Cinsel eğitime hangi yaş grubunda başlanmalıdır?

Cinsel eğitime hangi yaş grubunda başlanmalıdır?

• Ankete Katılan
    136
tabiki 15'inden sonra yavaş yavaşta olsa onun anlayacağı dilden anlatmaya başlamak en mantıklısı olacaktır..

ohooooo 15 yaşında çocuklar zatennherşeyii kendileri ğrenmiş oluyoo be gülümm
bana kalırsa 5-6 yaş uygunn ama anlayabileceği dille direk gerdek gecesinden bahsetmek olmaz tabe:))

Anlayabileceği bir yaşta makul bir diile anlatılmaya başlanmalı belli bi yaşa geldiğinde ise mesela 14-16 yaş arası artık neyin nasıl olduğunu bilmeli.Malesef bana kimse anlatmadı,ilk yanlışlıkla bir tv yayınında izledim nasıl ilişkiye girildiğini ve bütün gece midemin bulanıp,huzursuz,ağlamaklı olduğumu hatırlıyorum.:1shok:

bana çok garip geliyor yani çocuğumu karşıma alıp böyle şeyler anlatamam...bana da kimse bir şey anlatmadı ordan burdan arkadaşlarımızdan duyduğumuz kadarıyla bazen yanlış bilgiler edindik...anlatmak lazım galiba ki doğrusunu öğrensin...

Merhaba arkadaslar..
Ben oyumu 3-6 yas arasi baslamak gerekir diye kullandim.. Ben anaokulu ögretmeniyim ve hem aldigim egitim hem de anaokulunda cocuklarda gözlemlediklerimden yola cikarsam, gercekten de 4-5 yaslarinda basliyor cocuklar vücutlarini farketmeye.. kiz, erkek farkini algilamaya.. ve kendilerinde bir takim duygular farkediyorlar. Hatta bunu bazen evcilik oyunlarina bile yansitiyorlar.. cok afedersiniz ama, vücudunu tanirken, kendine dokunurken, bundan hoslandigini anlayip, farkinda olmadan, masturbasyon yapan cocuklar bile gördüm. Egerki cocugunuz bu konuyla ilgili sorular yöneltirse, basit cevaplar vermeliyiz. ve en önemlisi tabiiki "cocuklar yapmaz. Bunu büyükler yapar" diye ögretmeliyiz.

Selamlar..

arkadaşlar en iyisi 3-6 yştır çünkü bu dönemde çocuk cinselliğe meraklıdır.kendi vucudunu ve karşı cinsin vucudunu inceler ve sorular sorar.mantıklı ve onun anlayacağı bir şekilde bu sorular cevaplanmalı.leylekler getirdi masalı anlatılmamalı.
ayrıca bazı arkadaşlar 7-11 arası demiş.o yaşta çocuk cinselliği unutur.sessizlik dönemindedir.kendini tamamiyle oyuna verir.dolayısı ile iyi bir yaş aralığı değil.

cogunluk malesef 15 yas demis bu yas artik cocuk icin cok gec olacaktir .zaten o yasta o herseyi bilecektir .ben 11-15 dedim ama bu bile zamane cocuklarina gore cok yuksek bi yas siniri

bana çok garip geliyor yani çocuğumu karşıma alıp böyle şeyler anlatamam...bana da kimse bir şey anlatmadı ordan burdan arkadaşlarımızdan duyduğumuz kadarıyla bazen yanlış bilgiler edindik...anlatmak lazım galiba ki doğrusunu öğrensin...

