Cinsel eğitime hangi yaş grubunda başlanmalıdır?

Cinsel eğitime hangi yaş grubunda başlanmalıdır?

• Ankete Katılan
    136
bence 3-6 yaş arası olmalı çünkü çocuk 3 yaşında cinsiyet ayrımını anlayabiliyor ve vücuduna tanıyor

çocugun soru sormaya başladıgı yıl olömalı bence..zaten çocuklar 3yaş itibarı ıle bu konuda soru sormaya başlarlar..en basıtı;ben nasıl annemın karnına gırdım ,,sorusudur.bu konuda gercege uygun yanıtlar verırsek çocuk başkası yerıne bizimcevaplarımızla yetınecek ,dogruyubızden ögrenecekrtır....

çocugun soru sormaya başladıgı yıl olömalı bence..zaten çocuklar 3yaş itibarı ıle bu konuda soru sormaya başlarlar..en basıtı;ben nasıl annemın karnına gırdım ,,sorusudur.bu konuda gercege uygun yanıtlar verırsek çocuk başkası yerıne bizimcevaplarımızla yetınecek ,dogruyubızden ögrenecekrtır....

sana tamamıyle katılıyorum cnm ..

bence çocuk soru sormaya başladığında olmalı seni leylekler getirdi cevabını artık yemiyor cünkü zamane çocukları.
onların anlayacağı dilden anlatılmalı bence korkutmadan şevkatle.

bencede soru sormaya basladıgı zaman anlatılmalı.gecıstırme cevaplar kafalarını daha cok karıstırır dıye dusunuyorum

bence 5 yaşından itibaren azar azar başlanmalı yani erkek çocuğuyla kendisi arasındaki farkı aralarındaki mesafe falan ve anne ne zaman adet gördüyse genetik benzerlik olabileceği açısından 1 sene öncesinden de bu konular yeterince anlatılmalı o kadar çok kız çocuğu var ki birden adet görüp şaşıran.

3-6 yaş bence. ağaç yaşken eğilir. masal değil gerçeklerle büyümeli çocuk sağlıklı bir nesil olabilmesi için.

Tabiki 15 yaşından sonra olmalı ondan asağısı çocuk üzerinde kötü tepebilir

bence kötü etki yaratmaz bilmesi gereken kadar şey doğru ve uygun bir şekilde anlatılırsa.. 15 yaşına kadar zaten biçok bilgi edinme imkanı bulacaktır ama bu ne kadar sağlıklı olur tartışılır. hiç bi çocuk hatta insna 15 yaşına kadar hiç bieşy farketmeden merak etmeden durmaz ve bi şekilde öğrenmeye çalışır. ki 15 yaşına gelmiş olan zaten ergenliğe girmiştir ve gerek fiziksel gerekse duygusal değişimlerinden dolayı çoktan sizin vereceğiniz bilgileri edinmeye başlamıştır.

arkadaşlar cinsel eğitim dediğimizde aklınıza ilk cinsel ilişki gelmesin lütfen.çoğu arkadaşımızın söylediği gibi 3 -6 yaş arası doğru cevaptır.çocuk o yaşlarda kendi cinsel kimliğini keşfetmeye farklı bir cinsin farkına varmaya ve bu konuda gayet safça sorular sormaya başlar.sadece sorulan soruya cevap verilmeli ve fazla detaya girilmeden yalın ve çocuğun anlayabileceği şekilde yanıtlar verilmeli.çocuklarda cinsel dürtü olmadığı için ailelerin endişeye kapılmadan sakin bir şekilde soruları yanıtlanmalı.her yaşın cevabı farklı yaşına göre ve doğru ,dürüst olmalıdır.

walla bana kimse bişiy (özellikle annem hiç bişiy öğretmedi) öğretmedi ben kendim internetten gazetelerden (haydar dümen sağolsun) araştırdım öğrendim

aynen ben de bana da kimse bişey anlatmadı hatta adetle ilgili de bilgi vermediler arkadaşlarımdan duyup öğrendim onlar adet olmuşlardı ben de hadi artık benim de olsun demiştim olduğu gün de çok ağlamıştım bence kızlara anlatılmalı böyle şeyler ben ailemle bu konuları konuşabilmeyi çok isterdim 21 yaşındayım 1 kere bile cinsellik muhabbeti yapılmamıştır ilk gece falan annemin bunları anlatmasını isterdim ben de kızlarla konuşarak öğrendim bazı şeyleri

bence 7-11 yaş.. çok küçükken cinsel eğitim bana garip geliyor.. ülkemizde ergenliğe ortalama 12-13 yaşlarında girildiğine göre ergenliğe girilmeden hemen önce verilmesi gerekiyor bence..

bence 10 yaşından sora anlatılmalıdır.çevrede tvde vs. cinselliği içeren dergier kitaplar var buralardan zaten onlar öğreniyolar bence erken den anlatılmalı bilgilendirilmeli çocuklar

Back
X