Cinsel hayatta hangi korunma yöntemini kullanıyosunuz?

Cinsel hayatta hangi korunma yöntemini kullanıyosunuz?

• prezervatif

OY: 49 25,3%
  • doğum kontrol hapı

OY: 37 19,1%
  • spiral

OY: 15 7,7%
  • gün sayıyoruz

OY: 1 0,5%
  • geri çekme

OY: 56 28,9%
  • korunmuyorum

OY: 25 12,9%
  • diğer

OY: 11 5,7%

• Ankete Katılan
    194
  • Anket Kapalı .
benim condoma alerjim var :(
unutkan ve üşengeç bir insan olduğum için doğum kontrol haplarına bakmıyorum bile.
spiral de bana güvenli gelmiyor. annem spirale rağmen 3 kere hamile kalmıştı çünkü hatırlıyorum :(
ne yapıcam bilmiyorumm :(

Son düzenleme:
ben nişanlıyım seneye evlenicem inşallah bende condom kullanmayı düşünüyorum doğum kontrol hapı almak bence pekte ii değil yani vücudunuza hormon yüklemenin kimyasal bişeyle korunmanın ilerde daha farklı sorunlar yaratabileceğini düşünüyorum en azından şimdilik böyle fikrim sonra ne olur bilmem birde kilo alımı yapıyor haplar o yüzdende istemiyorum

Eşim kondom kullanırken üç kez hamile kaldım.
Şimdi spiral kullanıyorum.Şu ana kadar bir olumsuzluk yaşamadım.

aygök kasıklarında agrı-sancı hissedersen mutlaka doktora git.Spiral regl kanamasını artırıyor,artması da spirali kaydırıyor.Yerinden kayan spiral de hem agrı yapıyor hem de guvenilirligi azalıyor.Ben 6 ay dayanabildim.Tabi herkeste aynı seyler yasanmıyor.Ben de olumsuz etkiler goruldu.

spiral,,,,,,,,,,,icim rahat spiralinde yuzde yuz degil ama .....digerlerine gore cok cok guvenli bence...........:kahve:

valla arkadaşlar en zararsız olan geri çekilme.biz ilk sene öyle korunduk.ama şimdi bebek istiyorummmmmmmmmmmmmmmmmmm.

Hemen hemen tüm kontrol yöntemlerini denedim bugüne kadar.
Spiralinden tutun da doğum kontrol hapına kadar.
Hiçbirinde aylık iğnedeki kadar rahat etmedim.
Ayda bir deşiyorlar ama süper yöntem. Kilo yok, oram buram şişti yok, ilacı unuttum ne olacak derdi yok, içinde yabancı bir cisim yok :)

arkadaslar bende 11 Ayık evliyim korunma yöntemi kafamı cok karıstırıyodu ve esim benim korunmamı istemedi ilk asamada cocuk olduktan sonra sen kullanırsın demişti . suan geri cekilme yöntemini denedik cokta memnunuz... en azından benim korunma gibi bi problemim yok o yüzden cok rahat oluyo her yönden en azından fizigim oldugu gibi duruyo..:teytey::sm_cool: yeni evlenecek arkadaslara tavsiyem ilk basta bence bu sorumlulugu üzerlerine alıp eslerini rahata alıstırmasınlar bi kere tadını aldılarmı zaten hep biz korunmak zorunda kalıyoz...:lepi::dance:

:CüvCüv:ben sıpraıl kullanıyorum 2 tane cocugum var cocuk ıstedıgım zaman aldırdım dogumdan kırk gun sonrada ılıskıye gırmeden hemen taktırdım bence en guzelı sıpraıl hapı unuturum ıgne ıse bas agrısı sas dokulmesı vb gıbı yan etkılerı varmıs gerı cekmede de kocama guvenemem asla:1no2: pezarratıfe gelınce esım onu ben kullanmam dedı hıs alamıyomus hep ne olur olmez sımdılık sipraıl en ıdaalı bence :1hug::kahve::kahve:

:1shok:demek prezervatifle hamile kalanlar oluyoo:1shok::1shok:
ben dört ay hap kullandım.şimdison 7 aydır eşim korunuyo.çok da rahatım:kahve:hapta insan hep streste oluyo, acaba yutmadım mı yok zarar verir mi falan,,

kadının korunma yönteminde hepsinin bir nebze olsun kadına bir zararı var sanki....ama erkeğin korunması 2 kişiyede zararsız....

ilaçmış,iğneymiş,metalmiş boşverin prezervatif en iyi korunma yöntemi bana göre....

geri çekme prezervatif ve doğum kontrol hapı... ama ertesi gün hapına çok karşıyım çünkü hem garantisi yok hem kadının bünyesine çok zarar veriyor

ben ilerde napcam bilmiyorum valla :1shok:
herşey zararlı, doğum kontrol hapı ve aylık iğne hormon basıyormuş vucuda, sonradan acısı çıkıyormuş :dilcikar: bide kilo aldırma olayı falan var
prezrvatif, geri çekilme ve takvim pek güvenli gelmiyor bana.
ertesi gün hapı çok zor durumda kalmadığım sürece Allah korusun, çok kötü etkileri olabiliyormuş.
arkadaşmın annesi spiral kullanırken hamile kalmış...

zor işler valla :lepi:

ben aylık iğne kullanıyorum,şimdilik rahat ve güvenli gözüküyo ama biraz iştah açtı gibi.hormon basma olayını bilmiyodum ben,onu iyice araştırayım ben bakıyım.yan etkilerde falan öyle bişey yazmıyo ama...

Back
X