kesinlikle arkadasim sen yillarca emek harcayip buyuttugun cocugunu hayatinin onemli konusunda bilgisiz birakip baska tanimadigin insanlara yonlendiriyosun belki farkinda bile olmadan
sen diye hitap ettim ama uzerine alinma hepimizi kastediyorumŞeniz

arkadaşlar en iyisi 3-6 yştır çünkü bu dönemde çocuk cinselliğe meraklıdır.kendi vucudunu ve karşı cinsin vucudunu inceler ve sorular sorar.mantıklı ve onun anlayacağı bir şekilde bu sorular cevaplanmalı.leylekler getirdi masalı anlatılmamalı.
ayrıca bazı arkadaşlar 7-11 arası demiş.o yaşta çocuk cinselliği unutur.sessizlik dönemindedir.kendini tamamiyle oyuna verir.dolayısı ile iyi bir yaş aralığı değil.

size tamamen katılıyorum cocugun anladıgı dilde üstü kapalı bi sekilde anlatılması en güzeli..arkadasımın cocugu bize demiştiki bu cocuk altı yasında abal annemin karnında bebek var onu bilyorum ama oraya nasıl girdi o bebek demişti .. duyunca baya afallamıstık ama sonraona anlayacagı sekilde dogru olanı derine inmeden söledik annen baban birbirini seviyo ya annen babana bi tane yumurta verdi annende onu kabul etti bebek oldu dedik ..kim koydu oraya yumurtayı bu sefer dedi bizde doktor amcalar koydular dedik..ama bisekilde dogru olanı bu ..sonra bi daha sormadı ama inanki cocuklar insanı cok zor durumda bırakabiliyo..

Ben 10-11 yaşımda öğrenmiştim. Ama Ortaokul 2.sınıfta bizim sınıfa yeni bir öğrenci gelmişti. Konusu geçtiğinde "benim annem ve babam öyle terbiyesizce birşey yapmazlar" diyordu. İnsanların nasıl ürediğini biz o arkadaşa anlatmaya çalışsak da nafileydi. Çok gülmüştük.

Ergenlik döneminden hemen önce anlatmak en güzeli.
Bunu egitimciler daha iyi bilirler gerci.
Cinsellikten önce adet görmek ne demek öncelikle bunu anlatmali ve oraya baglantili olarakta cinselligin anlatilmasi lazim.
Bazi arkadaslar 3-6 yas arasi demislerde, o yastaki cocuga cinselligi anlatmak ne kadar mantikli birsey sizce? O yastaki cocugun oyun oynamasi lazim, zekasini gelistirmesi lazim, ne bileyim cinsellige dayali olmayan fanteziler kurmasi lazim. Zaten son zamanlarda bilgisayardi, televizyondu, cep telefonuydu yeterince cocuklarin hayatini olumsuz seylerle etkiliyoruz, birde cinselligi sokmayalim bunlarin arasina.

11-15 yas arasi en ideali bana göre.

bu egıtımın bellı bır yası oldugunu dusunmuyorum.. :delphin: her cocuk nasıl kı bıreysel farklılık gosterıyor her konuda kımı 2yasında konusup yuruyor kımı 1 yasında hatta 9 aylık bıle yuruyenlerı bılıyorum.. :kahve: oyuzden her cocuk herseyı aynı zamanda yapacak ogrenecek dıye bı kural yok.. :emir_bebek: bence nezaman bununla ılgılı soru sormaya basladı ıste ozaman verılmeye baslanmalı.. :delphin: kafasını karıstırmadan anlayabılecegı sekılde basıtlestırerek.. sonrası zamanla gelır zaten.. :ecrin_bebek:

Çocuklara cinsel eğitimi 3 yaşından itibaren verilmesi gerektiği belirtildi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ)Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fevziye Toros, yaptığı açıklamada, ebeveynlerin, çocuklara "kimsenin yanında soyunulmaması" ve "vücudundaki bazı bölgelerin kendisine has olduğu, bunların kimseyle paylaşılmaması" gibi bir takım düşünceleri aşılamaları gerektiğini belirtti.

Çocuğu cinsel konularda bilgilendirmeme ya da "ayıp olur" diye yanlış yönlendirmelerin çocuk ve toplum üzerinde çok ciddi sorunlara neden olabileceğini vurgulayan Toros, bu konuda en önemli görevin ebeveynlere düştüğünü vurguladı.

