Çinli Biri ile Evlenmek

Müslümanmış dinini öğrenmek için büyük ihtimalle

biz de Müslüman'ız ama ilahiyat fakültesi dışında kimse dil olarak Arapça'yı öğrenmiyor.

bence uluslarası ilişkiler okuması Arapça bilmesi Türkiye'ye gelmesi biraz garip başka bir üyenin dediği gibi.konu sahibi dikkatli olmalı

bir Çinli'nin Arapça öğrenmesine ne gerek var ?normal bir uzakdoğulu İngilizce'den sonra Arapça mı öğrenir?
Neden öğrenmesin?
Kusura bakmayın ama çok sığ bir bakış açınız var.Dediklerinize hak verip önemsiyorum .Ama öyle yorumlar yapıyorsunuz ki.Gayet doğal olan durumu bir kusurmuş bir çelişkiymiş gibi gösteriyorsunuz.Her türlü (manidar) düşünce ve eleştirilerinize açığım derken bunu kastetmemiştim.

Sonunda akli basinda bir cevap! bravo.
evet bende size katılıyorum.
Adam muslumanmış Arapçayı dinini öğrenmek için öğrenmiş olabilir diyorlar.Eeeee bende musluman Türküm arapça bilmiyorum ne olacak şimdi.Zaten musluman olan Çinli İngilizce biliyorsa İngilizce kaynaklardan da İslamiyeti öğrenebilir.
Arapça kolay bir dil değil kızlar ki dini Arapçadan öğrenmek için kelam,tefsir gibi derslere ihtiyacınız var.Arapça öğrenmeye başladığınız anda ya dinimi başka bir dilden oğrenebilirmiyim diye bakar insan.Anlatmak istediğim dini öğrenmek için Arapça öğrenilmez yıllar yıllarAyrıca günümüz Arapçası ile Kuran da kullanılan Arapçaarasında farkr olduğunu biliyorum.(zaman faktörü)
Ben bu afamın bu yaşında oğrenciyken TR mizin dığusunda batusında ne iş yaptığına takıldım.
Yani beyaz yakalısındır iş bağlamaya grlmişsindir TR yi dört dönersin iş bağlarsın bu normaldir.
Bu adam rneğin Mardin Midyatta uluslararası ilişkiler alanında ne gibi bir iş yapmış :)
Bu adam ya kolpa sallıyor ya da konu sahibesi size anlattığı gibi biri değil.
Her ihtimalde basardım tekmeyi Şener Şen gibi :)

Yo gayette okuduğu şeyi anlamak için öğrenenler çok . Mahalledeki teyzeler bile ismek kursalarına vs gidiyor öğrenmek için .

alfabeyi mi öğreniyorlar dili mi ? ben bölümü okuyanlar dışında dili öğrenenleri hiç görmedim.

şimdi baktım alfabeyi öğreniyorlarmış.

Bence Alanda'nin dediklerini iyi okuyun ve gozlerinizi acin.. size tecrubesini sunmus, onyargilarinizi indirmeniz gereken sizsiniz. Bu dunya gordugunuz gibi toz pembe gozluklerle islemiyor. Bu dunya cok vahsi ve acimasiz ve biz kadinlara yeterince bilgi ulasmiyor. Sonra niye perisan oluyoruz diye sizlaniyoruz. Cunku gercekci degiliz. Size iyilik yapmis o kadar yazmis tecrubesini. Goz ardi etmeyin.

