Cinsel hayatta hangi korunma yöntemini kullanıyosunuz?

Cinsel hayatta hangi korunma yöntemini kullanıyosunuz?

• prezervatif

OY: 49 25,3%
  • doğum kontrol hapı

OY: 37 19,1%
  • spiral

OY: 15 7,7%
  • gün sayıyoruz

OY: 1 0,5%
  • geri çekme

OY: 56 28,9%
  • korunmuyorum

OY: 25 12,9%
  • diğer

OY: 11 5,7%

• Ankete Katılan
    194
  • Anket Kapalı .
ya kızlar bebeğim var onbir aylık hap kullanamıyorum 3 aylık iğnelerinde dez avantajları var mesela çocuk istediğinde vurdurduğun iğne sayısına bağlı olarak bekliyosun bir aylık iğneleri kullanamıyorum sütü azaltıyo en mantıklı spiral diye düşünüyorum ama çok korkuyorum ve eşimde onu istemiyo :kızgın:acaba spirali ilişki sırasında eşim hissedermi ağrılı olduğunu duydum nolur:sm_confused:kullanan varsa bana biraz bilgi versin :çok üzgünüm:

Kıvılcım bende prezervatife güvenmiyorum..bende 2 aydan kısa bir süre sonra evleniyorum..Onu zaten nişanlımda hiç istemiyo..

Mesela benim teyzem en yakın örnek..prezervatif kullanırken hamile kalmış..
Bunun gibi çok örnekler var..

Ben doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum..En iyisi o bence..Hİç çocuk olmadan kullanınca sonradan çocuk olması zorlaşır diyo bazıları ama sanmıyorum öyle birşey olduğunu :1no2:

Kıvılcım bende prezervatife güvenmiyorum..bende 2 aydan kısa bir süre sonra evleniyorum..Onu zaten nişanlımda hiç istemiyo..

Mesela benim teyzem en yakın örnek..prezervatif kullanırken hamile kalmış..
Bunun gibi çok örnekler var..

Ben doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum..En iyisi o bence..Hİç çocuk olmadan kullanınca sonradan çocuk olması zorlaşır diyo bazıları ama sanmıyorum öyle birşey olduğunu :1no2:

evet aslında bizde prezervatif kullanma taraftarı deiliz bende hap kullanmayı düşünüorum.haplar çocuk olmasını engellemiomuş merak etme canım ben adet ağrılarım için doktora gittim bana doğum kontrol hapı verdi bende korktum başta sorun yaşarım die ama bana ilerde 6 ay sen korunuosun 6 ay da eşin korunsun dedi çocuk olmaz die deil ama hormonel dengen bozulmasın dedi.bence sende öle yap bi müddet sen korun bi müddette partnerin korunsun canım.doktorun bana dediği bu:1rolleyes:

Ben güze evlenicem bu korunma yöntemi acayip canımı sıkıyor :S

kondom kullandırtmak istemiyorum hem zevk açsından hemde çıkabiliyormuş felan filan
hapı da nişanlım istemiyor, çocuk olmuyormuş iyi değilmiş filan diye

spiral çocuk doğurmamışlara takmıyorlar ki bence en etkili yöntem bu bi çocuk yapayım hemen o çözüme başvurucam :D

iğne mi yaptırsam diye düşünmeye başladım

iğne olan var mı eczaneden mi alıcaz onu ve ücreti hakkında bilgisi olan ve dee 1 aylık iğneeler var 3 aylık daha fazla olanı var mı??

5 aydır dogum kontrol hapı kullanıyorum kımısı kısırlık yaptıgını iddia edıyo ama doktorlar gonul rahatlıgıyla tavsıye edıyo ee aksını zaman gosterecek sanırımCADIARZU

merhaba selen ay ben iğne taktiğini sorusturdum hapla aynı dedı doktorum ve eczacıda aynı seyı söyledı işlevinden yan etkılerıne kadar her şeyleri aynı ancak bırını sürekli hergün saatini geçirmeden kullanmak zorundasın unutkanım dıyorsan iğne daha mantıklı

ben ..ilk evlendiğimiz zaman 6ay hapla korundum.daha sonra eşim kendisi korundu...ilerde bir çocuk daha istiyorum ...ondan sonra spiral kullanmayı düşünüyorum

en ideali kesinlikle spiral taktırmak ben çok memnunum ama doğumdan sonra prezervatifle bir süre idare ettik ama hamile kalınca onunda güvenilir olmadığını gördük...

en ideali kesinlikle spiral taktırmak ben çok memnunum ama doğumdan sonra prezervatifle bir süre idare ettik ama hamile kalınca onunda güvenilir olmadığını gördük...

:1shok::1shok::1shok: bazen olabiliyor yüzde yüz bir koruma beklememek lasım :utangac: doğum kontrol hapları hormonal dengeyi bozabiliyor ama arada düzenleyici olarak almak gerektiğine inanıyorum yerimseniben faydası yok dersek olmaz şimdi spiralde çocuklar olunca taktırmak en güseli ama nerene takdırdığın önemli eğer rahim yoluna takılandansa cok kötü oluyormuş onun çıkarılması söyliyimmmm:utangac: hepinize sağlıklı günler dileyimmmma.s.a.s.a.s.

doğum kotrol hapı kısırlık yapıyo dediler bende kullanmadim bu doğrumu sizçe prezervatif kullanıyoruz doğum konrol hapı kullanan arkadeşlarımın bebekleri olmadi bende korkum doğru olabilir

bu spiral nasıl takılıyo arkadaşlar anestezi altındamı?Yoksa uyanıkkenmi takılıyo?Yazılarınızı okuyunca bende taktırmaya karar verdim.Ama çok canım yanacaksa korkarım takdırmam

ben evli değilim henüz ama sanırım hap kullanmam...

onun dışındaki yöntemlerden herhangi biri olabilir...:uhm:

Ben 9 ay hapla korundum ve unutmadan dolayı tam 3 kere kan testi yaptırdım acaba hamilemiyim diye yani stresi çok fazla.Şimdi bıraktım eşim korunuyor.Bencede vücudunuza hormon yüklemek için bu kadar hevesli olmayın.Korunmak sadece kadının görevi değil eşlerin ikisinide ilgilendiriyor.Eşim kabul etmiyor korunmayı diye bişey söz konusu olamaz.Doktorlar hapla korunurken mutlaka ara verilmesi gerektiğini söylüyor.Bende başta eşim öyle zevk alırmı filan diye düşünüyodum ama sağlığımın daha önemli olduğuna karar verdim ve hapı bıraktım.

Back
X