• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıngıraklı Gelin

Cimcime80 naif bir kızdır :) tarafsız bir şekilde olaylara bakacağını az çok biliyorum.

Gelin sanırım biraz dengesiz, kardeşte sevmiş birkere gözü ablayı da görmez anayı da, eşim de eşim der kuzum.
Sana ait bir malı satmaya kalkması illaki hoş değil bunu senin üzerinden yürütmesi apayrı bir bomba.
kardeşinle konuşmak orta yolu bulmak da biraz zor anladığım kadarıyla.

Ah ne demeli bilemedim cimcimem, kardeşin ılımlı olsaydı evet uyarmanda sakınca yoktu ama eşinin tarafında, olayları görmüyor, gelin belki çarpıtıyor bile olabilir içlerinde değilsin bilemezsin.
Daha fazla üsteleme kardeşinden olursun, :(

Canim haklı olabilirsin ama bence yinede uzak dur. Kendi sinirini harap etme. Kardeşin öyle mutluysa bırak naparsa yapsın. Borcu olan kardes kendi halletsin sorununu. Ama sana inaniyorum ben böyle gelinler yok değil ne beterler terbiyesizler var. Aileden ahlak almadan gelen çok. Malesef.

Ben yapmadan böyleyim, yapsam nelere maruz kalırdım acaba? Ama belki o zaman zoruma gitmezdi bende yapıyorum diyerek.

Ben de hiç bir şey yapmadan lanet görümce oldum. Keşke yapsaydım da hakkını verseydim diyorum şimdi. Bak bu konuyu okuyunca nasıl da eski yaralarım depreşti yine. Kötülük yapın demiyorum da azcık çirkeflik şart, yani kendi haklarını ezdirmeme bakımından. Onların kendi işine hiç karışmayın, para falan istedikleri zamanda vermeyin ucu gelmez, veremeyince de olmadık laflarla sinirlerinizi bozarlar birde. Uysal, anlayışlı, idareci bir görümce mi... Hayır asla! İyi de olsan kötüsün, kötü de olsan kötüsün zaten. Sizin gelin için şunu söyleyeceğim; siz onun yanlışlarını engellemeye çalıştıkça her işe burnunu sokan görümce olursunuz emin olun.Bırakın kime ne yapıyorsa yapsın, kimse aciz değil, gereken tepkiyi onlar versin. Günün birinde elbet gına gelecek, kimin işine karışıyorsa "sen bi dur bakalım şöyle" diyecekler. Bunu her seferinde siz yaparsanız böyle başınız ağrır işte.

Kızlar merhaba. Bayadır müptela bir şekilde BDV'deydim. Dün gece hastanede soluk almama neden olan bir olay oldu bende size sormak istedim.

Sorun 3 aylık gelinimiz. Kardeşimle öyle uzun uzadıya tutkulu bir aşkları olmadı. Bir dargın bir barışık 1 yıllık ilişkinin ardından kaçarak evlendiler. Herşey o kızın kaçmasıyla başladı zaten. İlk günden beri sanki ben kendisine yengeyim gibi davranıyor ben uzak durmaya çalışsamda. Kardeşimle aramı fena halde açtı.

Dünki olaya gelirsek: kendisi biraz düşüncesiz, patavatsız biraz da hadsizdir. Erkek karseşlerim arasındaki iyi kötü tartışmalara dahil olarak sorunun daha çok büyümesine neden oluyor kendisi. Bu yüzden kardeşim yokken konuşmayı denedim. X bak kardeşler arasındaki tartışmaya dahil olman olayı büyütüyor onlar kardeşler olarak çözsünler sen karışma diye. Ben karışmıyorum diye inkar yoluna gitti hemen. Oysaki olaylar gözümün önünde yaşanıyor şahitim. Neyse bu sorunu aştık. Verdiğim bir oyun konsolu var evdeki kardeşim oynamak için istemiş vermemişler. Bende verseniz de 2 gün takılsa dedim birine satmayı planlıyorlarmış ağzından kaçırdı. Sonra kıvırmaya çalıştı. Ben dışarıya çıktım 5 dakikalığına o sırada kardeşimi çekmiş odaya ablan beni sıkıştırıyo sattınız mı diye demiş. Mutlaka başka şeylerde olmuştur çünkü kardeşim barut gibiydi. Sonrası kardeşimle kavga kıyamet.

Kızdığım şeyse satma muhabbetini kendi açıp bana fatura etmesi. İkincisi ise teyzeme misafir olduğumuz bir ortamda böyle gereksiz birşeyi hemen kardeşime duyurması. Nasıl baş edeceğim ben bu kızla. Artık oturup babamla konuşmayı düşünüyorum keza kardeşim beni anlayamayacak kadar hanımköylü, gelin ise arsız.
(Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen)
bu kadar karışmayın sizde

Cimcime80 naif bir kızdır :) tarafsız bir şekilde olaylara bakacağını az çok biliyorum.