bence sizin sırf çinli bir müslüman diye olumlu bakmanız hem de daha görmeden(konunun başından beri takip ediyorum,sonradan tanıştınız) daha tuhaf. Fikirlerimi beğenmemeniz hakaret etmenizi gerektirmez. yeni tanıştığınız birisini böyle savunmanız nasıl pembe gözlüklerle baktığınızı belli ediyor .bu son yorumum, sizin hayatınız ve iyi ya da kötü tecrübeleri siz yaşayacaksınız.iyi günler

teşekkür ederim.
bir söz var sen ne söylersen söyle söylediğin karşındakinin anlayabildiği kadardır.
univ çağlarımda bir arkadaşıma takıldım vebtanımadığımız bir oğrenci evine okey oynamaya gittik.
Bit baktım heryer apo kitaplarıyla dolu adamlar kadınlar terör yandaşları..
Kızlar tanıdığınız bile olsa bakın hiç alakanız olmayan bir şeyin içine hoooop düşüvermişsiniz.
O aksam çok tedirgin oldum gidene kadar canım çıktı. Yasta küçük ben gidiyorum deyip postayıda koyamıyorsun.
hayatta kimseye guvenmem

bir Çinli'nin Arapça öğrenmesine ne gerek var ?normal bir uzakdoğulu İngilizce'den sonra Arapça mı öğrenir?

Buna ben de bir +1 koymak zorundayım

Uzakdoğuluların Arapçayla hiçbir alakası yok özellikle Çinlilerin. İngilizceyi zor konuşuyorlar zaten o da acaip bir aksanla ne dedikleri anlaşılmıyor. Yabancı dil öğrenecek çinli oturur ingilizce öğrenir.

Yanlış anlamayın adam ajan vb demiyorum. Ama Çinlilerin hayat amacı yurtdışıbda bir yere kabul alıp gitmek oluyor genelde. O yüzden İngilizceye yöneliyorlar. Bilemedim yani.

Son düzenleme:
Haklısınız.Dediklerinize hak veriyorum.Dikkat edeceğim.Teşekkürler.
Evet gerçekten hayat tozpembe değil.

Mune konuyu kapatabilir misiniz?
Teşekkür ederim Kadınlar Klübü'ne ve değerli üyelerine.

Kardes ayni kulturden ayni memleketten insanlar tanisiyor , karar veriyor ama ne yapiliyor ilk once soyuna sulalesine sorulup iyice arastirarak kizlarimizi emanet ediyoruz degilmi? ona ragmen yuzbinlerce bosanma haberleri var degilimi? SIZ NEREYE KIME SORACAKSINIZ, ailesini ,... sadece kendine ne kadar ne derecede guvenebileceksiniz ki? hadi onuda gectim cok sevdiniz asik oldunuz... Siz kayserilisiniz, sizin orf adetlerinizde bol taki istenir damattan onu yapamayacak bilmezler cunku.. Hadi cok asiksiniz sevdiniz onada tamam dediniz.. bir kac arkadasim dogru birsekilde yorum yapmis.. bir cinlinin neden nasil ve nicin bu sekilde olamayacagini acik sekilde belirtmis,bir bildigimiz var ki yaziyoruz.. ( ben girmicem konulara tekrar anlamiyor cunku) gecen gunde isi geregi cinlilerle yakin iliskileri olan bir bayanada cok bilmissiniz gibi seyler dediniz.. SIZ ZATEN BUNCA OLUMSUZ SEYLERI GOSTERMEYE CALISAN INSANLARA BILE ALDIRIS ETMEMEYE O ADAMLA EVLENMEYE Niyetlisiniz belli ki.. gidin evlenin oz mn .. ne diyelim artik...

Agziniza saglik ya bizim kizlari kandirmak ne kolay.

Musluman oldugu icin arapca ogrenmek... ne kadar da toz pembe.. kuran arapcasiyla pratik arapca o kadar farkliki.. ben kuran arapcasi biliyorum iyi derecede. Ama bana bir arapla yarim saat sohbet et deseniz edemem. Guncel arapca cok farkli hatta o kadarki gunluk araplarin konustugu arapca ile okullarinda ogrendikleri fasij arapca bile farkli. Adam in mi cin mi anlauamadim konu sahibi sen de iki mesaj atti diye tanimadigin adami savunma az gozu acik olun ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…