Toros, çocuklarda cinsel istismarın önemli bir sorun olduğunu, bu
sorunla hastanelere başvuran çok sayıda hasta bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Aileler, çocuklarıyla cinsel konuları konuşurken utanmamalı, aksi halde çocuklar bu bilgileri başka kişilerden yanlış şekilde de öğrenebilir. Bir çocuk, kendisine şefkatle ya da taciz amaçlı dokunan kişileri ayırt edemeyeceğinden, aileler temkinli davranmalı. Çocuğa, vücuduna dokunmak isteyen birisi ile karşılaşırsan, yardım iste’ gibi telkinlerde bulunulmalı."

Toros, ailelerin, çocuklarıyla arkadaş ilişkilerini küçük yaşlardan itibaren geliştirmeleri gerektiğini vurgulayarak "çocuğu ile bu ilişkiyi kuramayanlar cinsel istismar konusunda çocuklarına şüphe ile bakarlar. Çünkü, çocuk, çekindiği, utandığı ya da korktuğu için ailesine başına gelenleri anlatmadığından, aileler de bu konudan habersiz kalır. Oysa, arkadaşlık ilişkileri içinde güven duygusu aşılandığında, çocuklar her konuda ailelerini bilgilendirebilir" diye konuştu.

Doç. Dr. Toros, kendilerine başvuran bazı ebeveynlerin çocuklarının cinsel istismara uğradığı yönünde şüphe duyduklarını bildirdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Çocuklarının istismara uğradığı şüphesini duyan aileler, onları, korkutarak, bağırarak konuşturmaya çalışmamalı. Onlarla oturup yaşadıklarını öğrenmek için sevgi ve şefkatle yaklaşmalı. Gerekiyorsa bir uzmandan yardım alınmalı. Çünkü günümüzde çocuklar, aile içinde ya da yakın dost ve akraba çevresinde bile cinsel istismara uğrayabiliyor."

Toros, çocukluk dönemindeki cinsel istismarın bireyin adeta bilincine kazındığını, bu durumun ergenlik dönemi ve ondan sonraki yaşantısını da olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.

cinsel eğitim çocuğun vucudunu tanımaya başladığı hatta diğer cinsle farklılıklarını fark etmeye başladığı andan itibaen . onun sorduğu sorulara net kafasını karıştırmayacak sadece öğrenemk istediği kadarını aktaracak şekilde başlamalıdır.
bu ne tabudur nede günahtır bu olması gereken sağlıklı bireylerin büyümesi için gereklidir

Ergenlik döneminden hemen önce anlatmak en güzeli.
Bunu egitimciler daha iyi bilirler gerci.
Cinsellikten önce adet görmek ne demek öncelikle bunu anlatmali ve oraya baglantili olarakta cinselligin anlatilmasi lazim.
Bazi arkadaslar 3-6 yas arasi demislerde, o yastaki cocuga cinselligi anlatmak ne kadar mantikli birsey sizce? O yastaki cocugun oyun oynamasi lazim, zekasini gelistirmesi lazim, ne bileyim cinsellige dayali olmayan fanteziler kurmasi lazim. Zaten son zamanlarda bilgisayardi, televizyondu, cep telefonuydu yeterince cocuklarin hayatini olumsuz seylerle etkiliyoruz, birde cinselligi sokmayalim bunlarin arasina.

11-15 yas arasi en ideali bana göre.

11 yaş çok geçtir o yaşa kadar çocuk merak ettiklerini sizden öğrenemiyorsa başka kaynaklara yavaş yavaş yöneliyor zaten buda tehlikeli.

ben ve ben gibiler 3 yaş itibariyle derken .durup dururken çocuğu karşımıza alıp gel yavrum sana neler anlatacağım diye olmuyor zaten çocuğun sorduğu sorulara geçiştirmeden azarlamadan anlayacağı şekilde ve fazla bilgi verip kafasını karıştırmadan olmalı

Back
X