Gelin sanırım biraz dengesiz, kardeşte sevmiş birkere gözü ablayı da görmez anayı da, eşim de eşim der kuzum.
Sana ait bir malı satmaya kalkması illaki hoş değil bunu senin üzerinden yürütmesi apayrı bir bomba.
kardeşinle konuşmak orta yolu bulmak da biraz zor anladığım kadarıyla.

Ah ne demeli bilemedim cimcimem, kardeşin ılımlı olsaydı evet uyarmanda sakınca yoktu ama eşinin tarafında, olayları görmüyor, gelin belki çarpıtıyor bile olabilir içlerinde değilsin bilemezsin.
Daha fazla üsteleme kardeşinden olursun, :KK43:
Canım benim çok teşekkür ediyorum. An itibariyle gerçekten muhattap olmama kararı aldım. Sık sık bizim evdeler o süre zarfında ya odamdan çıkmam yada ben dışarı çıkmaya çalışırım. Bir sürede böyle idare etmeye çalışayım bakalım.
Canim haklı olabilirsin ama bence yinede uzak dur. Kendi sinirini harap etme. Kardeşin öyle mutluysa bırak naparsa yapsın. Borcu olan kardes kendi halletsin sorununu. Ama sana inaniyorum ben böyle gelinler yok değil ne beterler terbiyesizler var. Aileden ahlak almadan gelen çok. Malesef.
Sanırım arada kalmamak adına öyle yapmak.

Benim de bekar erkek kardeşim var ve onu cok seviyorum kendimi sizin yerinize koydum üzüldüm gercekten..bunlar benim basima gelse napardim bilmiyorum..

Konu sahibesine yuklenen cok olmus ama napsin kiz. Iyi yapmışsın yenge, kardesler arasina gir yenge, kardesimi fisfisle yenge mi deseymis. Gelini hic hakli bulmadim ama basliginiz gercekten itici biraz..

Gelinle muhattap olmayin derim. Yoksa her olay sizin basiniza patlayacak. Bosverin onun bulundugu ortamlara, konulara girmeyin bile

Yine gelinler toplanmış konu sahibini görümcelikle suçluyor.
Aslında burdaki bütün kayınvalide görümceli konuları birde onların ağzından dinlemek lazım zira böyle bir konuya hak veren şapşik gelinler pekte ak kaşık olamaz.
Konu sahibi sizin için üzüldüm,kardeşiniz karısının ağzının içine bakıyor ve diğer kardeşlerle arası bozuluyor diye üzülüyorsunuz bir abla olarak haklısınız.
Ses kaydı falan alın gelinle konuşurken bana kalırsa,birde kardeşinizi köşeye çekip kulağını iyice bükün.

konsolunuzu geri alın,başka da işlerine karışmayın.iyiliklerini bile isteseniz,siz kötü olursunuz.türkiye 'de ön yargıdır bu,kayınvalideysen ve görümceysen ,kötüsün.
+1 çok iyiniyetli kayinvalideleri ve görümceleri çileden çıkaran ortalığı karistiran gelinler var
Ben şunu bile gördüm dünya kadar iyilik yapıldığı halde kocasını kız kardeşine karşı dolduran bir gelin vardı bir kavga oldu iki kavga oldu üçüncüsün de madem hep ben kotuyum gerçekten kötü olayım o zaman dedi şimdi gelinleri kuzu gibi

Benim de bekar erkek kardeşim var ve onu cok seviyorum kendimi sizin yerinize koydum üzüldüm gercekten..bunlar benim basima gelse napardim bilmiyorum..

Konu sahibesine yuklenen cok olmus ama napsin kiz. Iyi yapmışsın yenge, kardesler arasina gir yenge, kardesimi fisfisle yenge mi deseymis. Gelini hic hakli bulmadim ama basliginiz gercekten itici biraz..

Gelinle muhattap olmayin derim. Yoksa her olay sizin basiniza patlayacak. Bosverin onun bulundugu ortamlara, konulara girmeyin bile
Haklı olabilirsiniz normalde üslubum değildir ama çok kızgın olduğumdan yazdım. Teşekkür ederim

Yine gelinler toplanmış konu sahibini görümcelikle suçluyor.
Aslında burdaki bütün kayınvalide görümceli konuları birde onların ağzından dinlemek lazım zira böyle bir konuya hak veren şapşik gelinler pekte ak kaşık olamaz.
Konu sahibi sizin için üzüldüm,kardeşiniz karısının ağzının içine bakıyor ve diğer kardeşlerle arası bozuluyor diye üzülüyorsunuz bir abla olarak haklısınız.
Ses kaydı falan alın gelinle konuşurken bana kalırsa,birde kardeşinizi köşeye çekip kulağını iyice bükün.
Çok teşekkür ederim beni anlamanız gerçekten mutlu etti. Ben bir süre ikisiylede bir süre konuşmama taraftarıyım. Belki daha sonra kardeşime kırgınlıklarımı dile getiririm
konsolunuzu geri alın,başka da işlerine karışmayın.iyiliklerini bile isteseniz,siz kötü olursunuz.türkiye 'de ön yargıdır bu,kayınvalideysen ve görümceysen ,kötüsün.
Malesef ki öyle.

