor ama engel olamiyorum internette ne kadar ic karartici sey varsa okuyorum sonrada kurdukca kuruyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?