+1 çok iyiniyetli kayinvalideleri ve görümceleri çileden çıkaran ortalığı karistiran gelinler var
Ben şunu bile gördüm dünya kadar iyilik yapıldığı halde kocasını kız kardeşine karşı dolduran bir gelin vardı bir kavga oldu iki kavga oldu üçüncüsün de madem hep ben kotuyum gerçekten kötü olayım o zaman dedi şimdi gelinleri kuzu gibi
Deli deliyi görünce gerçekten çomağını saklıyor. Ben muhattap olmadığım zaman diliminde de ablan beni istemiyor konuşmuyor demişti. Yine aynı şeye maruz kalırsam mesafe koydum diye bu sefer çomağımı gösteririm

Bir yorumda "keşke tarafsız okuyabilseydiniz" demişsin ama yazdıkların tarafsız bile değil
Anlattıklarınıza göre hiçbir yanlışınız yok ama şu başlık bile çok şey anlatıyor bence
Gelin kötü niyetli olabilir bilemem ama bu yazdıklarınızla bence bir şey anlayamayız. Çünkü sadece kendi bakış açınız var

Oyun konsolu sizinse eğer satmalari tabi ki de saçmalik. Sizin olan birseyi nasil satabilirler.
Sadece gelin degil ki kardesin de daha cok hata var.

Herşeye karışma diyen de olmuş müdahil olduğumu düşünende. Eşya ve altın alırken sırf karışıyor olmayayım diye kenarda durduğum zaman ( ki keyfi gitmedim evin finansından sorumlu olduğum için gitmiştim) ablan niye kenarda duruyor beni istemiyor mu niye yorum yapmıyor diye de sorgulandım ben.
Ayrıca sıkıntımı anlatmak ve ne yapabileceğimi sizlerden duymak istediğim için yazdım kimsede daha okuduğunu anlamadan bana kötü görümce iması yapmasın lütfen.

Kaç yaşında ki bu gelin ? Yaşı küçük ve evinden yeni kaçmış gelinden nasıl bir olgunluk bekliyorsunuz ?
Ben şu an onun normal bir psikolojide olduğunu düşünmüyorum. Biraz zaman verin, çok üzerine gitmeyin.
Kendi ailesiyle sorunları olmasa evden kaçmazdı. Üzerine bir de yeni bir aileye uyum sağlamak, kendini kabul ettirmek... Belki ezilmemek için baştan diş göstereyim diye düşünüyordur. Kendini güvende hissedince normale döner.
Normali buysa kötü tabii ama ben zamanla törpüleneceğini düşünüyorum.

Kızlar merhaba. Bayadır müptela bir şekilde BDV'deydim. Dün gece hastanede soluk almama neden olan bir olay oldu bende size sormak istedim.

Sorun 3 aylık gelinimiz. Kardeşimle öyle uzun uzadıya tutkulu bir aşkları olmadı. Bir dargın bir barışık 1 yıllık ilişkinin ardından kaçarak evlendiler. Herşey o kızın kaçmasıyla başladı zaten. İlk günden beri sanki ben kendisine yengeyim gibi davranıyor ben uzak durmaya çalışsamda. Kardeşimle aramı fena halde açtı.

Dünki olaya gelirsek: kendisi biraz düşüncesiz, patavatsız biraz da hadsizdir. Erkek karseşlerim arasındaki iyi kötü tartışmalara dahil olarak sorunun daha çok büyümesine neden oluyor kendisi. Bu yüzden kardeşim yokken konuşmayı denedim. X bak kardeşler arasındaki tartışmaya dahil olman olayı büyütüyor onlar kardeşler olarak çözsünler sen karışma diye. Ben karışmıyorum diye inkar yoluna gitti hemen. Oysaki olaylar gözümün önünde yaşanıyor şahitim. Neyse bu sorunu aştık. Verdiğim bir oyun konsolu var evdeki kardeşim oynamak için istemiş vermemişler. Bende verseniz de 2 gün takılsa dedim birine satmayı planlıyorlarmış ağzından kaçırdı. Sonra kıvırmaya çalıştı. Ben dışarıya çıktım 5 dakikalığına o sırada kardeşimi çekmiş odaya ablan beni sıkıştırıyo sattınız mı diye demiş. Mutlaka başka şeylerde olmuştur çünkü kardeşim barut gibiydi. Sonrası kardeşimle kavga kıyamet.

Kızdığım şeyse satma muhabbetini kendi açıp bana fatura etmesi. İkincisi ise teyzeme misafir olduğumuz bir ortamda böyle gereksiz birşeyi hemen kardeşime duyurması. Nasıl baş edeceğim ben bu kızla. Artık oturup babamla konuşmayı düşünüyorum keza kardeşim beni anlayamayacak kadar hanımköylü, gelin ise arsız.
(Biraz uzun oldu kusura bakmayın lütfen)
Kötü kv kötü gelin kötü görümcek yoktur kötü koca vardır.

Back
X